Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én most Igazolás Lopással töröm amgam😄DDDDKinnvan az asztalon egy köteggel vizsga igazolás énmeg lenyulok párat..ugyis lassan végzek 2 hét..😄 12én vizsga és sajnos nov.1. el szünetel a motor rutin és vizsgais..
nembaj télen ugysem akarok mot9orozni de enyhe megnyugvással tölt el h aki kocsira rakja le annak hóba, latyakba,vizbe kell mennije..azé sok szerencsét mindenkinek
\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
MSI K8N SLI Fi, A64 3700+ San Diego, Inno 3D 7600GST + Zalman VF-700 AlCu LED, 768 MB DDR 400 RAM. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas!!
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
MSI K8N SLI Fi, A64 3700+ San Diego, Inno 3D 7600GST + Zalman VF-700 AlCu LED, 768 MB DDR 400 RAM. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas!!
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Megérkeztem a vizsgáról... 😊 Sikeres vizsgát tettem 3 hibapontal. Tegnap este még nézegettem a tesztkönyvet és épp mondtam báttyámnak, hogy csak ne kapjak autósfizikát, mert azt nem szeretem 😊. Erre 3at is bekaptam <#nyes>#nyes>
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Én kismotorra már letettem,az elméletin ELSÖRE átmentem 4 hibával!(amugy ennél a kategoriánál max 5 lehet hibázni!
Nekem aztán mázlim volt!
Igaz az m kategoriánál 25 kérdés van,az autosoknak meg 55 vagy 50?
A kismotornál 5 hibapontnál több jön össze,akkor fizethetsz potvizsgadijat!
Autonál 10 hibapontnál -||- -||-
az utobbi az elég gáz,mert ha csak 10 vagy 9 hibád van akkor mázlid van!
Habár állítólag azon is agyaltak hogy pl. B-s jogsival nem lehet majd vezetni semmilyen motort, de konkrétumról ezügyben sem hallottam azóta.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Annak monduk látnám értelmét hogy B-s jogsival ne lehessen vezetni kezelés szempontjából "normális" motorokat. Az még elmegy hogy a motoros KRESZ-t nem ismeri egy B-s jogsis mert olyan nagy eltérés nincs. Viszont míg egy robogón egy hülye is azonnal eleboldogul a 2 fékkar+index+gáz kombóval, a Simson kezelése azért gyakorlatot igényel.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
milyen forrásból??
Bálint
Valóban a jármûvek 90%-a nem felel majd meg ennek a kritériumnak csak a már korábban említett Teccsós és Ócsanos elektromos vagy egyéb más kecserék.
Megismételném magam 40 km/h a gép max sebességére vonatkozik és nem pedig korlátozás.
Én még nem írtam mibõl tájékozódok de megemlíthetem. Egy vizsgabiztos az infószerzõm.
Valamint elfelejtettem közölni, hogy a verdákat nem kell átalakítani csak rendszámot kap és bõvítenünk kell a jogsi bejegyzéseinket.
Ja! És azt is hozzátenném, hogy az EU haladékot adott az új szabályok bevezetésére. 2006-tól el kell kezdeni bevizsgálni a jármûveket! És ha azt kérded kinek áll érekében húzni-halasztani a dolgot akkor csak néhány példa: oktatók, vizsgabiztosok, motorkereskedõk, stb. Hiszen nagyon kevés motoros kolega fogja magát égetni elektromos rollerrel.
- Ha 2002-tõl van érvényben az egész, akkor hogyan lehet hogy azóta sem foglalkoznak a Simsonokkal (és a többivel amit majd lejjebb említek)?
- Ha a 40km/h a jármû végsebességére vonatkozik, akkor az 50ccm-es jármûvek 90%-a nem felelne meg, nemcsak a Simson. Miért nem szállnak rá a büntetgetésre, hisz jókora pénzt szedhetnének be belõle? Ha meg a 40 a maximális haladási sebességre vonatkozik, akkor semmi változás nincs a 2002 elõtti állapotokhoz képest.
- Utas: nemcsak a Simsonodra fér fel mégegy utas, pl. kábé az összes nagytestû robogóra. Feljebb írtam hogy mégsem büntetgetnek emiatt, vajon miért?
- Mint írtam én nem "állítólagos" szövegekbõl tájékozódok, hanem tavalyi motoros tankönyvbõl, merthogy tavaly csináltam A-t, azonfelül éveken át robogóztam egy hónappal ezelõttig. Szó sem volt ezekrõl amiket írtál, holott akkor is már 2 éve élt volna a dolog.
Összefoglalva: eltérés van a jogszabály és a gyakorlat között. Valóben nem fér bele a tökéletesen a Simson a smkp kategóriába, de szinte semmi más sem, sem robogók, sem az 50-es krosz/sport/egyéb motorok. Emiatt nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal a rendõrök, ha 50ccm-es, akkor gyakorlatban nem fognak zargatni és kész. És egyenlõre nincs konkrét nyoma annak hogy bármit is változtatnának ezek a közeljövõben. Tehát felesleges feltalálni a spanyolviaszt és ok nélkül ilyesztgetni a fórumozókat.😊
A simsonrol nekem az jutott most az eszembe,hogy tényleg nem a kismotor kategoriába kéne szerepelnie,mert megy az 80-100-zal és ebbe a kategoriába csak max 40-nel lehet menni!
Az nem különbség,hogy a simsont váltani kell,a robogót,babettát meg nem?
Ez a müszaki vizsgálat nem veszélyezteti azt,hogy eggyes motorfajtákkal nem lehet majd eggyáltalán menni?
Probára teszem magam!
Igaz én is szeretek gyorsan menni,de ugy ahogy neked,nekem se lehet venni egy honda mocit,hozzá jogsit,a pénz miatt!
Ha meg lesz az A-s kategoriám,akkor majd megyek 100-zal 😊
(Van motor is hozzá,csak nem honda)
A Moped kategóriát a 2002-es kresz reform hozta be. Más EU országban már régen így hívják. Azt is megtudtam, hogy nem egyszerû névváltásról volt itt szó. A mopedet valóban lekorlátozták. Éspedig 40 km/h-ra! Valamint teljesítménykorlátozást is kapott, bár ennek az adatnak nem néztem utána hogy mennyire. Tehát a kresz is fogalmaz még úgy, hogy segédmotorkerékpár, meg a köznyelvben is ez a szó él. De a külföldi mofun (asszem😊 szóból ma már csak moped kategória van. Az álításom tehát továbbr is fenn áll miszerint a jó öreg simsonunk nem fog beleférni a moped kategóriába mivel a gyári adatok alapján többet is tud 40-nél. De nem elég, hogy többet tud 40-nél, hanem még elfér rajta egy utas is. A régi kresz szerint ugyanis a smkp lehetett 2 üléses de tilos volt szállítani rajta utast. Az újítások között van az is, hogy ma már nem felel meg olyan jármû a moped kategóriának amelyen elfér a vezetõn kívül még egy ember. Továbbá. Nem elég, hogy ilyen rosszakat közlök folytatom tovább. 2006-tól minden olyan jármû mûszaki vizsgálat alá kerül (vigyázat! nem mûszaki vizsga!) amelynek kétséges az eredete. pl: riga szimó blokkal és egyébb nyalánkságok. Vagy ha nincsenek meg a gyári, hivatalos dokumentumok arról a típusról. Az ilyen példányokat teljesítménypróbára viszik és kiderül a turpisság. Szóval 2006-tól elkezdõdik a becibálás.
Ne vegyetek robogót!!!
(Mondjuk nincs is olyan régen jogosítványom, de azért navigálni biztos tudnék 😊)
én még most is annyit motoroznék hogy egy nap alatt 1 l benzin elfogyna de ennek az "élvezetnek" a benzin ára határt szab sajna
Na pontosan ez fog elmúlni egy idõ után 😊
Legalábbis velem így volt.