Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
ha ez megvan akkor mindennek vége 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Brankley
Persze, biztos sikerülni fog... <#smile>
Utána van még valami, vagy már készvagy mindennel? eü?

Légy jó, légy hű Magyar!

Aquir
htx 😊
most még fél 11 tõl vezetek, aztán 11:10-kor levizsgázom. Tudom hogy annyira nem stabil még a tudásom és nincs annyi rutinom, úgyhogy remélem nem lesz semmi olyan dolog (kerékpáros, stb) amit nem fogok észrevenni azért mert másra figyelek😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Brankley
na, sok sikert hozzá, ügyesen <#nyes><#nyes>

Légy jó, légy hű Magyar!

Mhosah Myth
Én eddig 12 órát vezettem összesen városban, távolságin és rutinon de hála Istennek eddig még egyszer sem fulladtam el 😊 Mondjuk az oktatóm maximalista mert ha már 1-2õt rángat a kocsi mert épphogy kicsivel tovább engedtem a kuplungot már mondja, hogy hát ez így nem lesz jó 😊 Mindig azzal fenyeget, hogy megyünk vissza rutinra gyakorolni az elindulást... De az a jó, hogy sohase kiabál.

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

lipovics
Nekem nem voltak nagyon gazos pillanataim, de en regen meg a kozepiskolai osztalytarsak autoin tanulgattam az alapokat ures parkolokban estenkent. Szoval en nem a rutin palyan tanultam meg elindulni, megallni, indexelni, ilyesmi. Osszesen ketszer voltam a rutin palyan, vegig forgalomban vezettem 😊
lipovics
Amikor a rossz kulpung kezeles miatt az auto rangatozik 😊
akyyy
nekem pont ellenkezõleg, elsõ forgalmi órán olyan jól ment, hogy ihaj...😊
viszont alegutobbin ugy érzem kissé láma voltam...de rájöttem mia hiba.
kis melékutból jövünk ki ét sávos utra, ahol szinte rögtö nvan egy lámpás kersztezõdés. ahol balra kellet fordulni... = 3-as sávváltás!
nézem az elsõ sávot, nem jön senkii, oktató monjda na mocorogjunk, én meg szépen elindultma volna. csak a többi sávot nem figyeltem...😊
utána a lámpán nem tudtam átjunni mert lefuladtam az elõzõ hatására hogy nem tudtam hog ymost mi van😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

CaviaR
Mi az a kenguru benzin? 😊

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

lipovics
En is tapasztaltam mostanaban ilyet, telen alacsonyan van a nap es ha pont szembol suti alacsonya a lampat, nem latod, mi villog. Ezert vettem napszemuveget.
lipovics
Egyaltalan nem gaz.
Az elejen mindenki nagyokat benazik. Elso forgalmi vezetesem utan, amikor hazamentem es levettem a pulcsim, akkor vettem eszre, hogy ragad ram, annyira koncentraltam.
Most erolkodes nelkul levezetek 4 orat egymas utan.
Az elejen mindenki kenguru benzint tankol, lefullad, benan valt, nem oda figyel, elfelejt indexelni, tukorbe nezni, nem tudja megmondani van-e mogotte valaki, elfelejti felkapcsoli a tompitottat, etc, etc.

Aztan ha van erzeked, akkor a 30 ora vegere megtanulsz vezetni, ha nincs, akkor potorak. Ne aggodj! 😊
lipovics
Hajra hajra 😊
CaviaR
Van amikor még az sem ér sokat. Sokszor amikor kel fel a nap, pont belesüt a lámpába, és semmit nem látni belõle mit mutat. Vmit ki kéne találni mert ez így nem túl biztonságos.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

nah ma megkaptam a jogsim 😄 (A1)

8nap volt mire kipostázták

Hátmég ha a fénysorompónak hiányzott is a napellenzõje mint oly sok helyen...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Aquir
Htx 😊

Zetorg
jó szelet! <#zavart2>

Zetorg
én nem 😛P
mondjuk már elötte gyakoroltam oktató nélkül is...

Akarom mondani, sok sikert!

Sok siket!

Aquir
holnap vizsga <#zavart1><#zavart1><#zavart1>

shad0w
Üdv!
Na ma voltam elõször vezetni. Egy idõsebb férfi az oktatóm, fehér opel astraja van. Hát mitnemondjak, marha béna voltam 😊 Legalábbis számomra úgy tûnt, hogy az vagyok, de nincs viszonyítási alapom, lehet más még enél is roszabb, bár ezt nehezen tudom elképzelni 😊
Szal egy órán át mesélte, hogy mit hogyan kéne, aztán mondta h na most akkor cseréljünk. Cseréltünk. Na eddig minden jól is ment 😊 Elindulni, menni egyenesen 3km/h-val 5 percen keresztül. Namost eközben kétszer álltam meg és kétszer mentem 10km/h fölé, de végülis mindegy 😊 Aztán utána forgolódtunk kicsit, gyorsítottunk erõs 60ig, 3as sebességig kapcsolás, megállás stb. Aztán mondta h na akkor menjünk vissza oda ahonnan indultunk, a rutinpálya másik oldalára, és álljunk meg. Úgy megálltam, hogy le is fulladtam, 1esben hirtelen lekaptam a lábamat a kuplungról. Szal megvolt az elsõ lefulladásom is óra végén 😊
Nemtudom, más is ilyen szarul kezdte, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? 😊

don't give a fuck

"Oda meg nem épitenek átjárot ahonnan nem beláthato a vasuti pálya!" Ez nem mindig van így. Szolnokon, a Mártírok útján (hátha ismeri valaki) van egy olyan vasúti keresztezõdés, amit csak akkor lehet belátni rendesen, ha már félig rajta vagy a síneken. Nem is szeretk arra járni...

Tarajos Sül
Mind 1 Az oktató életét sajnos nem hozhatjuk vissza,ha irkálunk itten mindent,hogy igy kellet volna,ugy kellet volna...

DE másoknak ez "jo lecke" volt,hogy ne menjenek át a piroson,vagy ne menösködjenek,hogy én át tudtam menni!
Tarajos Sül
De azé elég gáz,hogy pont egy olyan ember halt meg,aki másoknak tanitja,hogy szét kell nézni!

Oda meg nem épitenek átjárot ahonnan nem beláthato a vasuti pálya!
Vagy ful extra biztonsággal!

Megnézem én Békéscsaba térképjét!
Nem ismerlek jobban mint te magad, ez nyilvánvaló. Azt viszont tudom hogy vagy rendesen felkészülsz, vagy nem érdemelsz jogsit. Egyikhez sem kell a vizsgaútvonalak ismerete, amiket egyébként gyakorlásként minden oktató pluszban begyakoroltat az utolsó pár órán, hogy ne õt fikázza a tanuló ha megbukik. Szokás ugyanis arra fogni hogy "dehát arra még sohasem vezettem", holott akármerre is vinné a vizsgabiztos, tudnia kell szabályosan közlekedni. Ez a kitétel amúgy is már érdekes módon nem szokott gondot jelenteni mikor 2 hetes jogsival kocsikáztatják a haverokat.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Balo
Nem tudom szoktátok-e nézni a National Geograpic-en a repülõszerencsétlenségeket és egyéb katasztrófákat bemutató sorozatot, de ott is nem egy véletlenen múlik, hogy meghalnak-e több százan, hanem sok apró dolgon, és sok ember tévedésén...

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

"Valszeg nap mint nap történnek hasonló hibák, csak nem mindig jön a vonat is pluszban." Pont ezt írtam néhány hsz-sal ezelõtt, hogy rengeteg apró hibának kell közrejátszania egy katasztrófához. Mondjuk ezt repülõre írtam, de az elv ugyanaz.

akyyy
oktas ki mást okostojás, én csak megnézni szerettem volna de te engem jobban ismersz Tóni, mint én magamat, ha téged zavar, akkor heló<#wave><#wow3><#wow3><#wow3>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Szvsz. annál azért árnyaltabb a kép hogy csak simán kijelentsünk dolgokat. A TV-ben mindjuk nem láttam, csak a helyi híroldal leírása alapján tudtam tájékozódni, szóvel lehet hogy tévedek, de:
- annyit írnak hogy a Békéscsabáról Gyulára tartó vonat elé ment ki. Az nem jelenti hogy egy 800 méter hosszú tehervonat elé mászott ki, lehet hogy 1-2 kocsiból álló "kispiros" volt csak ami nem túl nagy, nem is hangosabb mint egy teherautó pl. Járó autóban a menetzaj miatt még nehezebb kiszúrni.
- A sorompó meg csak fénysorompó, azt nem nehéz elnézni, fõleg egy tanulóvezetõ számára. Ráadásul nem tudni hány órát vezetett már, sokaknak az elején teljesen leköti az összes figyelmét a kormány és a pedálok kezelése is (jó eséllyel még az oktató is magyaráz közben), a környezetére még nem tud figyelni. Nem ritka hogy sokéves rutinnal is elnézik az emberek a pirosat egy rossz pillanatukban, nemhogy egy tanuló.
- Kérdés hogy az oktató mit csinált. Lehet hogy elbambult valamin, lehet hogy nyomta a féket csak késõn, vagy késõn ismerte fel a helyzetet és kockáztatva hagyta hogy menjen tovább a tanuló. Lehet hogy jöttek mögöttük is, és emiatt nem mert a fékre állni. Lehet hogy a vonatot sem látta egy épülettõl vagy fától idõben. Elvégre a piros jelzés idõtartamának csak pár másodperces része az amikor tényeg balesethez vezet a sínre hajtás.
Szóval sokminden bejátszhatott amirõl nem tudunk, hibázni meg mindenki hibázik. Most éppen a legrosszabbkor tették, ennyi. Valszeg nap mint nap történnek hasonló hibák, csak nem mindig jön a vonat is pluszban.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

shad0w
pont ezt akartam mondani, hogy ez a nõ soha többet nem akar majd vezetni...

don't give a fuck

Mhosah Myth
Hogy nem lehet észrevenni? meghallani? egy vonatot? és hogy nem lehet figyelni a jelzésre? ráadásul még sorompó is volt!
Ennek a nõnek már tuti nem lesz jogsija de nem is baj...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Nem hiszem hogy találsz ilyet, tekintve hogy városonként változik, sõt sok helyen nem útvonalak vannak hanem vizsgapontok (amiknek még a sorrendje sincs megadva), így a vizsga alatt teljesen véletlenszerû utat kell bejárni. Másrészt meg meg kell tanulni a dolgot, és nem csak azért levizsgázni mert az adott utat megtanultad. Ha megtanultad akkor felesleges ismerni az utat. ha meg nem akkor semmi keresnivalód az úton, és ezzel asszem minden normális gépjármûvezetõ egyetért. Nem érdekel ha valaki csal az érettségin vagy nyelvvizsgát vesz, de autónak a közelébe se menjen, ott már mások életével játszik.

akyyy
forgalmi vizzgárapersze😊

akyyy
nem tudjátok hol lehet netrõl megnézni mik a vizsga utvonalak kocsira

Tarajos Sül
Te uristen!!!!!!!!!!

Hát ennyire szerencsétlen oktatot!
Azt hittem rosszul látok,mikor néztem a hiradot,tegnap!

Ez hihetetlen,de mégis sajnos megtörtént!
Tarajos Sül
Csakhogyha repülni akarsz,a vitorlázo repcsit válaszd 😊

abban 90% hogy nem halsz meg!
Tarajos Sül
#1751:

Ha nincsenek meleg áramlatok a vitorlázó repülögép fennmaradásához,akkor leoldás után csak néhány percet tud fennmaradni a gép, ezalatt ki sem tud repülni a repülõtér légterébõl.
Ezeket a gépeket többszörös biztonsági ráhagyással tervezik, így ahhoz, hogy lezuhanjon, sok szerencsétlen eseménynek egyszerre kell fennállnia. Ha pl. elakad valamelyik kormánylap, mindig van egy másik, amivel ha nem is teljesen, de valamennyire helyettesíthetõ. Ha ez is elakad, akkor van baj, de mondom, sokmindennek egyszerre kell történnie ahhoz, hogy ilyen elõforduljon.
"Nyilván õ sem azért repül, hogy legyen otthon tej, hanem mert ez a hobbija, szenvedélye." Ráéreztél a lényegre:-)

Balo
Akkor természetesen nem repülõvel megy.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

CaviaR
Jó igazad van, túlzásba vittem.. 😛

Amúgy pont azt mondtam, h ha nem faluba mész ahol szántõföld van, hanem olyan helyre ahol nincs a közelben sík föld, akkor mit csinál.

Balo
Ezt nagyon elbagatelizáltad.
Ki akarna boltba, moziba vagy akár edzésre vitorlázóval vagy motoros repülõgéppel menni? Soaring annyit mondott, hogy ez a legbiztonságosabb közlekedési forma, valamint a leggyorsabb is, de nem pár kilométerre. Nyilván õ sem azért repül, hogy legyen otthon tej, hanem mert ez a hobbija, szenvedélye.
Valamint mutass nekem olyan falut, ahol 10 km-es körzetben nincs szántóföld!

CaviaR
Hát ez akkor sem oké. És ha le akarsz menni edzésre, akkor leszállási engedélyt kérsz a váci útra? Vagy mész Tescoba bevásárolni, akkor a parkolóban elkülönítenek neked 4*500m sík terepet? 😄 Lol.
Ha megérkeztél, beparkolod vmelyik ház mellé a sorba? Esetleg ha elmész csajoddal moziba, akkor a parkolóban a repülõknek is jár 3óra parkolás, vagy annak más a díjszabása?
Vagy ha mondjuk nem vmi falura mész ahol 10 km-es körzetben nincs szántóföld, akkor gyalogolsz?
Ha minden elindulásért 400Ft-ot kéne fizetnem, már régen az utcán lennék, nembeszélve a 30Ft/perc költségrõl.
Áh viccnek is rossz.

Brankley
jah, és pisztolyhoz hány tárat kérsz egy 200 férõhelyes gépen? <#nevetes1><#nevetes1>

Légy jó, légy hű Magyar!

mabbak
LOL :-D
Télleg ennyire nem logikus?<#nemtudom>
Szerinted hány jelentkezõ lenne az ejtõernyõre ha zuhan a verda?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Brankley
csatlakozom....
ha nem nyilik ki az ejtõernyõ, fejbelövöd magad? Bárm, úgy nemkell remegni, hogy hogy csapodsz a földbe <#smile>

Légy jó, légy hű Magyar!

Én ha a cég fizetné se szállnék fel. Talán akkor ha 2 dolgot magammal vihetek:
1: ejtõernyõ
2: élestölténnyel megrakott pisztoly

sferrari
én meg egy lila daewoo Tico- n tanultam vezetni 😊 a kis porszívó motorjával 😊 király egy járgány volt 90-nél már szét akart esni

http://f1ferrari.hu

Brankley
hát, miért?
Mert kevesebb a baleset?
Inkább azt nézd meg, hogy míg ha lezuhansz repülõvel, szinte biztos, hogy meghalsz, ha autoval karambolozol meg azért marad esély túlélésre <#smile>

Légy jó, légy hű Magyar!