Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CLINT EASTWOOD9
Na nekem már szerencsére megvan ezen az éven már legalább nem kell szenvedni többet ezzel a jogosítvány dologgal hát meg azért amilíen könnyû is volt de három hónap rá ment.

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

Istencsászár
Leg1szerûbb dolog hogy felhívod az okmányirodát, de nemhiszem... azt akkor csináltatod meg amikor akarod.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Tarajos Sül
errõl én nem tudok,hogy lenne határidõ,de sztem nincs,bár ez nem biztos!!!

Nekem Ceglédi okmányban van szerdán hosszabitott ügyfélfogadás,nekem is el kéne mennem,mert ellopták a jogsit,és bõ két hét után elmegyünk csináltatni egy ujat!

UI.:Ha nem felejtem el megkérdezem!
Sziasztok !

A vizsgaigazolás,amivel lehet menni az okmányirodába ugye nem évül el ?
Gondolom nem, de nics valami határidõ,ameddig lehet vele menni jogsit
csináltatni ? Március végén vizsgáztam és azóta nem sikerült még elintéznem
a jogsit, mert a 8-kor nyitó okmányirodában már 8.15-kor nem kaptam sorszámot. 😞 Szabit meg nem tudok akármikor kivenni. 😞
Munka után meg ha mennék,akkor már esélyem sincs az ügyintézésre,nincs sorszám.
Idõpontra meg nem lehet menni.

Ez most már úgy mûködik, hogy a jármû tulajdonosát büntetik meg a szabálysértésért, tökmindegy ki vezette. (azt majd rendezze el õ 😊

Ez most már úgy mûködik, hogy a jármû tulajdonosát büntetik meg a szabálysértésért, tökmindegy ki vezette. (azt majd rendezze el õ 😊

NSTSpider
Én meg úgy tudom ,hogy ezért nem vonhatják ki a kocsit a forgalomból max. ha céges.

Félreérted. Olvasd le és értelmezd is amit írtam.😊 Én is azt írtam hogy jelen pillanatban is érvényben van a kiskapu, mint ahogy te, és továbbra is meg lehet úszni vele a gyorshajtást. Ez tiszta, ugorjunk. Ha jól tudom akkor bevezették azt hogy amennyiben nem nyilatkozik az üzembentartó arról hogy ki vezetett (tehát élt a fenti jogával), akkor kivonhatják a forgalomból a jármûvet, amivel a tulajdonos által meg nem nevezett személy gyorshajtott.

Tehát: valóban továbbra is meglehet úszni a gyorshajtást a szokott módon - csak épp újdonságként ekkor ugorhat a forgalmi. Vagyis már nem lehet bûntetlenül megúszni az egészet, csak választhatsz hogy a gyorshajtásért felesz vagy a forgalmi ugrik.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

tigeroo
na megvolt az elsõ KRESZ órám..vagyis nem kelett volna bemennem, mûszaki alapismeretek óra volt az A,B-s jogsisoknak...:l
mind1, jókat röhögtünk 😄

"teccikérteni?" ; mutat mûszerfaljelzés-képeket, elkezdi az oktató: hát igen, ezek az ókínai jelek 😄😄_AD?AD?😄

3 kismotoros van, én, volt oszt.társam tesója, és egy vidéki csákó akinek van egy Yamaha DT-je (az apja iratta be, mert 2x vitték haza lada nivások határból hehe<#buck>), egy kiscsaj, õ B-re ment, 2 kopasz kigyurt kidobóember, õk A-ra, és 3 "roma", bár õkis jófejek , moszkvics rulz (szerintük)<#vigyor>
NSTSpider
Az 57 § -ra való hivatkozás él még.De ez csak abban az esetben használható ha nem állították meg és nem céges a kocsi de ebben az esetben megállították és valszeg alá is iratták vele ,hogy elismeri.

Ez a módszer biztosan él még? Merthogy annyian használták kiskapunak hogy úgy tudom bevezették mellé azt hogy lekaphatják a rendszámot a szekérrõl ha a tulaj nem nyilatkozik a vezetõrõl (ami továbbra is joga). Elvégre az biztos hogy valaki szabálytalanul közlekedett vele, amit a jövõben meg kell akadályozni. És ha a gyorshajtót nem lehet utolérni hogy a büntetéssel megneveljék, akkor csak az marad hogy kiveszik alóla a jármûvet. Kérdés hogy mi éri meg jobban.

Egyébkét a 60 helyett 107-ért lazán elvehetik a jogsit (el is szokták általában). Nem sok idõre, csak pár (3-4) hónapra, amibõl pár hetet úgyis le lehet faragni. Plusz jár vele általában pártízezres büntetés, ha nem visszaesõ az illetõ. Meg ha nem tanulójogsival játszotta meg, akkor jóval hosszabb idõre bukta a jogsit.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

megállították, egyébként meg nem felelõtlen vezetõ, fõuton vezetett nem városba csak a rossz út miatt volt kirakva a 60-as tábla

Megállították? Mert ha nem akkor vagy van fényképük vagy nem. Ha van azt közlik. És ha a papíron az is szerepel, hogy: "amennyiben az autót nem ön vezette hanem valamely rokona akkor kérem nyilatkozzon"

És máris élsz a lehetõséggel. Mivel nem vagy köteles közeli hozzátartozódról terhelõ információkat szolgáltatni így még csak meg sem kell nevezd, hogy ki vezette a jármûvet. Amolyan kölcsönadtam valakimnek de nem mondom meg kinek. Talán bûncselekménynél veszik komolyabban de ha baleset nem volt belõle akkor elteszik a dolgot jó mélyre. Ez a mai jogállás, SAJNOS!! A nõvérednek meg üzenem, hogy ha az egy szem gyerekén áthajtanak megközelítõleg 107 km/h-s sebességgel akkor kéretik nem felháborodni hanem fájdalommentesen gyászolni. És habár nem kell fejjel lefele a volánhoz ülnie, de inkább az eszével nyomja a gázt, ne a lábizmával.

Üdv: egy bkv buszfosõr
😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Tarajos Sül
#2234: Köszi!Ha jol értem a személyi 4000 Ft,a jogsi meg 4500 Ft!

#2235:A jogsi,nekem nem olyan fontos,a személyi annál inkább,és a vonatjegy is,de már feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen,ill személyleirást adtam a feltételezett kleptomániásrol!
Másrészt várunk max 2 hetet,hátha eldobja az uton(mert arcképes igazolványt,elég nehéz másnak használni-a)és hátha postán visszakapjuk a lakcimkártya alapján!

#2236:MÁV (éves) arcképes igazolvány volt!
Amit csak azok kaphatnak,akiknek a családjukban vki a MÁV-nak dolgozik!
/vagy a MÁV-nál dolgozik/
tigeroo
na beiratkoztam..😊 május 11-én lesz a KRESZ vizsga
tigeroo
max. feljelentés, nyugi .. de a kenyér árát jobb ha félreteszitek

a jogsit csak akkor veszik el ha többszörösen sért szabályokat, kreszt

az összes jogsi nélkül robogón barmuló ismerõsömet kapták már el..szóbeli figyelmeztetés "úgy pofánvernélek ha nem lennék rendõr, anyád apád ilyenkor holvan, meg ne lássalak mégegyszer " meg ilyenek..:l
és akkor most növérem milyen lehetõségekre számithat?

tigeroo
hát..apám 5000-et adott a rendõrnek amikor bemérték :c

egyik ismerõsömet csak feljelentették, bírság stbstb..
uncsitesóm pedig ismert olyan csávót akitõl 9 hónapra elvették a jogsit, vagyis elvették volna, de nemvolt neki..vele járt együtt KRESZ-re...de természetesen az õ "tanéve" eltolódott emiatt
hi, abban tud valaki segíteni hogy nagyjából milyen büntetés várható ugy ha egy hatvanas táblánál 107-et mérnek be? növérem igy járt és most lehet várni a papirt. ha bevonják a jogsit egy idõre akkor mennyi az az idõ amin belül még nem kell ujra végig csinálni az egész jogositvány szerzést (kresztõl kezdve)

HiPPoNaX
off: Gondolom tanulok havijegyere gondolsz, annak meg itt tudsz utananezni

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

bertino
mi hamarabb intézkedj ezek beszerzésérõl!

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

személyi asszem 5kHUF, jogsi meg 4,5kHUF

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Tarajos Sül
Vki nem tudná megmondani PONTOSAN mennyibe kerül egy uj M jogsi?

A pénztárcámat ellopták és benne volt az is!
Már csak abban reménykedhetek,hogy nem tudja mire használni,mert arcképes,és visszaküldi postán,mert a tárcámban a személyi+lakcimkártya,és a Máv arcképes vonatjegye is benne volt!

Ha vki tudja a vonatjegy árát,is megmondhatja,meg a személyinek is!
csm
lényeg hogy papyron 11 KW alatt legyen. nem nagy ügy megtuningolni 25-30 lóra.

BMW 325 iX Rallye Car :)

Zetorg
hm, van benne valami 😊
a 125-ös runner-t néztem most, az is 15 lóerõ állitólag...

Nem egészen. Nézd csak meg a gyárak honlapjait, ki van ez találva rendesen.😊 Az általuk Enduro kategóriás motorjaik 15 lovasak, vagy ez alatt vannak. Az általad írt teljesítménnyel a cross kategóriában lehet találkozni, ott viszont lényegtelen mindenféle jogosítvány. Elvégre azokon (döntõ részben)se világítás se index se semmi, így közúti forgalomban nem vehetnek részt. Viszont jogosítvány is csak oda kell, tehát ha szabályosan használ valaki egy crossmotort (ott ahol lehet, és nem megy vele közútra), akkor nincs szüksége semmilyen jogosítványra.

Zetorg
ez viszont szar dolog, mivel a legtöbb normális 125-ös enduro 36-40 lóerõ...

Akkor f*szságot írt az a pár motorosiskola oldala. Nincs ilyen megkötés AKorl. esetében. Két dolog lehet:
A: az iskola balfasz. Ha már egy ilyen alapvetõ dolgot sem tudnak, akkor szvsz kerülendõ a hely.
B: az volt odaírva hogy körülbelül 250ccm-es motorok vezethetõek vele, az meg ugye nem egyenlõ a biztossal és nem válik hivatalos szabállyá
, ahogy már te írtad ide. Ilyet n is láttam már valamelyik oldalon, a 250-esek még szinte biztosan beleférnek a kategóriába, a 400-asoknál már meg kell nézni. De ettõl függetlenül a 250ccm mint határ nem létezik, sõt soha nem is létezett.
De megköszönném ha benyomnál pár linket ahol ez szerepel, had vigyorogjak egy jót.😊

csm
de néztem pár motorosiskola oldalát és ott 250 ccm volt beírva határnak. persze vannak egyéb korlátozások pl. A1 125 ccm - 11 KW (15 LE)

Hibás.😊 Az A Korl. esetében nincs 250ccm-es határ. Max 25kW (~34LE), és 0,16kW/kg teljesítmény/tömeg arányt meg nem haladó motort lehet vele vezetni. Semmiféle ccm megkötés nincs. A többi kategória stimmel köbcenti szempontjából, persze a többi megkötés miatt így magukban nem jelentenek 100%-ot.

tigeroo
az én apám is jóó régen tette le, mondjuk õ úgy tudta, hogy 17éves kortólmár le lehet tenni 250ccm-es mocira (pár hete világosítottam fel)..mondjuk az is igaz, hogy az õ idejében sokkal-sokkal kevesebb autó volt az utakon >> kevesebb baleset, kevesebb felelõsség.. (falun élt... jó ha egy utcában volt 3 autó)
És a korhatárt mostanság akarják feltolni 24 évre a nagy "A" esetében...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

HiPPoNaX
A mostani rendszer hulyesege valahol pont az, hogy nem kell sorban letenni a kategoriakat egymas utan, hanem ha elmultal 21 eves es vegig tudod tolni a motort a palyan (ezt talaltak ki PAV helyett a nagy A eseteben) akkor 0 motoros tapasztalattal megszerezheted kapasbol a nagy A-t. Azt meg talan nem kell mondani milyen kovetkezmenyei lehetnek annak ha vki elozetes tapasztalat es rutin nelkul ul fel egy 600-1000ccm-es motorra. Tehat nem szukseges semelyik A-hoz elozetes motoros tapasztalat vagy jogositvany, ha megutod a korhatart barmikor barmelyiket leteheted.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Tarajos Sül
Köszi

akkor a faterom,nemtudom,hogy honnan szedte!

Õ már régen ragta le,sztem akkor,mikor még én gondolat sem voltam,mert már akkor is motoroztak,de szerinte régebben nem voltak A1,és Akorl. jogsik,csak simán A,és akkor már azzal lehetett menni-e a 250-es MZ-vel!
csm
nincs 150köbcentis jogsi.
m-50 A1-125 Akorl.-250 A-nagymotor

Tarajos Sül
Köszi mindenkinek az MZ mocival kapcsolatos válaszokat!

Akkor ezek szerint,nem elég csak nagymocira lerakni,és akkor már minden olyan motorral mehetek,ami nem segédmotor,hanem egyenként kell letenni 125 köBcentire(köszi Balo)utána 150-re,és csak ezután mehetek a 250-es MZ-vel
akyyy
én is csak azt láttam, az Atinál ment fel azon a szaron😄 legalábbis csak ahangját halottam meg a kerítésen hogy néha fordul...

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

tigeroo
jaja, énis csak ifákat látok a városban :c
bertino
dejolmegy... <#whatever> itt Miskolcon is csak Ifa meg STAR van...

mabbak
vadiúj iveco-val tanulnak 😊
akyyy
elmerme képzelni, ahogy a tanulós ifa megy a városba<#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

mabbak
az egyik gyerek aki a 'csoportomba' jár uezt kérdezte, és azt monta neki az oktató, h ha 18ik életévét betöltötte , akkor minden további nélkül, csak kap egy kiegészítõ 'tesztsort', de ez csak a kresz.
rut+forg -hoz külön kell járni mindkét jármûtípusra
Sanyix
Sztem nem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

daf xf
Sziasztok!Valaki megtudja mondani hogy a személyautó jogosítvánnyal 1ütt a teherautó jogosítványt is meglehet csinálni?
Mert azt tudom hogy nehézpóthoz kell 2 év rutin.

AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp

Kivéve ha betöltöd a 21-et még mielõtt letelne a két év. Ha a kettõbõl valamelyik bekövetkezik akkor lehet menni különbözeti vizsgát tenni A-ra. Ez a tervezett szigorítás mondjuk jócskán megtolja, de teljes mértékben támogatom, fõleg hogy nem érint.😊

bertino
<#eljen>

Yulcsa
Heló megint!😊

Köszi a segítséget mindenkinek, sikerült az egészségügyi vizsgám!😊

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

mabbak
motorral járkálok (honda dj), és félreértetted nem én vagyok 12-14 éves hanem akik simóval járkálnak, nyugi én annyi vagyok amennyinek mondom magam 😊
tigeroo
életkor : 18-25év

autóval vagy motorral járkálsz?

lehet azzal endurózni, csak 12"-os kerékkel menne nehezen