Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olvass vissza, nem rajtam mult hogy átmegyek vagy sem, ilyen alapon hiába megyek hibátlanul, megbuktat nem tudom hányszor és akkor nem lesz jogsim? Mást nem tudok tenni

nehogy mar penzt adjatok a sok ingyenelõnek , magadtol menj at, elég bena dolog h csak akkor sikerul ha lefizetett a vizsgaztatot.
És te adtál pénzt? Ha igen, hogy adtad oda neki, az oktatód vagy te?

De hogy adtál neki lovét? Nekem azt mondja az oktatóm, hogy nem lehet adni, fõleg nekem nem, régen úgy volt hogy oda adták az oktatónak a pénzt és a kartonnal meg továbbította a vizsgabiztosnak, de már ez sincs, én adnék szívesen, de nem tudom hogy, ha én akarom adni akkor félõ hogy megvesztegetés miatt már is megbuktam, az oktatóm meg nem közvetít!

NSTSpider
Elvileg ugye tilos a fizetés de õk is emberbõl vannak.Anno régen mikor fater vizsgázott mesélte ,hogy baromi béna csajok is átmentek majdnemhogy helyettük fogták a kormányt õ meg megbukott mert nem fizetett.

Harly18
Én most vizsgáztam Szeptemberben. A szerencsém az volt, hogy az elõttem vizsgázók mind megbuktak, s én náluk jobban vezettem, igy nem buktathatott meg. Bár oktatóm szerint én amúgy sem buktam volna meg, mert jól mentem ,s nem csináltam semmi olyan nagy hibát, persze hibavonalaim voltak. Úgyhogy ment minden. Oktató poénkodós okoskodós, aki az elsõ hiba után figyelmeztetett, hogy nem lesz jó vége, ha még hibázok. Klasszul az elsõ 2 perc után megkaptam, hogy van még egy dobásom és vége. Ezek után tiszta idegben kellett vizsgáznom. Érdekes volt..........😞 De a végeredmény számit... 😊

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

GabcsiManó
na igen, de az az egyetlen hely szinte ahol valaki lelép mindig 😄 legközelebb fejeld le a vizsgáztatót..

www.kreativ-otletek.eoldal.hu

HiPPoNaX
Igen, bar en Budan.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Sanyix
Én tavaly összel/télen vizsgáztam, engem 2x buktattak meg hasonló dolog miatt mint téged (semmiért) 3. szorra nem bíztam a véletlenre, kapott a vizsgabiztos egy 10-est 😄 Nekem már az elején mondták páran, hogy készüljek fel ilyen dolgokra, de azért megpróbáltam lezsírozás nélkül is... nem kellett volna, kb 10000-el több pénzem maradt volna, nem számolva az ilyenkor kötelezõ + órák után fizetendõ összeget.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Valaki vizsgázott mostanában, mondjuk az utolsó 1 éven belül?

Nekem nem az útvonallal volt a bajom, hanem hogy egy olyan miatt buktatott meg amit nem követtem el, és ezt az oktató is megerõsítette, csak az idegesít hogy nekem semmilyen jogom nincs ilyenkor?! Megbuktat 3x ami minimum plusz vezetéssel 40 000 plusz pénz mert nem vagyok szimpatikus?!

Nem lehet fizetni, sõt az oktatóm azt mondta nemrég volt olyan tanulója aki a vizsgán adni akart a vizsgabiztosnak lovét és elsem indulhattak, megvesztegetés miatt, és buktának tekintette. Nagyon féltik az állásukat már, és nem fogadnak el pénzt.

Pont az volt az ok amiért beírtam ide,nem hibáztam egyszer sem, és megbuktatott!!

GabcsiManó
én második esélyre nagyon rendes vizsgáztatót kaptam, próbált nyugtatni, mert látta hogy tiszta ideg vagyok, azt hiszem valami katonabácsi volt 😄

másodszorra biztos nem húzod azt az útvonalat.. ha meg igen akkor addig állj amíg az utolsó botos néni át nem megy...

GabcsiManó
pont ugyanarra vizsgáztam elõször... és pont ugyanebbe kötött bele az vizsgabiztos... nem véletlenül egy vénember volt? 😄 nekem be se mutatkozott annó...

CaviaR
Ez sajna így van. Õk nem azt nézik milyen jól vezetsz, hanem h hol hibázol! Tehát érdemes inkább lassan és megfontoltan vezetni, mint egy apróbb hibát is elkövetni!
Legközelebb várj addig amíg a legkevesebben lesznek. (Ne aggódj ha jogsid lesz fékezés nélkül átgurulhatsz közöttük..😄 )

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

NSTSpider
Nálam abba kötött bele a vizsgabiztos ,hogy a 30-as övezetben ami amúgy még tele van jobbkezes utcával lassan hajtok 😄D
Valószínüleg sajna a vizsgabiztos mondja ki az utolsó szót. Lehet ,hogy nem voltál "fizetõvendég" ?

Sziasztok!
Tegnap voltam vezetésbõl vizsgán, és ha valaki Pesti akkor az ismeri a fay utca (13.ker) piacot, mire oda eljutottam már legalább 20 perce vezettem teljesen hibátlanul, a lényeg hogy oda befordultam a Béke út felõl, és ugye ha befordulsz egy útra ott elsõbbsége van a gyalogosoknak, de mivel ott a piac nagyon nagy tömeg van az utca szélén, mindenesetre megálltam ott 2x is de senki nem akart átmenni, így tovább mentem, erre mondja a vizsgabiztos az oktatónak, menjünk itt még egy kört, így vissza a békeútra és újra befordulni a fay utcára, szintén nagyon-nagyon lassan mentem és figyeltem hogy nem-e akar valami gyalogos átmenni, és senki nem akart, erre mondja a vizsgabiztos az oktatónak majd álljunk meg valahol, és megbuktam, mondja azért mert õ látta a tömegben egy embert aki átakart menni az úton, mondja az oktató a vizsgabiztosnak, hogy megmondja õszintén õ sem látott ott gyalogost aki át akar menni, a válasz, mehetünk vissza a kiindulópontra és kész.
Most ilyenkor mit lehet tenni?
Semmit, ha nem vagy szimpatikus akkor megbuktatnak?
Semmit nem tehet a hasonló helyzetet megélt tanuló, ha a vizsgabiztos úgy dönt hogy bukta akkor bukta? Hiába mondja az oktató is hogy õ sem látott senkit?
Így jártam és kész?
A következõ vizsgán hiába vezetek jól, jobb ha felkészülök egy újabb buktára?

bertino
:|||||||w

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

cuki is megmondta -_-

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

GabcsiManó
ennek örülnöm kéne? 😄 sok a ferdehajlamú az okmányirodákban 😛

Garcia
most divat a rózsaszín😄😄

A gravitáció nem létezik. Csak a Föld szivat. Hala Madrid! || Hajrá Magyarország!

GabcsiManó
na de millió színek közül nem lehetmást választani? 😄
tudom, tudom, finnyás vagyok)

HiPPoNaX
Ez az okmany ilyen szinu, a szemelyid se lehet kanarisarga, zold pottyokkel :]

GabcsiManó
:S akkor nemcsak nálam van a hiba.... kék miért nem lehet?????

HiPPoNaX
Az EU csillagos zaszlon, a hologramon es a foton kivul "gyonyoru" rozsaszin az egesz 😄

GabcsiManó
a jelentkezési lap neked nem kell😄 és az a valami igazolás az vonatkozik a jelentkezési lapra... amikor annó beiratkoztál tanfolyamra akor töltették ki veled, neved, címed satöbbi..

Harly18
De a jelentkezési lap miért kellene? Senki nem mondta, hogy kellene...Ahol kreszvizsgáztam ott kérték az eü vizsgán kapott kis kártyát, s mondták, hogy egy hét múlva menjek valami igazolásért vagy miért ,s hogy azzal mehetek okmányirodába...

GabcsiManó
nem ahol viszgáztál hanem az autósiskolánál kitöltött jelentkezési lapra gondoltam 😊 és ahol kresz vizsgáztál, ott kapsz egy igazolást errõl a kitöltött jelentkezésirõl, azt meg a vizsgalapot, eü-t viszed el okmányirodába..

aki mostanság kapott jogsit, annak is rózsaszín az egész?? 😄

Harly18
Ahol Kresz vizsgáztam anno, nem kellett kitölteni semmi jelentkezési lapot, hanem a vizsgalapot kellett aláírni. Vagy csak nem emlékszem rá 😊 Kell valamilyen papírt vinni oda? Vizsgalap, Eü papír, orvosi alkalmassági, forgalmi vizsgalap...nincs más, ha jól tudom 😊

én max azért mennék, hogy megszedjem magam és hogy megnézzem a nevesebb helyeket, de huzamosabb ideig biztos nem élnék ott.

bertino
én mennék... ha nem lennének akadályok...

GabcsiManó
az biztos 😄 de hogy én nem mennék oda elhülyülni meg még nagyobb házikóvá hízni az biztos 😛

bertino
hát ezza... tök más az életfelfogásuk, mással vannak nekik bajaik, mint nekünk 😄

GabcsiManó
Amerika... nem véletlen <#nemtudom> nekik így alakult... de legalább olvasni tudnak ezek szerint hogy kiírják a táblára hogy merre menjenek...<#hehe>

bertino
lehet itt is vissza kellene venni az oktatásból, csakhát... mind1, szal télleg más világ sajnos

GabcsiManó
<#wow2><#szomoru1>

bertino
degeneráltabbak is
ott egyetemen tanulják pl az egyenleteket, szal...

GabcsiManó
pedig de ezek szerint 😊

OMG ennyire degeneráltak nem lehetnek

Garcia
nah igen errõl jut eszembe... az oktatóm mesélte hogy egyik tanítványa 4évig élt amerikában és mesélt neki egy-két dolgot..

pl. a mai amerikai auktók 99%-a automata váltós, sokan még nem is láttak manuális váltót... és ugye ezzel a vezetés arra egyszerüsödik, hogy fék, meg gáz... vezetni is autómatával tanulnak...
az amerikaiknál szinte minden táblára rá van írva hogy mit jelent... tehát a behajtani tilosra, hogy behajtani tilos😄 stb...
és az autópályán 70 mérföld a sebességhatár( ami kb 112 km/h, bár ez államonként változhat), de náluk már ez is veszélyes..😄
és ha valamilyen baleset történik az utópályán az elég sûrûn tömbegbaleset, mert annyira elvonja a figyelmüket a vezetésrõl egy másik baleset, hogy elfelejtenek idõben lassítani...

ja és elég gyakori hogy egysmára lövöldöznek egy megnemadott elsõbbség után...😄

A gravitáció nem létezik. Csak a Föld szivat. Hala Madrid! || Hajrá Magyarország!

Harly18
Sikerült az Egészségügyim!!!! 😊
Én mindig mondtam, hogy Amerikába kellett volna születnem 😞

bertino
hát egeh
más világ

CaviaR
Lol. Amerikában így megy a jogsiszerzés:

Hát ez nem vicces, nem is szomorú, csak tanulságként írom, hogy Amerikában (Memphis) hogy néz ki egy jogsiszerzés. Az elméleti és vezetõi oktatás nem kötelezõ, vagy kérsz egy könyvet (ingyen adják) és elolvasgatod, vagy amit tudsz, azzal mész próbálkozni. Bemész, igazolod magad, külföldinek legalább 2 fényképes igazolvány kell, lakcímet egy a nevedre szóló számlával igazolod, hogy a városban élsz, kapsz egy sorszámot, leülsz, kitöltöd a papírokat és vársz. Hívják a számodat, elsõre belenézel egy kis gépbe és felolvasod a megfelelõ sort és oszlopot, ha sikerült, túl is vagy a szemvizsgálaton (megjegyzem, mindig ugyanazt olvastatják fel mindenkivel). Bemész, leülsz a gép elé és kitöltöd a tesztet. Nem megy idõre, akár egész nap is ott ülhetsz. Ha jól tudom, a külföldieknek 2 lehetõségük van: mivel sok a mexikói, ezért van nekik külön tesztlap, vagy marad az angol és vihetsz be egy szótárt, de semmi mást. A tesztrõl csak annyit, hogy tartalmaz mind KRESZ, mind törvényekrõl szóló kérdéseket (alkoholszint, büntethetõség, stb.). Tegyük fel, ez is sikerült, jöhet a vezetõi vizsga. Az elméleti vizsga 30 napig érvényes, ezalatt mehetsz el a vezetésre (ha netán nem lenne idõd egybõl megcsinálni). Kimész, ha hívnak, beállsz a vizsgázóknak fenntartott parkolóba, ott elõször is megnézik a kocsit, kérik, kapcsolj lámpát, reflektort, ablaktörlõt, indexet, féklámpát. Ha minden mûködik, beül melléd a vizsgabiztos, becsatolja magát és mehetünk is. Általában ugyanaz az útvonal, én kb. 1 km-t vezettem és visszafordítottak, kész is volt a gyakorlati vizsga. Amúgy ha levezettetik az egész távot, az sincs több 10 percnél. Kitölti a papírt, átadja és mehetsz be, ahol frissiben ki is nyomtatják a jogsit (egyben személyi igazolvány is, hogy ne keljen 3 kártyát hordanod magadnál).

Most nézzük, mi a helyzet, ha megbuksz a KRESZ-vizsgán. A befizetett 20-30 dollárból visszakapsz mindent, csak 2 dollárt tartanak meg ügyintézés címen, legközelebb mész megint, befizeted a teljes díjat. Hogy mikor is mehetsz újra próbálkozni? A hibaponttól függõen akár már másnap újra próbálkozhatsz, de a maximum 30 nap két vizsga között. Volt rá példa, hogy elõbb a vezetõi vizsgát csinálták meg és utána a KRESZ-t, bár nem tudom, mi a helyzet akkor, ha azt jól megcsinálod és a KRESZ-en meg megbuksz. Hát ennyi itt egy jogsi."

[Forrás: origo]

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

nem mindent kell elolvasni <#nyes>
Krezga
ehh, jó hosszú😊
Ombika
FAxom se olvassa vegig uristen!

BM rendelet a jogositvanyrol

itt is lenyeges dolgok vannak (pl:mit jelentenek a kodok a jogsi hatuljan;kezdo jogsi...stb).
hello!

a kartyas jogsihoz adnak egy kis konyvecsket,amiben le vannak irva,hogy mi hany pont.ott olvastam,hogy ha valaki eléri a 20 pontot,akkor elveszik tole és 6 honapon belul be kell menni egy olyan igzolo lappal, hogy te reszt vettel egy kepzesben,igy a pontokbol levonnak 9, vagy nemtommennyi pontot és visszakapod a jogsidat.

2 evig szamit a jogositvany kezdo jogsinak.ez alatt szigorubban nezik a rendorok a szabalyokat veled szemben.

de mint irtam mar ajanlom figyelmetekbe a jogsirol minden linket.jo kiindulasi pont a tovabbi kereseshez és hasznos tudnivalok vannak benne
GabcsiManó
elég friees az élmény szóval elmondom nekem (és valószínûleg mindenkinek) hogy kellett ezt csinálni:
- bemész az annó kitöltött jelentkezési lapodért oda ahol a KRESZ vizsgát tetted le (Budapesten a Petzvalba)
- ott adnak egy igazolás, és az igazolással, vizsgalappal, egészségügyi fecnivel mész az okmányirodába
- 4000 Forintot be kell fizetni, adnak egy fénymásolatot amin az ott készített képed meg a jogsira kerülõ adatok lesznek, és egy hét múlva meg is kapod postán 😊