Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/
www.kreativ-otletek.eoldal.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
másodszorra biztos nem húzod azt az útvonalat.. ha meg igen akkor addig állj amíg az utolsó botos néni át nem megy...
Legközelebb várj addig amíg a legkevesebben lesznek. (Ne aggódj ha jogsid lesz fékezés nélkül átgurulhatsz közöttük..😄 )
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Valószínüleg sajna a vizsgabiztos mondja ki az utolsó szót. Lehet ,hogy nem voltál "fizetõvendég" ?
Tegnap voltam vezetésbõl vizsgán, és ha valaki Pesti akkor az ismeri a fay utca (13.ker) piacot, mire oda eljutottam már legalább 20 perce vezettem teljesen hibátlanul, a lényeg hogy oda befordultam a Béke út felõl, és ugye ha befordulsz egy útra ott elsõbbsége van a gyalogosoknak, de mivel ott a piac nagyon nagy tömeg van az utca szélén, mindenesetre megálltam ott 2x is de senki nem akart átmenni, így tovább mentem, erre mondja a vizsgabiztos az oktatónak, menjünk itt még egy kört, így vissza a békeútra és újra befordulni a fay utcára, szintén nagyon-nagyon lassan mentem és figyeltem hogy nem-e akar valami gyalogos átmenni, és senki nem akart, erre mondja a vizsgabiztos az oktatónak majd álljunk meg valahol, és megbuktam, mondja azért mert õ látta a tömegben egy embert aki átakart menni az úton, mondja az oktató a vizsgabiztosnak, hogy megmondja õszintén õ sem látott ott gyalogost aki át akar menni, a válasz, mehetünk vissza a kiindulópontra és kész.
Most ilyenkor mit lehet tenni?
Semmit, ha nem vagy szimpatikus akkor megbuktatnak?
Semmit nem tehet a hasonló helyzetet megélt tanuló, ha a vizsgabiztos úgy dönt hogy bukta akkor bukta? Hiába mondja az oktató is hogy õ sem látott senkit?
Így jártam és kész?
A következõ vizsgán hiába vezetek jól, jobb ha felkészülök egy újabb buktára?
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
A gravitáció nem létezik. Csak a Föld szivat. Hala Madrid! || Hajrá Magyarország!
tudom, tudom, finnyás vagyok)
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
aki mostanság kapott jogsit, annak is rózsaszín az egész?? 😄
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ott egyetemen tanulják pl az egyenleteket, szal...
pl. a mai amerikai auktók 99%-a automata váltós, sokan még nem is láttak manuális váltót... és ugye ezzel a vezetés arra egyszerüsödik, hogy fék, meg gáz... vezetni is autómatával tanulnak...
az amerikaiknál szinte minden táblára rá van írva hogy mit jelent... tehát a behajtani tilosra, hogy behajtani tilos😄 stb...
és az autópályán 70 mérföld a sebességhatár( ami kb 112 km/h, bár ez államonként változhat), de náluk már ez is veszélyes..😄
és ha valamilyen baleset történik az utópályán az elég sûrûn tömbegbaleset, mert annyira elvonja a figyelmüket a vezetésrõl egy másik baleset, hogy elfelejtenek idõben lassítani...
ja és elég gyakori hogy egysmára lövöldöznek egy megnemadott elsõbbség után...😄
A gravitáció nem létezik. Csak a Föld szivat. Hala Madrid! || Hajrá Magyarország!
Én mindig mondtam, hogy Amerikába kellett volna születnem 😞
Hát ez nem vicces, nem is szomorú, csak tanulságként írom, hogy Amerikában (Memphis) hogy néz ki egy jogsiszerzés. Az elméleti és vezetõi oktatás nem kötelezõ, vagy kérsz egy könyvet (ingyen adják) és elolvasgatod, vagy amit tudsz, azzal mész próbálkozni. Bemész, igazolod magad, külföldinek legalább 2 fényképes igazolvány kell, lakcímet egy a nevedre szóló számlával igazolod, hogy a városban élsz, kapsz egy sorszámot, leülsz, kitöltöd a papírokat és vársz. Hívják a számodat, elsõre belenézel egy kis gépbe és felolvasod a megfelelõ sort és oszlopot, ha sikerült, túl is vagy a szemvizsgálaton (megjegyzem, mindig ugyanazt olvastatják fel mindenkivel). Bemész, leülsz a gép elé és kitöltöd a tesztet. Nem megy idõre, akár egész nap is ott ülhetsz. Ha jól tudom, a külföldieknek 2 lehetõségük van: mivel sok a mexikói, ezért van nekik külön tesztlap, vagy marad az angol és vihetsz be egy szótárt, de semmi mást. A tesztrõl csak annyit, hogy tartalmaz mind KRESZ, mind törvényekrõl szóló kérdéseket (alkoholszint, büntethetõség, stb.). Tegyük fel, ez is sikerült, jöhet a vezetõi vizsga. Az elméleti vizsga 30 napig érvényes, ezalatt mehetsz el a vezetésre (ha netán nem lenne idõd egybõl megcsinálni). Kimész, ha hívnak, beállsz a vizsgázóknak fenntartott parkolóba, ott elõször is megnézik a kocsit, kérik, kapcsolj lámpát, reflektort, ablaktörlõt, indexet, féklámpát. Ha minden mûködik, beül melléd a vizsgabiztos, becsatolja magát és mehetünk is. Általában ugyanaz az útvonal, én kb. 1 km-t vezettem és visszafordítottak, kész is volt a gyakorlati vizsga. Amúgy ha levezettetik az egész távot, az sincs több 10 percnél. Kitölti a papírt, átadja és mehetsz be, ahol frissiben ki is nyomtatják a jogsit (egyben személyi igazolvány is, hogy ne keljen 3 kártyát hordanod magadnál).
Most nézzük, mi a helyzet, ha megbuksz a KRESZ-vizsgán. A befizetett 20-30 dollárból visszakapsz mindent, csak 2 dollárt tartanak meg ügyintézés címen, legközelebb mész megint, befizeted a teljes díjat. Hogy mikor is mehetsz újra próbálkozni? A hibaponttól függõen akár már másnap újra próbálkozhatsz, de a maximum 30 nap két vizsga között. Volt rá példa, hogy elõbb a vezetõi vizsgát csinálták meg és utána a KRESZ-t, bár nem tudom, mi a helyzet akkor, ha azt jól megcsinálod és a KRESZ-en meg megbuksz. Hát ennyi itt egy jogsi."
[Forrás: origo]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
itt is lenyeges dolgok vannak (pl:mit jelentenek a kodok a jogsi hatuljan;kezdo jogsi...stb).
a kartyas jogsihoz adnak egy kis konyvecsket,amiben le vannak irva,hogy mi hany pont.ott olvastam,hogy ha valaki eléri a 20 pontot,akkor elveszik tole és 6 honapon belul be kell menni egy olyan igzolo lappal, hogy te reszt vettel egy kepzesben,igy a pontokbol levonnak 9, vagy nemtommennyi pontot és visszakapod a jogsidat.
2 evig szamit a jogositvany kezdo jogsinak.ez alatt szigorubban nezik a rendorok a szabalyokat veled szemben.
de mint irtam mar ajanlom figyelmetekbe a jogsirol minden linket.jo kiindulasi pont a tovabbi kereseshez és hasznos tudnivalok vannak benne
- bemész az annó kitöltött jelentkezési lapodért oda ahol a KRESZ vizsgát tetted le (Budapesten a Petzvalba)
- ott adnak egy igazolás, és az igazolással, vizsgalappal, egészségügyi fecnivel mész az okmányirodába
- 4000 Forintot be kell fizetni, adnak egy fénymásolatot amin az ott készített képed meg a jogsira kerülõ adatok lesznek, és egy hét múlva meg is kapod postán 😊