146
Milyen vinyót vegyek?
  • NeoMaN
    Neked is hiszek :)
    Az hogy 80 eres kábel kell, az egyértelmű.
    De ha Ő váltig állítja, hogy a SÁRGA 80 eres kábellel (vagy csőkábellel) gyorsabb a 133as vinyó mint a szürke vagy fekete 80 eres kábellel akkor azt is elhiszem neki.
    Sárgas 80 eres kábel drágább is mint a többi. Nekem is furcsa amit mond, de elhiszem, csak nem hülyeséggel tömi a fejem (több mint 10éve gépezik)...
  • Gerry
    Nos, elvileg létezik, hogy az "csak" ATA100-as, hogy kérdésedre feleljek. Ám ahogyan te fogalmaztál, én is egész nap gépeket b*sztatok, és tapasztalataim alapján megfelelő alaplapban megy a 133-on az ATA133-as HDD, de általánosságban igaz, hogy a RAID vezérlők gyorsabban kezelik a winyókat, mint a sima IDE vezérlő, de az ATA100 esetében is így volt. Másik dolog, az hogy egy kábel mekkora sebességet bír, az nem a színétől függ, hanem az erek számától, és a kábel hosszától. Elvileg erek mennyisége szerint 2 féle létezik, 40 és 80 eres, 80 eres kell az ATA66/100/133-hoz, és tökmindegy, hogy szürke fekete piros kék vagy sárga, mindegyiken megy ATA133-as módban a winyó, ha a kábel hossza a szabványos maximum méreten belül van (ez ha jól tudom 80 eres kábel esetében 50cm).
    Más kérdés, hogy ha RAID vezérlőre rákötsz két egyforma winyót, és STRIPE módban használod, akkor sokkal gyorsabb mint a normál IDE, mert elvi szinten megduplázódik a sávszélesség, viszont ha egy ilyen formációban az egyik winyó tönkremegy, akkor a másikon lévő adatok is elvesznek.

Szóval ATA133 nem parasztvakítás, de az tény, hogy nem gyorsabb 33%-al mint az ATA100, és nem duplája az ATA66-nak, ez csak elvi szinten van így.
  • NeoMaN
    Nemtok linket, a barátom monnyja aki most szervízes, de nem a birka fajtából.Azt mondja, hogy ugyanaz a vinyó (ATA133-as) raidre kötve érezhetően sokkal gyorsabb volt, mint IDE-n (magyarul messze nem ment olyan gyorsan mint mehetett volna a specifikációk alapján). Sárga kábellel próbálták, mivel a többi (szürke, fekete) csak ata100-ig jó Ebből vonták le azt a következtetést, hogy IDE-re tökmind1 hogy ATA100 vagy ATA133-as a vinyó nem lesz különbség, parasztvakítás az egész.
    Monnyuk én hiszek neki, mert télleg egész nap a gépeket basztatja + nem hülye gyerek.
    Nekem most 60-as ATA133-as van, és igen nálam is udma6-on megy xp alatt.
    A lényeg amiért elkezdtem érdeklődni:
    Lecserélem a vinyót 120-sas seagate-re, de úgy látom abból csak ata100-as van. Létezik ez?
  • Gerry
    Az elvi 133MB/s-es sebességet természetesen soha nem fogja elérni egy ATA133-as winyó, de szerintem attól még gyorsabban megy mint az ATA100, nekem pl detektálja a BIOS, és az oprendszer is, hogy ATA133-as winyó van rákötve. De ha mutatsz egy cikket, ahol leírják részletesen, hogy ugyan miért ne menne normál IDE vezérlőn ATA133-ként, és mitől megy a RAID vezérlőn ATA133-ként, akkor azt megköszönöm.
  • NeoMaN
    Hiába van rajt ata133, csak 100-on fog menni, ide csatornán.
    parasztvakítás....
  • Gerry
    Ez attól függ, hogy milyen chipset van az alplapon. Pl egy nForce2-es alaplapon már a sima IDE is ATA133-as...
  • NeoMaN
    Nah közben felvilágosultam!
    Szal ATA133 csak a RAID-en működik, IDE-re kötve max ATA100-at tud kiszolgálni az ide csati.
    Tehát IDE-re elég az ATA100...
  • Gerry
    Semmi gond, csak van egy fegyverbuzi haverom, és elég sokat hallok tőle a különböző fegyverekről/lőszerekről, ha akarom, ha nem... Gondoltam akkor már kijavítom a hibát!
  • NeoMaN
    Szasztok!
    Az létezik hogy Seagate-ből csak ATA100-as vagy SATA-s van???
    B+
    Nincs ATA133-asuk??
  • NeoMaN
    elírták....
  • cSuwwi
    Jó, ok :) (most voltam katona, de már elfelejtettem :)
  • Gerry
    Szerintem az a 7.63-as az 7.62-es...
  • cSuwwi
    Tesztelik a Quantum winyót, hogy mi lesz, ha találkozik egy 7.63-as vadászpuskalövedékkel. Szerintetek mi lesz vele? :)

LOL Link
  • Cracker-kölyök
    BAZDMEG, ezt nézzétek meg ez a Samsung SP1604N vinyó(160gb,7200RPM,) a deponál mindenhol 30 itt meg 15, ráadásul még az árlistájukban sem találom!

Ez most kamu vagy mi?
  • NeoMaN
    Talán ATA100 vs ATA133.....
    Talán
  • Taranov
    Hi!

Mi a véleményetek a 2Mb-os Cache-es 120 gigás IBM winyóval?
    Mert ilyet szeretnék venni, mert Seagate-et nem találtam hirtelen.
  • Emery
    Sziasztok akadt egy kis problemam egy 120 gigas Maxtorral ( mi massal )
    A Problem:
    Egyik gepbe nem ment igy beletettuk az enyembe
    Az en gepembe ment (masoltunk ta es olvastunk rola) majd leallitas.
    Masik gepbe ha beteszem a rackbe a zold es a piros led folyamatosan vilagit
    a vinyo fel sem porog.
    Majd vissza az engepembe, de mert ott sem megy
    Valami otlet
  • Demeter
    Üdv!

Egy gyors kérdés, ha már Barracuda akkor mit jelent az, hogy "IV-es vagy V-s". Van-e valami különbség e két tipus között?
  • TTomi
    létezik SATA Samsug vinyó? min 80 gigás?!
  • Ruffi
    Samsung meg jön föl..nekem is ilyen uj samsung vinyom van tök jo!
    Régebben volt má több fajta eddig eza legjobb
  • Taranov
    jaja, Samsung is tetszik nekem, a Maxtor romlott le csak mostanság, úgy kb. mint alaplapban az Abit, régen az Abit is az Asus kategóriája volt, mostmár inkább ECS kategória, kb. a Maxtor is így lesüllyedt, de az ára nem sokat csökkent.
  • Pharaoh
    A Samsungnak milyen sata vinyói vannak?
  • Ruffi
    Ja ezek az ujabb samsungok nagyon jok télleg mondjuk drágábbak is mint az átlag de nagyon jok
  • icecave
    Az a bajom velük, amit 3al lejjeb leirtam...
  • Taranov
    Akkor még a 6,4 gigás Seagate vinyó 30k-ba került, akkor már legyen hosszúéletű :))
  • Taranov
    Nekem van egy 2001-es Samsung, nagyon atom, és egy '99-es Seagate ami szintén nagyon jó.
  • Emery
    Nekem se sok bajom volt a maxtorral (eddig) a 40 gigas 2 ev utan meg adta magat a 80 gigas most 1 eves es kezd megjonni a hangja (MAXTOR DIAMONDMAX+ 9 80GB)a kov 1 evet szerintem mar nem fogja kibirni (hutes volt/van mindketton)

Szerintem az ember hosszutavra vesz vinyot. Van eg Seagate vinyom ami 6 eves es meg mindig csendbe vegzi a dolgat valamint egy 94es kiadasu 420 megas WD esarra sincs semmi panasz.

Az tuti hogy a kovetkezo vinyom nem suxxtor lesz az is biztos

MAXTOR
  • Taranov
    A Maxtort én semmiképpen sem, talán a Western Digitalt, de a Seagate is van épp olyan jó.
  • Torry
    Hi all!

MAXTOR DIAMONDMAX+ 9 80GB (7200RPM/ATA133) vagy WESTERN DIGITAL WD800BB 80GB (7200RPM, ATA100) vagy SEAGATE BARRACUDA 7200.7 80GB (7200RPM)???

Ezek közül melyiket ajánlanátok hordozható mp3 lejátszóba?

Előre is köszi...
  • Taranov
    Én is gondoltam erre, nme rossz szerintem sem.
  • Roll
    Nem tudom mi bajotok a Maxtor-ral nekem van egy 40 és egy 60 gigás 7200-as és semmi bajom nincs velük.
  • Taranov
    Igen, a Maxtor az szerintem is gáz
    Seagate, Samsung, esetleg esetleg Western Digital között filózok.
    De asszem Seagate lesz.
  • icecave
    Ja, az árakat innen szedtem. Én itt veszem a cuccaimat.
  • icecave
    Nálunk a SAMSUNG-ra esküsznek, én most tutira olyat vennék.
    Maxtor gáz, legalábbis szerintem, mert közeli barátom 3at vitt vissza 2 hónap alatt, kipurcantak.
    Seagate rendben, és ára is:
    120 GB: 22 700 Ft netto
    160 GB: 30 600 Ft netto http://www.dunacomp.hu/arlista/arlista.htm
  • Taranov
    Sziasztok!

Én most készülök venni 120 vagy 160 gigás IDE winchestert, 8 MB-os gyorsítótárral, szeretném megkérdezni, hogy Ti melyik márkát esetleg azon belül melyik típust ajánljátok?

Köszönöm a segítséget:

Taranov
    Van valakinek tippje miért olyan lassú a 80 Gigás Maxtor ATA133 as vinyóm a tesztek (és szerintem is) mint egy 5 éves ATA33 as? Abit NF7 alaplap, más IDE eszköz nincs a kábelen.
  • [Walaki]D`Lair
    Rackben van, de nem normál műanyagos cucc, hanem DMP3 zenelejátszó ezért egy zárt fémház....:-/

Tuti ez a baja...bár még sose csinálta csak most...(hülyék ezek a hardverelemek:)))
  • Cat #64
    nem
    be van építve, vagy rackban van?
  • Cat #63
    otthoni használatra én 8 megásat vennék
  • [Walaki]D`Lair
    Na bazeg....ma LFS közben elkezdett égni a piros lámpa a RAID vinyómon...kilépek rámennék a HDD-re erre szétfagy...hú mondom...kikapcs, kiveszem azt szarrá égette a kezem....normális ez?