Milyen vinyót?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cSuwwi
Jó, ok 😊 (most voltam katona, de már elfelejtettem 😊

shit happens

Gerry
Szerintem az a 7.63-as az 7.62-es...

cSuwwi
Tesztelik a Quantum winyót, hogy mi lesz, ha találkozik egy 7.63-as vadászpuskalövedékkel. Szerintetek mi lesz vele? 😊

LOL Link

shit happens

Cracker-kölyök
BAZDMEG, ezt nézzétek meg ez a Samsung SP1604N vinyó(160gb,7200RPM,) a deponál mindenhol 30 itt meg 15, ráadásul még az árlistájukban sem találom!

Ez most kamu vagy mi?

Az a legnagyobb baj az életemmel , hogy hiányzik belőle a Quick Save - Qiuck Load funkció.

NeoMaN
Talán ATA100 vs ATA133.....
Talán

Taranov
Hi!

Mi a véleményetek a 2Mb-os Cache-es 120 gigás IBM winyóval?
Mert ilyet szeretnék venni, mert Seagate-et nem találtam hirtelen.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Emery
Sziasztok akadt egy kis problemam egy 120 gigas Maxtorral ( mi massal )
A Problem:
Egyik gepbe nem ment igy beletettuk az enyembe
Az en gepembe ment (masoltunk ta es olvastunk rola) majd leallitas.
Masik gepbe ha beteszem a rackbe a zold es a piros led folyamatosan vilagit
a vinyo fel sem porog.
Majd vissza az engepembe, de mert ott sem megy
Valami otlet

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Üdv!

Egy gyors kérdés, ha már Barracuda akkor mit jelent az, hogy "IV-es vagy V-s". Van-e valami különbség e két tipus között?

\" örökké nem eshet.... \"

létezik SATA Samsug vinyó? min 80 gigás?!

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

Ruffi
Samsung meg jön föl..nekem is ilyen uj samsung vinyom van tök jo!
Régebben volt má több fajta eddig eza legjobb

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Taranov
jaja, Samsung is tetszik nekem, a Maxtor romlott le csak mostanság, úgy kb. mint alaplapban az Abit, régen az Abit is az Asus kategóriája volt, mostmár inkább ECS kategória, kb. a Maxtor is így lesüllyedt, de az ára nem sokat csökkent.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Pharaoh
A Samsungnak milyen sata vinyói vannak?

Ruffi
Ja ezek az ujabb samsungok nagyon jok télleg mondjuk drágábbak is mint az átlag de nagyon jok

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Az a bajom velük, amit 3al lejjeb leirtam...

Taranov
Akkor még a 6,4 gigás Seagate vinyó 30k-ba került, akkor már legyen hosszúéletû 😊)

Taranov
Nekem van egy 2001-es Samsung, nagyon atom, és egy '99-es Seagate ami szintén nagyon jó.

Emery
Nekem se sok bajom volt a maxtorral (eddig) a 40 gigas 2 ev utan meg adta magat a 80 gigas most 1 eves es kezd megjonni a hangja (MAXTOR DIAMONDMAX+ 9 80G😎a kov 1 evet szerintem mar nem fogja kibirni (hutes volt/van mindketton)

Szerintem az ember hosszutavra vesz vinyot. Van eg Seagate vinyom ami 6 eves es meg mindig csendbe vegzi a dolgat valamint egy 94es kiadasu 420 megas WD esarra sincs semmi panasz.

Az tuti hogy a kovetkezo vinyom nem suxxtor lesz az is biztos

MAXTOR

Taranov
A Maxtort én semmiképpen sem, talán a Western Digitalt, de a Seagate is van épp olyan jó.

Hi all!

MAXTOR DIAMONDMAX+ 9 80GB (7200RPM/ATA133) vagy WESTERN DIGITAL WD800BB 80GB (7200RPM, ATA100) vagy SEAGATE BARRACUDA 7200.7 80GB (7200RPM)???

Ezek közül melyiket ajánlanátok hordozható mp3 lejátszóba?

Elõre is köszi...

Taranov
Én is gondoltam erre, nme rossz szerintem sem.

Nem tudom mi bajotok a Maxtor-ral nekem van egy 40 és egy 60 gigás 7200-as és semmi bajom nincs velük.

Taranov
Igen, a Maxtor az szerintem is gáz
Seagate, Samsung, esetleg esetleg Western Digital között filózok.
De asszem Seagate lesz.

Ja, az árakat innen szedtem. Én itt veszem a cuccaimat.

Nálunk a SAMSUNG-ra esküsznek, én most tutira olyat vennék.
Maxtor gáz, legalábbis szerintem, mert közeli barátom 3at vitt vissza 2 hónap alatt, kipurcantak.
Seagate rendben, és ára is:
120 GB: 22 700 Ft netto
160 GB: 30 600 Ft netto http://www.dunacomp.hu/arlista/arlista.htm

Taranov
Sziasztok!

Én most készülök venni 120 vagy 160 gigás IDE winchestert, 8 MB-os gyorsítótárral, szeretném megkérdezni, hogy Ti melyik márkát esetleg azon belül melyik típust ajánljátok?

Köszönöm a segítséget:

Taranov

Törölt felhasználó
Van valakinek tippje miért olyan lassú a 80 Gigás Maxtor ATA133 as vinyóm a tesztek (és szerintem is) mint egy 5 éves ATA33 as? Abit NF7 alaplap, más IDE eszköz nincs a kábelen.
[Walaki]D`Lair
Rackben van, de nem normál mûanyagos cucc, hanem DMP3 zenelejátszó ezért egy zárt fémház....:-/

Tuti ez a baja...bár még sose csinálta csak most...(hülyék ezek a hardverelemek😊))

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

nem
be van építve, vagy rackban van?

otthoni használatra én 8 megásat vennék

[Walaki]D`Lair
Na bazeg....ma LFS közben elkezdett égni a piros lámpa a RAID vinyómon...kilépek rámennék a HDD-re erre szétfagy...hú mondom...kikapcs, kiveszem azt szarrá égette a kezem....normális ez?

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Még 1 kérdés: A Serial ATA-s vinyók csak Serial ATA-s alaplapban mûködnek? Vagy létezik valamilyen átalakító Paralell ATA-ra?
Es mit szóltok a Samsung SpinPoint SP1604N -hez (160GB/7200/ATA133/2MB cache)?
A szeptemberi PCWorldben tesztgyõztes lett.
Emery
Nekem van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 80 gigas vinyom az elejen csendes volt. Most egy eves es megjott a hangja.
Masik vinyom 2 eves maxtor 40 gigas (D740X-6L) az meg mar sivit, de neha elhalkul, most ezt beraktam fejjel lefele (mondvan hogy ennek mar ugy is mindegy), most csendesebb.
A kovetkezo vinyom biztos nem Maxtor lesz az biztos.
Jah es mindaketto melegszik nagyon foleg a 80 gigas.

Sandrára inkább ne támaszkodjunk, nekem egyszer 19ezret, utána meg 27ezret mér 80as seagatere...
B@dsector
Nero 6 /6.0.1.9 Update/ 56678kb/s
Maxtor DiamondMax Plus 9 160 GB (7200/8MB cache/ATA133)
B@dsector
Én most vettem egy Maxtor DiamondMax Plus 9 160 GB (7200/8MB cache/ATA133) winchestert és elmondom nem számitottam nagy külömbségre mert elötte Seagate 120GB Barracuda V volt és gyorsabb érezhetöen minden program telepitése gyorsabb és NEM HANGOS!!!!!
Sisoft Sandra 2004-bem a Drive tesztben 38243 pontott érek el a Maxtorral a Seagate-el 24xxx pont volt.
Szerintem ezek a Maxtor szériák teljesen jók és megbizhatóak.Elég sok gépet raktam össze a bátyámékkal tehát van tapasztalatom....
De jó, találtam egy ilyen topikot.
És szerintetek milyen vinyót vegyek:
1. Maxtor DiamondMax Plus 9 120 GB (7200/8MB cache/ATA133)
2. Seagate Barracuda 7200.7 120 Gb (7200/8MB cache/ATA100)

A fontos számomra, hogy minél halkabb és fõleg hidegebb legyen, jó lenne, ha nem kellene hûteni. Kell a Seagate-et hûteni? És a Maxtor-t?
Sir Quno Jedi
Most szermányoltam a 200GB-s Maxtort (8mb cache term.), azonkívûl, hogy közepesen hangos, melegszik, szóval kell neki egy nyolccentis titan, viszont eddig bírta a horkászást is.

Ja meg kicsit régebben vettem egy 120-as Maxtort, na az pepitában azt hozza, mint a 200-as ! Megvan még és okés.

Most még mindig a 80-as Barracudám viszi a pálmát, megbízható, halk és annyira nem melegszik, ez a kedvencem. Majd ebbõl szerzek még egyet (RAID mián).

Van még 20-as Seagate és 40-es Maxtor, azokkal semmi gond, csak melegszenek.

Érdemes az Intel AA-vel zajra optimalizálni a vinyigliket (már amelyiket lehet), mert sokkal joban bírják utána a strapát !!!

A 200-asokkal még gond lehet, hogy az alaplapok nem ismerik fel õket, sem az Win2k/XP nem képes ekkora partíciókat gyártani, de erre is van segítség !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Az utolsó bejegyzés óta eltelt idõ alatt mi változott vinyó fronton?
Milyet érdemes most venni?

A maxtorral kapcsolatban.
Tikal
Nem hülyeség, mert igy van, attol függetlenül igazad lehet 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Hülyeség.
A régi seagate azért (ugyanolyan) hangos (mint a többi) mert még nem folyadékcsapágyas.

Az újak közül meg pont hogy a Seagate Barracuda IV-V a leghalkabb, a "fluid dynamic bearing" miatt.

Nekem volt kb 2-3 hétig maxtor 80gigás, és amellett hogy traktor hangja volt, úgy melegedett mint az állat, volt hogy 50-59 fok köré is felment, UGYANAZON A HELYEN ahol a seagate 80gigás 36-40fok között megy.
Tikal
Nekem Seagate Barracuda van, igaz még egy régebbi, 10GB-os, és mondhatni nagyon hangos, állandoan zakatol. Mikor jöttek bekötni az internetet, a szerelõ meghallotta a gépet, rögtön rávágta hogy ugye seagate van benne, mondom igen😊).
Szoval most akarok venni egy ujat, már épp ideje, mit ajánlotok, a lényeg hogy csendes legyen. Eddig a maxtort mondták nekem hogy az a király.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

danesz
Úgy van! Az a legjobb!
danesz
😄D Sem a CPU, sem a TÁP ventillátora nem hûti le a vinyót 😊))
Hidd el nekem, hogy az a 4 centis ventillátor forog elég gyorsan, hogy hûtsön. Valószínûleg, ha nem érne semmit, nem építették volna bele 😊
Dj N-Ice
Seagate barracuda a legjobb nemde?

\"Any @#$%ing idiot could understand that.\" -Einstein, 1938 \"What the @#$% was that?\" -Mayor Of Hiroshima,1945:)))

Figy, nekem nem magyarázod be ugysem, hogy egy zárt tokban két kis lof@sz 4centis venti jobban lehûti a winyót, mintha szabadon van, mondjuk egy 8centis házventivel, ami valahonnan azt is hûti...

De nyugodtan ird ide, hány fok a rackben a winyód.
danesz
dehogyis!!! 😊))) a rackben van ventillátor! az újabbakban már 2 is! és az hût
nem-nem, akármilyen hihetetlenül is hangzik, de azok a nyomi kis ventik a rack elejében szobahõmérseklûtnél hüvösebbre hûtik le a vinyókat... én ilyenbe tettem az ibm-et és a wd-t is... szó szerint: COOL

Hülyeség.

Ha rackbe teszed, a zárt tér miatt pont hogy sokkal jobban melegszik, és max ezt a többletet hûti le róla az a kis bikfic venti a rackben, vagy még ennyit se.

Szal rackben még melegebb sokkal a winyó, mintha a rendes helyére lenne csak csavarozva.