Milyen vinyót?

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

danesz
Hûtés miatt. Mert 7200 rpm-es. És azok melegednek rendesen. De talán a Seagate Barracuda melegszik a legkevésbé. ÉS nekem a rackkel az a bajom, hogy zörög a ventillátorja... majd most veszek neki golyós csapágyast, ami rohadt drága (kb 1-2000 forint) de szinte örökéletû
Miért is érdemes rackbe rakni?
nem, valóban nem 8 mega cache - mindössze 2...

danesz
SEAGATE BARRACUDA a legjobb szerintem!! Halk, nem melegszik nagyon, bár érdemes rackbe rakni.
ma reggel hoztam haza egy wd caviar 80 gb-t 27 ropiért (bruttó) - szerintem kibirható... egy hónapja az ibm 80 gb-t vettem 31-ért... :-|

Mike
A maxtornál az a jó, hogy nagyon csendes
eddig egyetlen Maxtor vinyom sem ment tönkre (kopp kopp kopp). Igaz még 3 éves garival vettem a 60-ast, igaz a két 80-ast már nem
Az IBM féle magas hangú kaparászsától jelenleg meg a falnak megyek (az is 80-as, de csak 2megás)

Most azon filózok, hogy a dvd író helyett veszek inkább 160 gigás vinyót, és akkor az egyik 80-as beugrik tülörnek, mert ezeket archiválni cd-re ugye képtelenség, a dvd 4,7 gigája is túró

a blue ray-ben reménykedem (de hiába, tudom)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
kb. 30e az az ár ami optimális. szóval vegyél 120-ast. De mindjárt 2-t, és a legfontosabb dolgaid tarsd tükrözve.

az 50e forintos 160 gigas vinyok pedig a dvd iráshoz képest jó alternativa

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Emery
Maxtor DiamondMax Plus 9 80 gigas (7200-es)

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Bandee_
6Y080L0!!!!
Western Digital Caviar: koronázott és koronázatlan király a mai piacon... igaz ez az árán is meglátszik... :-/

Maxtor: a nyáron egy 80 Gb-os ugy füstölt el, hogy az augusztus 20-i tüzijáték ehhez képest lóf@asz sem volt... és nem ez volt az egyetlen precedens, beleértve a környezetem is - szóval gondoldd át... bár nem rémisztgetni akarlak...

bye-

Szvsz már csak biztonsági okokból is okosabb két kisebb winyót venni, mint egy nagyot...
Csak gondolj bele hova mented el a 120 gigát, ha beszarik...
Gerry
Az hogy megér-e neked 10 ropit a dolog, azt csak te tudod megmondani, szerintem egy winyó minél nagyobb annál jobb (avagy minél nagyobb annál inkább nem férsz majd el rajta...)
Nekem IBM 80-as van, jól megy, van mellé egy 40-es Maxtor, mindkettõ 7200-as...
Ha most vennék winyót, én sem vennék 120GB alatt...

Mi a véleményetek a 80 GB-os 8 MB cache-es Maxtorról? Valószínû ilyenem lesz, ha nem írtok róla rosszat. :)
Seagate Barracuda IV
Kategoriajaban az 1-ik legjobb.
Kb 1 arban van a Maxtorral,talan 1000ft elteres van kozottuk.
Western Digitál szerintem most a szír én lehet azt veszek!!!

Sati
Nekem meg 24 böl 24 et de már van rajta rosz szektor :( csak nekem meg egy IBM 60 GB 7200 winyom van :((((

Nekem is olyan van. Napi 8-9 órákat megy.
Azt arra találták ki.
Nekem a Seageate Barracuda IV 80GB-os HD jó ha egy héten 30-40 órát pihen. Most például már 4 napja megy egyfolytában. Semmi baja és fél éve megyx így.

Winyónak többet árt szvsz ha lépten nyomon ki-be van kapcsolva a gép, fel le pörög stb...

A napi 8 óra talán túlzás, de valóban nem 24órázni találják ki ezeket. Akkor vegyél SCSI-t.
Gerry
8MB cache a lemezmûveleteknél számít, fõleg másolásnál (nagyobb adattömeg megmozgatásánál), ha csak letöltesz rá és filmet akarsz nézni, az simán megy 2MB cache-sel is, de ha van rá pénzed vegyél 8MB-ost, ha nincs akkor jól fog menni a 2-es is. Ha éjjel nappal használod attól még a gari nem vész el, mivel nem tudják a boltban, hogy te éjjel nappal használod, viszont gari ide vagy oda az adataid akkor is elvésznek, és számomra nagyobb veszteség ha fontos állományok vesznek el, mint egy HDD, ezt mérlegeld mielõtt széthajtod az új vinyot, egyébként meg megfelelõ hûtéssel növelhetõ a menetidõ, de igazából nem szabad sokat pörgetni még hûtéssel sem!

Sziasztok! Szeretnék venni egy 80 GB-os 7200-es vinyót, csak azt nem tudom, hogy milyen legyen. Fontos szempont a megbízhatóság! Egy ilyen vinyónál mennyit számít a 8 MB cache, ha állandóan letöltök vele és mellette még szeretnék filmet nézni meg hasonlók? Vagy elég a 2 MB, mert a 8 MB-osoknak elég húzós az áruk.
A másik amit meg szeretnék tudni, hogy melyik vinyó mehet napi 24 órában? Mert a boltban, ahol venném, azt mondták, hogy egyik sem mehet, csak úgy, hogy átlagosan 8 óra mûködés, 4 óra pihenés. Mennyi igaz ebbõl? És ha 24 órát használom, akkor elveszik a garancia? A segítséget elõre is köszönöm!
← ElőzőOldal 3 / 3