Milyen vinyót?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mostani alaplapom nem tud SATA-t, erdemes atalakitoval baszakodni, mert gyakorlatilag nincs sebessegbeli kulonbseg a SATA es a P ATA kozott, viszont minek vegyek egy kifuto technologiat, ha van ujabb.
Amúgy üzem közben egyik sem ment tönkre még.
Sztem barracudát, vagy samsungot.
Valahol olvastam, hogy a Walt Disney is samsung vinyót használ. És faszák is a rajzfilmjeik. :-))
Nekem a Seagate-rol vannak nagyon rossz tapasztalataim, sorra haltak el a kulonbozo tipusu Seagate-ek. Akkor a Quantum bizonyult a legjobbnak, ami most maxtor neven fut tovabb. Most viszont nagyon jokat halani a Barracudarol, viszont azt van aki azt mondja, hogy a leghalkabb, van aki azt mondja, hogy eleg hangos, de a legjobb. Most melyik igaz? Vagy ez lutri, milyet fogsz ki: hangosat vagy halkat?
Amúgy én is ódzkodtam a samsungtól, mert TV-ék terén voltak rossz tapasztalataim, de megvettem a vinyót, és vele együtt egy Samsung 765MB monitort és megváltozott a véleményem. Jah, és azóta van egy Mini DV is, és nagyon fasza. :-D
100 szónak is 1 a vége: tök mind1 melyiket veszed. :-)
Azt nézd, hogy melyiknek jobb az olvasási, írási sebessége.
A Barracudát is sokan ajánlják, és bár az egyik havernál Maxtor ment tönkre, azóta van vagy 8 Maxtor vinyója. :))
MAXTOR DIAMONDMAX+ 9 200GB (7200RPM, 8MB)
MAXTOR DIAMONDMAX+ 9 120GB (7200RPM, 8MB)
SEAGATE BARRACUDA 7200.7 120GB (SATA/ 8MB)
A Samsungot ajanlottak, hogy milyen halk es preciz szerkezet. Hat, Nem nagyon akarom elhinni.
Tapasztalatok a Samsungrol, mint winchesterrol?
a fo szempontok:
- Megbizhatosag
- Zaj
- meret, gyorsasag, ata/sata, stb.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az a legnagyobb baj az életemmel , hogy hiányzik belõle a Quick Save - Qiuck Load funkció.
Nekem most IBM van, (Hitachi) és ez nagyon jó eddig.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
legalábis egyik ismerõsnél ez volt
aki nem szereti az xp az ne nagyon vegyen!
a maxtorról hallok jót és rosszatis
de nem igen értek hozzá
legalábis egyik ismerõsnél ez volt
aki nem szereti az xp az ne nagyon vegyen!
Szerintetek ez milyen vincsi?
Használ valaki ilyet?
Mennyire melegszik stb...
Mert nekem elment a kedvem a maxtortól.
(1)úgyhogy nekem ez teccet meg, (2)még nem volt Seagate vimyóm.
EPoX 8RDA3+ | Barton 2500+@3000+ | GlobalWin Cak4-88T | 2x512MB Infineon DDR400| Seagate SATA 160GB | MSI Geforce 6600 256MB VIVO | PLEXTOR 48/24/48A + PIONEER DVDROM 16X | DTK 400W PS
Bérbe vehet? reklámfelület...

Olvastam #106-os leveled és azt szeretném tudni, hogy
egyes csõkábelen lévõ árnyékolás, mi célt szolgál?
Elképzelhetõ, hogy a elektromos térerõtõl védi az adat-
folyamot?
És most egy zajtalan tökéletes IBM, de az még egy hónapos sincs.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Nálam a maxtor égette a kezemet, ráadásul mostmár hangos is lett (lassan 1 éves)
Akko mostmá télleg mire cseréltessek? Azt tudom, hogy voplt meghalós sorozat a seagate-bõl, de ugyi a maxtor-ból is.
Akkor WD? Nekem nagyon fontos a sebesség, másodlagos a halkság, uccso szempont a melegedés...

a maxtorok még minidg kerregnek nagy adatmozgatásnál
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
A kábelekrõl írt dolgokat eddig is tudtam és értem.
De akkor mé mongya hogy SÁRGA viszi jobban a 133-as vinyókat? Mikor elõször mondta kiröhögtem, de annyira bizonygatta, hogy már elhittem neki. Azért annyira nem hülye, hogy ennyire faszságnak tûnõ dolgot bizonygasson.
A kérdés:
ha most lecserélem a 60 ata133-as maxtor vinyót, 120-as ata100-as seagatere, Nforce2-es lapban, lehet hogy lassúlni fog a dolog? Ezt nem akarom, azért görcsölök itt...
akkor GYAKORLATILAG szerinted van különbség ata100 és ata133-as HDD-k között sebességben? Vagy csak elméletileg van különbség?
Az hogy 80 eres kábel kell, az egyértelmû.
De ha Õ váltig állítja, hogy a SÁRGA 80 eres kábellel (vagy csõkábellel) gyorsabb a 133as vinyó mint a szürke vagy fekete 80 eres kábellel akkor azt is elhiszem neki.
Sárgas 80 eres kábel drágább is mint a többi. Nekem is furcsa amit mond, de elhiszem, csak nem hülyeséggel tömi a fejem (több mint 10éve gépezik)...
Más kérdés, hogy ha RAID vezérlõre rákötsz két egyforma winyót, és STRIPE módban használod, akkor sokkal gyorsabb mint a normál IDE, mert elvi szinten megduplázódik a sávszélesség, viszont ha egy ilyen formációban az egyik winyó tönkremegy, akkor a másikon lévõ adatok is elvesznek.
Szóval ATA133 nem parasztvakítás, de az tény, hogy nem gyorsabb 33%-al mint az ATA100, és nem duplája az ATA66-nak, ez csak elvi szinten van így.
Monnyuk én hiszek neki, mert télleg egész nap a gépeket basztatja + nem hülye gyerek.
Nekem most 60-as ATA133-as van, és igen nálam is udma6-on megy xp alatt.
A lényeg amiért elkezdtem érdeklõdni:
Lecserélem a vinyót 120-sas seagate-re, de úgy látom abból csak ata100-as van. Létezik ez?
Szal ATA133 csak a RAID-en mûködik, IDE-re kötve max ATA100-at tud kiszolgálni az ide csati.
Tehát IDE-re elég az ATA100...

Az létezik hogy Seagate-bõl csak ATA100-as vagy SATA-s van???
B+
Nincs ATA133-asuk??