AMD procik Xp,Barton Athlon 64
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Attól függ melyik, és mennyi memód van, elvileg a standard (std) test 40perc és másfél óra közt lefut, a teljes (ALL) pedig akár 8-10 órát is igénybevehet...
A memtestet már egyszer elkezdtem, csak hosszú ideig csinálta és nem volt rá idõm végigfuttatni. Bios a legújabb van az alaplapon 20030227-i. A beállítás általában mindenhol by spd. Menny ideig tart a memtest?
Mérd le nekem lécci memtest86-tal, és ott mond meg mennyi a memory speed (én mindig azzal mérek, mert azt nem befolyásolja semmi windows-os cucc, mert Linux alapú), de esetleg, nemtom mondtam-e már, hogy érdemes megnézni, hátha jött ki frissebb BIOS az alaplapodhoz, az is sokat segíthet, egyébként milyen beállítások vannak neked belõve a BIOS-ban?
Menéztem a modulokat, a számuk: K4H560838D-TCB3, szóval menniük kéne, mit javasolsz Gerry?
A proci miatt lehet ilyen kevés? 1900 körül van, a procim 2000+
A proci miatt lehet ilyen kevés? 1900 körül van, a procim 2000+
a memtest-et honnan tudom megszerezni?
nem, az aida-val mértem meg, a legutóbb csak 1860-at kaptam olvasásban
Ja, az aida azt irja a memóriámra, hogy xerox modul, nem tudom ez mit jelent, te tudod Gerry?
Kösz Gerry, majd holnap megnézem, most nincs kedvem kiszedni a modulokat, bios a legújabb van rajta. Barretnek meg azt üzenem, hogy én is olvastam a hwhunpage cikkét, ki is próbáltam már minden változatban a memóriákat, de akkor sem jó. Barret kedvéért leírom: beraktam az 1-es és a 3-as slotba is, de akkor sem ment. Na csá!
Az ABIT és az ASUS úgy tûnik nem jön ki KT400A-s alaplappal... íme a cikk
Quality-RAM , pl itt lehet, de máshol is van...
Gerry: hol lehet venni PC3200-as vagy PC3500-as Kingston modulokat? Sürgõs lenne!
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Ja, esetleg meg kéne nézni van-e BIOS update az alaplapodhoz, mert néha sokat segíthet a dolgon egy javított BIOS is!
Érdemes, bár csak gyakori memóriamûveleteknél jön ki az elõny... Megnéztem neked:
SAMSUNG:
-K4H280838B-TCB0
-K4H560838C-TCB3
-K4H560838C-TCB0
-K4H560838D-TCB3
ezek a chipek a támogatottak/teszteltek!
SAMSUNG:
-K4H280838B-TCB0
-K4H560838C-TCB3
-K4H560838C-TCB0
-K4H560838D-TCB3
ezek a chipek a támogatottak/teszteltek!
A gond az az, hogy az én 7NJS-es leírásom szerint a Samsung memók nagy hányadával vagy nem indul be az nForce2, vagy nem megy DualDDR módban. Megldás: memóriacsere, de elõbb próbáld ki másik rammal is, nekem Kingston moduljaim vannak, amin Infineon chipek vannak, és gond nélkül megy CL2-n akár 400MHz-n is!
nem bizony! ijjen lapot akarok venni...azt irják,hogy az egyes és a hármas szlotba kell rakni a memoriát.
Bérbe vehet? reklámfelület...
Neked meg mi bajod van? Vmi nem tetszik?
ja, ha számít, a ramok egyoldalasak!
Szevasztok! Fõleg GErrynek és T_Lnek szólna a kérdésem, mivel nekik van nForce2es alaplapjuk. Nekem van egy ABIT NF7-S lapom, és sehogy sem mennek benne a ramok dual ddr módban, a ram 2 db 256 mbos PC2700as Samsung modul, hogy kellene beállítani, már pakolgatttam a modulokat egyik foglalatból a másikba, de akkor sem ment. Tudtok segíteni?
Melyiket érdemesebb ár/teljesítmény alapjá venni 2100+ 2200+ ? Elõre is kösz!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Hi all!Hol lehet Pesten a legolcsóbban Athlon XP 1700+-ot venni?
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,
Biztos jól fog at menni Via kt400 ban is!nem hinném hogy ég és föld a kettö.Különben meg nem fogok alaplapot venni így is örülök hogy mard végre ez a lappom(A7v8x)és nem kell Bartonhoz másik!!és most másra is kéne a lóvé,különben meg december óta van és legalábba 1 évig maradjon!
Nekem is nforce 2 van Gerry gondolom sejti milyen lehet, és ha mérsz, akkor is szembe tünik a különbség.. Nem tudom te mennyit mérsz MB/sec-et a memódnál de nforce 2 -n alap beállitással 1243.. szar???
Na majd megnézem a KT400-at, annyira azért nem vagyok biztos a dologban, de az tuti, hogy nem lesz rossz chips...
Nade mikor is jelent meg az nForce2 és mikor a kt400a? Lassan jön az újabb nVIDIA chipset is szerintem!
Nade mikor is jelent meg az nForce2 és mikor a kt400a? Lassan jön az újabb nVIDIA chipset is szerintem!
Ja, és mértem, 3DMark, és Memtest86, mindkettõben nForce2 nyert, a körítés kb. azonos volt a két gépben.
Igaz mondjuk az is, hogy az nForce2 drágább is...
Igaz mondjuk az is, hogy az nForce2 drágább is...
Csak lássuk már azokat a procikat, engem fõleg az Opteron érdekel a maga on-chip memory controller-ével, kíváncsi leszek mit nyújt memókezelés terén...
Ami a 400 MHz-es rendszerbuszt alkalmazó Barton processzorokat illeti, az Athlon XP 3200+ egyes hírek szerint már áprilisban megjelenik a piacon. Az AMD ütemterve szerint a chipnek csak a nyár közepén kellene megjelennie, de könnyen lehet, hogy a társaság a vártnál jobban haladt a fejlesztésekkel. A 3,2 GHz-es Pentium 4 processzor szintén ösztönzõ erõ lehet az új Athlon XP modell mielõbbi kiadására. 

Mit szóltok a kintenihez "Opteron,Barton 3200+ még áprilisig"?
De remélhetõleg Barton lessz!

Számításaim szerint ebbe az inflációt és a rohamosan fejlõdõ processzor piacot is érteve 2600+ esetleg 2800+ december körül számomra erélhetõ lessz!!

2600+ most nettó 55 körül van!!

2600+ most nettó 55 körül van!!
Kössz Gerry és Borg!!!Akkor Chieftec vagy az enermax amit úgy látom tudjátok mit tud!!😊) az jól sikerült amúgy 1 hónap mulva gondoltam de Húsvét elött valamikor!
Jaja, ez így igaz, nem az sztámít, hogy hány Watt-ot írnak rá a gyártók a dobozra! Én viszont már láttam valahol 300W-os Chieftec-et 9900+Fáért is (és vállalták rá az élettartam garit), persze az lehet, hogy csak viszonteladókat kiszolgáló nagyker volt, most nem jut eszembe már hol láttam, de én is akartam venni.
A lényeg az, hogy mennyi Ampert ad le hány volton.
Az én 300-as enermaxom pl 5V-on 30A-t tud. Láttam olyan acorp 400W-osat, ami 5V-on csak 22A-t tudott...
De szerintem egy 300as chieftec táp olyan 12 nettó körül van, legalábbis akkor annyi volt, mikor a 300as enermaxot 16 nettóért vettem...
Ha 2 ventist veszel, akkor a szellõzéssel sem lesz gondod.
Ez az enermax pl hátul 2000-res fordulaton megy maximum, hõfokszabályozással, az alsó ventije meg potival minimális fokozaton is elég levegõt mozgat ki.
Az én 300-as enermaxom pl 5V-on 30A-t tud. Láttam olyan acorp 400W-osat, ami 5V-on csak 22A-t tudott...
De szerintem egy 300as chieftec táp olyan 12 nettó körül van, legalábbis akkor annyi volt, mikor a 300as enermaxot 16 nettóért vettem...
Ha 2 ventist veszel, akkor a szellõzéssel sem lesz gondod.
Ez az enermax pl hátul 2000-res fordulaton megy maximum, hõfokszabályozással, az alsó ventije meg potival minimális fokozaton is elég levegõt mozgat ki.
Pedig nekem az kell!!

Akkor én is Codegent fogok venni de valami lyukacsosat ami jól szellõzik!!tudod mint a sajt!melyik is?mindeg!!
Szerintem CodeGen, nekem van egy 300W-os, és eddig nem volt vele gond, a gép stabil, és a ventillátor is halk benne.
Én is amondó vagyok hogy elég egy 300-350 hisz számold össze a gép teljesítményfelvételét!A 300w osból is Ugyanannyit vesz le mint a 400-as ból.Mert a géped teljesítménye biztos nem éri el a 300w-ot
Aha Chieftec-t azt ismerem de megvan az áruk is!!De házat nem látok olyat amibe pl ez lenne de a töbi is csak külön van(mármint táp)!Nekem olyan kell amibe jól szellözõ ház+pl Chieftec!!
Nem.
A 400W táp egy parasztvakitás, és sok ember meg is veszi, mer húdesok az húdejó.
Márkásat kell venni, és _bõven_ elég a 300-350W is. (Enermax, chieftec, antec)
A 400W táp egy parasztvakitás, és sok ember meg is veszi, mer húdesok az húdejó.
Márkásat kell venni, és _bõven_ elég a 300-350W is. (Enermax, chieftec, antec)