241
AMD processzorok
-
#187 Ez így van, kicsit bővebben kifejtve úgy kell "megkenni" a procimagot, hogy mindenütt fedje a paszta, de éppen csak egy nagyon vékony rétgben, tehát minden fölösleges masszát távolíts el a proci mag körül, és minél vékonyabb rétegben kend fel a pasztát, mert ha túl sok van rajta, akkor nem lesz jó az érintkzés a mag és a borda között. -
#185 De ne legyen "se túl sok, se túl kevés" :) -
#183 "az nF2 nem komálja az aszinkron memóri beállítást (meg a többi AMD-s chipset sem)."
Ez így ebben a formában már megbocsáss, de nem igaz!
Kezdve azzal, hogy az "AMD-s chipsetekkel" vezették be az igazi asszinkron memóriakezelést, ebben a VIA élenjáró volt... Nekem volt már pár AMD-s chipsetem (VIA MVP3, VIA KT133, KT266, KT333 /ez egy haver gépében van ugyan, de én is teszteltem/, most pedig nForce2, és MIND kiválóan működik asszinkron beállításokkal, a KTxxx-es chipsetek ASUS alaplapokon voltak, az nForce2 pedig Chaintech "Zenith" 7NJS-en figyel ), és a 7NJS-es alaplapnak a BIOS-a kifejezetten tuningra van kihegyezve, és külön adhatod meg te az FSB/DDR/AGP frekijét, mégpedig teljessen asszinkronban, és a gép gyors, valamint STABIL! -
#182 Szerintem az az 52-55 fok nem olyan sok, nekem a 2400+os prockóm is 51-53 fokos, és nekem sincsen a gépen rajta az oldala, ez van, az AMD procik melegszenek, viszon szamben az Intel 71 fokjával, az AMD-k 90 fokig bírják...
Lehet, hogy volt már róla szó, (akkor bocsi, de nincsen sok időm visszaolvasni) milyen és mennyi paszta van a procimagra kenve?
-
#177 borgára=bordára. -
#176 a hűtő allja nem támaszkodik fel a sloton? és ez is lényeg,a heveder ami rögziti a bordát,lehetőleg a proci mértani középpontjában támaszkodjon fel a borgára.lehetőleg annak is a közepére,az egyenletes hőátadás miatt! -
StarFist #174 Elvileg minden nF2 mobó támogatja. Viszont aszinkron módban nem sokat érsz a 200 MHz ram sebességgel, arról nem is beszélve, hogy az nF2 nem komálja az aszinkron memóri beállítást (meg a többi AMD-s chipset sem). Tehát a kérdés inkább az, mely nF2-es lapok hajlandók stabilan működni 200 MHz-es (vagy nagyobb) processzor oldali fsb-vel. -
#173 MINDEN nForce2-es lap támogatja a 400MHz-s RAM-okat, hivatalosan is, 1/2/3 modul esetén is! -
#172 Van olyan nForce2-es lap, amelyik támogatja a 400MHz-es ramokat? -
#171 Hivatalosan NEM támogatja, de ha csak 1 modult raksz bele, akkor (elvileg) megy 400-on, ha már 2db modul van benne, akkor max 333, ha 3db, akkor 266!
Audio pedig van a RAID nélkülin is! -
#170 Hi!
Lenne két kérdésem
Az Asus A7V8X támogatja már a 400MHz-s ramokat?
Valamint a nem raid-os verzión van integrált audio? -
#169 A mestert nyugodtan elhagyhatod... (Megengedem!)
-
#168 Az a 4 gumitappancs télleg jó ha rajta van, de a hőmérsékletet (55 fok) nyitott, vagy csukott háznál mérted? -
izb #166 Ugy müködik,mint az autonál a rugo!
Segiti a felfüggesztést!Ha leszeded,akkor a hütö egész sulya ránehezedik,és sokkal könnyeb lesarkazni is a procit!
A hütés semmivel nem lesz jobb,max kockáztatod,hogy a proci tönkremegy!
Ha egy hütöborda jol fel van rakva,akkor normális a hütés,és ismételten mondom a gumi talpak nem véletlenül vannak a procin! -
izb #164 "Láttam a procin 4 gumi lapot, arra gondoltam hogy kitartanak,eltávolitottam!"
Te jo ég!!Szerinted mi a francért van a procin az a négy gumibetét?
-
#162 Ma vettem meg a CoolerMaster Aero 7-et. Még nem tudtam kipróbálni teljesen, mert gép még nincs hozzá (csak a régi P4, ara meg nem tudom rárakni). Annyit viszont kipróbáltam, hogy rádugtam a tápra és kipróbáltam a ventillátorát.
A legkisseb fordulatszámon abszolúte csendes és a levegőt is rendesen fújja. A maxon kb olyan a hangja, mint egy hangosabb tápnak, de a légmozgás felér egy hajszárítóéval.
Ha meglesz a gép, akkor tényleges adatokat is mondok.
-
#161 ha van le akkor 2400+, ha nincs akkor egy t-bred b magos 1700+ t.De lassan jonnek az 1600+ ok szinten b maggal ezek meg ocsobbak lesznek azonos tuningolhatosaggal.Lenyeg hogy nehogy palominot es t-bred a -t sozzanak rad mert azokat nem lehet veszettul huzni. -
#160 Úgyvan! Ma a T-bred magos Athlon XP-k a legjobb ár/teljesítmény arányú procik, egy emberkénél a 2100+os T-Bred 2600+os sebességen is megy, feszültségemelés nélkül, stabilan! -
izb #159 thoroughbred
-occso is,és huzhato elég jol! -
#157 Na, ja, én is elsősorban a felfogatása miatt vettem meg! -
izb #156 "socketet, és csavarral szorítható"
Hát az ilyen a legjobb,de sajna nem ez terjedt el!:(
Hogy miért nem,arra is van egy két tippem!
Bár gondos tervezéssel ez is megoldhato lenne! -
#155 Bocs! szorítgató=szorítható -
#154 Nekem meg olyan hűtőm van, ami szintén "brutál" tuningolt GlobalWin TAK68 (sajnos a hangja is ijesztő), viszon a felfogatása rendkívül jó, 3-3 helyen fogja meg a socketet, és csavarral szorítgató, a lesarkazásvédővel az a legfőbb gond, hogy ha 1 tized mm-rel is magasabb mint a procimag, akkor ugyebár már nincsen a hűtő és a proci között érintkezés, de ezt te amikor felszereled nem láthatod, így mondhatni lutri, hogy jó-e vagy sem, így én inkább kihagyom a lesarkazásvédőt, és óvatosan rakom fel a hűtőt, így biztosan elkerülhető a BAJ! -
izb #153 (Pl: magasabb volt mint a procimag, rövidrezárta az Lx hidakat, mert nem volt megfelelően kivágva, stb...)
ezeket az érveket elfogadom,de egy kis odafigyeléssel,kiküszöbölhetök ezek a problémák!
Nem feltétlenül szükséges,de nem rosz ha van!
Föleg ha az ember vesz egy brutál hütöt,mint az én esetemben,és olyan keményre van álitva a csat ami rajta van,hogy ugy kell rávarásolni,hogy beakadjon!:)
De tény és valo,hogy odafigyeléssel,ez a lesarkazásvédö,hanyagolható! -
izb #152 Jo dolgokat irsz,csak annyi aggályom van,hogy én csak saját tapasztalataimra tudok támaszkodni!
Igy aszt kell mondanom,hogy jo hütéssel,és normális alappal az AMD ugyanolyan nyerö,mint az intel!És az is elképzelhetö,hogy az Intel procko szar alatt is tökéletesen fut,de erröl nincsenek bövebb informácioim,csak hallomásaim.
Tény és valo hogy azt a hödiodát belerakhatnák mostmár!
Mondjuk az is igaz,hogy lehet az intel drágább,viszont én a
proci hütésre elég sokat költöttem,szasz majdnem ott vagyok,mintha p4 vettem volna.
De mégse bánom,én elégedett vagyok vele!
most már a 4 ik AMD procimat nyuzom,és elvagyok mint a nagyi befötje!
"Nem hiába nem szerel egyetlen nagyobb gyártó sem komoly gépeket AMD procival..."
ez a probléma nem csak ebböl adodik,remélem ezt te is belátod!
De ezen nem szeretnék vitázni,mert ez már politika!
:))
De mégegyszer hangsulyozom,nincs semmi bajom semmivel,csak örülök annak ami van:)
Jol megy,azt kész:))
-
#151 Nekem sem voltak problémáim még az AMD procikkal, pedig volt már pár: K6-II 300, K6-II 450, Duron 800MHz, Athlon 1200MHz (266-os FSB), Athlon XP 1800+, Athlon XP 2400+. Viszont sok ember járt már pórul a lesarkazásvédővel (Pl: magasabb volt mint a procimag, rövidrezárta az Lx hidakat, mert nem volt megfelelően kivágva, stb...) Viszont hasznát nem nagyon láttam eddig, akinek nem okozott problémát, annak meg nem javított a hűtésen, a lesarkazásról meg annyit, hogy óvatosan kell feltenni a hűtőt, és nem lesz gond! -
Borg #150 Ja, ez a közhiedelem, de gyakorlatilag sajnos vannak (voltak) más gondok is.
Egyik haverom 1-2éve pl XP1900+ból elhasznált többet, mire egy olyant fogott ki ami jó is lett.
És igen, az első 3 tűzhalált halt mind, a gépe 24órázott, letöltések, divx stb.
És nem, nem a hűtő rossz felrakása miatt, vagy hasonló mellédumával.
Egész egyszerűen mindegyik ugyanazt csinálta: hőmérséklet ingadozás kezdődött, elöbb kisebb majd nagyobb, majd egyszer csak egy bazinagy megugrás, és fuccs. Zöld foltok, égés stb a procin. Egyik alkalommal lecsöppent a socket füle is, és leoldott róla az egész hűtő. Amúgy egy epox 8kha+ban volt ez az egész, asszem cool111+ hűtővel.
Biztos, hogy nem általános dolog, meg a 4. azóta megy rendesen, holott se táp, se alaplap nem lett cserélve.
Sőt, az is lehet hogy egész más gond miatt halt le a proci, de tény, hogy lehalt, és semmilyen védelem nem működött benne a tűzhalál ellen.
Valamelyik topicban a napokban irták, hogy ideje lenne végre egy IHS-t tenni nekik is a procira legalább, ami a jobb hőelvezetést biztositja, meghát a lesarkazás veszélye sem kicsi.
Szal nem a sebességgel van itt a gond, azt senki nem vitatja, csak a minöségen kellene javitani végre. Nem hiába nem szerel egyetlen nagyobb gyártó sem komoly gépeket AMD procival...
Anno mikor kezdtek szivárogni az nforce cuccok én is gondolkodtam AMD vásárlásán, de ettől tettem függővé, hogy milyen védelmet épit majd a palomino vagy a tbred procikba/ra. Hát sajnos semmit, nulla, se IHS, se rendes belső hővédelem, se semmi, csak gyorsabb, és gyorsabb, és melegebb és melegebb (najo, Tbred nem annyira).
Nekem meg per speciel nem az a fontos, hogy 80 helyett 100 fps legyen, meg 2 képernyős csikja legyen a procinak tesztben, hanem sokkal inkább a megbizható hosszútávú működés. Bizonyára sok olyan van, akinek minden gond nélkül megy, én viszont nem szeretnék tesztalany lenni az AMDnek (épp eleget szivtam az ATIval eleinte)
PS: nem kell részrehajlózni sem, nem véletlenül dohog még mindig a jókis 1400as P3 a gépemben, a P4el kapcsolatban hasonló aggályaim vannak, csak nem a minöségével kapcsolatban:) -
izb #149 Ez is érdekes!Volt már vagy 4 AMD procim,és soha de soha nem volt gond se a hütéssel,se mással!
Ezeken az égési problémákon jokat mosolygok! -
izb #148 Ésszel rakod föl,nincs hiba a lesarkazás védöben!
Igy kár a lesarkazásvédöt szidni! -
#147 Én meg láttam is, mármint a végeredményt! (2db elpukkant 1200MHz-s Athlon prockó, hát igen, itt még van mit tanulni az Inteltől...) -
#146 Az Infineon az JÓ, nekem is az van, csak nekem még egy KINGSTON felirat is szerepel mellette, a külömbség naggyából az álettartam gari, meg hogy ez bevizsgált, de lényegében ugyanaz, vagyis tuningra kifejezetten alkalmas! Egyébként természetesen gyorsabb lesz a gép! -
#145 hát ijjet én is hallottam... -
#144 infineon van rája irva... gyorsabb lesz a gép? -
#142 Hajrá! (Csak ésszel!) -
#140 Én TITAN ezüstpasztát használok, de a Cooler Master is jó (ha nem jobb!), lesarkazásvédőt nem tennék a procimra, két ismerősöm is megszívta vele, és tönkrevágta a procijukat! -
#139 Annak a hivatalos órajele a 166 (így most az alatt megy valószínűleg), úgyhogy bírni fogja! (valószínűleg többet is menne, milyen márka?) -
#138 Melyiket vegyem:
Titan ezüst hűtőzsír
Coolermaster High Performance hűtőzsír
Coolermaster Premium hűtőzsír (ezüsttartalmú)
Még azt kérdezném, hogy kell-e az XP-re lesarkazásvédő (pl.: Thermaltake réz lesarkazásvédő -
#137 én is kérdeznék: 2000+os thoroughbreed procim van.133 mhz en megy. ha a ram birja felrakhatom 10X166-ra? ram ddr pc 2700. -
#136 Milyen pasztát ajánlotok a proci meg a hűtő közé?? -
#135 Az FPS-t? Úgyérted FSB-t... Mindegy! Nekem és egy haveromnak 166-on megy hibátlanul, viszont a szorzót csökkentettük, egy másik fickónál állítólag 200MHz-s FSB-vel is elmegy, de nagyon melegszik, úgyhogy maradj inkább a 166-nál, és próbáld ki mekkora szorzó mellett stabil, nekem 2600+ként még stabil volt!