AMD procik Xp,Barton Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Hi!
Lenne két kérdésem
Az Asus A7V8X támogatja már a 400MHz-s ramokat?
Valamint a nem raid-os verzión van integrált audio?

Gerry
A mestert nyugodtan elhagyhatod... (Megengedem!)

Gerry
Az a 4 gumitappancs télleg jó ha rajta van, de a hõmérsékletet (55 fok) nyitott, vagy csukott háznál mérted?

Ugy müködik,mint az autonál a rugo!
Segiti a felfüggesztést!Ha leszeded,akkor a hütö egész sulya ránehezedik,és sokkal könnyeb lesarkazni is a procit!
A hütés semmivel nem lesz jobb,max kockáztatod,hogy a proci tönkremegy!
Ha egy hütöborda jol fel van rakva,akkor normális a hütés,és ismételten mondom a gumi talpak nem véletlenül vannak a procin!

"Láttam a procin 4 gumi lapot, arra gondoltam hogy kitartanak,eltávolitottam!"
Te jo ég!!Szerinted mi a francért van a procin az a négy gumibetét?

Crazyn
Ma vettem meg a CoolerMaster Aero 7-et. Még nem tudtam kipróbálni teljesen, mert gép még nincs hozzá (csak a régi P4, ara meg nem tudom rárakni). Annyit viszont kipróbáltam, hogy rádugtam a tápra és kipróbáltam a ventillátorát.
A legkisseb fordulatszámon abszolúte csendes és a levegõt is rendesen fújja. A maxon kb olyan a hangja, mint egy hangosabb tápnak, de a légmozgás felér egy hajszárítóéval.

Ha meglesz a gép, akkor tényleges adatokat is mondok.

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Evil
ha van le akkor 2400+, ha nincs akkor egy t-bred b magos 1700+ t.De lassan jonnek az 1600+ ok szinten b maggal ezek meg ocsobbak lesznek azonos tuningolhatosaggal.Lenyeg hogy nehogy palominot es t-bred a -t sozzanak rad mert azokat nem lehet veszettul huzni.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Gerry
Úgyvan! Ma a T-bred magos Athlon XP-k a legjobb ár/teljesítmény arányú procik, egy emberkénél a 2100+os T-Bred 2600+os sebességen is megy, feszültségemelés nélkül, stabilan!

thoroughbred
-occso is,és huzhato elég jol!

Gerry
Na, ja, én is elsõsorban a felfogatása miatt vettem meg!

"socketet, és csavarral szorítható"
Hát az ilyen a legjobb,de sajna nem ez terjedt el!😞
Hogy miért nem,arra is van egy két tippem!
Bár gondos tervezéssel ez is megoldhato lenne!

Gerry
Bocs! szorítgató=szorítható

Gerry
Nekem meg olyan hûtõm van, ami szintén "brutál" tuningolt GlobalWin TAK68 (sajnos a hangja is ijesztõ), viszon a felfogatása rendkívül jó, 3-3 helyen fogja meg a socketet, és csavarral szorítgató, a lesarkazásvédõvel az a legfõbb gond, hogy ha 1 tized mm-rel is magasabb mint a procimag, akkor ugyebár már nincsen a hûtõ és a proci között érintkezés, de ezt te amikor felszereled nem láthatod, így mondhatni lutri, hogy jó-e vagy sem, így én inkább kihagyom a lesarkazásvédõt, és óvatosan rakom fel a hûtõt, így biztosan elkerülhetõ a BAJ!

(Pl: magasabb volt mint a procimag, rövidrezárta az Lx hidakat, mert nem volt megfelelõen kivágva, stb...)
ezeket az érveket elfogadom,de egy kis odafigyeléssel,kiküszöbölhetök ezek a problémák!
Nem feltétlenül szükséges,de nem rosz ha van!
Föleg ha az ember vesz egy brutál hütöt,mint az én esetemben,és olyan keményre van álitva a csat ami rajta van,hogy ugy kell rávarásolni,hogy beakadjon!😊
De tény és valo,hogy odafigyeléssel,ez a lesarkazásvédö,hanyagolható!

Jo dolgokat irsz,csak annyi aggályom van,hogy én csak saját tapasztalataimra tudok támaszkodni!
Igy aszt kell mondanom,hogy jo hütéssel,és normális alappal az AMD ugyanolyan nyerö,mint az intel!És az is elképzelhetö,hogy az Intel procko szar alatt is tökéletesen fut,de erröl nincsenek bövebb informácioim,csak hallomásaim.

Tény és valo hogy azt a hödiodát belerakhatnák mostmár!
Mondjuk az is igaz,hogy lehet az intel drágább,viszont én a
proci hütésre elég sokat költöttem,szasz majdnem ott vagyok,mintha p4 vettem volna.
De mégse bánom,én elégedett vagyok vele!
most már a 4 ik AMD procimat nyuzom,és elvagyok mint a nagyi befötje!

"Nem hiába nem szerel egyetlen nagyobb gyártó sem komoly gépeket AMD procival..."
ez a probléma nem csak ebböl adodik,remélem ezt te is belátod!
De ezen nem szeretnék vitázni,mert ez már politika!
😊)
De mégegyszer hangsulyozom,nincs semmi bajom semmivel,csak örülök annak ami van😊
Jol megy,azt kész😊)

Gerry
Nekem sem voltak problémáim még az AMD procikkal, pedig volt már pár: K6-II 300, K6-II 450, Duron 800MHz, Athlon 1200MHz (266-os FS😎, Athlon XP 1800+, Athlon XP 2400+. Viszont sok ember járt már pórul a lesarkazásvédõvel (Pl: magasabb volt mint a procimag, rövidrezárta az Lx hidakat, mert nem volt megfelelõen kivágva, stb...) Viszont hasznát nem nagyon láttam eddig, akinek nem okozott problémát, annak meg nem javított a hûtésen, a lesarkazásról meg annyit, hogy óvatosan kell feltenni a hûtõt, és nem lesz gond!

Ja, ez a közhiedelem, de gyakorlatilag sajnos vannak (voltak) más gondok is.

Egyik haverom 1-2éve pl XP1900+ból elhasznált többet, mire egy olyant fogott ki ami jó is lett.
És igen, az elsõ 3 tûzhalált halt mind, a gépe 24órázott, letöltések, divx stb.

És nem, nem a hûtõ rossz felrakása miatt, vagy hasonló mellédumával.
Egész egyszerûen mindegyik ugyanazt csinálta: hõmérséklet ingadozás kezdõdött, elöbb kisebb majd nagyobb, majd egyszer csak egy bazinagy megugrás, és fuccs. Zöld foltok, égés stb a procin. Egyik alkalommal lecsöppent a socket füle is, és leoldott róla az egész hûtõ. Amúgy egy epox 8kha+ban volt ez az egész, asszem cool111+ hûtõvel.

Biztos, hogy nem általános dolog, meg a 4. azóta megy rendesen, holott se táp, se alaplap nem lett cserélve.

Sõt, az is lehet hogy egész más gond miatt halt le a proci, de tény, hogy lehalt, és semmilyen védelem nem mûködött benne a tûzhalál ellen.

Valamelyik topicban a napokban irták, hogy ideje lenne végre egy IHS-t tenni nekik is a procira legalább, ami a jobb hõelvezetést biztositja, meghát a lesarkazás veszélye sem kicsi.

Szal nem a sebességgel van itt a gond, azt senki nem vitatja, csak a minöségen kellene javitani végre. Nem hiába nem szerel egyetlen nagyobb gyártó sem komoly gépeket AMD procival...

Anno mikor kezdtek szivárogni az nforce cuccok én is gondolkodtam AMD vásárlásán, de ettõl tettem függõvé, hogy milyen védelmet épit majd a palomino vagy a tbred procikba/ra. Hát sajnos semmit, nulla, se IHS, se rendes belsõ hõvédelem, se semmi, csak gyorsabb, és gyorsabb, és melegebb és melegebb (najo, Tbred nem annyira).
Nekem meg per speciel nem az a fontos, hogy 80 helyett 100 fps legyen, meg 2 képernyõs csikja legyen a procinak tesztben, hanem sokkal inkább a megbizható hosszútávú mûködés. Bizonyára sok olyan van, akinek minden gond nélkül megy, én viszont nem szeretnék tesztalany lenni az AMDnek (épp eleget szivtam az ATIval eleinte)

PS: nem kell részrehajlózni sem, nem véletlenül dohog még mindig a jókis 1400as P3 a gépemben, a P4el kapcsolatban hasonló aggályaim vannak, csak nem a minöségével kapcsolatban😊
Ez is érdekes!Volt már vagy 4 AMD procim,és soha de soha nem volt gond se a hütéssel,se mással!
Ezeken az égési problémákon jokat mosolygok!

Ésszel rakod föl,nincs hiba a lesarkazás védöben!
Igy kár a lesarkazásvédöt szidni!

Gerry
Én meg láttam is, mármint a végeredményt! (2db elpukkant 1200MHz-s Athlon prockó, hát igen, itt még van mit tanulni az Inteltõl...)

Gerry
Az Infineon az JÓ, nekem is az van, csak nekem még egy KINGSTON felirat is szerepel mellette, a külömbség naggyából az álettartam gari, meg hogy ez bevizsgált, de lényegében ugyanaz, vagyis tuningra kifejezetten alkalmas! Egyébként természetesen gyorsabb lesz a gép!

barret
hát ijjet én is hallottam...

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
infineon van rája irva... gyorsabb lesz a gép?

Gerry
Hajrá! (Csak ésszel!)

Gerry
Én TITAN ezüstpasztát használok, de a Cooler Master is jó (ha nem jobb!), lesarkazásvédõt nem tennék a procimra, két ismerõsöm is megszívta vele, és tönkrevágta a procijukat!

Gerry
Annak a hivatalos órajele a 166 (így most az alatt megy valószínûleg), úgyhogy bírni fogja! (valószínûleg többet is menne, milyen márka?)

Crazyn

barret
én is kérdeznék: 2000+os thoroughbreed procim van.133 mhz en megy. ha a ram birja felrakhatom 10X166-ra? ram ddr pc 2700.

Crazyn
Milyen pasztát ajánlotok a proci meg a hûtõ közé??

Gerry
Az FPS-t? Úgyérted FSB-t... Mindegy! Nekem és egy haveromnak 166-on megy hibátlanul, viszont a szorzót csökkentettük, egy másik fickónál állítólag 200MHz-s FSB-vel is elmegy, de nagyon melegszik, úgyhogy maradj inkább a 166-nál, és próbáld ki mekkora szorzó mellett stabil, nekem 2600+ként még stabil volt!

Gerry
Mindenképpen valami normális tápot kéne venned, mondjuk egy 300W-os Chieftec szerintem elég, vagy jó még az Enermax, és az Antec is, esetleg, ha nagyon nincsen pénzed szerintem egy 350W-os CodeGen is megfelelne a konfighoz.

shaba23
XP 2100+
shaba23
Gerry, még azt szeretném kérdezni, hogy milyen tápot vegyek a cucchoz. Ugy hallottam ez a VGA nagyon szükségessé teszi a jó tápot. Bár az alaplap talán Chaintech lesz.

ASUS A7N8X Deluxe socket A nForce2, AMD Athlon XP 2400+, Club 3d Ati Radeon 9700Pro, 2db 512MB 333 vagy 400MHz RAM

Kösz
shaba23
Ja és KÖSZ
shaba23
hát igen, 10000 ft. Hûtõ Globalwin WBK38. még marad pénz is😊
Gerry
A 2100+ is kb ugyaneddig húzható, de így ár/teljesítmény arányban jobban jön ki, hûtõnek minimum egy Spier FridgeRock, vagy FalconRock II, de minél erõsebb, annál jobb, mondjuk valami rezes cucc lenne az igazi...

shaba23
és a 2100+ ost mennyire lehet? ue a konfig
valamint milyen ventilátor kellene hozzá?
Gerry
Nem lehet túl sokat húzni (arra a T-Bred magos 2100+ való), viszont 166-os FSB-vel simán elmegy, csak a szorzót kell csökkenteni, feszültségemelés sem feltétlenül szükséges, viszont a jó erõs hûtõ nélkülözhetetlen!
2700+on el kéne mennie minden további nélkül!

shaba23
Hali

AMD Athlon XP 2400+ procit mennyire lehet húzni, és mi kell hozzá?
Alaplap szintén ASUS A7N8X Deluxe,a RAM pedig 2x 512MB 400MHz
Gerry
Ja, viszont még kicsit drága, érdemesebb elõször szerintem 2100+ vagy 2400+ közül választani, és majd év vége felé lecserélni valami 2800+ vagy 3000+ra!

Crazyn
A Barton meggondolását melyik irányba gondolod? Elvileg az 333Mhz-es fsb-vel megy, és ahhoz ha tuningolni akarom, akkor jobb, ha nem csak PC2700-as a memó?

Gerry
Ezek szerint megy 3 DDR-rel is, ebben nem voltam biztos..., a konfig meg elég ütõsnek tûnik, de a Bartont gondold még meg!

Crazyn
Még valami eszembe jutott: megéri az a +20000Ft a 2500+-os Bartonra? Ha azt akarnám tuningolni, akkor ahhoz is elég lenne a 370MHz-es DDR?

Crazyn
Errõl mi a véleményetek? Ha az õsöket rá tudom venni, akkor a jövõ héten meglesz.

ASUS A7N8X Deluxe alaplap
AMD Athlon XP 2100+ proci
Coolermaster Aero 7 hûtõ
3*256Mb PC3000 Kingston Hyper-X memória
IBM Deskstar 80Gb 7200rpm vinyó (már 1 éve használom)
Creative 16x DVD-ROM (már 1 éve használom)
LG 48x24x48 CD-RW
Gigabyte Radeon 9700Pro 128MB DDR TV/DVI vidkártya
Creative Sound Blaster Audigy Platinum hangkártya (már 1 éve használom)
Codegen 7002 nagy torony ház (már 1 éve használom)
Chieftech 420W táp

Crazyn

Ezek szerint nemtom, de sztem nem??

Gerry
Elvileg bukod a DualDDR-t...

Crazyn
Ja! Akkor mi van, ha 3 db 256Mb-os PC3000-es Hyper-X memót rakok egy A7N8X-be?

Gerry
PC3500, ha van rá pénzed, de a 3000-es HyperX is qrva jó, kollégám most vett olyat, és naggyon elégedett vele (kifejezetten tuning ram, van rajta kék alu hûtõborda is)!

Crazyn
valaki maonda meg nekem, hogy ha veszek egy A7N8X Deluxe-t és hozzá egy 2100+-os XP-t akkor abba milyen Kingston memót vegyek, ha tuningolni is akarom a gépet (PC2700, PC3000, PC3200 vagy PC3500) ??

Shep
2100+ os XPnek mennyi feszültséget kell adni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!