1071
Videókártya probléma
  • shrike7973
    Másik monitorral próbáltad már használni a gépet?
  • bence6
    Helló! Vmi ilyet látok: DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 2266 MHz (8.5 x 267), Gigabyte GA-EP43-UD3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN), de nem tom, hogy pontosan mi kell vagy mi nem...
  • Puhos
    Látom, hogy már egy másik topicban válaszoltak. Milyen procid van az 5750 mellé? Elég lesz?
  • Puhos
    Csá!

Ez?
  • bence6
    Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni, szeretnék egy videókártyát 30000 ft körül, csak az a baj, hogy nagyon nem értek az ilyenekhez. Tavaly vettem egy használtat egy ati radeon x1900xt-t, csak az tönkrement a gépemmel együt... És most egy Geforce 7300 SE van benne, de az új játékok nagyon szaggatnak még alacsony szinten is. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy milyen videókártyát vegyek játékra, ami lehetőleg jó is, szép is, stb. és kb. 30000 pénz?
    A válaszotokat előre is köszönöm: Bence
  • Tibi7
    Sziasztok. Nekem az a bajom, h a guitar herot akarom játszani, de kiirja inditáskor, h a játék nem támogatja a videókártyámat, és így a játék nem is indul el. Nem lehet valahogy kijátszani a dolgot?
  • 2ba
    Pár napja vettem egy Asus K50AB-SX045D notebook-ot, és eredetileg 2 videokártya van benne, egy Radeon HD 4570 és egy Radeon HD 3200. Az a problémám, hogy csak a 3200-est ismeri fel, a 4570-est nem. HAver mondta, hogy szerinte a nagyobb csak akkor kapcsol be, ha szükség van rá, így legalább kevesebbet fogyaszt, de kiderült, hogy egyáltalán nem kapcsol be, ráadásul az eszközkezelőnél ezt írja: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10). Légyszíves segítsetek, hogy mi lehet a probléma! Előre is köszi.
  • Zeller01
    és egy videó a hibáról
  • Zeller01
  • Zeller01
    nem sikerült teljesen a fotó, de látni jobb oldalon egy háromszöget illetve hátul a szekrénysor sem megfelelő színű. egy pillanattal ezelőtt, még az ablakkeret teljesen piros volt. ajtók pedig zöldek. ilyenkor egy pillanatra meg is áll a játék.

• Zeller01
    Kérlek, ha valaki tud segítsen, már nem tudom mi tévő legyek!
    játék (csak játék) közben szétesik a kép és bejönnek háromszögek (mint mikor \"túlhajtod\" a videokártyát). teljesen random időpontban. ilyenkor jelenség még, hogy elfeketedik a képernyő mintha felbontást váltana visszajön és megy tovább. pár perc kezdi előröl a szétesést. akkor jött elő, mikor vettem új memóriát a gépbe. memtest86 volt 4-pass 0-errors eredménnyel. szervizben voltam azt mondták a vga-nak semmi baja. azóta, cseréltem alaplapot, vinyót, új 64bites windows 7, de a KÉP SZÉTESIK! 3dmark alatt nem csinálja. cod6 2 perc alatt kezdi, széthullik, majd visszaáll. most az utolsó trükk, hogy kifagyott a genyóba szétesés közben, de a winbe ki tudtam lépni.
    Mi lehet még szar? vagy mit tegyek, mert játékra használhatatlan így a gép!?
    HELP!!!
    ja, egyszer játékból szétesés után winben is bejöttek mindenféle pontok, és le akartam "printszkrínezni", de utána a paintban nem látszottak.
    e6750 core2 2.66, új asus p5ql, geil ultra 4gb, asus gtx260.
  • El Brujo
    9600gt VGA-n van két DVI kimenet, A és B. átalakítóval használom, analóg LCD monitorral és TV-vel. eddig A-ban volt a monitor B-ben a TV. minap csatlakoztattam A-ba a TV-t, majd gépet kikapcsoltam. bekapcsoláskor elfelejtettem visszadugni a monitort A-ba. miután megtettem nem ismerte fel a monitort, nem tudtam native felbontást beállítani. sok küzdelem után - amiben a win 7 újra húzás is szerepel - ugyanez a helyzet fogad ha A-ba dugom. B-ben azonnal felismeri, kiírja a típust, egyből a korrekt felbontás, frissítés jelenik meg. továbbá ha A-ba a TV-t dugom szintén nem ismeri fel. mi lehet a probléma?
  • lord nihilus
    hali, lenne egy olyan gondom, hogy egy inno3d gf 9600gt kártya van ismerősöm jó kis gépében. régi játékokkal játszva nincs semmi gond, de néhány új (pl.sw force unleashed) játék futása közben, fogja magát és kialszik a monitor no signal jelzéssel miközben a gép nem kapcsol ki. ez számomra nyilvánvalóan videókari hibára utal. valakinek volt hasonló tapasztalata? driver hiba vagy rossz helyen tapogatózunk? :D előre is köszi a gondolatokat
  • ádi1
    már volt gép rein de még mindig nem jó de azért várom még a választ aki tudná
  • balintricsi
    igen, sajnos ez videókártya memória hiba velem is ez történt, össze vissza sárga, kék satöbbi csíkok vízszintesen, sajnos videókártya csere lett a vége és mivel azt a vidikarit nembírta volna el a régi táp így azt is cserélték..
    nekem viszont eme problémám akad:
    Üdv. mindenkinek!

nos, az lenne a problémám, hogy elvittük, ugye szervízbe a gépet, mert a vidikari beszart, ők kiis cserélték, egy Ati Radeon Hd 3650-re a régi táp nembírta volna el a karit így azis cserélték, vettünk, még egy lcd monitort is ééés elhoztuk a gépet, minden rendbe ment, míg benem szopott valami olyan akármit, ami letöltődött és feltelepült, az én tudtom nélkül, és letiltotta az asztalt, ha kattintottam oda a start menü nyílt meg, az összes ikont eltűntette és a háttérkép sem volt meg... ok, mondom ujratelepítjük a gépet, megis történt, és a következőt veszem észre miután ujratelepítettem, hogy van a alt+tab kombináció, ott a program neve körül nem szürkés a sáv, hanem kékes, és az üdvözlő képenyőnek, is az Üdvözöljük szöveg árnyéka, nem kékes hanem pirosas, és még firefoxban fedeztem fel, hogy vatera.hu, myvip.hu és google-ba is máshogy van valamitől az egész, google-ban ha beírom, hogy pl.: akármi, kihozza a találatokat, és a linkben ha szerepel a keresendő kifejezés/szó, akkor azt pirossal!!!! vastagítja ki, és nem kékkel. Myvipnél, az a probléma, hogy van ugye ez a szöveg: Léptessen be a messengerbe is (új) ennek pirosnak kéne lennie jó esetben(nekem kék...) és az E-mail és Jelszó szöveg is kicsit más zöld mint ami szokott lenni... no myvip oldalán ha ezeket kijelölöm mintha másolni akarnám, csak nem másolom hanem elkattanok máshova akkor az eredeti normális színére ugrik, DE ha frissítek, akkor megint elváltozik a színe a szövegeknek.
    vaterán is ez a szín változtatásos probléma lép fel, ha tudtok segíteni, kérlek beneteket, írjaotk az msn címemre, meg ha esetleg, nem lenne valami világos teljesen, tudok küldeni képet, is hogy megértsétek...
    viszont Internet Explorerben semmi rendellenesség nincs... és szeretem a firefoxot, és nem szeretnék áttérni másik böngészőre...

segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!
    mailcímem: [email protected]
    bálint
  • pxxl
    LOL. na ilyet még sosem hallottam

ha zsír új akkor talán megpróbálnék egy win reinstallt, nincs sok veszteni valód. de ez csak tipp fogalmam sincs mi lehet
  • ádi1
    UI: most lett össze rakva a gép ergo zsír új alkat részek és a legfrisebb driverek vannak fent
  • ádi1
    lenne egy gondom egy elég nagy vagyis inkább idegesítő
    AMD Anthlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHz,2 GB ram
    videó kártya Ati 3600 series na szóval fél vagy egy óra játék után egyszercsak begyorsul a gép pontosabban minden játéknak duplára nő a sebessége minden játékban minden téren és ez már nagyon idegesít és csak újra indítás oldja meg de én nem fogom csak ezért percenként. előre is kössz a válaszokat!
  • duracellmumus
    kaptál rá választ a "videokártya gondok" topikban..
  • deestroy
    Van egy Gigabyte HD 4870-es 1GB- os VGA- m. Az a bajom, hogy egy ideje észrevettem hogy halkan élesen sípol a gép. Rájöttem a VGA az. Monitor miatt sípolhat? Még nem próbáltam ki másikkal. Most egy Sima analóg LG 17"- os monitorom van. Nem rég vettem a gépet, szóval garis. Ha ez valami hiba lehet akkor visszaküldöm a VGA- t gariba.
  • Afe
    Kösz szépen a segítséget. Igazad volt. Alig hogy elindítom a játékot, egyből felugrik a proci 100%-ra. De a folyamatok közt csak a játékot jelzi, hogy fogja az összes teljesítményét. Ami azért furcsa, mert már rögtön az elején felugrik, és a főmenüben is fullon megy. Nem hiszem, hogy ez normális dolog.
    Vírus az nincs a gépen, leellenőriztem.
  • duracellmumus
    üdv!

vidd vissza gariba a kártyát de ezrét szerintem nem fogják kicserélni.

"a videokártya tökéletesen működik, lefuttatunk rajta 20 kőr 3dmark-ot és egyszer sem fagyott le, vagy indult újra"?
  • Gideon Wieth
    a videókártya hülyéskedik és egy 600as táp nehogymár kevés legyen
  • duracellmumus
    Üdv!

ne használd a "hdmi" kábelt az egy rakás kaki.

a gép indítása körüli mizéria a táp/alaplap közti inkompatibilitás miatt van, nem képes a táp induláskor megfelelő mennyiségű árammal ellátni a lapot, és az nem indul el...

• duracellmumus
    Üdv!
    próbáld meg játék közben monitorozni a cpu használatot, ha 100% közelében jár akkor van valami alkalmazás/vírus ami leterheli a cpu-t és ezért szaggat.
  • Afe
    Szia! Lecseréltem a legújabb 191.07-est egy 190.38-ra de a probléma megmaradt sajnos.
  • Gideon Wieth
    na vettem HDMI kábelt. Hát ez csak rosszabb lett. Nem hogy nem inddítja el rendesen a gépet , de még a képernyő is fullHD felbontásban nyomott, lett alul felül és a szélein fekete csíkkal levágva... erre valaki tud megoldást ?
  • Gideon Wieth
    nézegettem angol oldalakat volt ahol alaplapcserét írtak. Volt ahol a monitorra gyanakodtak. Megpróbálom HDMI kábellel rákötni a monitort a gépre/ elvben ma fogok tudni venni, ha nem megy akkor próbálkozok tovább máshogy :)de ötleteket még várok hogy ilyenkor mit lehet tenni :)
  • Gideon Wieth
    és ilyenkor micsoda?
  • NEXUS6
    Én a monitorra tippelek.

Az öcsémnek átpasszolt 19"-os Fujitsu először ugyan ezt csinálta, majd be sem kapcsolt.
  • duracellmumus
    Üdv!

szedd le a vga drivert teljesen, és próbálj meg 1-2-vel korábbi verziót.
  • duracellmumus
    ez nem a win7 miatt van.

Ezt úgy csúfolják hogy: Cold Boot issue így keress rá:)
  • Afe
    Hali! Lehet hibás a videokártyám, ha a játékok intro videói kegyetlenül szaggatnak (Resident Evil 5, BatmanAA). Már felraktam a K-lite cocdec-et, mert azt írták, hogy azzal tökéletesen mennie kellene, de semmi változás.
    Vagy valamit be kellene állítanom valahol? A kártyám GF9800GT.
  • Gideon Wieth
    Sziasztok!

Nekem elég furcsa hibám van. Hosszú idő után bekapcsolom a gépet akkor a MONITOR /Samsung 2333HD/ nem érzékeli hogy bekapcsolt a gép, a videókártya /Sapphire Radeon 4890 1GB Vapor-X// ventillátorai felzúgnak, és nincs kép. DE a hangfalakból hallom, hogy bejelentkezik a windows7. Majd amint kikapcsolom főkapcsolóvál és szinte ujra be /kb 1mp eltérés// rögtön halkan minden gond nélkül képpel mindennel elindul. Ezen kivül más működésbeli hibát egyáltalán nem érzékeltem semmien téren. ALant látható a konfig, a gépet augusztus végén vettem monitorral együtt, és gyak első nap összeraktuk, és a második nap már ezzel fogadott... Elképzelhető hogy a Windows 7 hibája?

És ezt mindig megcsinálja. Mi lehet a gond ?? a gépem alább látható sima VGA kábellel van a monitorra kötve. Elképzelhető esetleg hogy HDMI-vel kéne ?

Köszönöm a választ.
  • vérpocok
    "Zen"? Az buddhista cég?
  • pxxl
    vagy inkább a zenvidia
  • Gatti
    valamint ha az alaplap a hibás akkor az orvosolható? vagy mehet a kukába?
  • Gatti
    de elvileg jó az alaplap mert még használták , a videó kártyán meg mintha egy helyen kiégtek volna a csippek vagy ráfolyt volna valami :S . régen használtam ezt a videókarit mert előtte agp-s volt. Egyébként egy geforce 8600 gt de már elég régi. Majd próbálok videókarit cserélni.
  • tmisi
    VGA hiba lehetne, de azt nem cserélted ki, úgyhogy...
    De ha a két új alkatrész közül kéne választani, inkább az alaplap... (Pl. kontakthibás a PCI-Express slot).
  • tmisi
    Az hogy windows az illető. :)