1071
Videókártya probléma
  • Gatti
    sziasztok! Vettem egy alaplapot és egy procit. Azonban miután összeraktam a gépet és bekapcsoltam csikossá vált a képernyő függőleges csikok jelentek meg. Egy sávba jó a kép a következő csikba rossz majd megint jó és megint rossz. Azt szeretném kérdezni h a videókarival vagy az alaplappal lehet gond? amúgy minden teljesen jól működik.
  • dieselG
    Sziasztok!

Mi lehet a gond?
  • SnyperD
    Hy! Szerintetek mi leheta gond ? : - HD4850 ddr3 1gb videókártyám van és példaként az Euro Truck Simulator- Játszok vele és egy idő után néha néha begyorsul 1 fél mp re. A legujjabb driver van fent és ha ujrarakom akkor megint jó de egy idő után megint kezdi ? Mi lehet? Mondjuk régebbi vidkártyám is ezt csinálta már (HD3650 ddr3 512). Választ előre köszönöm. :D
  • NEXUS6
    És mi van a ........-ok helyén?

Régebben XP alatt nekem is csinálta ezt az Ati kártyám, de szerencsére nem túl gyakran.
    Driver frissítés minden esetre nem árthat.
    (Vagy épp valami régebbi stabilra visszatérni???)
  • Vackor1024
    Sziasztok.
    Van egy HD 4870 videókártyám, játék közben lefagy pár másodpercre, és bejön a VPU hibajelentő ablak, hogy restartolta a grafikus proceszort mert ........ . A kártya nem poros, kb 70-80 fokos.Tud valaki erre megoldást?
  • pxxl
    lehet a memóriákról/tól nem fújja el a levegőt?

#705: hajjajjj atik akár 100-110et is bírnak
  • NEXUS6
    Szerintem nagyjábol OK ez a hőmérséklet.

Az újabb karik még 70-80 fok körül is stabilan dolgoznak.
  • Laxxa
    Sziasztok van egy kis problémám, van egy két éves inno3d vagy Leadtek nem tudom megmondani pontosan mert oem volt de zöld a lapka (lehet ez segít) sima GF6600 256mb-m. A héten elszállt róla a gyári hűtés, csapágyas lett. A lényeg tegnap vettem egy Zalman VF700AlCu hűtő rendszert mert ez elvileg jó rá hiszen a gyártó oldalán fel volt tüntetve. Már a felszereléssel is voltak gondok egy bazi nagy dióda miatt de azt megoldottam, kisebb módosítással a lényeg rajta van (Stabilan, le sem lehetne robbantani). bekapcsolás után kb 1 órával a hőfokot nézem EVERET -el és majd le eset az állam 62 -fok. Kérdezném ez normális ez a hőfok a kártyánál. Sajnos korábbi hőfokot nem tudok a régi hűtővel mert nem foglalkoztam vele, ment és kész. Csak viszonyításkén a proci 38 -fok egy athlon64 3200+ és ez stabil. Nem tudja valaki ennek a karinak mi az alap működési hőmérséklete mert nem igazán találtam semmit, csak a gt változatról.

A segítséget előre is köszönöm.
  • sophiane
    Köszi a választ TMisi! Igen, ez volt a printscreen... A videokártya meg 5 éves volt, úgyhogy újat vettem és tényleg megoldódott a gond ettől.
  • tmisi
    Ez képernyőmentés? Mert ha igen, akkor a videókártya mehet vissza gariba (ha van még rá).
  • sophiane
    Sziasztok! Nemrég elkezdett a képernyőm csíkosodni, de egy ideig csak átmeneti volt a probléma. Most viszont már állandósult... Ez videokártya vagy alaplap probléma lehet szerintetek? Vagy nem lehet képről megállapítani?
  • zbenderhun
    köszönöm.
  • zbenderhun
    ok. igazatok van. műxik minden csak egy kicsit meglepődtem. :-)
  • MylkA80
    Nézd meg rivatunerrel. Elvileg ott a jó értéknek kell szerepelnie.
  • tmisi
    Szerintem azért mert a DDR memória esetén 2x900=1800.
  • zbenderhun
    hali!

segítség kellene...

vettem egy gigabyte 9800 gt-t. a giga oldalán a memoris sebességet 1800-ra írják, viszont a gépen (gamer hud, gpu-z) 900-on mutatja. valaki esetleg tudja miért. gáz amit hoztam vagy ez normális?

z
  • MylkA80

Hát, jah, erre gondoltam én is, de honnan szedjek még egy ugyan olyan karit... :(

Ami van egy ati x800xl, de azon meg nem mén a crysis... Vagy ha szintén leterhelném fullra, mint a 8800gt-t?
    Bár, mivel asszem csak 4x pcie-t tud, a gépem csak röhögne rajta, és simán kiszolgálná...
    Vagy a régi gépembe betenném ezt? Azzal meg nem tudnám rendesen kihajtani, hogy ott is fagyjon...vagy rosszul gondolkodom?

Ehh...

Mindenesetre köszönöm a segítséget!
    Ha van még ötleted, esetleg másnak, osszátok meg velem plz!
  • NEXUS6
    Ilyenkor jön az, hogy esetleg egy másik karival is ki kéne próbálni. A legjobb persze az lenne, ha ugyan olyannal.
  • MylkA80
    Egy pillanatra látom csak a kék képernyőt...lehetetlen elolvasni.

Nagyritkán, újraindulás után kiírja, h. a rendszer súlyos hiba után állt helyre. A hibajelentésben pedig az nvidia driverre hivatkozik. Mondjuk érdekes, mert próbáltam régebbi (178.24, 186.18, 190.38, XG )driverekkel is, és ugyanezzel száll el.

Por nálam nem lehet, hisz ki van takarítva, a kártyát is megfújtam minden irányból.
  • NEXUS6
    Kékhalálnál mit ír ki, melyik progi a gondja?

Nekem pl, mindíg a hangkártya driverét írta. És akkor tudtam, hogy túl poros. Kivesz, kiporol és megint pár hónap nyugi volt.
  • MylkA80
    A memóriám sem a régi :)

Rivatunerrel visszavettem 10%-al a frekvenciákat (gpu, shader, memória).

Természetesen ez sem segített.
  • MylkA80
    Ja, az op. rendszerem XP SP3 PRO, magyar.
    Az automatikus frissítés be van kapcsolva, szóval az összes letöltött javítás fent van.
  • MylkA80
    Sziasztok!

Olyan kínom lenne, hogy 3D-s játék (pl Crysis, Far Cry 2, Crysis Warhead) közben teljesen véletlenszerűen lefagyogat a gépem.
    Pillanatra kékhalál és egyből újraindulás.

A hőmérsékletek rendben vannak, egy Zalman MFC2 ventiszabályzóval játék közben GPU max55, CPU max 45 fokos, a ház belsejében 32fokot mér.

A lépések, amikkel próbálkoztam eddig:

-Biosban minden gyári frekvenciára és feszültségértékre állítottam vissza
    (kivéve a memóriát, aminek a gyártó szerinti értéket állítottam be, bár ez a bios szerint már túlhajtás). A bios a legújabb verziójú.

-Alaplapi hangkártyát letiltottam, hátha összeakad.

-Kivettem a tv-tuner kártyát, szintén az előző megfontolás alapján.

-Drivert a legújabb whql-esre frissítettem. Jelenleg 190.62.

-Próbálkoztam XG driverrel is.

-Egy tiszta windows-t is feltettem egy üres vinyóra, csak a szükséges driverek, egy total commander, az eset nod32 és a cysis warhead volt fent, még directx sem (de ezt a játék gondolom felrakta).

-Levettem a gép oldalát és szobaventillátorral is próbáltam hűteni, hátha a Zalman rossz értéket mér.

-A gép ki van takarítva, pormentes, kompresszorral alaposan kifújtam.

-Memóriákat megcseréltem, illetve átraktam a másik foglalatokba párban (1.és 3. bankból 2. és 4.be)

Mivel egyik lépés sem szüntette meg a gondomat, ezért fordulok hozzátok.

Úgy vettem észre, hogy csak masszív 3D-s terhelésnél, véletlenszerűen jelentkezik a probléma, régebbi, vagy 2D-s játék közben, illetve sima windows használat mellett nem.

Aki tud, kérem segítsen! Lehet, hogy rossz a videokártyám? Esetleg az alaplap nem kezeli rendesen?

Rendkívül bosszantó, hogy egyrészt nem tudok játszani, teljesen tönkreteszi a játékélményt a félpercenkénti gyorsmentés, másrészt, (ha rossz a kártya), hogy esetleg behúztak az árával.

Köszönöm!
  • xblades
    Kösz ez pech.
  • NEXUS6
    Nagy valószínűséggel az lenne, csak az a kérdés, hogy CPU vagy GPU limites lenne!?
  • xblades
    AMD ATHLON 64 X2 5600+ (2,8 GHz/2x1024k), AM2 procim van.
    Ha e mellé vennék egy Ati HD4850-et mennyi eséllyel lenne limites?
  • Bokafix2
    Azért van ez win 7-en, mert lehet még nincs meg a szükséges win 7-el kompatibilis driver a kártyádhoz. A 6600 gt elég régi.
  • mano1b
    sziasztok kellene egy kis segitség ez mit jelent pontosan win7 en van ez
    A képernyő illesztő nem válaszol és utána helyreállt,az nvidia windows
    kernel mode driver version 186.18 és pár másodpercre lefagy utána megy csak win7 en van ilyen hiba xp nincs 6600 gt gainward a kártya.
  • NEXUS6
    Na eddig pár hónapot az Nvidia oldalon xoptam (driverek miegymás), most Ati-AMD felé szexelek.

Korábban írtam, hogy a tweak progik nem akartak menni. Na most már majdnem semmi sem megy!!!

Felraktam a Call of Juarez 2 demóját a gépre. Aztán kikapcs bekapcs és volt driver nincs driver (V9.6). A CCC felmegy a driver telepítésekor meg kiírja, hogy nincs meg az inf file. Szétbontom a telepítőt kiszedem neki, de manuálisan sem lát benne semmit (Vista64), naszép!

Amúgy rendesen elszállt valamin a rencer, mert utolsó jó konfiggal indult, azóta csinálja a telepítős mókát.

Nézem a netet, valamelyik fórumon írja valaki, hogy hasonló problémája volt, de SP2-re frissítéskor felrakta a gép az új drivert, azóta megy. Felnézek az automatikus frissítésekre, örülök mert látok valami videodrivert, felrakom a Cat-ot (valami Asus-hoz találta, nekem Sapphire-om van, na mindegy;) szal műxik hállelúja.

Indítom a LockOn-t, székről meg majd leesek, mert helyenként 1.5-2X-re gyorsult a gáme!!!
    Ahol a proci megfogja ott nem, de mindenhol máshol igen!

Na ezt kiérti!?
  • NEXUS6
    Én is próbálkoztam vele anno, kb hasonló géppel. Azon akadtam ki, hogy a demo nem volt lekorlátozva de a végleges játék csak XP alá akart települni, gyikabb OS esetén eccerűen elköszönt a telepítő.

Esetleg érdemes OpenGL-be átváltani a játékot, ha jól emléxem ez is ment abban is, mint az első rész.
  • Nasim
    Sziasztok.Már egy ideje ha youtube videót próbálok megnézni (elég sokszor :)),állandóan lefagy a gép meg kékhalál van,ami valamilyen driver probléma lehet,érdekes semilyen más videómegosztó oldalon nincs ilyen probléma.Van valakinek megoldása erre?
  • Pianista
    jah és a gamma nem valami nagy gépigényű, kb 700-800 proci kell, és egy 64-es kari bőven elég neki...
  • Pianista
    nah most van egy olyan problemám hogy a Homeworld 2 gamma azt írja hogy AGP karit futtatok PCI módban, és hogy a driver nem a legfrissebb... pedig az oldalról szedtem le egy hete... am Geforce GT 8600 a kari... amit feltettem gammát szinte mindet vitte fullon rezzenésmentesen, de ezt nem bírja, már a játék elején érezni lehet...
  • Pianista
    ezt tettem és is:D 5 perc alatt képes volt 70 fok fölé mászni az "egész" gép hőmérséklete... kb radiátornak használtamXDDDD... levettem az oldalát azóta örülök:)
  • NEXUS6
    Most vettem egy Rad 3850-et. 9.6-os Catalyst van fenn, és nem nagyon akarnak működni a tweak progi, sem az AtiTrayTools, sem a Rage3D.

Lehet, hogy az a gond, hogy a kari AGP-s?
  • NEXUS6
    Le kell venni a számítógépház oldalát első és legolcsóbb lépésként.
    :D
  • torok6
    Sziasztok!! Lenne egy problémám a videokártyával játék közben felmelegedett 84°C-ra pedig eddig 72°C szokott lenni. Most mi legyen? Válaszotokat előre is köszönöm.
  • geo91
    ha minden igaz megtaláltam.
  • geo91
    ASUS Extreme AX300 Series típusú vga-mhoz kéne a legújabb driver. segítenétek? (én hülye vagyok az ilyenekhez...)

köszi előre is!
  • NEXUS6
    Nekem is passzív GS-em van. Aktív hűtés nélkül simán felmászik 60 fok fölé. Szal nem tudom ezt hogy képzelték!?

Én is már duplaventinél tartok, hangja mint egy T-34-es tanké, de nem baj. A pasztát is kicseréltem, kicsit el is csodálkoztam, hogy milyen trehányul volt rárakva az eredeti. Az is kb 5 fokot jelentett. Pár ezerért lehet venni számtek boltban. (Én Arctic Cooling MX-2-t vettem, pár ezer Ft, de megéri a CPU-t is azzal raktam fel, elég jó paszta. Az extreme digitalban 1400 Ft)

Valami diagnosztikai progival megtudod nézni a GPU hőmérsékletét (pl Everest).

Amúgy nekem is már többször fagyott amikor 65 fok fölé ment a GPU hőmérséklet, meg először magától visszavette a teljesítményt vagy 30%-kal. De túl sokáig nem bírja a magas hőmérsékletet. Az enyém felhúzva 50MHz-re most olyan 51-54 fok között volt ezt még azért bírja.