1071
Videókártya probléma
-
bokes123 #911 Hello
van egy 9800gx2 kártyám az a problémám hogy szétszedtem újra pasztáztam és azóta nem működik a két csatlakozó zölden világít rendesen venti pörög régebben is megtettem ugyanezt semmi probléma nem volt,és most csak alaplapiról használom eszközkezelőbe eddig 2db 9800gx2 t írt most csak egyet nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni :) -
amdopteron #910 halle van nekem egy 4850 vapor x vidi karim az egyik gépbe aztán van a másik gép apósom gépe ugyan ez a vidi kari csak nem vapor x.szóval:
először apósom gépe elkezdte hogy kikapcs monitort kész aztán elhoztam a gépet bele raktam az én gépembe a vidi karit azz az én gépembe megy...más gépébe is megy de abba nem ...szerintem alaplap
következő történ aztán bele raktam az apósom gépéből a procit a tesóm gépébe és aztán az se kapcsolt és ugyan ugy világít a kis piros égő a vidi karin de mind a kettőn és már egyik se kapcsol..be...csak ventik pörögnek fel??:Smi a retek van -
#909 Sziasztok!
Amikor elindítom a gépet egyet hosszan majd kettő rövidet csipog(Ez videokártya probléma biosz jelzés szerin)aztán nem csinál semmit a gép,ha megnyomom a reset gombot akkor meg indul normálisan egy rövid csippanással.
Biztos,hogy a videokártyával van valami,mert másik kártyával mindig indul rendesen.
-
#908 Hááát, kb még talán időben vagy, hogy papot hívj, és feladja az utolsó kenetet.
Ez tipikusan video-memória hiba. Ha szerencséd van csak poros valamelyik alkatrész. Ha eddig nem tetted meg időszerű belülről is megtekintened a géped, a várható kártya csere miatt előbb utóbb úgy is meg kell tenned.
Még egy próbát megér, hogy alaposan kipucolod a házat, alaplapot, kártyát főleg. Hacsak a porcicák játszottak veled, akkor egyelőre megúsztad.
Sorry. -
sery28 #907 hello van egy ati radeon shapphire 9600xt/x1050 128mb-os videokarim ami egy asus k8n alaplapra csatlakozik és néhány hete amint belépek egy játékba elkezdenek színes csíkok kocskák ugrálni össze vissza és semmit nem lehet látni a képből...légyszi segítsetek nekem...előre is köszi..eddíg rendesen működött...üdv -
#906 Az alaplapod, vagy az alaplap chipset gyártójának a honlapjáról tudod letölteni. Az alaplap telepítő lemezén is kell lennie. -
parapp #905 tudnál mondani nekem vmi oldalt, ahonnan ez leszedhető? -
#904 WinXP, AGP kártya?
Ha igen, akkor valszeg az AGP driver (GART driver) kimaradt a telepítéskor, szerintem. -
parapp #903 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Játék elindításakor a képernyő fekete lesz és úgy is marad. Egy idő után az egér előtűnik, továbbá megy a zene, innen tudom, hogy amúgy normálisan betölt a játék. Eddig ment a gépen, csak újra kellett telepíteni és azóta nem. Frissítettem az atit és a directx-et is, amit másik fórumon tanácsoltak, de nem oldódott meg a probléma.Van ötlete valakinek? -
Gabnai #902 Sziasztok.Egy Gigabyte 9800 GT 512mb 265bit-es kártyám van.Az a problémám,hogy a legtöbb játék szaggat,pedig eddig akit kérdeztem mindenki azt mondta,hogy simán futnia kellene.
Valami ötlet?
Gabnai. -
Lofoten #901 Hello!
Kicseréltem a gépemben a vga-t,első próbálkozásra egy komolyabb játékkal kb 10 perc után magától leállt az egész.Gyenge lehet hozzá a tápegység?
A processzor amd athlon 64x2 6000+,az új kártya nvidia geforce gts 450,512mb-os,2gb ram,500gb hdd,win xp van a gépen,a táp 400w-os,nem tudom pontosan milyen márkájú,de az tuti hogy a gagyibbak közül való.ezelőtt hd3650 es vga volt benne,512 mb-os szintén. -
dirtlaci #900 hali nekem az a problémám hogy van egy nvidia geforce 9600 gtm és ujra lettrakva a windows (windows 7 ultimate 32bit) és probálok leszedni hozzá drivert ami win 7 es 32 bites és azt irja h nem meg felelő op.rendszert mitcsináljak? szinte az összeset kiprobáltam és semmi -
#899 Nem feltétlenül. Nálam, ha beporosodik a hangkártya, vagy megtelepednek rajta a pormacskák, akkor csinál ilyet. Félévente egy erős ráfújás megoldja. -
attilly #898 hali a problémám hogy játék közben megfagyott a kép semmit nem reagált reset után a kép nem jön be a monitornak semmi baja mintha nem is érzékelné h a géphez van kötve.ezek után gondolom vidikártya probléma.mi a véleményetek? -
gal992 #897 HELÓ nekem van 1 geforce 6600 as pci exprexsszeskarim de van vele 1 ojan problémám hogy ha berakom a gépbe behozza a képet de csíkos 2 centi normális tiszta kép 2 centi pedig szemcsés nem kivehető cucc ilyenkor mi lehet a gond tudnátok nekem segíteni próbáltam a vga kimenetet ezt csinálja és a dvi kimenetet is (átalakítóval) nem tom mi a baj megvan az eredeti lemeze is de akármit csinálok nem segít raja semmi hátha ti tuttok mondani valami okosabbat mit csináljak vele előre is köszi HELÓSZTOK -
csoola #896 hali!
szoftveres gondom van, 7300 GS-em van, most csináltam egy windows ujratelepitést, xp sp3 van fenn, leszedtem a legfrissebb drivert és minden klappolt, ujrainditottam a gépet és szép volt minden
egy orával késöbb megint ujrainditottam mert frissitettem az iexplorert, és most nem hajlando a monitorom default 1440x900-as felbontását használni, se nvidia control panelben, se sehol nem tudom beállitani, vagyis nagy nehezen sikerült nvidia control panelben, de akkor csak 16 biten akar menni... feltettem a 258-as whql drivert, az se jo... mi a fenét tudok csinálni? elegem van, hogy fél 3kor is ezzel szopok :( samsung 943 nw monitorom van amugy
ide is beirtam, mert leformáztam a gépet és jo lett, aztán másik drivert használtam de ma megint ugyanaz fogadott, nvidia control panelben beállitottam a 32 bites 1440x900 felbontást, most meg "lelog" a képernyöröl... nem tudom, mi a gond :S 16 biten tökéletesen müködik
ha tud segitsen valaki, igy használhatatlan a gépem : / -
kalikahun #895 sziasztok nekem egy asus EN72000GS 256mb videó kártyám van és egyik napról a másikra ahogy bekapcsoltam a gépet csíkos lett a kép és a színek nagyon hülyén jeleníti meg ezt lehet e valahogy orvosolni? -
juk999 #894 üdv. olyan problémám lenne hogy egyik pillanatrol a másikra megadta magát a videókártyám.(geforce 7600gs)a windows betöltésénél kékhalál mindig. a gépet is ujraraktam akkor felismeri a kártyát de mikor a drivert telepitem hozzá kilép és ujraindul. szoval nem lehet telepiteni. kiprobáltam egy másik vid.kártyát ati his radeon hd 3650 ezzel ugyan az a probléma csak anyi különbséggel hogy a kép is fehér csikokkal kockákkal jön be kicsit torzulva. mondták h lehet táphibás. kiprobáltam uj táppal de igy iy ugyan azok a problémák. valaki ha tudna segiteni megköszönném -
Attilavagyok #893 sziasztok segítség kellene vettem egy ati 5830 at egy hete és 10-ből 8 szor nem indul a gépem vele még a bios-se az alaplap videókártya problémát mutat bele tettem egy mem.hibás 4870-et avval 10-ből 10 szer indul.mi lehet a probléma? nem áll módomba másik gépbe tesztelni a karit.. help me....please. lehet hogy az 500w-os táp a kicsi? hogy derítsem ki? -
sanyipapa #892 Sziasztok kis segítségre lenne szükségem van egy Ati Radeon HD 2900pro-m 512/DDR3 Windows alatt(woindows7)semmi gond vele de mikor elindítom a játékot(MW2) a kép kifagy csíkozódik pixelesedik néha kékhalál is elő fordul.Kipucoltam újra pasztáztam a hiba megmaradt.Én memória hibára gyanakszom,mert a közben a másodlagos monitoron figyelem az áram felvételt(Everest-tel) és a VRM 55A is felvesz. Nincs valami program ami a hibás memóriát kimutatná? Vagy kizárná? A kártya egyébként nem melegszik. Előre is köszönöm a segítséget. -
bigbigle #891 senki semmit? -
csibibi #890 Értem Nó.:)
de am az nem lehet,hogy az alaplap és a videókártya nem passzol:S
v esetleg külön-külön hibás vmelyik :S -
bigbigle #889 Sziasztok!
Most egy NVIDIA GeForce 7300 GT-m (256MB-al) van és az lenne a problémám hogy játékoknál az a nagy hiba hogy úgymond kinyúlnak dolgok és emiatt nem lehet semmit se látni.Legújabb meghajtó progi és akármilyen beállítást próbáltam (akár játékon belül akár az nvidia kontrollpaneljén) semmit nem javult.
A segítségeket köszönöm. -
#888 A függőleges/vízszintes vonalak, kockák általában memória hiba.
Össze vissza kinéző 3D objektumok (csíkok robbannak ki belőlük), de windóz OK, az meg inkább GPU hiba.
Hardveres ok mindkettő, de nagyon ajánlott a gép portalanítása első lépcsőben, mert a sima por is tud ilyet művelni a géppel.
Amúgy pl a hangkártya porosodása is okoz véletlenszerű fagyásokat, főleg játékoknál, amiről az ember lehet, hogy azt gondolja, hogy a grafkártya kezd meghülyülni, pedig nem. Csak poros a hangkari. -
csibibi #887 Sziasztok :) rem vki tud segíteni.
Játék alatt a játékok tele vannak vonalakkal :S rem vki tud segíteni :)
Lécci segítsetek,nagyon megköszönném.:) -
#886 Esetleg ki kéne próbálni egy másik gépben, hogy ott is csinál-e valami gonoszságot. -
Averna #885 Sziasztok.
Lenne egy kis problémám, ha esetleg valaki tud rá valamit azt meg köszönném:
Az egy hónapja vásárolt: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X grafikus kártyával az elejétől fogva a következő problémák jelentkeztek:
Windows xp operációs rendszer alatt:
- windows betöltésnél a kép fele elcsúszik és bekockásodik, ezt követő újraindításkor vagy kék képernyő „ati2dvag.dll hiba ami lehet driveres vagy hardweres is” vagy tökéletesen működik. Már több ati drivert is felraktam, de a probléma fennmaradt. Normál indulás esetén minden 3D alkalmazás tökéletesen működik.
Windows 7 operációs rendszer alatt:
- windows betöltésnél vagy tökéletesen működik, vagy megjelenik a kék képernyő, majd újraindul a rendszer, szintén több ati drivert is felraktam, de a probléma fennmaradt. Normál indulás esetén minden 3D alkalmazás tökéletesen működik, kivéve különféle flas videoknál fekete képernyő illetve fagyás tapasztalható.
Köszi. -
#884 Hello!
Más témába írtam már de ott nem jártam sikerrel.
Előző nap telepítettem új ATI CCC-t és Directx9c-t a 2010júliusit. Azóta viszont a Media Player HC-val nem tudok filmet nézni mert szétesett képet kapok és a Google Earth is ugyanezt produkálja DirectX módban. A játékok működnek kifogástalanul, sokszor szétesett kép helyett pl. azokból kapok képet a MPHC-ban.
Tud erre valaki megoldást? DirectX-et már telepítettem újra.
XP SP3 van ATI4730-cal, előre is köszönöm! -
The Best #883 sziasztok olyan problémám lenne hogy sehol nem találok megfeleo drivert a ati mobility radeon x2300 hoz nem tudna vlaki segiteni jó lenne előre is köszönöm. -
szami93 #882 Sziasztok!
Nekem sz a problémám, hogy a youtube videók "szétesnek", szétcsúsznak. Ezt úgy kell érteni, hogy csíkokra szakad és a csíkok egymáshoz képest késnek. Ezt régebben is csinálta de akkor csak alul egy csík "vált le". Az is idegesítő volt, de mostmár sok csík van össze vissza a videón és gyakorlatilag nézhetetlen. Olyan, mint amikor egy játékban nincs bekapcsolva a V'Sync. Lehet, hogy azért van mert nem bírja a videókártya? A kártya típusa: ATI Radeon HD 3800 Series. A monitorom egy fullHD-s LG. Játékoknál már alap, hogy lejjebb veszem a felbontást különben fél óra után lefagy és az majdnem biztos, hogy a videókártya miatt van. Segítsetek légyszi! Lehet, hogy új kártyát kell vennem? -
Vizza #881 Hello pls help nemtom mi a baj a jatekoknal mindig kockas a kep olyan pixeles:D De nemtom miert Geforce fx 9500 gt videokartyam van pls help:DMinden tokeletesen megy csak apro kicsi kockak vannak mindenhol es ez zavaro:D -
#880 Közben nekem is volt halálközeli élményem.
A múlthéten egyszer már előjött, hogy komolyabb játékoknál kezdtek felrobbanni az objektumok, mindenfelé ugráló csíkok kezdtek szétszaladni. A hűtés nem lehetett gond, talán ha 70 fokig ment fel a hőmérséklet, ezt egy Rad HD 3800-nak bírnia kell.
2-3X azonban a procinak már melege lett hasonló hőmérsékleten, aminek fagyások lettek az eredménye.
A helyzet komolyodott. A kániukulára való tekintettel új venti került extrában a proci hűtőborda mögé, amitől a fagyások megszűntek. Csak épp kezdtek súlyosbodni ezek a grafikai problémák.
Már komolyan kezdtem keresztet vetni a vidkarira. Mindennel próbálkoztam, gyorsan kipucultam a házat, újrainstalláltam a windózt. De a probléma megmaradt.
Gondoltam, sokat már nem veszíthetek, ezért mielőtt kukába hajítanám a karit gondoltam még egyszer alaposan totálisan kipucolom a gépet.
Na mivel őt macskával élek egy fedél alatt gondolhatjátok miket találtam az alaplap mögött, meg a tápegység házában. Nem porcicák, hanem portigrisek, és porjaguárok hada támadta a gépemet folyamatosan suttyomban hátulról!:)))
Aztán amikor újra összepakoltam, hát a gép úgy gondolta, hogy meghálálja a törődést és a felrobbanó objekteknek immár híre hamva sincs.
Tanulság: ha súlyos környezetben élsz bizony néhány havonta alaposan át kell nézni, kipucolni a gépet, pláne ha tele pakoltad ventikkel a hűtés miatt.
-
#879 videokari memória-kuka -
hemmis #878 sziasztok
kiváncsi vagyok hogy mi lehet a probléma akkor ha minden játéknál vagy nem indul el vagy sok kis kocka van a képben egyépként minden működik jól -
zs0c3k4 #877 hello!
kaptam egy xfx hd5670es videókártyát aminek a csatlakozója pci-e 2.1
az alaplapomon viszont csak 2.0 van.(gigabyte Ep41-UD3L)
belerakhatom és működni fog vagy hogy van a kettő között a különbség, mennyi egy 2.1es csatival ellátott alaplap?
élőre is kösz a segítséget
-
Szikron #876 Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy némely játékoknál pár perc játék utána a monitor elfeketedik, nem kap jelet. Legutóbb viszont már nem csak játékoknál jelentkezett ez, hanem mikor csak simám a Windows-ban tevékenykedtem. Az utóbbi probléma megoldódott: a videókártya ventillátora belassult, meg-meg akadt, sokszor teljesen leállt, a kártya pedig felmelegedett. Ez sikerült orvosolni alternatív megoldással, viszont a korábbi probléma még mindig megoldásra vár.
A videókártya hőmérséklete már nem magas, legfrissebb driverek letöltve, próbáltam registry cleanert, meg 1-2 segédprogramot semmi sem használt.
A legérdekesebb talán az, hogy nem csak a nagy gépigényű játékoknál csinálja ezt. (pl. Star Wars Force Unleashed-nál csak akkor csinálja ha sokáig a menüben "ácsorgok", egyébként semmi probléma, viszont az Age of Empires 3-nál pár perc utána "feketedés")
Külföldi oldalak a hőmérsékletet írják, de mint fent említettem az nem lehet probléma.
Egy NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) van szó.
Sajnos annyira nem vagyok benne a témában, ezért a segítségeteket kérném.
Előre is köszi! -
Carti19 #875 Sziasztok
Az alábbi képernyő fogadott miután játék közben kifagyott a gép (bezöldült a kép) és resetet nyomtam...már a biosban is szétvan esve a kép, gondolom a kártya ment tropára...eldobós szerintetek???
Választ előre is köszi.
monitor -
#874 Estét mindenkinek! segítsen már rajtam valaki :S. a gond h. már egy ideje bármilyen évjáratú játékba megyek bele, lehet az uj, vagy régebbi is.. a játék bekapcsolását követő percben a gép felmondja a szolgálatot és lefagy. Ma lett benne átcserélve a windows, hátha megoldódik a probléma, de még mindi fennáll, és az örületbe kerget. Adatok ha kellenek: Windows Xp SP 3, Intel Celeron CPU 2,93 gHz, Ge Force 6600, RAM: 1 Gb. Próbáltam drivert huzni, nemsegitett... fogalmam sincs mi lehet a gond... -
XxxcajnxxX #873 Üdv mindenkinek!
Erre a képre amit előtte raktam fel tud valaki valami okosat mondani??
vajn egy sapphire ati radeon hd3650 512mb ddr2-es agp-s videókarim és 3D-s program (játék) futatása közben ezt írja ki ami a képen van.
Szal kérek midenkit hogy ha tudja a hiba okát vagy kérdése van esetleg még hogy megtudja mi a baj csak írjon.
Előre köszönöm.
http://imagerz.com/QFdCD18EVlQ -
Fery21 #872 Hello Mindenki.
Olyan problémám van, hogy elkezdek játszani. Kb. 2-3 perc és elkezd szaggatni a játék. )9800 gt-m van. Teljesen mind1 hogy Tom Clancy's Splinter Cell Conviction vagy WOW. Ugyanúgy neki áll szaggatni. Mi lehet a gond? Ebben a problémában kellene segítség.