1071
Videókártya probléma
-
#951 Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Gainward GTX560 Golden Sample-hoz jó/elég-e egy Corsair CX600 V2 tápegység? A kártyának 2db 6-pines tápcsatlakozó kell az megvan a tápegységen, 600W meg remélem elég a kártyának. -
Madmano #950 Ok,köszi a választ.A táp egy Chieftech 500-as.Nem volt újraindulás,sem kékhalál(remélem,így is marad).Azért tűnt fel ez a jelenség,mert előtte nem csinálta. -
#949 Bekapcsolásnál felpöröghet, inkább az a gond ha üresjáratol a gép és akkor pörög, minden ok nélkül. De ha gond van sem biztos hogy a VGA rosszalkodik.
Ha instabil a táp és nem egyenletes az áramfelvétel akkor is be-be szokott pörögni a venti.
De emiatt sztem ne aggódj, max akkor ha indokolatlan újraindulás vagy fagyás történik. -
Madmano #948 Sziasztok.Az mitől lehet,hogy az utóbbi kb. 1hétben elkezdte csinálni a Gigabyte 5850-esem(referencia),hogy mikor benyomom az indítógombot a gépen,egy pillanatra fölpörög a venti(talán 1 másodpercre),aztán visszaáll normál fordulatra.Régebben néha-néha előfordult.Most viszont kb.90%-ban így indul.Ez mitől lehet?És kell emiatt aggódni? -
Inquisitor #947 Az RS4xx chipsettől fölfelé az integrált kártya működik akkor is ha van mellette VGA. Minden esetre érdemes átállítani, hogy a PCI-E kártyát keresse bekapcsoláskor. -
#946 Tiltsd le az alaplapra integrált vackot... amiatt nem látja a vga-dat. Bios-ban kell disabled-re állítani az onboard device-nél. -
#945 Sziasztok! Kicseréltem teljesen a gépemet A-Z-ig! A videókártyával viszont gondom támadt.
The Game-o-Meter detects that your video card has 64 MB onboard video memory. You need to upgrade to a video card with at least 512 MB onboard video memory.
Az érintett videókártya: egy Gigabyte Radeon HD 6990 4GB GDDR5
Segítségeteket és ötleteiteket előre is köszönöm!
-
pelyhedani #944 Sziasztok! Viodeókártyával lenne problémám!
Ma betettem az új VGA-mat a gépbe (Ati Readon HD 4650) felteszem a programokat... Minden okés. Bemegyek játékba (ebben az esetben Battlefield 2) és mondom kipróbálom max grafikán, ezzel a kártyával megtehetem, hisz bírja. NA DE! Felmentem egy pályára és a kép szétfolyik, villog, csíkok minden fele (nem akadozott a játék).... Visszavettem ultra low-ra és ugyan az a jelenség. Nem tudjátok mit kell beállítani?
Operációs rendszerem Windows XP.
Catalyst verzió 11.7
Megoldható valahogy? :/ -
#943 Szellőzik rendesen? Az egy dolog, hogy Vapor-x, de ha csak a házba fújja a füstöt a nem olyan Yo.
Amúgy az én gépem is rendszeresen kékhalálozik, de más azt mondja, hogy az alaplapi hangcsip miatt, asszenm Realtek. Szintén főleg netezés közben.
Lusta voltam berakni az Audigit egyelőre, hogy leteszteljem. -
19870420 #942 Sziasztok! Vettem használtan egy Sapphire Radeon HD5750-es 1Gb DDR5-ös vapor-x videókártyát. Az eladó esküszik rá, hogy nincsen semmi baja(nem akarja visszaadni az árát csak ha nála is rossz) viszont nálam a interneten videó nézés közben elkezdett csikozni a kép és lefagyott utána meg két kék halál majd driver frissítés utána még volt kék halál és ujra indulások ekkor kivettem. Játékok közben elvileg nem volt vele semmi probléma bár nem sokat futott. De a Crysis 2 max grafikán elment gond nélkül. SÜRGŐSEN kérem a hasznos tanácsokat tényleg nagyon fontos lenne. A gépem 3-4 éves akkor közép katnak számított. Kös -
#941 Másik OP-al próbáltad? Ha ott is ilyeneket ír, akkor valami gyíkja mégis van a vga-nak.
A hozzáértő haverod sem tud segíteni?
Vagy másik gépben kipróbáltad? Több ötletem nincs. Sry -
zsolt85 #940 tejlesen mindegy mit csinálok mindig hibaüzenetet ír ki, hogy nem tudta teleoíteni...stb, meg hogy próbálja standard...stb. írja már le valaki normálisan hogy mit kell tenni, mert idegesítő, láttam sokan találkoztak ezzel a problémával, de megoldást még nem találtam. köszönöm előre is
-
zsolt85 #939 Sziasztok! a videókártyám fogta magát és magátol megjavult, mer megijedt a másiktól, meg a hozzáértő haveromtól, de most megint elromlott, tettem bele egy ati readon 9550 karit, ezzel jó, nem csikos kockás a képernyő, de driver telepítésnél azt írja ki hogy a telepítő nem tudta telepíteni a telepítőmotort, az osztály nincs regisztrálva". ilyenkor mivan?
-
guru55 #938 Még egy kicsit "szórakozgattam" a problémával és rájöttem hogy csak akkor produkálja ezt a hibát ha 1920*1080-as felbontást használok, ha eggyel lejjebb veszem minden ok, csak az a baj hogy a monitoromhoz (LG E2240) az 1920as felbontás a jó, a windows automatikusan azt is írja ajánlottnak mert a többin nem olyan szép a megjelenítés. Ez segít esetleg a probléma leszűkítésében? Még mindig valószínű hogy hardveres eredetű a probléma? -
guru55 #937 Komplett gépet vettem. Mondjuk eddig mindig külön-külön szereztem be az alkatrészeket az eddigi gépeimbe, de ez a konfig tartalmazta azokat a dolgokat amiket akartam, 3 év garancia van rá és még jó árban is volt. Tudom hogy a legegyszerűbb az lenne ha visszavinném, csak őszintén szólva nem sok kedvem van hozzá mert benntartják kitudja meddig és ha esetleg kiderül hogy mondjuk csak driverkompatibilitási hiba vagy hogy a win7 szarakodik akkor 2 hétig gép nélkül voltam és nem csinálnak vele semmit. Azt elfogadom hogy kivédhetetlen mivel a tömeggyártás korát éljük hogy a gyárból kijön "1-2" hibás darab, de azért elvárná az ember ha komplett gépet vesz hogy azt ne csak összerakják és "jó" áron eladják hanem hogy esetleg nézzék meg hogy működik e megfelelően... de lehet hogy rosszul gondolom... Profit mindenek felett ugye...
A memóriás kálváriát teljes mértékben átérzem, velem is megesett hasonló, ráadásul akkor még egy kis faluban laktam 40km-re az üzlettől ahol vettem a memóriát, kb. 2x-3x megjártam az utat:D -
#936 Ha meg garis, ne szenvedj vele. Kapásból vissza kell vinni.
Egybe konfigot vettél? Vagy összerakattad, raktad?
Én is, anno mikor alanti ram-ot vettem, 2x cseréltettem.
Hazahoztam, összeraktam a gépet. Fagyott. memtest hibát írt. Már vittem is vissza. Kicserélték, hazahoztam, megint fagyott. Memtest újra hibát írt. Vissza a boltba. Cserélték megint. 3.jára már hibátlan mem-et kaptam. :D Végre. Erre most meg nem tudom húzni a procit.
Bevittem megint, h nézzék meg miért nem lehet húzni. Ennyit bír. :S PFf
PC tuning topicba leírtam mi van vele. Am stabil a gép így! És hibátlan. -
guru55 #935 Mindenképp lefuttatom a teszteket ha az ok lenne akkor pedig megpróbálkozom windows xp-vel, ha ott is gáz akkor visszaviszem a gépet. Köszi -
#934 Háát el kell hogy keserítselek, de az a kacsa hápogó hang, az sajnos hibát jelez!
Próbálj meg egy kimondott tesztet futtatni!
Vagy a CPU-t, vagy csak a GPU-t, vagy csak a VRAM-ot! Ne komplett tesztet futtass. Ha 3-4 órán át nem szólal meg a kacsa, és nem ír error cheksum v vmi hasonlót, akkor nincs hiba a gépedben. De amint hápog a kacsa, valami hibázott. Alap órajeleken járasd a procidat és a vgat is ha lehet. Legyen fennt a legfrissebb direcx, és vga driver is.
Ez nem rossz jel.
guru55:
Próbáld meg, ha tudod másik vga-val! Ha ott is ua, akkor máshol kell keresni a hibát.
Vagy tegyél fel másik OP-ot.
De egész nyugodtan futtathatod te is ezt a progit. Ellenőrizd külön a GPU-t és a VRAM-ot is. De tesztelheted Prime95-el a cpu-ram stabilitását is. Ha valameik hibát ír, akkor valami hibázik!
Eszközkezelőben 6000-et fogsz látni. De inkább Aida-val, vagy GPUZ-vel nézd meg. Az a tutit foglya írni. -
zsolt85 #933 Elindítottam a perestroika programot, pár perc után a brekegő hangot hallottam, és kaptam 5 képet, valami diagrammal. ez hibát jelent esetleg? vagy mire gyanakodjak? köszönöm a válaszokat mégegyszer. -
zsolt85 #932 a takarítás egyenlőre nem segített, most megy a memóriateszt. a ram és a proci hibáját hogy kell keresni? ha nem talál hibát a perestroika?
-
guru55 #931 A pár kommenttel ezelőtti kérdésemhez ezekszerint senkinek semmi ötlete... Elég frusztráló mert nem tudom hogy ez csak valami driverhiba vagy hogy a videókártyáé esetleg valami egészen más, annyira nem volt olcsó a gép hogy ez az "apróság" hidegen hagyjon. -
#930 Vagy próbáld másik test metódust.
cpu-t, vagy mix-et. ue-el. -
#929 Told rá ezt a tesztet, memóriát teszteld, ha hibázik előbbutóbb kiírja.
Akkor a vga-nak annyi. Mondjuk már nem egy mai darab :D
Ha 4-5 órán át megy, és nem ír hibát, akkor más a ludas. -
zsolt85 #928 Igen, Nvidia geforce 7600 gs -
#927 Háát volt már rá példa, hogy pl ram-ot kipucoltam, megcseréltem (hiába ua) és megjavult.
Jó a memtest86+ is, igaz az csak a RAM-ot teszteli.
Ez a progi a VRAM-ot teszteli! De csak nVidia kariknál.
De tudja a gpu-t is tesztelni, hogy hibázik -e.
OCCT Perestroïka 3.1.0
Futtasd ezt, ha ez hibát ír, akkor a vga a rossz.
nvidia kari am.? -
zsolt85 #926 Köszönöm a választ! jelenleg a memtest programot használom, elég lassan dolgozik, még hibát nem talált, aztán kipucolom a gépet fizikailag. ezekszerint van rá esély hogy a takarítás megoldja a problémát, és a drivertelepítés után nem fagy le?! meglátjuk majd. te melyik vga tesztelő progit ajánlanád? -
#925 Próbáld meg másik vga-val.
Nem biztos, de ilyen jelenségeknél (90%) a vga memória adja meg magát!
Ha a másik vga-ra felmegy a driver, és nem "kockás" a kép, akkor a vga a ludas.
Kipróbálhatsz egy totál gép takarítást! VGA-t is kipucolhatod, és a csatoló felületet is lemoshatod és kifújhatod. Memóriákat is kiveheted, áttakaríthatod.
Ha a másik vga-val jól megy, akkor ha lehetőséged van, nézd meg másik gépben a "hibás" vga-t. Ha ott is szemetel, akkor bizony kuka.
De megpróbálhatsz futtatni vga memória tesztelő progikat is.
Azok kiírják, ha a vga-n hibás a memória.
De ha nem, akkor mehet tovább a keresgélés.
RAM, proci stb... előbbutóbb kibukik. -
zsolt85 #924 Sziasztok! Megoldást keresek egy problémámra. egy ideje videókártya driver nélkül tudom csak használni a gépemet, vagy csökkentett módban, mert driver telepítéskor összeomlik a rendszer, vagyis lefagy, aztán vagy vissza kell állítanom a rendszert, vagy ujratelepíteni a vindowst, sajnos egyik se oldotta meg a problémámat, már bekapcsoláskor halvány pici kockák, és mintázatok vannak a monitoron, és bekapcsolás után is pici ismétlődő kocka mintázatok vannak jelen. gondolom összefüggésben lehet a videókártya problémájával. víruskeresés se oldotta meg. egyik naprol a másikra kezdődött a probléma, már több mint egy hónapja, próbáltam kipucolni a gépet a porcicáktól, de az sem segített. mit javasoltok, próbáljam meg másik videókártyával esetleg?
-
zsolt85 #923 . -
guru55 #922 Még annyi kiegészítés hogy az normális hogy a Win7 eszközkezelőjében amd radeon 6000 series-ként látszik a kártya és nem a pontos típus jelenik meg?
-
guru55 #921 Üdv Mindenkinek!
A következő problémával fordulok hozzátok: nemrég vettem egy új gépet amd radeon hd 6750 1024mb videókártyával. Ha filmet nézek, vagy a játékok intrójában ill. átvezető videóinál és pl. internetezés közben a weboldalak "gyors" görgetésénél a képernyő széleinél színes "villogó" csíkók jelennek meg és mintha a széleknél szétcsúszna a kép. Érdekes hogy játék közben ez abszolút nem jelentkezik. Ha csak a videóknál lenne gondolnám hogy esetleg valami kodek hiba, ami aggaszt az az, hogy mint írtam akár internetezés közben is előfordul. Windows 7 SP1 x64 oprendszert használok és próbáltam a legfrissebb és régebbi videókártya drivert. Próbáltam a windowsban az aero felület kikapcsolását(olvastam hogy az is tud érdekes dolgokat művelni) de nem segített. Mi lehet a gáz? Egyáltalán videókártya probléma ez vagy mi lehet a baj? Előre is köszi a segítséget. -
adtiens #920 érdeklődnék,hogy az Nvidia chipset,támogatja-e az asus eah5570 silent grafikus kártyát??
Mert nekem 1 msi K9N6PGM2_v2-es alaplapom van,ami az eladó szerint kompatibilis a kártyával.Nekem mégse működik megfelelően!
a hiba:gép indításnál lefagy,2-3 szor kell indítani,és akkor talán el indul.A hibaüzenet:az "AMD Driver nem érzékelte az illesztő programot,ezért le állt,majd helyre állt"!
Ha van aki tud segíteni tegye meg.köszi.sűrgös lenne!!
-
KingBradley #919 Sziasztok .
Most vettem egy eah 5770 -es videó karit működik tehát bejön a windows viszont nem ismeri fel annak ami , ezzel azt akarom mondani hogy egy 16 megás vga-nak ismeri fel . Ilyenkor mi a teendő ? -
myers90 #918 Hello!
Nem tudjátok mi lehet a gáz a 8800GT-mel? Kb egy 10 perc játék után lép fel a hiba, először "összekeverednek" a textúrák, tehát pl a földre kerül a fa, meg hasonlók, aztán 1 percig még megy is így, de utána lefagy az egész. Azóta vettem egy nagyon gyenge ideiglenes kártyát, azzal nem jelentkezik a hiba. Eddig ahogy utána jártam úgy tűnik videómemória hiba, de emiatt egyik nap visszaraktam egy kis időre a karit, és lefuttattam egy vidmem tesztelő progit (Video Memory Stress Test ), annál azt írta nincs hiba.
köszi -
#917 En meg a szuk CPU keresztmetszetre tippelnek. -
Inquisitor #916 Én az XP-re tippelnék, mint hibaforrás. És mikori DirectX van fent? -
hamedyyyy #915 Friss telepítés és xp sp3
Alaplapom GA-M52S-S3P
Várom válaszod..
Köszönöm előre is! -
Inquisitor #914 Milyen OS? Friss telepítés? Ha nem, akkor volt előtte driver gyalulás? Alaplapi PCI tutira nem 4x-es? Kap a VGA elég tápot? -
hamedyyyy #913 Sziasztok!
MSI GTX 560 TI frozen2 oc vga kártyát vettem a 4 magos és 4 gigás konfigomhoz.
Aza gondom, hogy a játékok: p: a gta4 from liberty city sem megy gyorsabban mint az
MSI 9800GTX+ -al s a 3dmark06 azaz a 2006-os is csak 1000 ponttal ad az új kártyámnak többet.
a 3dmark-on 2006-on a 9800GTX+ 12342 pont
és az MSI GTX 560 TI frozen2 oc 13229
Valaki tudna segíteni ez miért van? Mert tesztprogramok tömkelegével teszteltem le a kártyát s semmi baja sincs. Illetve van, hogy semmivel sem gyorsabb egy 2009-es kártyánál???????
Erre varrjon gombot nekem valaki!
Megköszönném a segítséget! -
bregasz #912 Video kártya problémám van, nem kicsi!!
Vettem egy Acer laptop-ot, Geforce GT 240M Cuda - s kártyával, már próbáltam 4-5 drivert is felrakni de minden játékban a karakterekből vonalak szóródnak. ????
Nagyon megköszönök minden segitséget