1071
Videókártya probléma
-
Nem.. Trio 64-em már 100 éve volt :) -
tarol #470 remélem... csak aggasztott, hogy az X2 6000+ kb 100W-al többet zabál minden CPU-nál. nem valami takarékos, de középkategóriában szép eredményei vannak
amugy még egy régi gépet is össze akarok rakni.. (ez ilyen megszállottság :P )
egy 10 éve high-end-nek számitó gépet.
csak nem egészen tudom, mik voltak akkora legjobb cuccok..
szerintetek az AGP-s S3 Trio 8Mb veri a 3D FX karikat??
vagy már senki sem emlékszik a régi szép időkre???
-
Elég lesz elvileg, egy 8800 GTS 640 egy Core 2 Duo E6700-el (+többi alkatrész) ~230W-ot kajol -
tarol #468 nem vagyok maximalista :P elég a kisebb felbontás... amugymeg nem nagyon fogott meg ez a crysis, sztem csak egy nagyra sikeredett tesztelő program.
amit igazán tolnék rajta, az az assassin's creed, az oblivion, dark messiah, COD4, (far cry2, GTA4 :P XD )
rumkola: én is ezt gondolom.. ha 10sec-ig megy akkor nem a játékkal nem tud megbirkozni, hanem rejtett nyavajája van..
A memo növelése sajna nem hozott eredményt :(
8800GTS-re visszatérve, mennyit fogyaszt a kicsike?? csak 420W-os a tápom o_O
tesztelő progik szerint pont elég a táp, de nemtom beleszámolják-e a ventillátorát is :((
(amugy az áramzabáló AMD X2 6000+ CPU-m van :(, 1 modul DDR2, 1 SATA2 HDD, 1 DVD-RW+/- dual layer, és szeretnék még bele TV karit is) -
rumkola #467 adj neki több memót a biosban
ha 10mp-ig jó, akkor annak normálisan kellene működnie tovább is! -
Medium 2×AA 1280-ban nem fingata ki a 3850 iceq-mat. A nagy szörnynél a hajón esett le 10-re az fps pár mp-re. Amúgy szépen játszató volt, egyszer sem akadt. -
Na az igaz hogy hatalmas ugrás lesz..
Nekem 320-som volt, de a kevés memória miatt sok játék beszívatta. Utána agy 3850 OC 512MB-al szépen kijátszottam a krájziszt. Kb. a 3850 OC/3870-el egy gyorsaságú ez a GTS.
-
rumkola #464 mediumon aa nélkül jó
utolsó pályákon még lejjebb kell venni -
tarol #463 azért, mert olcsón hozzájutok :P
nem hagynám ki, hisz most gyakorlatilag használhatatlan a gép, ha játszani támad kedvem. el tudod képzelni, milyen az amikor játszani akarsz... akármivel... ott a jo gép melletted, a bazi nagy szép monitor, és a legrégibb átéon (stronghold :P) megakad????
amugy hogy viszi majd a crysist kb?? -
8800GTS 640mb?
Miért veszel ilyen antik sz@rt?
-
tarol #461 azt hiszem örök rejtély marad a dolog. de azért még keresem a válaszokat..
de ez már kezd kevésbé izgatni, mert ha összejön egy dolog, akkor az x1200 helyett 8800GTS 640mb fog dübörögni az amugyis hangos gépemben... :( :D
aggodom, talán nem lesz elég a 420W-os tápom, de nem offolok itt... -
Nm. Ez tényleg furcsa, a gyengébb GMA 950 viszi pl a Spore-t...
-
tarol #459 sajna megvolt.. legujabb driver, minden a minimumon.
és az a legszomorubb, hogy néhol olvastam, sőt videokat is láttam az X1200-ról játék közben. sehol nem volt vele probléma. azért köszi a gyors választ :) -
HU! Nah ezt sem játékra találták ki. Tedd fel a legújabb drivert (link), és butítsd le a felbontást 1024-re vagy 800*600-ra. Élsimítás + egyéb látványjavító felejtős. -
tarol #457 YO!
keresgéltem a forumon, lehet én vagyok vak de nem találtam hasonlo problémát mint az enyém
ezért most megemlítem:
nemrég egy kis fölös pénzhez jutottam oszt beruháztam egy középkategóriás gépre:
AMD X2 6000+
2Gb DDR2
320gb SATA2
stb.. stb..
A lényeg, hogy VGA-ra nem maradt pénzem, ezért ideiglenesen egy olyan alaplapot válsztottam amelyen integrált GPU van. Az alaplap típusa ASUS M2A-MX, és a szoban forgo grafikus chip egy ATI (vagy AMD mittoén) X1200 (max 256mb memo).
mielőtt megvettem, nézegettem teszteket, videokat, és gondoltam egy ideig eldöcög vele minden szükséges játék.
Így is volt... de nem sokáig!!
meghozták a gépet, felraktem egy windáúzt, majd egy NFS Undergroundot probaképpen. Semmi gond nem volt, el si indult a game. Az első 10 másodperceben csak tátottam a számat, mert sosem volt jó gépem s ilyen szépen még nem láttam futni az Undergroundot.
Azután jött a fekete leves... (most jön a bajom):
A 10 másodperc tökkéletes futás után 10 másodperc tökkéletes szaggatás jött.. ezen 10 másodperc alatt kb 1 FPS-t produkált a gép.. majdnem sirva fakadtam, nem tudtam mit tegyek... felraktam más 3D-s alkalmazásokat is, és azok is a 10sec tökéletes futás és 10sec szaggatást felváltva produkálták.
Ekkor még reménykedtem, hogy kicsi a baj, és bevetettem szinte mindent:
felraktam egy Vistát, hátha jobban kezeli a hibát.. a frászt.. ugyanugy megmaradt a probléma. (egyébként nagyon gyorsan fut a Vista rajta)
probáltam új illesztőprogikat, Ati catalystot. Próbáltam hűteni, nem-e tulmelegszik. SEMMI.. SEMI.. NEM HASZNÁLT...
interneten nem találtam, hgy valakinek hasonlo problémája lett volna. most itt megkérdem:
Esetleg valakinek valami ötlet?? (azon kivl, hogy vegyek videokarit)
(ha valaki nem érti mért nem viszem szervizbe, annak scak annyit, hogy nincs valami közel, és nincs időm egy napot erre szánni.. sőt telefonon sem tudtak mondani semmi használhatot.. értelemszer hogy itt is probálkozom)
válaszokat vagy részvét nyilvánitásokat előre is köszönöm: Roland -
VBalazs #456 sziasztok!
nem tudjátok hol lehet letölteni az ati ccc 8.9-es verzióhoz magyar nyelvű csomagot? -
Palika20 #455 Sziasztok lenne egy olyan problémám, hogy amikor a képet ki szeretném vinni a tv-re is (lássam a képet a monitoron és a tv-n is) akkor a monitoron lévő kép ugrik kettőt és semmi.
Külön külön működik a tv-n is és a monitoron is.
Tudna nekem ebben a dologban valaki segíteni? -
trex14 #454 "A program leállt a kellemetlenségért elnézést kérünk...minden adat elfog veszni ami nem mentett" gondolom ismered ezt a tipikus windowos hibaüzenetet...ez jön ki mind a 2őnél. Érdekes hogy most viszont nem nyúltam a grafikához az Nfs-nél és úgy meg elindult de csak 640x480asba meg minden lent volt és úgy meg ment. Utánna piszkáltam a beállításait és még újra is indult a gép. Na ez miért miért van? -
Valami hibakódot is kéne írnia az üzenetben, amit ki lehet keresni, hogy mi a gondja.
Az ugyan nem biztos, hogy ez a valódi okot jelenti, de még is el lehet indulni valahonnan.
Amúgy nekem általában hardveres gondjaim voltak eddig, pl a Radeonom nem szerette a Via csipszetes alaplapot ezért csak 4X agp-ben volt hajlandó stabilan működni, egyébként fagyott, és küldözgette az üzeneteket, ha elindult egyáltalán a Windóz.
Az hogy nem csak egy proginál fagy, nagy eséllyel utal valami hardveres, vagy beállítási hibára. Értem ezalatt pl, ami nálam is volt legutóbb, hogy egész egyszerűen az alaplap bizonyos memória slotokat preferál de a RAM modul meg nem ott van.
-
trex14 #452 Mind a két játéknál ugyan az "a program leállt" és lehet választani hogy "hibajelentés küldése" vagy "bezárás" tipikus windows hibaüzenet.
Az nem lehet gond hogy Windows Xp sp 2es nem támogatja ezeket a játékokat? Mert láttam sp3asat csak nem tudom hogy miben különbözik. Vagy hogy a direct-x 10-el van-e problémája nem tudom. -
Tudnánk valszeg, ha tudnánk a hibaüzenetet!;) -
trex14 #450 Hello
Lenne egy kérdésem. Van egy Agp-s Msi 7600gt 512 mb-s videókártyám egy amd 2600+ 768md ddr rammal mind ez egy msi alaplaon. Crysis fut high grafikán úgy hogy csak néha szaggat be de az teljesen jó mert tényleg maga a játék folyamatos. De pl ha a NFS Pro Streettel szeretnék játszani az kidob, a Colin Mcrae Rally Dirt az meg hibaüzenet ír ki egyből bezárás. Ez miért van? Valaki tudna segíteni? -
Akkor még egy kis utóirat. Gyanús volt, hogy nem tudom beállítani a DDR400-as RAM-okat. Hiába állítottam alapra a frekvenciát, akkor sem volt hajlandó 400-asként elindulni. Miután felokosítottam magam a használati utasításból rájöttem, hogy előbb a távolabbi foglalatokat kell feltölteni. Így is tettem.
Csodák csodájára rögtön megszűnt a lassú bebútolásom is, a memória elindult 400-asként, ja és finom tuningnál még az eredeti grafikai probléma sem jelentkezik.
Hát nem egyszerű műfaj ez!;D -
nem.
1 fér bele csak -
Hello,nem is probléma hanem csak egy kérdés,tudom,hogy hülye kérdés de
ASUS K8N4-E Deluxe alaplpom van, lehet rá több videókarit is tenni?Ha lehet mennyit? És miet? Most egy 6600 GT van rajta.Előre is kössz :P -
Ha minden igaz, akkor a részemről lezártnak tekinthetem a poblémámat, aminek megjelenését azért a fórumokat böngészve elég általánosnak találtam.
Szal úgy tűnik, hogy nálam a belassulást a rendszer, pontosabban a hardver instabilitása okozta, ami viszont a túlhúzás miatt következett be.
Érdekes dolog, és egy szinten az nvidia kártyák jó hibatűrésének következményeként fogható fel, hogy a súlyos hibák nem okozzák a rendszer összeomlását, kékhalált. Visszaolvasva az előzményeket azt látom, hogy habár a belassulás elég általános, és szinte mindegyik GF generációnál jelentkezik, az ok nem az nvidia kártyák gyengesége, épp ellenkezőleg! Sajna egy ilyen beazonosíthatlan okú még is mindenkinél hasonló módon jelentkező tünetegyüttes pedig azt a gondolatot kelti az emberben, és a cég is többször felvállalta a közvélemény elött a probléma megoldását. Sajna mivel a hibákat nem az ő hardverük okozza, ez a részükről nem megoldható.
Szal visszavettem az alap órajaelet a gyárilag megadott közelébe, és a jelenség kb 3/4 óra után sem jelentkezett. Máskor 5-10 perc elteltével, egy villanás után elkezdődött a belassulás. Ma folytatom a tesztelést. -
Az a poén az egészben, hogy még sem a GPU hőmérséklet miatt van, mert olyankor is visszakapcsol, amikor 60 fok alatt van, máskor meg 70 fok fölött is megy egy darabig.
Ráadásul nem a frekvenciát veszi lejjebb és így használat közben sem hűl, csak lassabb valamiért.
Próbáltam AGP drivert frissíteni, meg most az omega driverrel is csinálja. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi lehet.
Amúgy nagyon jó kis hűtőt lehet csinálni, ha két 8 cm-es alacsony fordulatszámú ventit egymás mögé rakunk. Kb. ugyan olyan teljesítménye van, mintha 2X akkora sebességen pörögne, a zajuk viszont még is marad 10db körüli. -
Köszi! -
A GPU és a memória is 400MHz. -
Na nekem egyre rosszabb.
Egyébként ennek a kártyának ugyan mennyi a gyári freki? -
Na felraktam egy idomot (Powered by Dr Lenkei - kalcium por üres doboza;))), ezáltal alapból olyan 47 fok volt, terheléssel 58.
Most lejjebb vettem a venti sebességét igy ugyan úgy 54 körül van alapból mint elötte. Szal ez az idom önmagában olyan 5-6 fokot jelentett.
Most ugyan csendesebb, de ha megint visszaesik a teljesítmény akkor feltekerem, vagy valami mást találok ki. -
Szerintem hívd fel a céget, ha garanciális. Mondd el a gondod, ha nem működik megfelelően, akkor el kell küldeniük szervizbe, persze egy ilyen kártyán nem sokat lehet szervizelni. Szal ha szerencséd van akkor egyből adnak egy másikat helyette.
A sokat szidott Mistral-tól soha nem jöttem el üres kézzel, mindíg rögtön adták a cserét. Valszeg tudták azért ők, hogy mennyire megbízható portékával üzletelnek!;)
80 fok az tényleg nagyon magas, csoda hogy működik. -
Én a RivaTunert használom, 500MHz a GPU freki, a memória sajna csak 415-ig bírja, lehet, hogy az a gondja inkább. Talán azt le is veszem, annyit úgy sem számít. Sajna ezeken a kártyákon elég gyenge memória van, bár láttam már 500MHz-es GS-t is.
Amúgy van az Nvidiának is egy letölthető Conntrol Panel kiegészítése, amivel már lehet a frekvenciát is állítgatni, meg van 1-2 egyéb opció is extrában.
Még az nVHardPages is jó, ott is tudsz állítgatni érdekes dolgokat.
A sima passzív hűtéssel most már meg sem próbálkoznék, mert eddig fekvő házban volt a kártya, most viszont állóban van és az összes termelt meleg levegőt, ami menne fölfelé a fizika törvényei szerint most gyűjti maga alatt. Ahogy észrevettem egy kis fuvallat már csodákra képes, a meleg levegőt minél előbb ki kell szivattyúzni a házból, mert ha bennreked egyszerűen akkumulálódik a hő, hiába keringeted akármilyen szuperventivel.
A régi tápomban/házamban befelé fújta a levegőt a venti. És az így előmelegített levegőt nyomta a processzorra. Alapból nem volt olyan venti, ami a házból kifelé vitte volna a levegőt. Szal megfordítottam a táp ventijét és a belső hőmérséklet 10fokot esett!!!
Hát ennyit az IBM mérnökeiröl!;)))
-
Egyébként ha visszaküldöm és azt mondják itt tényleg gebasz van akkor cserélik egy ugyanilyenre? Vagy hogy járnak el ilyenkor? -
Most nekem 80 fokos üresjáratban. 
Ugyan mi lett vele. -
És mit mutatott a passziv hűtéssel(mennyire melegedett)?
Nem tudsz esetleg olyan progit amivel lehet állítgatni az órajeleket rajta. Esetleg lefelé is. -
Olvasgattam a fórumokat és valakinek driver frissítés után kezdett melegedni. Szal elég misztikus, ami az Nvidia kártyákkal tud történni.
Most éppen 53-ról indul, felmegy 63-ig terhelten, aztán visszaáll 10 perc alatt. Már az új ventit tesztelem.
Most még nem váltott át alacsonyabb teljesítményre, kíváncsi vagyok mikor csinálja meg. -
Egyszer jártam már úgy egy 9600PRO-val hogy mikor bekapcsoltam a gépet játék alatt ugyanígy csinálta. Túlmelegedett, aztán vége. Ugyanígy.
De. Ott a kártya progijában volt egy "tuningolás" menü ami föl volt húzva maxra, már a pirosban volt, venti volt rajta(gyári) de az már kevés volt. De most itt az nvidia beállítások alatt nincs ilyen, szóval még ez a lehetőség is kilőve. -
Értem de eddig még zárt házban sem volt semmi gond vele. Ez már nem olyan gond hogy azért meleg mert nincs mellette venti. -
nekem lefagyott amikor 70-73 fokos volt a gépház(benn volt egy patkánylyukban ahol még véletlenül sincs szellőzés:) kivettem, oldalát le, azt szevasz:) ha ez se elég tegyél mellé ventit:)