1071
Videókártya probléma
  • rexaly
    Sziasztok

hát hol is kezdjem?! mondjuk hogy ne menjek túl távolra itt van egy pár printscr :)

HOC

ncore

Ogame

NFS Undercover
    Játékon belül viszont semmi egetverő hiba nem jelentkezik.

Eve Online

én már teljesen tanácstalan vagyok mitől lehet :coffee: Videokártya, monitor vagy akár mástól :-s ha valakinek valami tippje van annak örülnék! én videokártyára gyanakszom azért írtam ide! szinte mindenre van még 3év gari de előbb megkénne tudnom mi a rossz :)

konfigom amúgy:

Alaplap: Asus M3A
    CPU: QuadCore AMD Phenom 9600 X4, (2300 MHz)
    Videokártya: MSI GeForce 8800 GT OC (512 MB)
    Monitor: SyncMaster 223BW
    RAM: Corsair XMS2 (2x1GB, 800MHz)
  • Zsolt1964
    ház oldala le, rá van irva
  • Deelay
    nem tudom hogy milyen
    gondolod hogy az is okozhatja??
    meg lehet valahol nézni gépadatokban???
  • Puhos
    Csá!

A táp márkás vagy noname?
  • Deelay
    helló
    valaki ha tud segítene pls!
    Gép adatok:
    -Intel Pentium Dual Core E2200 CPU @ 2,20GHz
    -NVIDIA GeForce 9600 GT
    -2 Gb memória
    -Gigabyte alaplap (az alaplapon van integrált videókártya, hangkárty és hálókártya)
    -400 W-os táp
    -Sata 3 as 250 Gigás vinyó
    -DVD-RW
    Gépadatok ennyi ha kell valami mondjátok és írom!

A problémám az, hogy 3 hónapos a gép és már vagy 3 alkalommal volt szervízben.
    Xp profal hoztam el vadiúj kodekek meg minden és már akkor nem működött. Felraktam rá a €rys|st és oké volt full grafon.
    Negyed óra múlva fekete képernyő befagyott, vrátam azt reset
    ez eljátszottam párszor meguntam és vártam hogy mi lesz
    kép visszatért és a szép kép helyett rózsaszín, zöld, kék színkavalkád várt tehát szétesett a kép
    játék leszed visszarak semmi változás
    $im$ felrak ugyanez
    felraktam még pár játékot ilyen erősebbeke és alap grafon is ez volt a helyezt
    telefon mi lehet a baja
    visszavittem náluk volt
    lestesztelték
    nekeik működik
    azt mondták legalábbis
    felraktak két tesztprogramot és azt lefuttatták én legalábbis annyit találtam változást a gépen
    idegeslettem nagyon mert változás nem volt
    kerestem egy régi cdt beraktam Q3 (gondolom sokan is merik Arena, demo)
    ugyan ez itt kaptam egy enyhe dührohamot
    visszamentem azt mondták hogy jó a gép nincs vele gond hiába erősködtem
    azt mondták nyírjam ki a videókártyá ha megy mert akkor ki tudják cserélni biztosan
    megjegyezme karira 3 év gari van és teljes gépre meg 1 év
    szóval probáltam kinyírni de még csak 55 fok felé sem tudtam vinni nem leégetni vagy valami
    semmi nem történt
    felraktam vistát
    na azzal is próbálkoztam játszottam és fekete kép ott elborult már nygaon az agyam és akkor játék vissazlép rendes kép örültem mint állat hogy jó erre megint fekete kép
    alt+f4 kilép
    és kis sárga háromszögbe ! jel várt az óra mellet és ez volt rá kiírva:
    a videókárty illesztő program hibát észlelt és leállt
    valami nvlm... fájl hibát észlet, az illesztőprogi leállt majd újraindúl
    valami ilyesmi volt
    kerestem gugliban ge nem találtam semmi használhatót legalábbis magyarul :Dszóval ennyi
    nem tom mit csináljak vele
    régebbitől újabbig rengeteg illesztőprogramot kipróbáltam hozzá
    hotfixet is de semmi
    újraraktam többször is a gépet
    ma is újraraktam és kezdtem elölről mindent cska vista meg illesztőprogik és indít a játékot mert azt hittem valamelyik progi zavaraj
    meg egy másik amit mondtak hogy pach kell a játékhoz de hát hiába pachelek
    már feladtam
    valaki tudna mondani nekem egy használható őttletet???
    pls!!!
    köszi
    helló
    jah és bocsi a regényért de rövidebben nem tudtam volna elmondeni :D
  • Gados Alex
    Csá akkor mond meg hogy milyen videokártyát vegyek!!de ez az egész azotavan hogy fel raktam az ujj sp3 mat és azota csinálja!!Én az Nvidia Geforce 9400GT-re gondoltam ami 512Mb-os jo az vagy tudsz valami jobbat. Köszi elöre is csá.
  • fradis
    Na szóval szeretnék kérdezni valamit .
    Mielőtt még elkezdett volna szarakodni a world at wart nyomtam ezen a configon Core 2 Duo 2.4 , 2 gb 800 mhz ram ati hd3450 512 gddr2 és lekellet huzam a graffot nem is törödtem vele csak kicsit lehuztam azt játszottam de ez elméletéleg több mint az ajánlott gépigény akkor miért szgatott valakinek 5 let?
  • gurubefree
    Szoval ... Hol is kezdjem

Azert van kulonbseg a mert amikor jatszol akkor a GPU terheles alatt van ezert jobban melegszik. Azt hogy miert 70 fok alapon talan abbol adodik hogy az asus anno nem volt hires a VGA hutoirol ......
    Nem kell ketsegbe esni , nem fog kigyuladni . De jo lesz ha egy kisse huvossebbe teszed a hazat belul.
  • Gados Alex
    még anyit hogy ASUS NVIDIA GEFORCE 7600GS em van 256mn-os ddr2-es.köszi
  • Gados Alex
    Sziasztok.lenne egy kérdésem ?mért van az hogy ha neki állok játszani akkor a videokártya fel melekszik 90fokig!!!és amikor elinditom a rendszert akkor meg a videokártya 70fok körülvan!!ez mér van ??
    Előre is köszi.
  • Rohamsisak
    Sziasztok. Nekem olyan problémám van hogy, már régebben is csinált olyat a gépem hogy játékok alatt elsötétült a kép, kidobott asztalra és megjelent alul a kis sárga ikon hogy a "videoeszköz nem válaszolt majd utána helyreállt", néha meg totál lefagyott a gép, kékhalál meg minden. Régebben ez csak egy játék (world in conflict) alatt fordult elő de nem zavart annyira mert ritkán volt ilyen és ahogy olvastam a játék fórumán másnál is volt ez a hiba. Viszont mostanában már akármivel játszottam mindig ez van, és a mai napon szintén lefagyott játék közben, majd restart és azóta mindenféle csíkos a képernyő, még a bios képernyőn is ilyen mindenféle krix krax karakterek vannak, és ráadásul hiába windows reinstall meg 100féle driver, egyszerűen az eszközkezelő látja a kártyát, de a képernyő beállításoknál mindenhol az van írva hogy "nincs adat", mintha nem is lenne fenn driver, pedig feltelepül simán... Egyszerűen nem értem. Nem jelenik meg a képernyő beállításoknál semmi a kártyáról, nem lehet a felbontást sem állítani rendesen mert nem is jelenik meg pl. az 1680X1050 ami a monitor natívja, ez pedig csak addig szokott így lenni amíg nincs fenn driver. A kártya egy geforce 8800gtx, asus p5b alaplap. Légyszi adjatok valami tanácsot hogy mit kezdjek vele mert már marhára elegem van. Előre is kösz.

hy
    lehet h ez OFF nem tudom de sztem eza gépem baja....
    vanez a kártyám és nagyon ritkán csak fogja magát és ujraindul a gép mikor codozok neten...
    fogtam megnéztem és tűz forró volt a kártyán az a fekete hűtőborda (vagymi)és erre gyanakszom h vhol vmit átkéne állitani h normálisan menjen vagy nem tudom...vki segitsen plz
  • tmisi
    Előtte milyen VGA-d volt? Le lett rendesen takarítva a régi driver? (Driver Cleanert ajánlom, nekem bevált)
    Windows reinstall esetleg. HA 8.11-gyel így is csinálja, akkor gari.
  • dave7
    Hello!

Kicseréltem a vga-mat egy HD4850-re. Miután felraktam a 8.11-es catalyst-ot, betöltés után csíkos lesz a képernyő. De ha például megváltoztatom a felbontást, akkor eltűnnek a csíkok és onnantól minden jól megy.
    Mi lehet a probléma?

Előre is köszi
  • zotya10002
    De igen az volt a baj!!Sikerült!!Igaz még mindíg valami driver hibát ír a cod 5 indításnál!!:-)
  • NEXUS6
    Nem lehet, hogy előtte nem szedted le a régi drájvert?
  • zotya10002
    Köszi!!Sikerült csak nem az nvidiás oldalról:-))
  • BB7
    Csökkentett mód--> Rendszer visszaállítás
  • zotya10002
    Egyszerűen ujraindítom és holt ronda kép és nem is lehet állítani rajt!!Nem is találni a gépen a drivert!!Nem tom mi lehet!!
  • BB7
    Hogyérted, h. "nemjó"?
  • zotya10002
    Sziasztok!!Egy ilyen videó karim lett a napokban GIGABYTE GeForce 8500GT 256MB ( NX85T256H )kaptam is hozzá driver lemezt!Fel is raktam jó is!Csak tesztelgettem 1-2 game gépigényét ezen az oldalonés azt írja újabb driver kell neki!Felmentem az nvidia oldalára és leszedtem a 8-as széria win xp-re és nem jó!Mi lehet a gond??Segítsen valaki!!
  • Halálmadár
    Hy!

van egy problémám. van egy nVidia Ge Force 7950 gx2-es videókártyám.
    van rajta 2 DVI kimenet, de ha két monitort teszek rá akkor mindíg csak egy monitort tudok használni. pedig szeretném kiterjeszteni az asztalomat.
    valaki tud akkor segitsen ennek a megoldásában. A kártya SLI-s, nem tudom hogy ez mennyiben befolyásolja a dolgot.
    AZ ÖTLETEKET PM-ben VÁROM.
    Köszönöm a segítséget.
    üdv.:Halálmadár
  • davos80
    Szóval van ötlete vkinek?
    Köszönöm.
  • davos80
    Üdv!
    Problémám a következő:
    van egy adott konfigz
    Abit NF7 Nforce 2
    Asus Radeon Hd 3650 AGP
    1GB DDR
    Játékok,windót töltés közben kifagy vagy újraindul.
    Memória ok,tesztelve.Winyó,hangkártya szintén.
    Valakinek van ötlet
  • NEXUS6
    Az öcsém Gf4MX-e még mindíg itt van a fiókomban, elindul ugyan, de ugyan ezt csinálja, és ugye bármilyen gépbe rakom akkor is. Azért érdekes, mert az övé aktív hűtésű volt és úgy ment tönkre a memóriája, vagy a meleg, vagy a por miatt. Nekem meg csak passzív hűtésű kártyáim vannak, voltak, és azok a mai napig bírják, igaz néha a túlhúzás miatt be kellett rakni a közelükbe egy ventit;)))
  • ToM1113
    Hy!
    Nekem régebben volt ilyen problémám az nvidia fx 5700 as kártyámmal, elöször csak néha csinálta ezt az elszineződést, én is ujra inditottam és jó volt , majd pár nap/hét mulva az ujra inditás se segitett rajta akkor már a windows betöltése alatt is össze vissza volt minden,
    én is úgy tudom hogy ez memória hiba, és ha ez valóban az akkor a vgad mehet a kukába:S
    nekem is ujjat kellett vennem anno. de megpróbálhatsz egy win reinstallt, de sztem köze sincs hozzá
  • NEXUS6
    Memória hibának tűnik. Szerintem.
  • BB7
    Az utóbbi 2napban azt tapasztaltam, h. a videókártyám furcsa dolgokat művel! [Régebben is volt ien de akk. megszűnt vhogy! :D]
    TDUzok nagyban mikor a képernyőmön összevissza színes vonalak nem látok semmit.. stb.stb! Nem a TDU hibája! Mert az asztalon ez folytatódik addig amíg nem indítom újra drágámat! Arra gyanakodtam, h. túlmelegedett a kártyám, de ezt megcáfolta az Everest ami 67C fokot mutatott! Ez sztem nem eredményezi EZT! :( Aztána gép szelőzésére gyanakodtam ami megint nem vált be! Mert leszedett oldallappal is ez volt az eredmény! Nagyon dühítő a dolog és nem bírok mit csinálni! Vkinek volt ilyen problémája? Illetve tudna vki segíteni?
    [ATI Sapphire Radeon X1950 Pro]
  • Zetec
    Sziasztok!van egy Gigabyte 9800GTX+GV-N98XP-512H B videókártyám,és az vele a problémám, hogy a játékokból kilép és ilyenkor azt írja ki hogy: az nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált,és utána sikeresen helyre állt.Szedtem le hozzá új driver-t,de a telepítés végén kiírja hogy a rendszer nem változott,és a játékokból ugyanugy kilép,valami ötlet vagy megoldás?lécci segítsen valaki
  • NEXUS6
    Pl innen.
  • Bensewik
    Sziasztok!
    Valaki tudna segíteni, hogy a 8600gt-mhez, honnan tudok letölteni húzó programot?
  • fiasz
    Sziasztok!

Köszi mindkettőtöknek a tanácsokat, de sajnos sehogy sem akar sikerűlni.
    A kiegészítő tápkábel rá van dugva, de nem működik.
    A gép amúgy másik videokártyával működik, ami szintén PCI-es, de ezzel nem. Alaplapom nem mai egy ASUS P5VDC-x-ről van szó. Esetleg nem lehet, hogy az nem jó a kártyához v. hasonló?
  • davidka003
    Rá kell dugni a kártyára a kiegészítő tápkábelt.
  • NEXUS6
    Az alaplap manualban valszeg írják. Ki kell húzni a tápkábelt (meg mindent a biztonság kedvéért), aztán általában át kell raknod egy jumpert. Így hagyod 2 percig. Aztán a jumpert vissza a helyére. Kábel vissza és bekapcs.

A jumpert általában az alaplapi aksi közelében találod, mellette mondjuk clrcmos felírattal.

Igényesebb alaplapokon kapcsoló is lehet helyette.
  • fiasz
    Eleve mikor a gépet bekapcsolom nem jelenik meg a boot srceen. Bios resit h kell csinálni?
  • NEXUS6
    Mikor nem jelenik meg semmi?

Ha eleve nem jön be semmi, akkor szerintem esetleg egy bios rezet segíthet, de legalább is ártani nem árt.
  • fiasz
    Sziasztok nem rég vettem egy ATI 3870 vidikarit.
    A tápm túl gyenge volt így vettem egy 450Wattos corsairt.
    Mitán kártyát és tápot beüzemeltem, bekapcsoltam a gépet, de a képernyőn nem jelenik meg semmi.
    Probáltam már másik képernyővel is, de azzal is ugyanez történt.
    Mielőtt megkérdezitek e volt dugva a képernyő a kártyába:)
    Ötletek várnék, hogy mit lehet tenni, előre is köszi.
  • NEXUS6
    Nekem is volt egy 3DFx gyorsítókarim, a grafkarit kellett a gyorsitókártyán keresztül kivezetni, mert a vindózt meg továbbra is a grafkártya jelenítette meg.

Most hogy belegondolok nekem is van egy csomó alkatrészem, sőt egy komlett gépet is össze tudnék rakni. Egy PenyóIII lenne, van hangkártyám, meg hálókártya is, de kéne egy grafikkártya, meg egy vinyó.

Viszonylag szerencsém volt eddig, mert elég sok használt alkatrészt számítógépet vettem, de szinte mindegyik megérte a nyugdíjas kort. érdekes módon, az új dolgaim közül több ment már tönkre.;)))
  • tarol
    szoval az AGP-nek nem sikerült kiütni a nyeregből a gyorsítókarikat egyhamar.
    amugy a gyorsítókártyákat hogy kell összekötni?? olyankis biszb*sz hidakkal mint most a crossfiret vagy az SLIt??
    de tisza jo hogy az ember 10 év mulva összerakhat egy akkor még fél millio forintos gépet most kb 2-3ezer forintbol :P
    de senki se kérdezze mi a jo ebben... megszállottságra nincs magyarázat
  • NEXUS6
    Akkoriban valami Savage is volt, de a 3DFx-volt a legjobb, pláne OpenGL-alatt. Az Nvidiának, volt valami Edge csipje, vagy karija, bár az talán kicsit korábban volt.