1071
Videókártya probléma
  • NEXUS6
    Nálam olyan 70 fok körül egyszerűen visszakapcsol a teljesítményből olyan jó 30%-ot (GF7600), nem tudom hogy csinálja, mert az órajel elvileg marad ugyan annyi. Ez mondjuk valami általános nvidia fícsör mert generációk óta benne van a kártyákban, ráadásul hardveres, mert sehol nem találtam infót, hogy ki lehet-e kapcsolni, vagy mit lehet vele csinálni, jó sokat szídták is már. Én is mindent kicseréltem már a gépen, tápot, kábeleket, miegymást, de csak ha 65 fok alatt tartom, akkor nem csinálja.

Szal nálam a 74 fok már biztos sok lenne.
  • Yeltzin
    Köszi a választ!

Bocs, ha hülye kérdés (az utóbbi 5-6 évben nem követem a PC témát), a PWM lehet ugyanaz, mint a PCB? Az Atitool nevű program mér egy ilyet is a GPU mellett. Csináltam egy új próbát, alapjáraton 56/54 (GPU/PCB), 3D alkalmazás futtatásakor felmegy 74/56-ig, elkezd hibázni, és jön a VPU Recovery. Ha ez kétszer-háromszor előfordult, az egész windows dob egy hátast... 74 fok soknak számítana?
  • Narancs
    Everestet letöltöd, belemész hogy Számítógép->érzékelő, és ott megnézed a kártyád összes szenzorának adatát, nem csak a GPU hőfokot. Legtöbb X1900-as achilles-sarka a PWM (tápköri elemek a tápcsati körül) elégtelen hűtése. Ajánlott irodalom: X1950 elemzés
  • Yeltzin
    Mik?
  • Narancs
    PWM elemek hány fokosak?
  • Yeltzin
    Alapból 60 fok, a Catalyst kijelzője is 90 fölött kezd pirosodni, úgyhogy sztem 80 alatt teljesen normális a dolog. De ez már nem számít, mert 75 fokon mostmár ugyanolyan szar, valami tutira tönkrement benne.... :S
  • NEXUS6
    Az igen! Hát nálam mondjuk 65 fokot sem éri el, fölötte már biztos csinálna ilyeneket. Valalami épeszű hűtés semmiképp nem ártana.
  • Yeltzin
    Hétvégén szétszedtem, kipucoltam a hűtést, és kapott új pasztát, azóta max 75 fok. Viszont mielőtt ezt megtettem, felment 110 fokra, és 100 fölött már jócskán hibázott. Lehetséges, hogy pár ilyen túlhevülés alkalmával "megsült"?
  • NEXUS6
    Nálam túl magas órajelen csinált ilyet, azért gondoltam, hogy az órajel csökkentésével lehet esetleg segíteni rajta.

Hőmérséklete amúgy mennyi a GPU-nak?
  • Yeltzin
    Gyári defaulton van, soha nem volt húzva. ATI Tools-szal lehet lejjebb is venni, de ahogy a memória clockhoz nyúltam, rögtön fagyott a Windows.

Igazából arra lennék kíváncsi, látott-e már ilyet valaki, és meg lehet-e oldani valamilyen chip cserével, vagy a mag haldoklik, és ennyi volt. Sajnálnám a kártyát, mai napig elég lenne...
  • NEXUS6
    Órajelet nem tudod lejjebb venni?
  • Yeltzin

Hi, szerintetek ez menthető/javítható, vagy kuka?? Ősszel kezdte, azóta egyre rosszabb, és többnyire VPU Recovery a vége.

A kártya egy X1950 Pro
  • rumkola
    nem jó, csak AGP-s vga megy bele
  • geradani
    Hello..megtudnátok mondani nekem hogy az a7v8x-x alaplapba jó egy nvidia 9600gt?? mert le vannak írva a kiskönyvbe de én nem értek hozzá.
    1x AGP
    6x PCI...vmi ilyesmi van odaírva...lécci mondjátok meg ha tudjátok..előre is köszike...
  • Solten
    ?
  • Solten
    Driver sweeper-el szedd le a jelenlegi ATi-s cuccokat, es installald a regebbi drivert.
  • zozika03
    hy
    meg tudjátok nekem mondani hogy hogy kell a biosba be állítani a videókarimat rajta van a leg frissebb driver meg a directx is
    köszi
  • regie
    Hali!
    Mert van egy játék (LS09), ami nem megy a 9.3-mal és okosok szerint egy 9.2-vel vagy régebbivel megy.
  • Solten
    Hi. Miert kell a regebbi driver?
  • regie
    Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem.

Van egy Fujitsu Siemens Pi1536 laptopom, MObility Radeon X1400 kártyával. Most új Catalystot szeretnék rátenni, de csak a 9.3 megy fel a többi nem. Pedig nekem pont korábbi kellene. Valakinek van valami ötlete?
    Köszi előre is a segítséget
  • bölömbika
    Sziasztok!
    A segítségeteket kérném!
    A haveromnak telepítettem a gépét,(zsír új gép:alaplap asus m4a78-e,vid kari asus hd 4670)elősször az xp sp2-őt raktam fel de a vid kari mindíg kiállt vpu recover hibára.Bármit csináltam mindíg lefagyott!
    A meglepőbb,hogy nem játéknál, hanem ahogy felmentem a netre 1 perc után lefagyott!Utánna felraktam a Vista home basic sp1-et ez eredeti itt viszont nem indulnak el a játékok!A MOHA Airborne azt írja ki,hogy a videó kártya nem támogatott!!Aki tud megoldást kérem írjon köszi!!!
  • zozika03
    és a BIOS-ba hogy kel be állítani?vagy vissaz állítani?
  • Peti1441
    sziasztok!
    van egy asus 8600 GT-m és frissíteni szeretném.
    melyik progi a legjobb rá?
  • NEXUS6
    Esetleg, ha AGP-s, akkor fel kell rakni az alaplap AGP driverét, mielött a grafkártya meghajtót felrakod.
  • tmisi
    BIOS-ban.
  • tmisi
    A legújabb illesztőprogram és DirectX van fenn?
  • zozika03
    sziasztok
    olyan problémám van hogy vettem 1 gigabyte 8500 gt és mikor el hosztam a szervizből jó vólt 1 szer úlyra raktam az xp-ét és azóta akárhgy próbálom nem tudom nórmálisan használni a gépet szerintem videókari baja van mert videót sehogy se tudok nézni,játékkokal sehogy nem tok játszani és azóta sokkal lassab a gépem az illesztőprogramja jó a gép fel is ismeri a kártyád de nem vágom mi lehet a baja
    segítsetek léciii
    kösz
  • maci the one
    Hali!

Olyan kérdésem lenne , hogy a pci-express sebesség a második vganál csak 8x -os akkor tudom azt valahol állitani ha igen hol? (az alaplap birja a 2 16osat).Előre is köszi a segitséget!
  • dieselG
    Sziasztok!

Tegnap vettem egy laptopot, hogy milyet, ez most mellékes. A vga-kimenetével gond van szerintem, mert három különféle vga-kábellel küldtem képet az lcd tv-mre (később próbaképpen egy évek óta nem használt crt monitorra és lcd monitorra is).

Ugyanis az RGB színskálából hiányzik a piros szín. Mindegyik kábellel, mindegyik másodlagos kijelzőn szép kékes-zöld színben pompázik az asztal. Próbáltam már a színképet állítani a videókártya illesztőprogramjában, de míg zöld vagy kék csúszka mozgatásával a kép zöldebb vagy kékebb lesz, a piros csúszka mozgatásával meg nem változik semmi.

Vigyem szervízbe, vagy meg lehet csinálni valamilyen módon?
  • Dagadt86
    Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem/kérésem lenne, hogy valaki eltudná itt „ gyors talpalón ” magyarázni, hogy a notebook-ban az integrált videokártya hogyan képes a gép memóriáját felhasználni és kb. hány megát képes elkülöníteni „ magának ” ?
    Adatok:
    Hp Compaq 6735s (fu602es)
    AMD Turion™ 64 X2 2,0GHz RM70
    ATI Radeon HD 3200 Integrált
    3 Gb Ram

Előre Is Köszönöm Szépen!

Üdv.
  • HUNMarcus
    sziasztok

laptopomon próbálok megnyitin videókat és vannak olyanok ahol elinditja a videot de villog minden féle színben pompádzik... driver frissítést próbáltam codecet próbáltam de semmi változás :(
  • Pianista
    próbálj frissebb vidkari drivert.
  • Orionk
    Sziasztok!

Segítséget kérnék én is, egy rövid kérdésben.

Ujratelepítettem egy számítógépet, pontosabban egy MSI L710X-036EU laptopot. Nem először csináltam, ilyet, vagy már számtalanszor. Minden drivert feltettem helyesen arról a dvd-ről, amit adtak hozzá.

Szóval a probléma az, hogy minden alkalommal, amikor beboot-ol a laptop, akkor miután megjelentek az ikonok VILLAN EGYET A KÉP. Ez miért lehet?

előre is köszönök minden segítséget!
    üdvözlet
  • csigafog
    boccs
    nvidia 9600 gt
  • csigafog
    hello!
    lenne egy kérdésem
    van egy asus p5q-vm alaplapom amibe van integrált videokártya, beleraktam egy nvidia 9600xt videokártyát de a gép egyiket se látja.
    a segítséget előre is kössz.
  • Jaka923
    Sziasztok!
    Szerintetek az a videókártya problémája, hogy a zenék és videók kicsit szaggatnak és recsegnek? De ha neten nézek vagy hallgatok ilyesmit, akkor csak addig csinálja amíg nem puffereli be.
  • Deelay
    jah és anyi hogy az nem lehet gond hogy 32 ites rendszer van vista feltelepítve??
    de proci is annyi
    videókaresz dobozára meg az van írva feltételekhez
    >>Windows Vista/XP/2000/XP 64
    szóval akkor nem kell neki kötelezően a 64 bites rendszer nem?
    megnézetem dobozon és 450 wot kér a videókártya :D
    szóval elég gáz hogy ezt boltban nem vették figyelembe!
    na mindegy :D
  • Deelay
    Akkor beszélek majd valakivel :D
    köszi az öttletet
    én is olvastam már hogy okozhat képszétesést de én azt olvastam hogy csikokra bomlik olyankor a kép
    és akkor te arra gondolsz hogy mivel a videókarinak alapból szükséges a 400 w meg akkor ott van a proci meg minden egyébb akkor az a baj hogy játéknál proci is gondolom sokat eszik és így akkor nem marad elég szufla videókártyának és ezért letiltjamagát és hibaként jeleníti meg az illesztőprogramban?!
    köszi a segítséget :D
    helló
  • Puhos
    Szerintem meg kéne próbálni egy kölcsön táppal, lehetőleg valami márkásabbal. Az ilyen tápoknak az a bajuk, hogy nem adják le a rájuk írt teljesítményt. A 9600GT-s kártyának a minimum igénye a 400W-os táp!
  • Deelay
    ColorSit
    házzal együtt van gondolom mert az is ColorSit amúgy mint már írtam 400 Wos
    nem tudom mennyire erős márka ez gondolom ti tudjátok
    igazából nem is néztem meg hogy mennyire lehet márkás egy táp :D
    és ha táphibás az okozhatja??
    vagy arra gondoltok hogy nincs elég feszültség a videókártyának???
    mert én olvastam hogy ezt a hibaüzenetet valaki memóriahibára kaptamag videókarinál!
    valaki pls segíten
    köszi