Videókártya probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Segítséget kérek tõletek gépbeállításhoz. Van egy ASUS P4V8X-MX alaplapom. AGPx8 -os és 1,5V kártyákat fogad. Valahol itt lehet a probléma, mert idáig bármilyen kártyát raktam bele minddel gond volt.
Elõsször egy FX5200-as kártyát tettem bele, de már intalláláskor egy idõ után zöldült a kép. (Persze a kártya jó volt, egy másik gépben azóta is vígan fut). Ezután egy Radeon9550 került bele. Ezzel felinstalláltam a rendszert és egészen addig nincs is gond amíg fel nem telepítem a driverét a videókártyának. Innentõl kezdve úgy bootol, hogy elkezd tölteni az XP és közben 2 mp-re stand-by-ba kapcsola monitor. Azután , ha indítanék egy 3D alkalmazást akkor hibaüzenettel elszáll. Különbözõ driver komponensekre hivatkozik a hibaüzenet.
Most egy FX5500-al próbálkozom. Ezzel is feltelepül az XP, feltelepítem a driverét, felteszem a directX-et is. Viszont itt is jönnek a hibák. A dxdiag programban forgatja ugyan a kockát viszont a kockára húzott textúra csak színhibás csíkokból áll. Ha indítom az Nvidia Control panelt a forgó nvidia logót szépen kirajzolja viszont a háttér össze-viszza csíkokból áll. De a képernyõkímélõknél is jelentkezik ez, pl. a 3D szövegnél a betûk szélei teljesen színhibásak.
Próbáltam a kártyákat többféle driverrel, visszavettem az agp sebességét is x4-re, nem buherált xp-t használok. Mégsem mûködik, eddig hasonló problémával nem találkoztam. Másik gépben a kártyák mûködtek.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Jani
Ui:Az alaplap webhelyén nincs lista az ajánlott videókártyákról, de lehet jó lenne tudni melyik kártya kér 1,5V-ot x8 AGP-n. Ezt hol lehetne megnézni? Még az Everest sem írta ki a videókártyákról.
tudna vki segiteni..?!
Radeon HD 2400 512 kartyam van(elotte X1550 volt)es a CatalystControlCenter-t nem nyitja meg es a kovetkezo hibauzenet jelenik meg: Command Line Interface encountered a problem need to close..
igy nem tudok allitani a kertyan..
probaltam letolteni kulonfele drivereket es kulonfele verzioit a CatalystControlCenter-nek...semelyik sem mukszik...
mit tegyek..?mi lehet a problema..?
koszi!
Seven-Four-Seven--Heavy
Nekem volt egy abit nf7-s lapom, 3200+ barton meg 2gb ddr400-as ram, 8x-os AGP. szóval minden ami belefér😊
Kb. kéthavonta vetem bele "új" videokártyát x800,6600,6800,x1950,7600,x1650,x2600... satöbbi. mindegyik bírta vagy két hétg, aztán elkezdtek lagolni rajta a játékok..(ezt értem az elsõ driver telepítéshez képest, 1280x1024 ami a csövön kifér)
Háromféle táppal próbálgattam enermax, antek, coolermaster, mindegyik 400W fölött. A lapon kicseréltem az összes kondit japánra. az utolsó x2600 as kari el sem akart indulni 3d-ben visszavittem kicserélték egy Ati 9600xt-re, és azóta vígan fut rajta a cs1.6...
bocsi az anegdótázásért, de nincs pénzem pszichológusra és kezd elborulni az agyam a sok villogó reklámtól meg "click here" dolgtól <#idiota>#idiota>
Most költöttem 300000-ret egy új konfig-ra két 4850-el, meg fúlextra... Ha egyszer lefagy kiöntöm mûgyantával! Mikor megköt veszek egy pakli magyar kártyát és elkezdek szocializálódni. <#circling>#circling>
Apunak mindig igaza van! Most is.
Ma reggel felkelltem bekapcsoltam a gépet, de a monitoron a kép teljesen el volt állítódva. De az a helyzet hogy hiába húzom szét függõlegesen és vízszintesen a képet így sem jó, mert alul és fölül még van kb 2-3 cm-es fekete csík. Mi lehet a probléma?
Ja és ha már írok akkor itt egy másik probléma. A monitoron a kép két oldala kicsit befele van görbülve. Ezt a msn ablakán vettem elõször észre. Állítok rajta, de tökéletesre nem tudom megcsinálni. Ja és nekem is voltak ilyen erõs csíkozódások, volt amikro teljesen elfeketedett a kép. A szervízbe aztmondták, hogy forasztgatni kellett. De már kezdke kételkedni benne.
Ha a videókártya szar, akkor milyet érdemes venni? Én csak netezésre használom a gépet és pár program futtatásához. Ilyen hogy photoshop,machomedia simán menjenek.
Színes csíkok a monitoron
Szeretnék segítséget, tanácsot kérni az alábbi tünetek megoldására.
A gép másfél éves Fujitsu Siemens Scaleo P, a CPU 3 GHz Intel® Core™ 2 Duo Intel® Pentium® 4 HT, a videokártya ATI Radeon X1550 Series, a monitor LG Flatron 1917S.
Videók lejátszása közben színes egymással párhuzamos többnyire piros-kék csikok jelennek meg és a lejátszás alatt annyira besûrûsödnek, hogy alig látható a kép. Újabban már videólejátszás nélkül is megjelennek a csíkok.
A videó befejeztével az erõs csíkok eltünnek, de maradnak a vékonyak. A videojátékoknál (pld. Flight Simulátor) is ugyanez a helyzet, úgyhogy élvezhetetlen.
Ha frissítési frekvenciát váltok akkor eltûnnek, majd késõbb újra elõjönnek.
Ezenkívül idõnként a kurzorhoz tapadnak rövid vízszintes fekete, néha színes csíkok, ilyenkor alig látni, hogy hová mutat a kurzor.
A legújabb ATI CATALYST 8.7 (XP) driver és a 8.7-es Catalist Control Center van telepítve.
A tartalék monitoron viszont ugyanezek a hibák jelennek meg, tehát ezek szerint akkor nem monitorhiba ?
Már mindent megpróbáltam, de lehet hogy mégse mindent ?
Kérem tanácsotokat a [email protected] email címere is ha lehet.
Elõre is köszi.
Üdv
John Grape
Lenne egy kérdésem!
Van egy régi gépem, raktam rá egy win98-at. SiS chipset-es alaplap van benne, amin egy integrált sis 5597-98 vga. Találtam szupi drivert (kb 3-4 óra keresés után), fel is raktam. Jó is minden, egészen addig, amíg nem próbálom a színt, vagy a felbontást nagyobbra állítani!
Olyankor újra kell indítanom a gépet (hülye win98), aztán mikor újraindulna, kidob egy kékhalált, hogy a xxxx akármi hibát végzetes hibát okozott a 032F... címen!
Valakinek lenne valami ötlete?!
Van egy Gigabyte GeForce 7600GS videókarim (AGP, 256 Mb)
2 évig hibátlanul mûködött. Nem húztam nem piszkáltam. Feltettem rá egy 170.akarhanyas drivert, és onnantól kezdve elkezdett szarakodni. Folyamatosan melegedett, tápellátás zavarról küldözgetett hibajelentést, majd kezdte a fagyizást meg a képernyõ elmosást pontozást és feketedést. Odáig jutott, hogy már szinte gépindításkor is túlmelegedett.
Na visszavittem gariba, kicserélték. (közben egy RIVA TNT2 volt benn szükségmegoldásként és azzal minden gond nélkül ment a gép)
Most beletettem a zsír új cserélt 7600GS-t és rögtön azzal inditott elsõ bekapcsoláskor, hogy szétnyúzta a képernyõt, halál.
Kikapcsoltam, megigazgattam. Bekapcsoltam és beindult a gép. Nem próbáltam driver nélkül, rögtön felpakoltam az új drivert. Újrainditás után 3 perccel lemeredt az egész windows, kártya meleg mint az állat.
Most aztán végképp nem tudom mit kezdjek vele.
Kivettem a kártyát nehogy besüljön ez is. Vissza tettem a RIVA TNT2-t. az meg bekapcsolás után pittyogott az alaplap egy csomót jelezve hogy VGA gond van. Megpiszkáltam meg nyomkodtam. Elindult. Azzal azóta sincs probléma, de most teljesen tanácstalan vagyok merjem e még piszkálni a 7600GS-t.
Arra lennék kíváncsi hogy esetleg akinek ilyen kártyája van, tud e gy mûködõ bios beállítással szolgálni, melyik a legjobban mûködõ DRIVER, vagy esetleg akinek hasonló problémája volt hogyan oldotta meg?
AMD Semprom(TM)2600+(1.83 Ghz);1 Gb RAM;nVidia 7600GS 8xAGP-256Mb
Némi segítségre lenne szükségem. Most vásároltam egy Ati Radeon PCX HD3870X2 (1 G😎 kártyát.
Rendszerkörnyezet:
- Intel Core 2 DUO E8400 - proci
- Gigabyte GA EP35 IP35 DS3 775 (DDR2) PCX - alaplap
- 2x 2GB DDR-2 1066 Mhz - ram
- Corsair 450Vx 450W - táp
- NEC - dvd író
- WD 500 GB Sata - vinyó
A boltban ajánlották a 450 W tápot amit én már akkor keveseltem. Hazavitel után a kártya a rendszer felhuzását (XP Professional) és 3 óra Crysis tesztet élt meg. Egyszerûen elment a kép. A ventilátora pörgött de semmi képet sem adott (még a BIOS sem jött be). Másnap a boltban visszavették a kártyát és elküldték a gyártónak. Bõ két hét után küldtek egy újat és azt mondták hogy azért ment tönkre mert a 8-as tápcsati helyett a régi 6-os tápcsatit használtuk. Nemtanulva a figyelmeztetésbõl az új kártyát is a 6-os tápcsatival tesztelte a bolt, ami bõ fél óra alatt megint tönkrement (állításuk szerint!!!) Most ott tartunk hogy egy ideiglenes (de jóval gyengébb) kölcsön kártyával megy a gép. Állításuk szerint a kártya gyári hibás, mert túlmelegszik. Nem akarnak újabb kártyát lehozni javasoltak egy másikat, de egyben drágább kártya cseréjét.
Kérdezném hogy ez a bõ 90 ezer forintos kártya tényleg ilyen szar lenne, vagy csak nem értenek hozzá? Elég sokat utána olvastam és semmiféle hibájával nem találkoztam. Esetleg a hozzá vásárolt alkatrészek nem jönnek ki vele? Vagy a táp lenne tényleg kevés neki? A gyári dobozán 550 W feltüntetve.... de a bolt lebeszélt róla, azért is került be a 450-es.
Mindenféle ötletet szivesen várnék, teljesen el vagyok keseredve, márcsak azért is mert a bolt 3 hete húzza a dolgot mindenféle hülye indokra hivatkozva....
Ha szerintetek is rossz a kártya légyszi ajánljatok már valamit helyette olyan 90 ezer ft környékéig.
Elõre is köszönöm a választ.
hiába dugom rá a molexet azt irja ki, hogy dugjam be a power cable-t, 3 gépben is kipróbáltam - különbözõ teljesitményû tápokkal - mindig ez volt a jelenség.
Találkozott már valaki ilyesn problémával?
( tápok amivel probálva volt codegen 300w(sic!), FSP 350w, Chieftech 400w)
Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
nekem olyan problémám lenne,h elindítok egy játékot,kb 15 percig tökéletesen fut,aztán beugrik egy fekete képernyõ,pár mp múlva visszajön a rendes kép,de baromira szaggat,2 percig szaggat aztán ismét rendesen fut a game kb 2-3 percig,aztán ismét szaggatás és így tovább ... 32 bites vista van a gépen,de már xp-vel is produkálta ezt a gép,fent van a legújjabb driver ( gforce 7300 gs kártyám van [ nem a legjobb de elmegy 😛 ] )
Ha tudnátok vmi tanácsot adni azt megköszönném 😊
Nos, ezt lehet valahogy házilag orvosolni, vagy mindenképpen új VGA-t kell majd beszereznem? Ha új videókari kell akkor tudtok ajánlani valami normálisabb AGP-s kártyát? (Persze normális áron, kb 20 körül.)
IntelŸ Core i3-370M, 3 GB DDR3 (1066 MHz)RAM, 320GB HDD, ATI Mobility Radeon™ HD 5470 512MB Xbox live: xx Raven87 xx
SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit
Lenne egy olyan gondom, hogy vettem ma egy használt régi vga kártyát (AGP-s)(elvileg mûködõképes). Berakom a gépbe, de semmi kép nincs! Több gépben megpróbáltam, de sehol semmi... nem sípol az alaplap, meg semmi hasonló, egyszerûen csak villog a monitoron a kis led, és semmi kép nincs!
Valami ötlet?!?!
lenne egy olyan problémám hogy ha felteszem az illesztõprogramot legyen az a legújabb vagy nem ujraindítás után 640x480 16 szín és semmit nem lehet állítani. ha letörlöm akkor minden normális azt kivéve hogy nagyon kevés játék indul ell a progi nélkül. ezelõtt már lett formatálva mert az SP3 -tól fokozatosan behalt a gép(értsd: nem látja az illesztõprogramot, tetülassu, progik/játékok nem mennek stb.)és ekkor kezdett a videókari illesztõprgogram szarakodni. azt írja hogy nem kompatibilis a windows ezen verziójával, amikor mindig ezzel a verzsönnel használtam és nem volt vele egyszer se semmi baj, az eszközkezelõ se talál hibát, a kari adatait is tökéletesen olvassa(Inno3D Geforce FX 5500), na itt akadtam meg kém/víruskeresés megvolt ugyhogy nem tudom mit csináljak. Thx.
van egy VIA/S3G UniChrome PRO igp-s integrált videókarim ami alapból 64mb.
az lenne a kérdésem h fel lehet azt huzni nagyobbra valahogyan???
SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit
Szokj meg, vagy menj el! HÉÉÉ, hova mész?! GTA IV: Sulytas
Egy régebbi típusú ATi Radeon X800Xt-s vidikarim van, és egyre csakrabban csinálja, hogy kockás lesz csíkokban, és egy játék se indul el mer elszáll a gép. Valaki tud segíteni hogy mit tegyek hogy megjavuljon? 😞
Szokj meg, vagy menj el! HÉÉÉ, hova mész?! GTA IV: Sulytas
Most meg ezt írja ki😞:
A(z) Catalyst Control Centre: Host application hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségért elnézését kérjük.
Ez miért van?
Feltelepítettem az Age of Empires 3-at. Elindítom bejön a menü és kifagy.
Mintha ujraindulna de nem, a monitor olyan állapotba kerül mintha kilenne kapcsolva a gép.
Légyszíves segítsetek, mitõl lehet ez? Nem lehet videókártya probléma?
Videókártyám: Ati Radeon HD 2600 Pro
Köszönöm
De kb 20e Ft
Csinálj egy winreinstallt és rakd föld a legújabb drivert.
Mennyiért vetted a kártyát?
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
A segítségeteket kérném! Vásároltam egy Gainward Bliss 8600GT 512MB DDR3-as videókártyát. Gyári driver föl, játék föl és szaggat. Ajánlották hogy ne gyári drivert tegyek fel: (169.21) ugyanaz. Az Everest nem talált semmi eltérõt, a hõmérsékletek is megfelelõek.
Pl: COD4 640*480 60Hz (min grafika) Szaggatás.
Testdrive Ulimitd szintén zenész.
A Crysis-t meg sem mertem próálni.
A konfigom:
ASUS P5ND2 alaplap
Intel Pentium D 925 Dualcore 3.0 Ghz proci
1Gb DDR2 667MHz Samsung mem
Remélem tudtok segíteni, vagy legalább támpontot adni, hol kutassak.
Elõre is köszönöm!
Azt szeretném megkérdezni hogy erre a kártyára katt!
Lehet e rakni valahogy valamilyen hûtõ ventillátort hogy ne legyen játék közben 70 fokos a kari?
Köszike
WWW.CALLOFDUTYLAP.MLAP.HU
A segítségetekre lenne szükségem! Nemrég kb.2 hónapja vettem a Sapphire Radeon HD2600XT 256Mb-osat az AGP-s Konfigomba! Az a baj vele hogy játék közben néha kékhalálozik és nemtom mért van ! ati3duag.dll evvel van baja!
A konfigom
Abit NF7s V2.0
AMD ATHLON XP 2000+
512mb Infineon+512mb Samsung ram!
Maxtor 40GB vinyó
Ha valakinek Volt ugyanilyen baja, és megtalálta a megoldást nagyon megköszönném. Elõre is köszönöm a válaszokat, további szép napot!
Saor Alba
Hala MAdrid! ----- Rest In Peace Puskás Ferenc!! És Persze DAVID BECKHAM
Tanácsolom hogy nézd meg a hõfokot pl. Everestben!
Ha nem javul a helyzet, vidd vissza a boltba, és ha csere lesz, próbálj kérni másik márkából, ha lehet (pl. Galaxy).