1071
Videókártya probléma
  • Yeltzin
    lehet
  • ricsa008
    magyarul lehet belőle gond?
    am pasztám nincs azt számtek boltba lehet kapni?
  • tmisi
    Visszafele kompatibilis, megy az "sima" 16X-os PCI Expressben is. Viszont kell hozzá a tápból a + tápellátás a kártya hátuljába, ha nincs a tápon ilyen, a kártya mellé adott átalakítóval kell megoldani.
  • tmisi
    Szar a borda és a chip közötti érintkezés, bár a hőt nem csak a GPU termeli. Anno hallottam hogy egyes VGA-knál elég gyatra a gyári pasztázás, nem árt ránézni, ha le tudod venni a bordád és kizárólag fehér pasztával vékonyan megkenni az előző letakarítása után.
    Egyébként ha alapból 48 fok, ilyen melegben épp még elfogadható.
  • ricsa008
    sziasztok
    nem tudom ez probléma-e de inkább megkérdezem
    a 7600GS videókarim alapból passzív hűtéssel vettem újjan de nagyon melegedett ezért raktam rá egy kis ventit
    most 48'C maga a passzív borda hideg de a vga meg szinte forró
    ez gond? vagy normális?
  • Bala00
    Figyi má Az lenne a problémám hogy a videókártya amit kinéztem pci express 2.0 csatlakozású. Az alaplapon elég egy sima 16x pci express csatlakozo ugye nem kell más fajta????Segitsetek please
  • Zsolt1964
    kicsit magas, a vistán 2 óra játék után a catalyst a Sapphire HD4890 Vapor-X-re 54 fokot mutat,ott nézd meg . Órajelet nem vetted feljebb??
  • lamerrichard
    Hello.

Megvettem 2 napja a gépem és össze is raktam rendebe van vele minden csak mikor nézem az Everest programba a Vidikártyát 80fokot mutat 1200-as fordulaton úgy hogy nem csinálok semmit. Windows 7 7100-as build és 64bites OP rendszerem van. Még játékban nem próbáltam de nem tudom hogy ez nem magas? Sapphire HD 4870 Vapor-x PCIE 1Gb-m van. Akinek ilyen lenne, mondja már meg hogy mit csináljak vagy hogy neki mennyin van?
  • GoLLeO
    Valaki valamiféle infót--> ATI Radeon Xpress 200/1100 (RC410/RC415) Chipset
  • kuxikah
    Helló a következő lenne a problémám : 3D-s játékok alatt nagyon zavarosan jelenití meg a dolgokat...(a vga: inno3d 7600gs agp)
    kép: http://kep.ivpicture.hu/150215.jpg
  • Tattoo
    Sziasztok. A következő a problémám: adott 1 asrock 775i945GZ alaplap benne 1 nvgf 7600gs videókartya. Ez van benne 2.5 éve. Eddig ok volt minden. Pénteken egyszercsak nem volt semmi a monitoron. Gép szétszed, takarítás, összerakás és minden visszajött. Délután megint be akartam kapcsolni de megint nem volt semmi. Ja eddig dvi kábellel volt összekötve. Gondoltam a dvi kábel lehet a hibás. Kicseréltem analógra. Gép indul. Fasza. Egész addig amíg ki nem kapcsoltam és megint vissza. Akkor megint nem volt jó. Tehet 7600gs ki a gépből és rádugtan az integrált videokártyara. Minden jó lett megint. De! Ma már nem jó! A jelenség ugyanaz! A bios menü se jön be! Mi a hibás? Alaplap? A monitor standby módban megy!
  • reaper4
    én nem vagyok a helyesírásra háklis, de ez már nagyon durva :D
  • Yeltzin
    wind screen??

• shrike7973
    Az én megoldásom:
    1:1 csere volt 8800 eVGA SC GT.
    Nem jelentkezett azóta a vevő..
  • shrike7973
    Nekem Asus 8800 GTS 640 ramhibával produkálta ugyanezeket a hibákat. Ugyanze a tünet.. néha 10 perc alatt.. néha csak 1 nappal után..
  • mesme
  • mesme
    hy all

na rá jöttem mié ojan rossz a kép azt mondta nekem egy gyerek mert az sp1 nem kezelte le a wind screen de az sp2igen . ki lehet ezt a tulajdonságot kapcsolni ?
  • bajgunar
    Hy all.
    Nem tudjátok, mi lehet a probléma?
    Van mikor 10 perc game után előjön, de van, mikor 1 óra mulva.
    Akkor leteszem tálcára, majd vissza a játékot, és megy tovább minden rendesen.
    Más játékok órákig futnak hibátlanul a gépen. (Crysis, FarCry 2, Company of Heroes, Call of Duty 4, stb..)
    Csak Call of Duty WaW alatt csinál ilyet.
    Minden Driver, szoftver a legfrissebb van fent (alaplap, vga, driectX)
    Valami ötlet esetleg?

Előre is köszi.
    Üdv.
  • reaper4
    szomorú ha "ojan"

nexus6: a válasz nem igen, hanem 4.
  • NEXUS6
    A válasz: igen!
  • Yeltzin
    "lenne egy kérdésem"

És mi a kérdés??
  • mesme
    lenne egy kérdésem . van egy Samsung syncmaster943nw monitorom max felbontása 1440x900 és nem mindegyik játékba van ez pl :cod1 stb... és pl ha 1024x768ra rakom a call of duty felbontását de nem teljes képernyő hanem kicsi kocka. ojan mint ha le lenne vágva 2részen
  • NEXUS6
    Az a dúrva, hogy én is nézem a karimat, baszomnagy hűtőborda rajta, de egyszerűen nem ér hozzá a RAM modulokhoz, mert azokat a kis vezető szivacsdarabkákat meg lespórolták!

Végül is óccó volt;)))
  • duracellmumus
    sajna nem minden bírja a nagy hőt, általában ki szokta nyírni a ramot ha nincsen rendesen hűtve.

esetleg gyártáshiba...
  • Filep13
    Hmm, azért kösz, és ez am mért mehetett tönkre?
  • duracellmumus
    várd meg még karácsony lesz és kérj helyette egy másikat:)

vagy keress valakit aki bga tokozású ramot ki tudja cserélni:)

• Filep13
    És esetleg nincs egy olcsóbb megoldás?
  • NEXUS6
    VGA kártya. Pl lehet venni helyette egy másikat.
  • Filep13
    Hogy érted, hogy memória hiba? A VGA kártya memóriája , vagy a gépemé? és mit lehet tenni?
  • Pianista
    azóta az indítási probléma megoldódott. a kártyával már próbáltam mindent... visszavettem a gyorsításokat az egyidejű írást mindent amit lehet de nem használ... több driver is volt de ugyanaz mindegyikkel a probléma... én már teljesen tanácstalan vagyok... valamilyen VGA tesztelő progi kellene ami megállapítja hogy na mi a helyzet. ismer valaki ilyen progit??
  • ToM1113
    Ha ismernéd a játékot tudnád hogy nem elég:)
    különben az zavar a legjobban hogy alapbol mint írtam 250 fix fps-em van benne és ha ez leugrik 70 re akkor szaggatok egy nagyot.
    de kösz a választ.
  • tmisi
    Giga lapod van? Nekem fagyás után produkálja ezt az elindul-leáll jelenséget, ilyenkor hátul a tápnál lekapcsolom fél percre, aztán vissza, bekapcsolom és jó.
    Kérdés hogy mi okozta a "rendszerborulást" mert lehet az valami hardveres hiba (VGA főleg) miatt volt és még mindig fennáll.

ToM1113: Ha a kártya szabályozza magát, lehet hogy túlmelegedés védelem érdekében lejebb kapcsol. Egyébként a 70-80 nem elég? :) A monitorok általában nem is tudnak ennél több képkockát megjeleníteni mp-enként.

• walysko
    engem nem zavar h ezzel a videókarival végigtoltam szaggatás nélkül:) igaz alap grafon(nem minimum) játszottam, de most nem ez a lényeg, most is csak csökkentett módban tudok "gépezni" légyszi segítsetek
  • Pianista
    Üdv!

Lenne egy olyan problémám hogy volt egy kemény rendszerborulás amiből egy 5 órán keresztül történő formázás és telepítés volt, és amióra ez megtörtént a kép ha belemegyek néhány játékba akkor vagy helyenként kockák vannak(mount&blade), vagy igencsak masszívan vibrál(settlers 5)... kipróbáltam több drivert is de ugyanaz a jelenség... még kipróbálok néhány ötletet de nemhiszem hogy használni fog ezért írok hogy valaki tud-e valamilyen ötletet rá. kint az asztalon semmi probléma nincs, és valamiért a gép nehézkesen indul(indít-> megáll-> reset-> indít-> indul)... nemlehet hogy meghibásodott a kártya??
  • gerezd
    Walysko azon a karin nem fog menni neked az uj X men ezt garantálom...
  • ToM1113
    Üdv!
    Nekme is lenne egy problémám.
    Régebben is volt de aztán egy darabig abba maradt hogy call of duty 2 multiplayer közben, néha leugrik az fps-em 250 fix ről 70-80 ra.
    Nv 8600gt silent (passziv) vga-m van.
    Ilyenkor általában ujra inditom a gépet és jó.
    Mi lehet a gond? vga-m most pl 62 fokos lehet ez sok? ( 4-5 órája megy a gép).
  • walysko
    videókártyám: nVidia GeForce 7600 GS(256 mb)
  • walysko
    Sziasztok!
    Egy nagy problémám lenne: Elindítottam az új X-men játékot, amikor hirtelen lefagyott a gépem. Újraindítás után a windows betöltésekor néhány szaggatott fekete csík jelent meg. Üdvözöljük szöveg helyett pedig ez az üzene villogott: Attention, 18k / 0 hrz, Frequency is out of Range.
    Ez után semmi nem jött be, próbáltam csökkentett módban a súgó és támogatást, nem vált be, próbáltam a videókártya cd-jéről a drivereket felrakni, ezek sem oldották meg, próbáltam frissíteni a videókártya drivert, ez sem segített. Most azt próbálom, hogy kiveszem a kártyát letisztítom megvárom míg ehül és visszarakom. De úgy gondolom ez sem fog segíteni. Légyszives mondjatok egy megoldást mert nincs pénzem új vidókártyára.
    Előre is köszi.
  • ToM1113
    Új vga driver?
  • NiggerKacsa
    Hali!

Nemrég újra raktam a gépem és azóta a játékoknál nem részletes vagy hibás a grafika (pl. lyukas emberek) :(

néhány kép: http://imagerz.com/QERODktvAwIAVw0fQwVR

http://imagerz.com/QERODktvAwIAVw0fQgVR