Blitzkrieg
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is kb. ezt írtam, ha visszaolvasol. De németként PZ IV D tankokkal feltupírozni magad a kávék és a mathildák ellen kicsit nehéz. Miért a vége felé könnyebb. Harkov után nincs is komoly küldetés. Ha van, ott is bedob pár extra tankot - Maus, Macika stb. De egy tigrisért, vagy PZ IV G-ért én kb. 40 körüli historical és random missiont csináltam meg. Minimum. Oroszként meg már a Finnek elllen kapsz egy kávét, sõt ha jól emlékszem egy KV-2-est is. Tigris meg mikor is jött??? Harkov? (Kb.) Elephant meg Jagdtiger viszont csak az orosz hadjárat vége felé került hozzám. (A vége felé már hanyagoltam én is a random missionokat. kicsit leült a játék a tigrisekkel ... 😊 )
Én is a szövikkel kezdtem, mert nálam a németek a korai törtben vmi miatt lefagytak a 2. küldetésnél. Az oroszokkal is végignyomtam, mire a németekkel belekezdtem. De végül is a sirálmak pont emiatt jöttek elõ németként. Szóval nálam ez volt.
A német légierõvel meg nem értek egyet. Szerintem az orosz a legjobb - nem véletlenül, hisz orosz a design -, az utolsó német küldetésekben a Stukák szerintem kisfejezetten szarok voltak. A vadászok jobbak voltak, de a stukák szarabbak.
IS3: az alapból is csak papiron volt jó tank. Akkora monstrum volt, hogy simán harcképtelenné tudta magát tenni (öngyulladó motor, mint a Párducoknál, kevés lõszer, lomhaság stb.). Kevés is volt belõlük. Az oroszok fõleg tömegtermeltek. Olcsón és gyorsan. Fejlesztettek is, de fõleg a T-34 gördült a gárda és páncéloshadosztályokban. Volt asszem két "elite" szupernehéztankokkal felszerelt páncéloshadtestük is, de szinte nem is harcolt. A vége felé a németek szinte - balticum kivételével - csak visszavonultak. Ellenük a csürhe is jó volt.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
\"Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!\" /Mária Antoinette/
és nem a szövik "is" használták hanem fõleg õk használták... (joval többet mint a németek... 😄)
mellesleg lehet hogy szerette magakörül de õ legalább felmutatott valamit amire büszke lehetett nem ugy mint a csóri szövik 😄D
Rommel papíron magyarázza egyik emberének a menet közbeni lövést ...

A legénység ezt - sajnos - hibásan sajátította el ...
Ennek meg is lett az eredménye ...
😊
😊
A medve nem játék.
pl azt tudtátok hogy a menetközben lövést elõször rommel alkalmazta (akkor még nem fõparancsnok volt csak valami kis por parancsonok 😄D) és õ tanitota be elõször az embereinek? 😄D
Szart, csak ha az embernek korlátlan a nete, mindent megtalál, ha tudja hol keresse ..
A medve nem játék.
Kár, hogy annyira nem reális, hogy ilyenkor ha a saját katona fejére esik a bomba az is kipurcan ... 😊
Az Alt gomb segítségével tudsz ki-be szállni házakba, autókba stb., elfoglalni bunkereket. Elvileg így lehetne tankot is elfoglalni, de a játékban ez vmi miatt nem mükszik. (Egy német site írt errõl: benne van a lehetõség a játékban, de a fiúk elfelejtették megoldani a véglegesben. Kb. olyan lett, mint a GP2-ben is benne volt alapban a rádiózás, de a véglegesbe nem került bele, kimaradt. Itt is talán egy patch majd segít ...)
Smokot lõni pazarlás, mert szarul van megoldva. Minimális idejig van füst, és az sem ér semmit sem. Nem egy Steel Panthers ezen a téren a game ...
A medve nem játék.
- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni
A nehéztûzérségnek min. két ÁLLANDÓ (!) ellátókocsi kell, mert gyorsan fogy a lõszer. A gyalogságot simán le lehet gyilkolni még az elején vele ...
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Már hetek óta játszok ezzel a gyöngyszemmel és még mindig nem használtam ki minden funkcióját.
1. Nem tudtam, hogy ki lehet jelölni célpontot a tüzérségnek. Erröl tudnál bõvebben mondani néhány infot? Kikkel lehet kijelölni (officer, sniper, sima gyalogos)?
2. A kijelölésnek mi a hatása? Rögtön lõni kezd a tüzérség?
3. Ködgránát? Na ezt sem használtam még.
A medve nem játék.
A párduc a játékban annyival ér többet, mint egy tigris, hogy ha megnézed miként fordul meg, forgatja meg a tornyát a két tank, akkor rögtön kijön a különbség a párduc javára. DE, a játékban mire én megkaptam a tigrist, addigra már fõleg védekezésbõl kellett indulnom, így a tigris arra jobb volt. Beásva egy erõd volt, rohamban nyílt terepen szinén nincs párja. A párduc viszont inkább max. arra volt jó, hogy "körbeautózza" az ellenséges tankokat és úgy tüzeljen rá, miközben a tigrisek beásva lövöldözték az ellent. A nehéztûzérségem, meg ahogy rohamoztam, mindig picit, picit elõre toltam, hogy gyalogság - ami a nehéztankjaimra a végén a legveszélyesebb volt - egy se maradjon, amikorra a tigrisroham eléri a végcélját ...
Tûzérséget nem "hide" módban nyomattam, csak ha
"Szintem minden harckocsim Tigris. A tapasztalatuk max. A tûzérségé is. 5000 pont fölött tényleg nem fejlõdnek. Itt velük hide funkcióval 1 löcés, 1 T34 lángol ... 😊"
erre a mondatomra gondolsz, az a tigrisekre vonatkozott ... 😊 A hide fõleg arra jó, hogy ha beviszed a cuccosoda egy erdõbe és az ellenfél felküldi egy felderítõjét, hogy megjelölje a tûzérségének a célpontot, akkor a kis geca felderítõje nem fog kiszúrni, ha minden erdõben lévõ egységed hide módban van ... Én fõleg a menekülõs pályákon használtam ezt sikerrel, amelyek úgy kezdõdtek, hogy elkezdett a felderítõje után belõni a tûzérséggel ...
Kunigunda! Egy kérdés: miért könnyebb a német, mint az orosz hadjárat? Szerintem, ha kezdetekben oroszként van min. egy T-34-es a kötelékben, már nyertél. A tûzerõ és a páncélzat miatt. Kezdetben ha megszerzed, rohadt nagy elõnybe kerülsz. Az elsõ KV-1-el meg pláne. Mikor jött németként az elsõ PZ IV G-m?! Elég késõn. Picit Harkov elõtt. A többiek meg csak tömegesen bevetve tudták szuper legénységgel kilõni a "kávékat" úgy, hogy a tornyát találták el. Azt is elég nehéz volt szétlõni egy PZ IV D-vel ...
A medve nem játék.
Én is kivégeztem singliben mindhárom oldalt.
Szövetségesként uncsi volt. Az oroszokkal túl gyorsan lehetett jó fegyverzetet szerezni. A német tankok utána nem voltak ellenfelek. (Nem úgy, mint fordítva játszva. Istenem, hogy megörültem az elsõ PZ IV G-nek. Aztán már dobhattam is el, hisz rögtön jött a Panther ...
Sajnos nem harcoltam az összes német típussal. Oroszként is leragadtam a KV2 nél. A Maus szuper tank németként sem volt elérhetõ, bár az utolsó küldetésben kaptam egyet mutatóba. De nagy szar volt, és beásni sem lehetett. Az zavart egy kicsit, hogy nagyobb tankoknál már nem tudtam rajtuk a gyalogságot szállítani ... De ezért PZ III J-t nem szedtem újból elõ. Harkovban - 1943 - még a gyalogosok ellen egy PZ II baszott gyorsan futkározó német tankot bevetettem. Eszméletlenül hasznos volt a toronygéppuskája. Páncélzatban jobb volt, mint egy felderítõ német jármû, és kb ua tûzerõt tudta produkálni. Nagyon megszerettem, de ezt már korábban írtam. Természetesen utána kivontam a forgalomból, de addig az egyik nagy kedvenc volt.
A német rakétavetõk viszont nem jöttek be. Az orosz Katyusák viszont igen. Azok voltak a legjobban felhasználhatóak bunkerek gyalogosok ellen. A önjáró lövegeket viszont mellõztem, mert a sok egység miatt, egyre nehezebben tudtam megoldani a lõszerutánpótlásukat. Mellesleg ezek voltak azok, amik nem jöttek be. Inkább a nehéztûzérséget fejlesztettem. Hat 170-est használtam a végére. Szerintem az már elég nagy tûzerõ!? 😊 Ezek mellé két-két ellátó-teherautót mellékeltem. Elég érdekesen nézett ki utánuk a térkép. 😊
A vége felé egyre szarabb hatékonysággal dolgozott viszont a német légierõ. Az orosz volt ezen a szinten a legjobb. A PE-2-es bombázókat nem igazán tudták elsõre lelõni.
A Jagdtiger jött be nekem, mint páncélvadász. Mellette senki sem rúgott labdába. A Shermanokat kicsit viszont erõsre tervezték. Nagyon unreal volt velük harcolni. Egy kalap szart se értek, itt meg ... Bár mondjuk a Pershing késõnn jött ki igazából, így túl sok más típust nem igazán tudtak volna a készítõk berakni a németek és olaszok ellen. Ja, az olaszok ultra gagyi fegyverekkel voltak ellátva.
Az easy és hard mapek közti különbség néha tényleg megmosolyogtató volt. A kedvenc felszerelésnyerõ küldetésem a "Kisérj el teherautókat épségben az ellátóbázisig!" voltak ... 😊
Az ágyúk lerakási bénázása szintén elszomorító volt. Az még oké, hogy a páncéltörõket simán el tudtam fordítani, de a nehézlövegeket, 88-asokat nem. Ami leragadt az maradt, így viszont nem tudtam igazán normálisan beásni õket. Tudom, hogy a teherautókkal csak normálisan be kell állni, és aztán letenni, de Harkovban, az Ardennekben, Kurszknál nem volt rá idõ ... Örültem, ha az elsõ légitámadások elõtt - amik korán jöttek - le voltak rakva a légvédelmi ágyúim ...
Harkov után a hard fokozat sem volt már hard. Ezalatt azt értem, hogy míg elõtte simán indított önálló akciókat, "megküldött" a tûzérséggel, utána már próbálkozni sem próbálkozott. Simán be tudtam védeni magam. Kár ezekért a bakikért. Mindenképpen jobb, mint a Sudden - már az egységek mérete miatt is -, de azért 3D-ben el tudtam volna képzelni, olyan Generalsos látványvilággal, és kicsivel okosabb AI-val, scriptekkel, stb., mert ez így, ha feltunningoltam az egységeimet, már elég könnyûcske volt, különösen, hogy kurvára nem érdekelt Harkov után, hogy mennyi nem "core" egységem veszik el ...
Semmiképpen sem szabad kihagyni a gamét, de a szövetségesek hadjáratát el kell felejteni, oroszokét - mivel túl erõsre sikeredtek és egy idõ után ez a játékélmény rovására megy velük - meg max. megnézni, aztán hagyni a fenébe. A németekkel nyomva úgyis a leghosszabb a hadjárat, látod az olaszok kivételével az összes felet, és még technikailag és realításban is korrektek a viszonyok egészen addig, míg az egész tankszakasz nem tigrisekbõl áll ...
A medve nem játék.
A tüzérség tid hide üzemmódban is lõni?
Ezt nem tudtam. Akkor miért nem lõ automatikusan rejtett üzemmódban. És ez mit jelent? Onnantól kezdve nem tudták bemérni, ezmennyire reális?
A játékban, azonban lõnek menet közben. Fõleg géppuskáznak, de ha agresszívre állítod a rohamot, akkor néha lõ menet közben is. Szóval a játékban reális - történelmileg korrekt - az ágyúkezelés is ...
A medve nem játék.
- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni
nektek eddig melyik tetszett.
A medve nem játék.
A két Harkov, Kurszk, az afrikai utolsó menet és a Sztálingrád küldetések jöttek be nagyon. Jó volt történelmileg a táj is. A templomok is orthodoxra váltottak Oroszországban. A Baltikumban még nem. Történelmileg hû. A ruszki repülõk voltak 43ra az egyetlen ellenfeleim. A maximálisra feltöltött 88asomm sem tudta a PE-2-eseket leszdni elsõre. Ez kicsit elszomorított. Egy kicsit megharagudtam, mikor a nehézbombázók helyett Kurszknál is Ju-87esek voltak. Ennyi volt az Ardennekig a problémám. (Off: Ha Belgiumban jártok, a múzeumot Bastogneban mindenképpen nézzétek meg. Szuper.)
Holnap remélem ki tudom végezni a nyugati frontot is ...

A medve nem játék.
A medve nem játék.
A párduc adataitól nem vagyok elájulva, mondhatni a tigris sokkal jobb. Ez nem teljesen így volt a valóságban. Ezt az is jól szemlélteti, hogy a tigris gyártását 44 elején abbahagyták, míg a párducot a háború végéig gyártották.
Viszont a párducot is és a tigrist is lazán lekörözi az elefánt. Szinte kilõhetetlen, de õ mindenkit egy lövéssel leszed amit eltalál. Kedvem lenne az egész csapatot elefántokból összerakni. A Brummbar pedig csak a plusz tüzérségi üzemmódja mitt került be a csapatomba. Nem könnyû a megfelelõ összeállítást eltalálni.
A medve nem játék.
Most jutottam el az általatok is "nagyrabecsült" harkovi pályához. Elsõre annyit tudnék mondani, hogy durva volt. Elsõre szoptam, mint Michelle Wild, de másodikra egyre többen élték túl.
Itt meg kell jegyeznem, hogy ha az egységeket kezdetben én pakolhattam volna le, akkor minimális veszteségekkel megúsztam volna. De az, hogy a keleti részen a páncélelhárító ágyúk szar helyen voltak és amiatt tudtak betörni, valamint, ahogy a fenti megvédendõket rögtön megtámadták, kicsit durva volt. Oda küldtem a zuhanóbombázókat. A keleti-fenti 2 ágyúját kinyírtam fentrõl, a 4-5 kisebbet lentrõl, majd rázúdítottam mindent a vonalaikra. Hard fokozaton, miután szétvertem a két kezdeti támadóékét sem támadott tovább. Ez kicsit meglepett ... A lentiekkel meg simán meg lehetett tisztítani a nyugati és dél-keleti "bunkerrendszert" ...
A medve nem játék.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Szerintem ez tiszta Warcommander klón 3d-s köntösben.
Csak halkan jegyzem meg, hogy egész pofásan átalakították a World War 2 - Frontline Attcakot. A Frontline Commandnál pl. már az emberek is embernek néznek ki és kb. olyan lett, mint egy 3D-s Close Combat. Érdemes egy pillantást vetni rá, megnézni! Nem olyan rossz ...
A medve nem játék.
Kaptam egyet.
A következõ pályán elindítottam az elefántot és a tigrist karöltve szép komótosan. Öröm volt látni mit mûveltek édeskettesben az ellennel.
Gyakorlatilag letarolták a fél pályát. Aztán beleszaladtak egy bunkerbe, ahol a gyalogság mozgásképtelenné tette az elefántot, így a tigris egyedül ment tovább a vasútállomás ellen, gyakorlatilag letarolta azt is, kb 30 %-os sérülést szerezve csupán. Na ekkor érkeztek meg a taktikai bombázói az oroszoknak, amik - igaz nem könnyen - de kivégezték szegénykét.
Ez persze csak egy próba volt, mit is tud az új járgány, a többi egységemhez hozzá sem nyúltam.
A kemény harcok után jól esett volna valami könyebb küldetés, na de ez még könnyûnek sem volt nevezhetõ... talán szánalmas vagy esetleg nevetséges.
Mondanom sem kell, hogy az elefántal megerõsített páncélos ékem mit mûvelt a következõ pálya legelején. Na de akkor már hajnali 2 volt és félretettem holnapra az ütközet végét.