3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • Axon
    Wow!
    Köszi, hogy szóltál!
    Már kb. 2 hete cigánykodok a neten, hátha sikerül valakitől beszerezni. Egy srác állítólag megrendelte (vagy megszerezte), de a becsületesség mártírjaként nem volt hajlandó senki emberfiával megosztani. Ha egy nálunk is kapható cd-ről lenne szó, talán még meg is érteném, de egy külföldi ritkaságról lévén szó, már nem értettem a hozzáállását.
    Ami a lényeg, hogy a Reloaded megoldotta ezt a problémát.
  • Serpa
    Axon, téged biztos érdekel.

van 1 új kiegészítő.
    Blitzkrieg.Green.Devils-RELOADED
  • Cefre
    Innen lelehet tölteni?
  • Axon
    Megnéztem. Oda van írva mellé a szükséges mod (TC4). Ez a Total Challenge 4 mod. Ez egy fizetős mod.
    Ajánlom ezt az oldalt:
    http://www.intex-publishing.de/gamesenglish/tc/tcover.html

Itt megnézheted a Total Challenge mod mind az öt részét.
  • Cefre
    http://bkportal.com erről az oldalról
  • Axon
    Ez egy pálya neve? Honnan töltötted le, mert esetleg a lelőhelyén található némi infó.
  • Cefre
    nem tudjátok hogy a batlefiled normandyhoz milyen mod kell?
  • Axon
    Ja-ja, pontosan így van :-)
  • Thanatos
    az iylen fikázokal amik meg ott vannak nem kell foglalkozni... ha tullépi a topic az 50. hsz-t megiylednek sé eliszkolnak :PPP
  • Thanatos
    jah, blitzkriegbe nekem ez votl agyenge pont hogy nagyon lineáris votl és akármiylen jó is voltán enm tudtam "újrairni2 a történelmet, itt ez leehtséges... 8bár ez már alapbol fikcio de akkoris :P)
  • Axon
    Itt óriási szabadságot jelent az, hogy egy kitalált szituációban zajlanak az események nem úgy mint a Blitzkriegben. Itt nincs előre eldöntve, hogy az egyik fél az elején sorra nyeri az ütközeteket, aztán pedig védekezésre kényszerül egészen a vereségig.

Egyébként a játéknak nyitottak egy saját topicot. Sajnos egyből a fikázók jelentek meg. Sosem bírtam őket. Ha nekem nem tetszik egy játék, akkor nem megyek a topicjába fikázni. Tiszteletben tartom azokat, akiknek örömöt jelent.
  • Thanatos
    jaja, főleg hogy te vezetheted az egységeidet a nagy mapon is, ellátmányt zsákmányolva etc, és csaata után nem lesznek auto full életen az eszközeid asszem
  • Axon
    Én ráböktem a legelső kampányra. Az pedig az orosz kampány. Orosz tankokkal - amik teljesen megegyeznek a 2. vh-s tankjaikkal - támadom az eu-t.
    Egészen jó ötletnek tartom ezt az új köntösbe öltöttetett blitzkrieg engine-t.
  • Thanatos
    az az egy idegesitő hogy az emcsik fegyverzete gyk megegyezi az eu-val :/
  • Thanatos
    nem az csak alaptörténet hogy a kubai válság során kitört a 3. világháború... és utána olyan midnenki mindenki ellen, eddig én két odlalt probáltam mindkettő europában jáccódik... (amcsikal az eu-t kell hátbatámadni, elég érdekes :P)
  • Serpa
    nem Kubán játszódik?
    The Day After
  • Thanatos
    jah nekem is bejövös, nekem eddig ez az egyetlen blitzkrieg engine-es game ami bejön, többi elég erőteljesen felejtős volt
    de ez egész jó
    amugy maygaroországon nem eu ellen harcolsz inkább? csak mert én eu hadjáratot kezdtem és én vagyok mo-n nem az amcsik... :)
  • Cefre
    Watch on the Rhine ezt töltsétek le ,ha rájöttök hogy mit kell csinálni majd irjatok. nagyon nehéz
  • Cefre
    Active Gaming forums : innen letudtok-e tik tölteni?
  • Axon
    Nekem bejön a Day the After. Már egy ideje szórakozok vele. Eddig - férfiasan bevalva - sz@rrá vertek. Az orosz küldetéssel kezdtem és Magyarországot támadom. Ne gondoljátok azt, hogy magyar egységek ellen harcolhattok. Itt is amerikaiak ellen kell kűzdeni. Többnyire 2. vh-s tankokkal harcolok T34/85, Su122, JS3-as. Úgyhogy nincs nagyon modern kori háború hangulata.
  • Cefre
    Nekem angolul megy az oldal
  • Axon
    Kipróbáltam a Day the After-t. Megrökönyödtem.
    Körökreosztott stratégiába ágyazott Blitzkrieg.
    Van egy térkép ahol egységcsoportok vannak. Ezekkel tudsz lépegetni pl. mint a Heroes-ban. Aztán a kör végén a gép lép. Ha egységeid vagy az övé megtámadják egymást, akkor betölt egy olyan pályát mint bármelyik a Blitzkriegben és elkezdődik a szokásos pálya.
    Érdekes. Nem szeretnék elhamarkodottan dönteni. Nem erre számítottam, de nem tűnik rossznak.
  • Axon
    Láttam egy olyan képet belőlle, ami arra enged következtetni, hogy lesz benne. éppen most telepítem felfelé. Mindjárt kiderül.
  • ReTeK
    arra én is kiváncsi vagyok, remélem nem marad ki az egységek menedzselése mert akkor megy a kukába mint a sztálingrád
  • Axon
    Ajánlom még nektek a következő oldalt:
    http://int.games.1c.ru/ww1/
    Ez szintén a Blitzkrieg motorjával készülő játék, de az I. világháborút dolgozza fel. Szerintem nagyon ígéretes.
  • Axon
    Éppen most töltöm lefele a Day the After-t. Mindjárt lent lesz. Kipróbálom és benyomok majd ide néhány képet egy kis élménybeszámolóval. Mindig öröm, ha a Blitzkrieg motorjával/köntösével tünik fel egy játék. Bár ilyen még csak egyetlen egy volt a Sztálingrád, bár az szinte egy az egyben megegyezik az eredeti Blitzkrieggel, míg a Day the after már modernkori háborúkat dolgoz fel.
  • Axon
    Egy hibája van az oldalnak, hogy francia nyelvű. Egyébként van itt minden mi szem-szájnak ingere. Megpróbálom az összes modot letölteni és kipróbálni. Lesz vagy három hét. A skinpackek tetszenek a legjobban. A tankok és teherautók oldalán különféle zászlók és csapatjelzések vannak. Szuperjól néznek ki.
  • Axon
    A letöltött pályákkal kapcsolatban elsősorban azt tudom tanácsolni, hogy tölts le minél többet. Ezután vizsgáld meg alaposan mindegyiket. A pályák feléhez-harmadához mellékelnek egy néhány soros leírást (ezért kell minél többet letölteni). A leírásban elmondja, hogy mit hova másolj. Ezután általában a New game/Custom Game/Custom Missions menüpont alatt jelennek mag a pályák. Ha már 7-8 pályát sikerült beüzemelned, akkor már próbálkozhatsz azokkal is, amikhez nincs leírás, hiszen egy idő után már sejteni fogod, mit hova másolj.

Először is telepítsd a modot. Ha van telepítője akkor semmi gond, ha nincs akkor meg általában van leírása, hogy mit hova másolj. Ezután elindítva a blitzkrieget, menj az options menübe és minden modot a Load Mod kapcsolóval tudsz betölteni. Ha megnyomod akkor kijön egy lista az eddig telepített modokról. Kiválasztod és ezután már aktiválva is van.
    Azért egy kicsit most elgondolkoztam, mivel a Mission Barbarossa maga is egy mod és modként van aktiválva. Ha ezután aktiválsz egy másik modot akkor a MB már nem lesz aktív mod. Ezt nekem is meg kellene néznem. Lehetséges, hogy az általad említett modot nem modként kell aktiválni, hanem simán felül kell írni néhány MB filet.
    Mond meg a mod nevét és ha lesz időm én is kipróbálom.
  • Cefre
    Tetszik az oldal mi ? van rajta anny minden hogy magam se tudom hogy mi mi csoda
  • shippey
    Sziasztok!

Üdvözlet Axon!
    Nem bírtam várni hétvégéig, ezért nekiálltam és sikerült letöltenem a Grey Tigerst, meg pár küldetést a német oldalról, melyek közül az egyiket rendben "betelepítettem" a Rolling Thunderbe (a Kessel von Halbe-t), ami - láss csodát! - rendben működik, elindult, hurrá-hurrá-hurrá. Ugyanígy sikerült a Grey Tigers-t is működtetni.

Abban kérném ismételten a segítséged, hogy a fentiektől eltérő rendszerű St.Lo1944, és az Iwo Jima1945 küldetésnél, ahol nem .pak kiterjesztésű fájl van, mit másoljak és hová - hogy játszani tudjak.

A day after igen "bizalomgerjesztő", a Cefre által megjelölt oldal pedig újabb időt fog kivenni az internetezésre szánt időmből, máris láttam valamit rajta: ha jól értelmezem, a mission barbarossához van mod, ami a látómezőt és a fegyverek hatótávolságát a harmadára csökkenti. De hogy ezt miként kell aktíválni - arra már nem mertem vállalkozni, "nehogy elrotsak valamit" alapon.

shippey
  • Axon
    Baromi jó ez az oldal!
  • Cefre
    találtam egy nagyon jó blitzkrieg oldalt http://bkportal.com/ mézzétek meg van rajta sokminden
  • Axon
    Szerintem jó lesz és warez oldalakon már kint van.
  • Axon

Na ez már tényleg emlékeztet a Blitzkriegre, csak itt még helikopter is van.
  • Axon

Van itt vegyitócsa meg minden. Lehetséges vegyifegyverek használata?
  • Axon
    Megjelent egy új játék, a neve: Day after
    Mielőtt még bármit is írnék róla nézzétek meg a képeket:
    http://www.strategyinformer.com/pc/thedayafter/screenshot-viewer.html?id=6358

Nagyon egyértelmű, hogy ez a Blitzkrieg motorjával készült játék. A kezelőfelület, a grafika, egységek, mind-mind nagyon ismerős.
    Ez már egy modern kori háború, már amennyire a 60-as éveket modern kornak lehet nevezni.
    Ha jól értelmezem, akkor az 1961-es kubai válságot dolgozza fel.
    Éedemes megnézni, majd beszerezni és kipróbálni.
  • Axon
    A Mission Barbarossat nem az eredeti készítők csinálták, hanem egy teljesen független csapat. Eredetileg egy sima mod-nak indult, de aztán szépen kinőtte magát és ami a legjobb, hogy a Blitzkrieg kiadója a CDV felvásárolta és kiadta saját neve alatt hivatalosan.
    A Mission Barbarossanal elfelejtheted az eddigi taktikát. Teljesen új stratégiákat kell kidolgoznod, tehát nem szégyen easy-n kezdeni. A lőtávok nagyobbak, de ami mégzavaróbb, a látótávolságok is nagyobbak. A gépnek meg mindig van elrejtve valahol egy tisztje, távcsővel valamelyik bokor mögött, aki kivállóan lát és rögtön ráduszítja a nehéztüzérséget. Jóval lényegesebb a felderítés, csakúgy mint az igazi háborúban. Egy idő után belejösz majd és rutinosabb leszel.
    Jól fogalmaztál. "kötelességtudatból" érdemes végigvinni.
  • shippey
    Sziasztok!

Először is köszönetet mondok Axonnak!

Útmutatásod alapján sikeresen megtaláltam a küldetéseket, NAGYON KÖSZÖNÖM! remélem, hogy lesz eredmény: a hétvégén megpróbálok párat letölteni - akkor talán nyugodtabban tudok internetezni, mint hét közben.

Más: a lentebb olvasottak alapján tudtam meg, hogy létezik a Mission Barbarossa. (Nekem eddig csak a Blitzkrieg, a Rolling Thunder és a Burning Horizon volt meg.) Megrendeltem az egyik cégtől és ma érkezett meg a CD. Alig vártam, hogy munka után hazaérjek és nekiálljak a "harcnak". A beállításoknál a hard fokozatot választottam - elvégre gyakorlott vagyok "gondoltam". Hát jól pofára estem. Nem tudom, hogy Nálatok is úgy jelentkezik a játék ahogy nálam: nagyon erős a gép, alig van saját erőm, azt is rövid úton felmorzsolja az ellen. Szégyen-szemre easy-ra állítottam, és úgy gyűrtem le nagy nehezen az első küldetést. (Pedig a korábbiakkal hihetetlen sok időt eltöltöttem, azt gondoltam, tudok ezzel játszani.) Meg kell, hogy mondjam, nem éreztem azt a "feeling"-et, mint a korábi verzióknál. A másik gondom az, hogy a harckocsik, ágyúk, stb. hatóköre sokkal, de sokkal nagyobb, mint az eddig megszokott, és ez engem nagyon zavar. Nálatok is így van ez, vagy valamit be kell állítani?

Már csak "kötelességtudatból" is végig fogom vinni, de eddig nem igazán ragadott magával. Inkább Axon által nyújtott segítség alapján más küldetések után nézek.

Bocs, ha kicsit hosszú volt, üdv:

shippey
  • Axon
    Azon a német oldalon megkeresed a baloldali sávban azt a szót, hogy: Downloadkategorien
    Itt ráklikkelsz a Singleplayer szóra.
    Ekkor belépsz a single pályák közzé. Jelenleg 161 darab van. Minden pálya mellett találsz egy Download linket, amire ha ráklikkelsz, akkor letöltődik a pálya.
    Egy oldalon 25 pálya van, alul tudsz lépni a következő 25 pályára egészen a 161. pályáig.
    Remélem sikerül letöltened őket, szólj ha elakadsz.
  • Axon
    Sosem hallottam erről a ccm2v modról. Bár, tényleg jó lenne beszerezni.