3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • blitzkriegfan
    Már nem okoznak gondot a KV1-esek a 75 mm panzereknek a T-34 eseknek pedig semmi esélye ha felvonulok 3-4 panzer IVJ-vel. A 3. előléptetésnél milyen egységeket kapok? Érdemes küzdeni a random missionokkal?
  • farki87
    A KV-nak vastag a bőre, de nem kilőhetetlen. Érdemesebb a Junkers-eknek vagy a tüzérségnek hagyni. Mesterlövésszel vagy tisztel megközelíteni (távcső) és a tarackokkal vagy ágyúkkal lövetni. A T-34-eseknek ugyan véknyabb a páncélozotságuk, de gyorsabban a KV-nál és tűzereje is azonos vele. Döntött páncélzata aránylag ellenálló, de az oldalról érkező gránátokat nembírja. A hátrány csökkeni fog a hosszú csövű Panzer IV-esek és Stug III-ok megjelenésével, a Tigrissel és Párduccal pedig magadfelé fordíthatod a mérleget, de sajnos csak az utolsó előtti pályán szerezhetsz be ilyeneket. A Nashorn-is félelmetes erővel pusztítja a muszkákat, de gyenge páncélzata miatt neki érdemesebb előbb lőni, mert 1-2 találatnál többet nem tud elviselni.

Az orosz nehézpáncélosok tényleg sok gondot okoztak a németeknek a háború kezdetén. A KV-k addig dühöngtek, amíg volt bennük üzemanyag vagy össze nem futottak egy 88-assal vagy Stukákkal. A T-34-es pedig gyengébb védetségét megbízhatóságával, menetteljesítményével és nagyobb számával ellensúlyozta ki.
  • blitzkriegfan
    Kicsit megkeserítik az életemet az orosz vadászok és bombázók, tüzérség is tápos de a legdurvább eddig a KV-1 orosz harckocsi. 7 tankom nem bírt kilőni egy KV-1-est csak gyalogsággal tudtam likcidálni. A T-34 esekkel még nem találkoztam azok milyenek? Egyébként haditeknikábana sokkal jobbnak tűnnek az oroszok ez tényleg így volt a valóságban is? Mikor kapok tigrist?
  • farki87
    A random pályáknál csak vánszorog az előléptetésed, a nagy pályáknál ugrik nagyot. A rangod növekedése a 6 tulajdonságtól függ.
    Kb 4 pálya van még,de nem emlékszek már pontosan.
  • blitzkriegfan
    Afrikában is megcsináltam vagy 11 mission-t de alig kúszik az előléptetés 3-4% pályánként. Unalmas, úgyis minden egységem 3 vonásos szerintem nem érdemes szöszölni. Balti rész után még hány történelmi hadszintér van?
  • farki87
    Igen, csak előléptetésnél kapsz "saját" egységeket. Németeknél és ruszkiknál először 3 tank, majd 3 ágyú, a szövetségeseknél meg fordítva van a sorrend. A németeknél az utolsó pályán (Ardennek) lehet beszerezni Wirbelwind-et, a szövetségeseknél a második afrikai pályán Crusader-t 2db 20 milissel, normandiában és az ardenneknél is lehet szerezni amerikai féllánctalpasok. (én megtartom a Crusader-t, mert nagyobb a páncélzata és a tűzereje is elegendő mind a Stukák, Henschelek ill. a gyalogság ellen is/bár ki mit szeret)
  • blitzkriegfan
    Sziasztok !
    Kezdő vagyok Blk 1-et játszom. Végigolvastam a korábbi hozzászólásokat, de pár dolog nem világos. A historical chepteren belül lenyomtam egy csomo mission-t (francia 18 afrika 5) 2* előléptettek. Az I. előléptetéskor kaptam 3 páncélost a II.-nál 3 ágyut. Csak az előléptetésnél lehet core unitot kapni amit utánna viszek tovább? Mitöl függ mit kapok? Mert még 3 ágyu nem hiányzik :)6 ágyúval ugyis mindent szarrá lövök :)Később elérhető önjáró légvédelmi ágyúk? meert amit mozgatni kell az nagyon macerás.
    Előre is köszi
  • Axon
    Ja-ja. Az I. vh-s játék az egy önálló külön játék a blitzkrieg motorjával és eszméletlenül nehéz. Ettől függetlenül is csak ajánlani tudom, mivel alíg találni I. vh-s játékokat, na meg dugig rakták a kornak megfelelő harci járművekkel.

A blitzkrieg motorját használja még a Desert Law is, de az meg posztapokaliptikus környezetben játszódik.
  • Nameny56
    Igen,ezek tényleg faszák!:) A Stalingrad az egy külön játék,de Blitzkrieg-motorral!:)Az egy első vh.-s game is egy külön játék,Blitzkrieg motorral...!De az sztem túlságosan is nehéz!:S
  • farki87
    A kiegészítőkkel is. (Rolling Thunder, Burning Horizon, Barbarossa, Stalingrad)- bár ez utóbbi különjátéknak számít úgytudom. Az 1.vh-s verzióját még sajna nemtudtam kipróbálni, de biztos azis jólehet.
  • Nameny56
    Csak a Blitzkrieg 1-el nyomod farki?Vagy a kiegészítőivel is?
  • farki87
    Igen. A ruszkiknál lesznek lágnszórós tankok meg a T-26-os néhány változata, a németeknél meg önjáró légvédelmi egységek. De nemgond a szövetségesek kampányát nemnagyon szeretem, én a T-34-ben a KV-ban és IS-ban bízok. Viszont a Solvang's Random Map Mod elégjó pályákat add még a szövetségesekhez is, csak nálam az volt a baj vele, hogy Kurszknál megált valamiért.
  • Axon
    A Total War mod az csak az eredeti kampányokat javítja fel ha jól tudom, abból is az orosz és német kampányt.
  • farki87
    Ígyvan. Főleg a Total War moddal istenien jó az első rész!!!(számomra persze)
  • Nameny56
    Elhiszem!:D Az egy jobb,mint a kettő!Ez vitán felüli!;) De a kettő is jó...de nem annyira!:( Sajnos!
  • farki87
    Az enyén nem. Számomra az első rész a legjobb némi plusz dogokkal feljavítva.
  • Axon
    Hidd el egy idő után ide is visszatérünk. Ez amolyan körforgás, mint a divatban :-)
    A Blitzkrieg amúgy is olyan mint a drog. Ha hosszabb ideig nem élünk vele, akkor komoly elvonási tünetek jelentkeznek.
  • Nameny56
    Hmm,úgy látom mindenki érdeklődési területe átterelődött mostanság a Blitzkrieg 2-re!:D :D :D
  • Axon
    Sajnos nem :-(
    A bkportalon akadtam rá néhány képre a talvisota-ból és ez az egy nagyon megtetszett.
  • Nameny56
    :O:O:O Axooon!!!Nem tán' meg van???:D:D:D
  • Axon
    Sasoljátok lett volna a szó de elcsesztem.
  • Axon
    Ezt sasolvátok!
    A Talvisota add-on-ból egy pöpec síléces alakulat:

• Nameny56
    Értem!Köszi an infót!;):D Am azt hittem csak németekkel tudunk majd küldetéseket csinálni és boldogan láttam,hogy mindenféle pálya van benne!Spanyol polgárháborús 1937-ből,akkor ez a Brit-Szomália-Abesszíniás,stb!Kirááály!:D:D:D
  • Axon
    Ha tömörítve volt, akkor az a teljes verzió lesz. Nálam rar-al tömörítve 261 mega méretű.
  • Nameny56
    Csáó!Figyuzzatok csak!A Green devils kieg nektek mekkora???Mert leszedtem egy 281 megásat...:S Ez a teljes?Mert elég kicsinek tűnik!:( De felraktam és megy rendesen!Akk ez a jó???És ez is csak olyan kieg,mint a Total Challenge-ek?Tehát a Custom gamekben vannak az új pályák?:O Am kurva jónak tűnnek!Abesszínia-Brit Szomália határán 1941-ben a britekkel,akkor a Salamon-szigeteken az amcsikkal,stb!Légyszi majd írjatok!
  • Axon
    Én egyszer belekezdtem. A sivatagban kellett bohóckodni a brittekkel. A név alapján valamilyen német kampányra tippeltem volna, szigorúan rengeteg tankkal telerakot küldetésekkel.
  • Nossssss
    Ki játszik az Iron Divisionnal?
  • Nameny56
    Így van,ebben igazad van!:) Csak nem tudtam,hogy a Talvisota az egy kieg...Azt hittem teljes játék!
  • Axon
    Szerintem ez maga a Talvisota és nem kieg. Pontosabban maga a Talvisota is kiegészítő és egészen morbid lenne egy kiegészítőhöz készült kiegészítő, de már láttunk ilyet, például a Sudden Strike esetében is.
    Akár szimpla kiegészítő a Blitzkrieghez, akár a Talvisota kiegészítője, mindenképpen be kellene szerezni.
  • Nameny56
    Szia Axon!:) Visszatértem!;) Látom a Talvisota megjelent angolul!De várjál már...!Ez nem vmi kiegje a Talvisotának??:O
  • Axon
    Na ez egy régebbi demo lehet, mivel a verziószáma 0.1.
    Mindenesetre két darab 3 pályás chapter van benne. Az egyik orosz a másik finn oldalról. Én belekezdtem a finn-be, de a valóságnak megfelelően gyalogosaim vannak csak, az oroszok meg dugig tankkal és ágyúkkal. Egy perc alatt lekaszált az első géppuska...
    Nehéz lesz ezzel a játékkal a finnek hősiességét visszaadni az orosz túlerővel szemben.
    Ja! csak téli pályákra számítsatok :-))
  • Axon
    Van letölthető demoja is.
  • Axon
    Végre megjelent a Finn-Orosz háborút feldolgozó kiegészítő a Talvisota:

Ha valaki látja valahol letölthető állapotban az jelezze :-)
  • Axon
    Nem gond, addig helyetted is helytállunk a fronton :-)
    A vizsgára pedig vidd magadal a III. Birodalom valamelyik csodafegyverét :-)
  • Nameny56
    Sajnálom Axon és Nyuzga,de most egy ideig nem fogok tudni ideírni,és a dolgainkkal foglalkozni,mert szombaton nyelvvizsgázok,jövő héten meg vizsgázok...Sorry!A Führer legyen veletek!:D Hihihi...
  • Axon
    Én nem kaptam meg.
  • NYUZGA
    Szintén.
  • Axon
    Küldtem ezügyben pivát üzenetet.
  • Nameny56
    Ja,és még vmi!Nem tudom,hogy van-e vipmail-es email-címed,mert ha van,akkor megtudnánk oldani a kisebb kiegek egymás közötti cserélgetését!A vipmail-nél akár 1 GB-os mail-t is küldhetsz,ha akarsz!A 200-300 megás add-onok elküldése akkor pedig nem lenne nagy gond!:D Gondold meg Axon!És te is Nyuzga!Habár téged nem láttalak már itt 3 napja...Ha benne vagy Axon,akkor majd jelezd!Előre is köszi!Sziasztok!
  • Nameny56
    Jaja,Total Challenge...:D Eltévesztettem,bocsesz!Am tényleg más taktika kell,mint a Blitz-bn,mert az eddigi taktikáimmal felfalnak a franciák,mintha csigát zabálnának!:D:P