3893
A Sudden Strike kop-kop ...
-
gooooliath #1893 na magyargyerek..én most toltam ki a Blitzkrieg 1 alapot a németekkel...
értem mi a baj,és tudom. Az a helyzet h te panzer 3masokkal meg panzer 4esekkel harcolsz matildák és crusaderek ellen.Na most ezeknek a tankoknak igen erös a páncélja neked meg nincs csak panzer 3E-d igaz? Na de hamarossan kapsz Panzer 3J-t azt a hosszabb csövü variást aminek jobb a páncéltörése. Na de kell h legyen Stug 3 masod...az azért már....oda oda sulyt...ja meg én megszogtam h ugy kezdem a missiókat h mindjárt beásom a gyalokságot az ágyuk elött,mert majd meglátod a Barbarosaban h kitámad a gép. Nekem volt h rámszaladt 3-4 T34,meg 2-3 KV2-es és egyedül a 88 miliméteres Flakk mentett meg.
-
gooooliath #1892 hoppp szesztek blitzkriegesek!
most látom micsoda retye hutya van itt...na há örülök h vannak rajongók e táborban..
-
magyargyerek #1891 Szenvedek az egyik afrikai pályánál de nagyon. Mi a helyes taktika? A tankjaim mintha papírból volnának, két lövés és annyi nekik. De nekem tízet kell lőnöm mire valahogy kinyírok egy ellenségest. Aztán: javítókocsijaim elakadnak a homokban, és nem menek oda ahova mondom. Lövegszállító után kötöm az ágyút azt meg alig bírom lerakni. Egyszerűen nem rakja le. Arra már rájöttem hogy az ágyúk nagyon hasznosak,jobbak mint a tankok. -
#1890 A Sztalingrádban átverekedtem magam a 15. pályán. Ez volt eddig a legnehezebb.
Most pedig elkezdtem a 16. pályát, ami az utolsó pálya a német kampányban.
-
#1889 Üdvözöllek a Blitz1 világában!
Egyébként nem csak neked ez a véleményed, hanem gyakorlatilag az összes blitzkrieg rajongónak. Sajnos a 2. résszel már nem a rajongókat célozták meg, hanem az átlag játékosokat, ezért lett annyira arcade jellegű a 2. rész.
Egyébként a blitz fanok mekkájában a bkportalon szinte csak és kizárólag a blitz1-hez és kiegészítőihez készülnek a modok, textúrák és pályák garmadái, míg a blitz2-höz semmi. A blitz2 megjelenésekor készült hozzá vagy 15 pálya és egy 1db kezdetleges mod, aztán kifújt. Ezen azért még magam is meglepődök, mert bár sokat bíráltam a b2-t nyilvánvaló hiányosságai miatt, azért annyira rossz viszont tényleg nem lett, hogy ennyire tudomást sem vegyen róla senki. -
magyargyerek #1888 Én kicsit megfordítva játszom a Blitz játékokat. Kezdtem a Liberationnal, majd az alap Blitz 2-vel folytattam. Most pedig felfedeztem a Blitzkrieg 1-et:-) Eddig el voltam ájulva a B2 grafikájától, lehet zoomolni, forgatni a pályát és ezzel együtt csodálni a szép 3D-s tankokat akció közben. Na mondom most kipróbálom a régi jó első részt mert annyi sok szépet és jót hallottam róla. Főleg hogy állítólag az első rész sokkal jobb mint a második. Megmondom őszintén kételkedtem benne. Eddig. Most hogy két pályát végignyomtam az B1-el elhiszem amit írtak. Igen, elragadott a hangulata, a játékmenete. Az meg pláne tetszik fejlődnek az egységeim. Vigyázni kell rájuk. Rögtön javítom ki, visszavonultatom ha sérült stb...Szóval tetszik az egész. Az hogy nem lehet zoomolni,forgatni már egyáltalán nem zavar. -
#1887 Amerikai ajándék az oroszoknak egy M3Grant:
-
#1886 Támadást várok. Marder II-esem igazi rendet vágott az özönlő t34-esek között:
-
#1885 Szalingrád:
Kommandósaim megérkeztek a repülőkkel.
-
#1884 Mindenesetre remek próbálkozásnak tartom ezt a játékot is, próbálták a blitz motorjából kihozni a maximumot.
A játék alatt eszméletlenül jó spirituális mongol zene megy. -
#1883 Városi harcok is vannak. Éppen támadást várok. Érdemes megfigyelni a kép alján és bal oldalán levő nyílvető gépezete:
-
#1882 Ha már ilyen jól összejöttünk, akkor rögtön nekirontottam a hídat örző lovasságnak:
-
#1881 Összebratykóztam a gyalogos íjászokkal és lándzsásokkal:
-
#1880 Bősz lovasságom:
-
#1879 A játék abban az időben játszódik, amikor a mongol törzsek még egymást gyepálták és Dzsingiszkán egy mezítlábas közkatonaként próbálta egyesíteni a törzseket:
-
#1878 Sikerült beszereznem a Mongol Dzsingiszkán játékot, amely egy Blitzkrieg motorú játék.
A játék elején van egy remek filmrészlet, ahol mongol katonák vívtnak öldöklő csatát, igazán remek:
-
#1877 A 11. pálya (romános pálya) utáni pályán ismét voltak kollaboráns doni kozákok.
Egyébként már a 15. pályán vagyok, annak is a közepén. Ezután jön az utolsó 16. pálya.
Már most megjegyezném, hogy bár Sztálingrád a játék neve és azt hittem, hogy végig utca harcokban fogok nyomulni, de idáig még egyetlen városi pálya sem volt. Sőt a dátum is most a 15. pályán 1942. augusztus 25., tehát nagyjából a sztálingrádi harcok eleje. Szóval egyetlen városi harcos pálya sem volt (talán majd az utolsó). Anno amikor megjelent a játék, elindítottam az orosz kampányt is és ott rögtön az első pálya már városi harcokkal kezdődött. -
Nameny56 #1876 Am még annyi,hogy (ha jól emlékszem),a 3.pályán is voltak már más nemzetiségű egységeink,méghozzá kollaboráns doni-kozák gyalogosok!Nézd vissza Axon!:) Ilyen világos szürke-kék egyenruhájuk volt!Azon a pályán,amikor a Donon kell átkelni! -
Nameny56 #1875 Wooow Axon!:D Egy hétig odavoltam síelni Tótországban,de te nem késlekedtél látom!;) Újból kedvet kaptam a game-hez,már csak azért is,hogy a románokat neki hajthassam egy szovjet géppuskafészeknek!:D xD xD -
#1874 Bizony-bizony. Azok a fosszínű ruhás pöcsköszörűk román infrantyman-ok.
Mikor megjelent a Sztálingrád játék, akor néhányunknak feltűnt, hogy a német kampány neve Axis. Ebből elkezdtük latolgatni, hogy talán a németeken kívül más nemzetek katonái is szerepelnek majd a játékban, mint ahogy a valóságban is történt. Már fantáziáltunk magyar egységekről, esetleges magyar páncélosokról is. Nos, úgy néz ki, hogy feltevéseink egy része igaz lett és a németeken kívül vannak más katonák is a játékban, sajnos pont a szőröstalpúakat rakták bele. Na persze a jó oldala a dolgoknak, hogy egy igazi magyar stratéga nekivezényli az oláh csürhét egyből az orosz lövészárok rendszernek, had bizonyítsák be milyen hősies legények ők, ha éppen nem székely nőket kell halálra erőszakolni, vagy csecsemőket falhozvágni.
Egyébként a román gyalogság alapból sokkal gyorsabban mozog mint a német gyalogság. Ezt persze lehet úgy is venni, hogy gyorsabban meg tudja rohamozni az ellenség ágyúit, de lehet úgy is értelmezni - mint ahogy a valóságban is történt - , hogy gyorsabban tudnak elszaladni a csatatérről. Pozitívumként elmondható, hogy a puskáiknak igazán jó hangja van, ez nem lehet eltagadni. -
#1873 Nameny56: Sztálingrádban megcsináltam a védekezős pályát és átléptem a 11. pályára. Egyébként 16 pályás a német kampány és van 3 titkos pálya is. Ebből egy titkosat már adott, de nem tudom, hogyan adogatja a titkos pályákat.
Naszóval, az érdekessége a következő pályának... de inkább nézzétek meg ti is:
-
Cefre #1872 Köszi kb rossz az amit húztam -
#1871 Valamit elrontottál. A játék kb. 3 giga méretű.
Install után lesz egy Blitzkrieg anthology alkönyvtárad ami alatt ott lesz egy Blitzkrieg és egy Blitzkrieg BH - RT nevű alkönyvtár. Ezért is lesz két indítóikon az asztalon. Az egyik indítja az alap blitz-et, a másik pedig elindítja a BH és a RT -ból összegyúrt egyveleget, ahol ki lehet majd választani, hogy melyiket is akarod játszani a kettő közül. -
Cefre #1870 Hello
Még most se tudom elinditani az antologit csak az alapot másik exe nincs benne csak a mapedito ha installálom akkor kiirja az antologit de csak az alap megy .az normális , hogy csak kb 1Gb a játék? -
#1869 Megcsináltam a 2 mesterlövészes pályát is. Nem volt túl nehéz, csak ügyesen el kell lavírozni az orosz védelmek között és a hátukba kerülni, azután már sima ügy a pálya.
A következő pályán védekezni kell. Ki van építve egy lövészárok rendszer katonákkal, páncéltörő ágyúkkal (50 mm-esek) és 4 tankkal.
Az oroszok elkezdenek ömleni és már az első rohamot is kínkeservesen vertem vissza. Majdnem az összes emberem meghalt a lövészárkokban, szóval a 2. rohamnál nem igazán tudok majd labdába rúgni. Elölről kezdeni sem érdemes a pályát, mivel nem túl sok taktikázási lehetőség van. A katonák lapulnak a lövészárkokban és lövöldöznek, amíg az orosz hordák ki nem füstölik őket. -
werderbremen #1868 a letöltött módokat hova kell betenni? -
Nameny56 #1867 Uhh,nem vagy semmi!:D Azaz igazság,hogy én a 10. próbálkozás után ráuntam arra a pályára és nem is foglalkoztam vele,de most már ismét belekezdek!;) Köszi!:) -
#1866 Nameny56: Megcsináltam a következő pályát a Sztálingrádban. Ez elvileg az lesz, ahol te elakadtál. Két pontot kell elfoglalni. A vasútállomást és a dombokon levő 3 aknavetős üteget. Az elején jól megszór rakétákkal. Először azt gondoltam, hogy katyusákkal bombáz folyamatosan, de később - amikor már a vasútnál jártam - láttam, hogy két amerikai (típus most nem jut eszembe) rakétavetővel lövöldözött, amíg az őket ellátó utánpótlás kocsi ki nem ürült. A gép egyértelműen csal ezen a pályán. Folyamatosan lövi az egységeimet az aknavetőseivel, holott nem is látnak az egységei. Valahogy mindig tudja hol vannak a tankjaim, akármennyire is hátra rendelem őket, így az a legjobb ha folyamatosan támad az ember.
Ez az első pálya a Sztálingrádban ahol tüzérséget kapunk 3 db 105 mm-es ágyú személyében. Én most ezt jól ki is használtam és szinte az összes légvédelmi ágyúját ezekkel lőttem ki. Ezután már háborítatlanul körözhetett a felderítő gépem. A két pont elfoglalása után már enyém volt az egész pálya és ekkor jött az üzenet, hogy orosz ellentámadás érkezik és gyorsan semmisítsem meg a két vasúti ágyút a pályaudvaron. Pont ott állt 7 tankom, ahol az oroszok megjelentek. Kettőben már lőszer sem volt, két másik pedig már alíg élt. Óriási tankcsata kerekedett, ahol szerencsém volt és a t34-est is sikerült hamar kilőnöm. Ezután néhány lövés az ágyúkra és vége is lett a pályának. A következő pálya lopakodós feladattal indul. kaptam két mesterlövészt és ezekkel kell megtisztítanom, majdnem a fél pályát. Éppen csak elindultam velük és máris belefutottam egy 3 fős gépfegyveres orosz őrjáratba. Az egyik mesterlövészemet le is lőtték mire végeztem velük, úgyhogy kezdhetem újra a pályát, már óvatosabban. -
Cefre #1865 Köszi
-
#1864 A két másik küldetés másik alkönyvtárban van. Elvileg telepítés után két indító ikont rak ki az asztalra. Az egyik indítja az alapjátékot, a másik pedig a két kiegészítőt. Ha nem tett ki ikont, akkor keresd meg az indító .exe-t (game.exe) és azzal indítsd el a játékot. -
Cefre #1863 Hello
Lehúzdam a blitzkrieg antologit és csak az alap campingot látom benne a többit nem olyan mint ha csak az alap lenne fent , hogy lehet látni pl a borning horizontot vagy a gren devilt? -
werderbremen #1862 hát akkor neki vághatnánk megcsinálni:D -
blitzkriegfan #1861 Sziasztok,
A burning horizon 5. pályályán az 5 feladatot németül adja meg nem tudok németül és így lövésem sincs mit kell csinálni, a megmaradt francia egységeket viszont már nem ellenségnek jelöli. A megadott feladat talán valami angol egységgel kapcsolatos mert ők is vannak a pályán?????? -
blitzkriegfan #1860 Sziasztok, elkezdtem a burning horizon-t és elakadtam kb a 4-5 pályán. A pályán az 5 célt németül írják ki "englishe shetulgun" valami ilyesmi bocsi a németül tudóktól de mivel én csak angolul tudok nem értem mit kell csinálni. Egyébként a megmaradt francia egységeket már nem jelzi ellenségként a térkép csak az angolokat. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Please.... -
Nameny56 #1859 Ha akarjátok később beszámolok róla!;) -
Nameny56 #1858 Kurvaaaaaaaaa jól hangzik!:D Vegyétek bele a várost,Vásárosnaményt,ahol élek!:D xD Itt is történt egy-két frankó dolog!:P -
werderbremen #1857 pl. Csolnoki csata, Budapesti csata, Debreceni tankcsata, meg a kisebb városokban összetűzések. Újvidéki vérengzés, meg még sok lehet -
werderbremen #1856 és hosszú lehetne a kampány és lehetne sok pálya, pl. wikipédián lehet olvasni a város történelménél hogy volt e valami a vh-ban ott. -
werderbremen #1855 én pályát már csináltam. de ha van kedvetek, belevághatunk. -
#1854 Először is magyar egységeket kellene készíteni. Bár van már belőlük, én még ide a fórumba is betettem a Nimród rohamlöveg képét, azt már elkészítette valaki. Ha megvannak a magyar egységek, akkor jöhetnek a pályák és kampányok. Valószínűleg az egységek elkészítése a nagyobb meló, a pályák tervezése már nem olyan nagy feladat egy gyakorlottabb pályakészítőnek.