3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • gooooliath
    naa ez profi kis lista,bevallom ez már kellett nekem nagyon,mert elég sok homály fedi a blitz. részeket...de hol a pics..ba lehet beszerezni ezeket a ritkaságokat? - Nem is beszélve arról,h én még a Stalingradot sem huztam le...sem pedig a -mission barbarosat-...az kül a baj h senkit nem ismerek szemályessen aki Blitzkrieget játszana,akárkinek megemlitem,azt sem tudja eszik v isszák...

ja és ez a pálya ismerös nekem Axon...ez az alapjátékban is benne van a német kampányban,v te azt játszod? lessz a pálya közepén egy nagy ágyu ami vonatra van szerelve,egy olyan amilyet a magyargyerek is bedobott valamelyik nap....
  • Randal
    Az előzőek biztos dezertőr egységek voltak:D
  • Axon
    Megcsináltam két mellékküldetést, de mindkettőben ez a felcserélt szerep volt, így hamar rátértem a főküldetésre. Szerencsére ott már visszaáltak az eredeti viszonyok. Német gyalogságot és német járműveket kaptam és az ellenség is orosz:

• Axon
    Német-német találkozó:

• Axon
    Éppen támadok egy várost. Jobb-felső sarokban egy "ellenséges" német páncéltörő ágyú. Közben pedig egy orosz javítókocsi javítja a német tankomat:

• Axon
    Újabb képeket készítettem a Total War modból.
    Sajnos meghülyült a mod a 2. orosz chapternél és nekem orosz katonákat adott, az ellenség pedig német. A Core egységeim maradtak német tankok, de a nem core tankjaim azok orosz tankok. Az ellenség mint említettem német katonákból és német tankokból áll:

• Axon
    Szóljatok ha kimaradt valami. Talán lehetne egy listát készíteni a jelentősebb modokrol és kampányokról (pl. Hagelsturm, Heimatfront, Actung Panzer). Csak ezekből kismillió van és kérdés, hogy melyiket nevezzük "jelentősebbnek".
  • Axon
    Itt is van.

Önálló programok nem pedig kiegészítők (alapjátékok):

- Blitzkrieg
    - Burning Horizont
    - Rolling Thunder

Hivatalos CDV által kiadott kiegészítők, használatukhoz valamelyik alapjáték szükséges:
    - Mission Barbarossa
    - Green Devils
    - Mission Kurks

Ezen kívül megjelent a Blitzkrieg Anthology:
    - alapjáték (Blitzkrieg)
    - két hivatalos kiegészítő (Burning Horizont, Rolling Thunder)
    - Iron Division
    - Budapest ostroma

Más kiadó, de agyanaz a motor:
    - Great Battles Of WWII: Stalingrad
    - Day the After (nem II. vh-s környezet, hanem a hidegháborúban játszódik)
    - Cuban Missile Crisis (A Day the After-t ezen a néven adták ki európában)
    - Cuban Missile Crisis Ice Crusader (Ez a folytatása a Cuban Missile Crisis-nak)
    - World war I
    - Mongol Dzsingiszkán (Монгол. Война Чингисхана)
    - Desert Law (Mad Maxes környezetben játszódik)

Hivatalosan kiadott modok, de nem a CDV kiadó adta ki őket(igazi csemegék):

- Total Mission
    - Total Mission 2
    - Bourning Earth
    - Desert Fox
    - Leningrad Battle
    - Battle of Berlin
    - Beyond Overlord
    - Talvisota
    - Operation North
    - Frontal attack 1 (francia nyelvű)
    - Frontal attack 2
    - Total Challenge 1
    - Total Challenge 2
    - Total Challenge 3
    - Total Challenge 4
    - Total Challenge 5 (ez az utolsó már nem 2. vh-s egységeket vonultat fel, hanem a modern kor harci egységeivel háborúzhatunk)
  • Axon
    "Anyámat eladnám az araboknak h meglegyen minden rész a blitzkrieg-böl"

Hamarosan - még ma - felteszem a frissített családfáját a Blitzkriegnek. Na abban benne lesz az összes kereskedelmi forgalomban megjelent rész.
  • Axon
    Számomra a Sudden Strike sorozat és a Blitzkrieg 1 sorozat az etalon. Ezeket sosem unom meg. Bár néha elcsábulok egy kicsit Blitz2-ni, de az valahogy nem az igazi.
    Ettöl függetlenül megnézek szinte minden 2. vh-s játékot, van amelyikkel játszok is néhány napot vagy végig is tolom, de nem nyújtott még egyik sem olyan élményt mint a fentnevezett két játék.
  • gooooliath
    én kb 4éve nyomom a blitzkrieg-et és nem unom!!! ez nem semmi...mindég felfedezek valami uj apróságot...
  • gooooliath
    nekem mondod? - Anyámat eladnám az araboknak h meglegyen minden rész a blitzkrieg-böl...én még csak gondolkodóba esem ilyen téren h -blitzkrieg vagy más- ezek a hülyék itt körülöttem azt hiszik h valaminek jó a grafikálya az jó játék...ekkora ökröket...3D? - magasról le ***om! ja és kár h a Blit2 is egy ilyen félig 3D-s motorra van rakva...azzal nagyon elszurták...
  • magyargyerek
    Nem tudom ki hogyan van vele de nekem az etalon a Blitzkrieg. A napokban más hasonló játékot(SS)kipróbáltam de grafikailag, élethűség,taktikailag...szóval mindenekfelett a blitz jön be. És most nem akarom fikázni azt a másik game-t.A mai gépeken totál felhúzott felbontással (1280x1024) minden igazi stratégia géniusza a blitz. Mondjuk én nagy close combat stilusú games rajongó voltam tehát az ilyen tili-tologatós gamek bejönnek. Annak idején a commandos 1 szintén ilyen tologatós, másnak idegölő,nekem kihívás harc, volt. Jó, persze szép is az a 3D meg minden, mondjuk a company heroes pld..ben, de az megint más. Pár hónapja elcsábultam az utóbb említett game multizós része felé. Csak azért áldoztam 8 kemény ezrest hogy a neten company heroest nyomhassak. Sose adtam ki gamesra ennyi pénzt, de annyira tetszett. Aztán a neten sz**rrá vertek vagy ötvenszer a nagy profik és azóta azt nem nyomom. Pedig grafika na ott aztán van. De más az élmény.Szóval gyerünk a blittzel.
  • magyargyerek
    Két tigrisem egyéni akcióba kezdett, felderíti az ágyúzás fészkét és megsemmisíti.
  • gooooliath
    jaja ez sokszor megtörténik a játékban,meg az h pl kapok 4db ágyut,de nincs az egész pályán raktár,igy amikor a kamionokból kifogy a löszer akkor nincs több golyó...de kilehet taktikázni különben...
  • magyargyerek
    2234.-en actung panzer elejét ismertem fel a képedet Axon.Na itt szenvedtem az lett a vége hogy kifogyott a lőszerem, töltőkocsi meg nem volt. Folyton kilőtték ha túl közel mentem a lövészárkokhoz a járműveimet.
  • Axon
    Most csak belenéztem. Először befejezem a Total War-t és majd csak ezután nézek másik küldetések után. Van belőlük most bőven - szerencsére.
  • gooooliath
    de piszok nehéz majd meglátod..tolj bele axon egy kicsit
  • gooooliath
    há mert ez még egy ilyen *gyakorlat* német földön...báris igy irja az elsö missziót...ez után megy csak a gelb* hadmüvelet lengyel földön...
  • Axon
    Kipróbáltam az actung panzer-t. Miért van az, hogy németek harcolnak németek ellen?

• Axon
    Megpecsételted a tétova orosz tankok sorsát. Szinte iskolapélda.
  • Axon
    Eddig nem ismertem ezt a Grille-t. Átnéztem az adatlapját.
  • Axon
    Már láttam ezt a patch-et, de nem igazán fogott meg a stalingrad menüje, hogy feltegyem a blitzre is.
  • magyargyerek
    Pillanatok alatt végeztek a terep bolsevikmentesítésével. Stratégiai fontosságú pont, itt kell áthaladnom a hadseregemmel.
  • magyargyerek
    Rakétavetőim tömeges bevetése eredményes.
  • magyargyerek
    Fontos a jó taktika és itt egy remek példa erre:
  • magyargyerek
    Kerestem neki egy ingyenes helyet remélem nem tolják le.
    OperationNorth.pak és OperationNorthru.pak két 4.5 MB-os fájl amit mint tudjuk a Blitzkrieg/Run/data...mappába kell tenni.
  • Nameny56
    Ez az Operation North?Jónak tűnik!Csak 9 mega a telepítője,nem?:D Elküldhetnéd nekem magyargyerek!
  • magyargyerek
    Elfoglaltam az állomást. Ennek jutalmául utolértek core egységeim. Most érkeztek én magam vezetem őket.(az első tigerben ülök)
  • Nameny56
    Sziasztok!Axon!A Wespe és a Grille közt azért vannak különbségek!:) De abban igazad van,hogy mindkettő önjáró könnyű löveg.Íme a Wespe.ÉS itt van a Grille!!!Guck ma'!:D
  • gooooliath
    én az actung panzerban kaptam a minap karl mortárt,csak az volt a baj vele h 3-4 golyólya volt,és kevés volt a kamion....de azért mikor az valahova oda pörkölt
    ..........
  • gooooliath
    szesztek látom a grillet tényleg profi én még nem találkoztam ilyennel...ami az orosz vasúti ágyut illeti..azzal már harcoltam is valamikor a sovjet kampányban h jól tudom,de nem találkoztam még soha DORA
    német 800mm-eres ágyuval,ti láttátok már a Blitzkriegben valahol? Sevastopolnál nagy szerepet kapott...
  • magyargyerek
    Én most Stalingradosítottam a menümet. Stalingrad UI for Blitzkrieg egész jó lett.
  • Axon
    Megtisztítottam egy orosz várost a bolsevikoktól:

• Axon
    Oroszországi harcok. Stug-om éppen szintet lép egy T34-es sikeres kilövéséért:

• Axon
    Egy érdekes kép egy érdekes járműről még a sivatagos pályákról.
    Ez egy Grille és tényleg remekül grillezte az ellenséget. Szerintem egy Wespe-re hasonlít, de Grille járműről még nem hallottam. Hatalmas sebzése van és tüzérségként is működött. Eszméletlenül pontos tüzérségként, szinte mindig egy lövésből leszedte a távolli ellenséget:

• Axon
    Ott figyel egy SiG is, amit itt Bison néven emleget a program.
  • Axon
    Végre kikerekedte a sivatagból és lerohanom az oroszokat:

Érdekesség, hogy hoztam magammal egy olasz páncélvadászt, aminek páncélzata még nagyon sokáig jóval erősebb a német páncélosokénál és tűzereje is kimagasló. Másik jellegzetessége, a pontossága. Számomra úgy tűnt, hogy jóval pontosabban lő mint a többi egység. Szinte mindig elsőre (esetleg másodikra) telibetalálja az ellenséget.
  • Axon
    Most pedig jöjjön néhány régóta ígérgetett kép a Total War modból.
  • Axon
    Fú, ez nagyon állat!