3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • Axon
    Köszi!
    A BH2-re én is nagyon kíváncsi leszek.
  • magyargyerek
    Most egy kicsit pihentetek de nemsokára jövök vissza!
    Már várom a Burning Horizont 2-t! Jó játékot srácok!
  • skampi
    helló!a Blitzkrieg-Antologyt vettem meg és az alapjátékban találkoztam a hibával(a 3 kiegészítőt még nem próbáltam).
    az a gondom,h nálam az egységek semmilyen nyelven nem beszélnek ha 1.ha várakozásra van ítélve
    2.ha feladatot jelölsz ki nekik és a parancsot tudomásul veszik
    3.ha megsebesül ill. elesik valamelyik.
    valószínűleg nálam a hiba,mert másik gépen minden ok.
    sebaj,majd máshol játszom
    kösz a választ
  • Tadeus2
    A többírányú csapásmérés taktikája csak részben jött be,ugyanis az egyes alpályák más-más fegyverzet fejlesztést tesznek lehetővé és akár 3X-4X
    visszatérhetek újra lejátszani az egyes szárnyak csatáit egyénileg választott sorrendben.Ezt részben meg is tettem,mert igy fejlődhetett a seregem és mert nagyon élvezem a játékot. De végső fő stratégiai célként mindíg megjelnik választhatóként az Ardenneki átkelés ütközete.
    Azt tanácsolom tiszttársaimnak,csak óvatosan ennek kiválasztásával,
    tessék előtte alaposan kihasználni a csapattuningolási lehetőségeket.
    Már mindjárt a nyítókép "ijesztő",saját és a támogató egységeken kívűl számtalan segédcsapat vonúl fel az oldalamon színte a pálya oldalának teljess hosszában.Gyorsan kell cselekedni,mert rövid időn belűl
    többírányú erős szövetséges támadásnak vagyunk kitéve.
  • Tadeus2
    Hivatkozva a #2484-as hozzászólásomra be kell jelentenem,hogy négy-öt ütközeten vagyok túl - ezért is maradtam el azóta tudósítással - ,az erdemény: kemény harcok árán sikerűlt összes core egységem tiszti csíkjait feljebb tornázni,és létszámát is növelni.
    Ezen kivűl lehetőségem volt
    arzenálom technikai fejlesztésére és sok harci tapasztalt megszerzésére.
    Mindíg nagy hangsújt teszek a tűzérségem állapotára,a harcok eredényeként lecserélhettem 2db. 105mm light howitzer-re,csikjaik száma elérte a 3-at.Páncélosaim sorába immár 3db Stug is tartozik,melyek jelenleg a legerősebb fegyverzetet képviselik seregemben.
    Sajnos tapasztalnom kellet,hogy a szövetséges erők több olyan tankkal is rendelkeznek (CHAR bis-1 és Somua S-35)melyek páncélozottsága és tűzereje messze meghaladják az én tankjaimét.A francia nehéztankokat
    páncéltörő lövegeim célba sem veszik,olyan gyengék,teljesen hatástalanok
    ellenük,még a Stug-ok is elvéreznek ellenük nem megfelelő taktika vagy
    1-1 elleni összecsapás esetén.Egyetlen rendelkezésemre álló ezközöm
    ezen tankok ellen a 88mm-es légvédelmi löveg,ez viszont már messzíről és
    mindent kilő.Gyakran és minden esetben mozgatnom kellett,hogy a frontvonalba és támadási irányokba telepítsem,sajna csak 1 állt harcrendbe minden eddig vívott csatában.Jól jönne már valmilyen erősebb
    harckocsi,kifejezetten hátrányban vagyok,minden megmozdúlásom-akcióm
    lassú és megfontolt.Sok esetben a gyalogságom tömeges bevetése a rohamozó ellenséges páncélosok ellen hatásosabb mint a védállásokba
    beásott tankjaim tűze.Kellemes meglepetés volt az SS-gyalogság lángszórós felszereltége,rendkívűl hatásos a tankok ellen is.
    Kellemetlen viszont,hogy nagyon sok Bofors 40mm légvédelmi löveggel kell
    szembenáznem,a reptér elfoglalását feladatként kítűző pályán 8 ilyet zsákmányoltam és legalább ennyit meg is semmísítettem.
  • Tadeus2
    Üdv néked "skampi" azt tisztázni kéne,hogy melyik verziót is vetted meg,
    BK 1-et vagy 2-t.Gondolom a játék elindításakor látható beállítások tábláján is próbálkoztál már,nos ha nem ezt is tedd meg.
    Én személy szerint
    a zenét kikapcsolom az effekt hangok hangerejét maximálisra veszem.Számtalanszor tettem már fel a játékot, de hasonló jelenséggel még nem találkoztam, tudomásom szerint nincs ilyen hibához javító patc(nem egy átlagos hiba) valószínűleg gépi v. esetleg játék beállítási hiba okozhatja ezt nállad.Bár ha mindent hallasz "zene,lövések-robbanások,repülők" miaz amit még szeretnél hallani?
    Az való igaz, hogy néha hallatszik madarak hangja,illetve a gyalogság néha beszél:
    1.ha várakozásra van itélve
    2.ha feladatot jelölsz ki nekik és a parancsot tudomásúl veszik
    3.ha megsebesűl ill. elesik valamelyik
    Jó esetben a különböző nemzetek katonái saját nyelvűkön szólalnak meg,de
    ezen kívűl a katonák nem beszélnek,"csendben vannak".
    Vannak még speciális hangok is az életszerűség javítása okán,ilyen pl.
    a fegyverek töltése,a hüvelyürítés,vagy a gáppuskás új lőállásának elfoglalása.Egyszóval mi az amit nem hallasz és szeretnéd?
  • skampi
    üdv!
    megvettem eredetiben a játékot,mikor felraktam,semmi gond nem volt,de most nincsenek hangok.zene van,a lövések robbanását hallom,repülők hangosak,de semmi más hang nincs,az egységek némák.találkozott már valaki hasonlóval?
    v tegyek fel javítást?ja,próbálkoztam újratelepítéssel és új hangkártya driverrel,de semmi
    köszi a választ
  • Axon
    Az Irfanview remekül tud képeket átméretezni. Ha jpg képként mented el, akkor megjelenik egy kis csúszka, amivel a képtömörítési arányt lehet állítgatni. Minél rosszabb annál kisebb lesz a kép file mérete, na persze a minősége is romlik. Lehet vele kísérletezni. Én általában 70-80 között szoktam állítgatni.
    Képeket úgy tudsz ide beszúrni, hogy először feltöltöd valahova. Rengeteg képfeltöltési lehetőség van a neten, de regisztrálhatsz magadnak tárhelyet az uw.hu-n is. Én is ezt szoktam használni.
    Ha valami általános képfeltöltési helyre tolod fel, akkor kapsz ott egy linket, amit itt a "Kép beszúrása" ikonra kattintva tudsz belinkelni. HA uw.hu-s tárhelyed van, akkor pedig közvetlenül kell megadnod a kép elérési útját. Szólj ha valamit nem értettél.
  • Tadeus2
    A főhadiszállás intézkedéseinek köszönhetően - külön KÖSZÖNET "AXON"-nak -
    a képmentés az IrfanView használatával könnyen megy,a feltölthetőség miatt azonban át kell méreteznem, JPG képeket és 200Kbyte nagyságnál kisebbeket sikerűl létrehoznom, de sajnos még így sem engedi betenni a képeimet.Most meg mi lehet a gond?
  • Tadeus2
    A Birodalmi Kancellária nagyszabású tervei szerint megpróbálkozom a többirányú csapásméréssel,azaz megpróbálom külön-külön továbbvinni
    a Bal és a Jobb szárny hadműveleteit,bár a további "kisegítő ütközetek"
    lehet hogy összekuszálják a szálakat. Nekem nagyon bejön ez a GZM-Mod képileg és hang-ban is,és tetszik a sokféle fegyverzet meg terptárgy,és eddig nagyon jól eltaláltnak érzem a "sebzés"-t is,ahogyan leküzdhető a fegyverek kezelőszemélyzete.Az egyes feladatok sem túlzóan nehezek élvezetes a játék.
  • Tadeus2
    Nyugati front.Innentől kezdve elég érdekesen alakúlnak a hadműveletek, ugyanis több csapásírányból Bal és Jobb szárny egyes epizódjaiból lehet válogatni.
    Jobb szárny - Amsterdam (bónus technika Sig 33 bison önjáró löveg és Flak 30 20mm-es teherautóra szerelt gépágyú)
    Bal szárny - itt mindjárt két lehetőség is adott először egy kisváros elfoglalása ( bónúsz PZ IIIE tank és 105mm light Howitzer) másodszor egy reptér elfoglalása ( bónusz PZ II flamingó,Stug IIIA és Nyolckerekű páncélautó 20mm löveggel)Egyes fő feladatok teljesítése mellett minden térképen rengeteg harci lehetőség kínálkozik,melyeket a Core egységeim fejlődése miatt maradéktalanúl ki is használok.Azonban itt is ugyanazt tapasztaltam mint már korábban írtam,minden újrakezdésnél átrendezi a térkép tereptárgyait,pl.: a reptér bal-jobb oldalt tünt fel,volt folyó és nem volt folyó, egy bázis volt és egy város, vagy két bázis és egy város.Ezzel párhuzamosan változott a felvonúltatott ellenséges erő összetétele és elhelyezkedése is. Ezzel sajnos számolni kell a jövőben is ,ami azt jelenti,hogy kevés az esély arra,hogy ugyanazt a pályasorrendet választjuk és adott elrendezésű térképet kapjuk mindannyian,( eltérő arzenál összeállítása)tehát az egyes tudósítások innentől egyedivé válnak, nem feltétlenűl lehet követni a jótanácsokat.Persze az sem kevés ,ha a hadműveletek teljesítésének technikáját és a stratégiai megoldásokat megosztjuk egymással,mindenből lehet tanúlni.
  • Tadeus2
    A Propaganda Minisztérium mindent elkövet a lelkesítő haditudósítások elkészítéséért,de sajnos a kikűldött haditúdósítók rendre a harcok áldozataivá válnak.
    ( valamilyen beállítási probléma lehet a képek mentésénél,mert próbálkoztam AXON módszerével Irfan-nal,FatStoneCapturéval és HyperSnap-pal is,de csak üres terepet vagy még azt sem sikerűlt lementenem.Egyetlen használható képmentés síkerűlt,de az meg túl nagy 2.5MB, talán a DirectX-es megjelenítésnél van a probléma kulcsa.)
    De nem adom fel tovább próbálkozom.Sajnos így egyes eseményekről nem készűlhet képi tudósítás,de siker esetén a mentésekhez visszatérve pótolom.
  • Tadeus2
    Igen ez kemény dió ,írtam rólla a #2470 alatt(Madrid ostroma)Újra ellenőrizd le,hogy minden feladatot a haditervnek megfelelően hajtottad-e végre.( ilyen megfontolásból és, hogy ne kelljen mindig mindent előlröl kezdeni minden jelentősebb akcióm előtt menteni szoktam az állást külön-külön a,b,c,...stb elnevezéssel )
    Ha sikerűlt angolosítanod a játékmenetet, akkor:
    Blizkrieg-TotalConversion\Data\scenarios\scenariomissions\german\madrid120
    elérésí útvonalon TXT fájlokat láthatsz.Innen egyszerűen átmásolhatod a szövegeket a http://www.webforditas.hu/ oldal ablakába.A fordítás nem tökéletes de kilehet "hámozni" mit is lenne az elvárás.
    - core egységeid nem veszhetnek el mind
    - ell kell foglalnod és épségben meg kell őrizned néhány köztársasági tankot
    - Az utolsó "legbelső" cél a Parancsnoki központ,ezt nem csak elfoglalni, de meg is kell semmísíteni!!
    - Mind a két hídon át kell kelni és az ellenállást felszámolni
    Ha még ez sem elég,abban az esetben én azt a megoldást szoktam választani,hogy minden gyalogsági erőt egybevonva bejárom az egész elfoglalt terűletet (3-4 szeres gyorsítással) ilyenkor előfordúl,hogy
    valaki,valami fennakad a hálón és pont ez hiányzott a győzelemhez.
  • magyargyerek
    #2449. hozzászólásom és az ott látható képben a térkép. Na azon a pályán tartok.
  • Axon
    A játék indítása előtt érdemes elindítani egy képnézegető programot én az IrfanView-et ajánlom. Játék közben elég megnyomnod a megfelelő pillanatban a Print Screen billentyűt és máris a vágólapra küldte a képernyő képet. Ezután érdemes pausolni a játékot. Ezután nyomsz egy alt+tab billentyűkombinációt és máris kint vagy a képnézegető programodban. Ide szépen bemásolod a képernyő képet (Paste vagy ha magyar nyelvű akkor Beillesztés) és már mentheted is el a képet.
  • Tadeus2
    Következik a Nyugati Hadjárat.
    "magyargyerek" melyik is az a harmadik pálya? Talán segíthetek.
    Igen néhány kép is jó lenne, egyetértek veletek. Melyik képmentő alaklmazást érdemes beszerezni ehhez a haditudósításhoz.
  • Tadeus2
    BK1-GZM Mod,egy nem túl nehéz Norvégiai támadáson vagyok túl. De azért vigyázzni kell mert nincs utánpótlási bázis,még javítani sem tudok.Amit
    lehetett elfoglaltam,szügség is volt rá (2 géppuska egy 2 fontos és egy 6 fontos angol páncéltörő löveg) ezekkel támogatott páncélosaim
    - amik kizárólag csak a core egységek - araszolva haladtam előre.Mentés és újratöltés akkor vált időszerűvé,amikor a cél településnél erős ellenséges akanavetőtűzbe kerűltem,többszöri nekifutásra sikerűlt bejutnom és ezzel teljesítettem a feladatot.Kaptam is mindenféle díszes kitüntetést.
  • magyargyerek
    Nagyon jók a tudósításaid! Néhány kép és még tökéletesebbre sikerülhetne. Én megakadtam a harmadik pályán, pedig minden pontot teljesítettem de nem enged tovább.(BK1-GZM Modban)Passz egyelőre.
  • Axon
    Néhány kép is jó lenne a haditudósítások mellé.
  • Tadeus2
    BK1-GZM Mod újabb lengyel pálya. Nos kérem ez nem semmi, csupa erdő és nehéz hegyvidéki terep.Mindenütt beásott védelem,tankok.Nagyszámú kezdő csapataim láttán hatalmas harcra számitottam,így is lett.Mivel nincs utánpótlási bázis a lehető legrövidebb és leggyorsabb megoldást kellett
    választanom a győzelemhez.Az "L" alakú támadást választottam,de a tüzérség így is belőtte az egész pályát.Áttörés bármi áron,tömeges páncélos bevetéssel irdatlan számú ellenséges gyalogságon kellett átverekedni magamat,nagyon-nagyok lettek a veszteségeim core egységeimet csak a legvégén vetettem harcba.A végső rohamnál minden rendelkezésemre álló nem kis létszámú gyalogsági támadást és támogatást is indítottam,
    hullottak mint az őszi falevél.Az áttörés sikerűlt, megvetettem a lábam
    vonalaik mögött,sikerűlt elfoglalnom két ágyút akanavetőt,egy légvédelmi
    löveget és nehézgéppuskát.Az ellenséges tüzérség kiiktatásán kívűl az összes járművem és csapatom célpontba való eljuttatására koncentráltam.
    Ez nem egy lassú felörlő csatározásos pálya,gyorsan túl kellett lennem rajta.Túl vagyok!
  • Tadeus2
    A harcot sikeresen befejeztem.A lengyel tüzérséget stukák-kal részben megsemmísítettem,ezzel teljesítve lett egy kiosztott feladat.Páncélosaim hatásosan küzdöttek a lövészárkok ellen.Tapasztalatom, hogy kellően messzire lőnek ahhoz, hogy aknavetős és páncéltörős egységek ellen jól harcolhassak,sőt elsősorban a kezelőszemélyzetet lövik ki. Újabb és újabb hadizsákmányokra tettem szert.Veszteségeim minimálisak voltak.
  • Tadeus2
    BK1-GZM Mod A lengyelországi hadjárat harmadik küldetése,
    itt megint több választási
    lehetőség van,legalább 3 - és mindjárt az elején való újratöltéseknél még a térképet is elforgatja,átszerkeszti és a felvonúló csapatok összeállítását is változtatja.Úgy válogattam össze seregemet,hogy tapasztalva páncélosaim hiányosságait ( kis kaliberű lövegek,gyenge páncélzat ) számítva az ellenséges tankok nagy számára kellő számú páncéltörő löveget vonúltattam fel.Jól tettem,ha vigyázom rájuk a tüzérséggel kiegészítve már kellő erőt képviselnek és erősebb páncélostámadást is feltudtam tartóztatni.Az arzenálom véges számára tekintettel amit csak lehet el kell foglalnom. Azt tapasztaltam,hogy a felderítő páncélautó nemcsak messzire lát,de messzire is lő,jól helyettesítí a mesterlövészt.Segítségével eltudtam foglalni két 81mm-es
    aknavetőt és két páncéltörő ágyut.Igazi nagy akadályt a légvédelmi lövegek jelntenek, nagy pusztítást tudnak véghezvinni soraimban,ha nem tudom kilőni a kezelőit akkor sajnos meg kell semmísítenem őket.A terep nagy, a feladat sok,a harc folytatódik.
  • Tadeus2
    Ajánlom figyelmetekbe az alábbi linket,lehet válogatni a felkínált lehetőségekből,bár a rapidos/data linkek-ből a hatos törölve lett igy nem használható a többit sem.
    http://www.super-warez.net/games/print:page,1,51167-blizkrig-mod-gzm.html
  • Tadeus2
    No pasaran - Nem törnek át! Madrid jól védett és mindene megvan a sikeres feltartóztatásomhoz.Igen-igen kemény küzdelem kerekedett rengeteget és lépésenként kellett mentegetnem.Kipróbáltam többféle taktikát és a légítámadást is addig töltögettem újra amíg elfogadható eredményt értem el(nehéztűzérség kiiktatása).Nagy segítségemre volt a Német Condor légió nehézbombázóival és stukáival a győzelem elérésében.Sokrétű feladat, páncélosok, tüzérség, légvédelem, lövészárkok és városi harc.Veszteséglistámon szerepelt core egységeim fele,De GYŐZELEM Spanyolország szabad Éljen Francó tábornok.
    Következik 1939.09.01 Poland,itt az eredeti blitzkrieg játék kampánya indúlt el kissé feltúrbózva, csak óvatosan az előrenyomulással.
  • Tadeus2
    Ne add fel! Hogy melyik is a második pálya az választás kérdése mert az első feladat teljesítése után (cordoba) két lehetőséget kínál,az egyik Madrid ostroma (2449-es hozzászólásod képe) a másik nos ezt nem tudom de az biztos hogy át kell törni a vonalaikon.Én a következő megoldást használtam: légítámadásokkal elhalgatattam a nehézlövegeket,meg kell semmísiteni őket,sokszor próbálkoztam és mentettem mire jó eredményt értem el.Az esetlegesen megmaradt tüzérségüket nehézlövegeimmel kilőttem,bátran mozgasd őket a pálya két széle közt.Ezután lassú,tűzérséggel támogatott páncélos előretörést hajtottam végre csak középre koncentrálva,itt középtájon egy épület körűl ellenállásba ütköztem de a tűzérség segített.Egészen a lövészárkokig előrenyomúltam,ahol beásott páncélosaim mögött elhelyezett aknavetőkkel és könnyű páncéltörő ágyukkal a felderítő autó latóterébe kerűlt lövészárkokat megtisztítottam.Jöhetett a végső roham,a kialakult résen keresztűl minden erőmmel áttörtem egésszen a célig,jelentősek voltak veszteségeim de győzelemre vittem csapataimat.
  • magyargyerek
    Én a második pályát egyszerűen feladtam. Ilyet nem szoktam csinálni de ez van. Nagyon nehéz mert ezek a harmatgyenge tankjaimmal nem tudok támadni. Kilőnek a lövészárkokból sorban. Ha gyalogsággal nyomulok a lövészárkokban védekezők ellen akkor meg azoknak van végük. Arról nem beszélve hogy több helyről folyamatosan ágyútűz alatt tartanak. Óriásiak a veszteségeim. Utálok csalással túljutni, de ha akarok tovább játszani ezt kell tegyem. Egy új pálya érdekében. @Password( "Panzerklein" ) @Win (1)
  • magyargyerek
    Sajnos akkor máshogyan nem tudok segíteni ebben. Nálam azóta megy.Még utánna kéne olvasni a témának de hát kinek van erre ideje...
  • Axon
    Sajna nekem így nem működik. Ha a német kampányt indítom, akkor kidob az asztalra egy hibaüzenettel, ha a szövetséges kampányt indítom, akkor szimplán kifagy.
  • magyargyerek
    Nekem sem ment a saját, a Blitzkrieg-Conversion\Data\ helyről az angolosítás. De olvasgattam a bkportálon ehez tartozó fórumokat és egyik helyen remek tippet adtak: Lásd a megoldást! Tehát a lényege a dolgoknak hogy másold át az általam bepirosított fájlokat az alap Blitzkrieg mappába. Mivel nekem az Anthology van meg hát annak a mappájába másoltam. És láss csodát megy angolul. Azt ne feletsük el hogy így az eredeti gamet kell megnyitni:-))Sok sikert!
  • Axon
    Bemásoltam a data alkönytárba az angol patch-et, de továbbra is ciril betűs maradt a játék.
  • Axon
  • Axon
    Sikerült telepítenem és elindítanom.
  • magyargyerek
    Na lássuk!
  • Axon
    Végre lejött. Most csomagolom, mindjárt telepítem és próba!
  • magyargyerek
    Várom hogy véleményezd a játékot. Az biztos teljesen más az egész mint az előzőek, az eddigi taktika nem jön be. A kis tankok eléggé védtelenek voltak még abban az időkben. Hajrá azzal a letöltéssel!
  • Axon
    A 16 darabból már 15-öt letöltöttem. Sajnos a 16.-at, már csak holnap tudom lehúzni.
  • Axon
    Nem kis munkát feccölhettek bele a készítők. Ezt a játékot már érdemes lett volna kiadni európában is. Biztos sok vevője lett volna, főként németországban.
  • Axon
    Igen-igen tápos annak az 1893-as mauser-nek a sebzése.

Komolyan mnondom hihetetlenül nyálcsorgató ez a mod, alíg várom, hogy lejöjjön. Sajnos még csak a felénél járok a letöltésnek.

Én eddig csak a panzer general 2-ben találkoztam spanyol csapatokkal. Ott is a spanyol polgárháborúval indult a német kampány és vegyesen voltak benne német-olasz-spanyol csapatok. Szomorúságra adott okot, hogy ott is csak egyetlen pálya erejéig harcoltunk spanyolországban, aztán már jött is a lengyel hadjárat.
  • magyargyerek
    Majd elfelejtem a legfontosabb hogy minden egység saját anyanyelvén dumál mikor parancsot adok ki nekik. Spanyol, olasz és német alakulatok vannak.
  • magyargyerek
    Annyi újdonság van ebben a modban.Spanyol nemzeti hadsereg,olasz katonai alakulatok,Fiat truck, és ott vannak már core csapataim is név szerint mind ismerős! A kék teherautó valami civil jármű. A Fiat teherautó után kötött löveg az első chapterben is igen hatásosan működött mert a 76 mmm-es lövegjével folyamatosan tüzeltem az ellenséges lövészárkokat.