Blitzkrieg

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
"Anyámat eladnám az araboknak h meglegyen minden rész a blitzkrieg-böl"

Hamarosan - még ma - felteszem a frissített családfáját a Blitzkriegnek. Na abban benne lesz az összes kereskedelmi forgalomban megjelent rész.

Axon
Számomra a Sudden Strike sorozat és a Blitzkrieg 1 sorozat az etalon. Ezeket sosem unom meg. Bár néha elcsábulok egy kicsit Blitz2-ni, de az valahogy nem az igazi.
Ettöl függetlenül megnézek szinte minden 2. vh-s játékot, van amelyikkel játszok is néhány napot vagy végig is tolom, de nem nyújtott még egyik sem olyan élményt mint a fentnevezett két játék.

én kb 4éve nyomom a blitzkrieg-et és nem unom!!! ez nem semmi...mindég felfedezek valami uj apróságot...
nekem mondod? - Anyámat eladnám az araboknak h meglegyen minden rész a blitzkrieg-böl...én még csak gondolkodóba esem ilyen téren h -blitzkrieg vagy más- ezek a hülyék itt körülöttem azt hiszik h valaminek jó a grafikálya az jó játék...ekkora ökröket...3D? - magasról le ***om! ja és kár h a Blit2 is egy ilyen félig 3D-s motorra van rakva...azzal nagyon elszurták...
Nem tudom ki hogyan van vele de nekem az etalon a Blitzkrieg. A napokban más hasonló játékot(SS)kipróbáltam de grafikailag, élethûség,taktikailag...szóval mindenekfelett a blitz jön be. És most nem akarom fikázni azt a másik game-t.A mai gépeken totál felhúzott felbontással (1280x1024) minden igazi stratégia géniusza a blitz. Mondjuk én nagy close combat stilusú games rajongó voltam tehát az ilyen tili-tologatós gamek bejönnek. Annak idején a commandos 1 szintén ilyen tologatós, másnak idegölõ,nekem kihívás harc, volt. Jó, persze szép is az a 3D meg minden, mondjuk a company heroes pld..ben, de az megint más. Pár hónapja elcsábultam az utóbb említett game multizós része felé. Csak azért áldoztam 8 kemény ezrest hogy a neten company heroest nyomhassak. Sose adtam ki gamesra ennyi pénzt, de annyira tetszett. Aztán a neten sz**rrá vertek vagy ötvenszer a nagy profik és azóta azt nem nyomom. Pedig grafika na ott aztán van. De más az élmény.Szóval gyerünk a blittzel.

Két tigrisem egyéni akcióba kezdett, felderíti az ágyúzás fészkét és megsemmisíti.

jaja ez sokszor megtörténik a játékban,meg az h pl kapok 4db ágyut,de nincs az egész pályán raktár,igy amikor a kamionokból kifogy a löszer akkor nincs több golyó...de kilehet taktikázni különben...
2234.-en actung panzer elejét ismertem fel a képedet Axon.Na itt szenvedtem az lett a vége hogy kifogyott a lõszerem, töltõkocsi meg nem volt. Folyton kilõtték ha túl közel mentem a lövészárkokhoz a jármûveimet.

Axon
Most csak belenéztem. Elõször befejezem a Total War-t és majd csak ezután nézek másik küldetések után. Van belõlük most bõven - szerencsére.

de piszok nehéz majd meglátod..tolj bele axon egy kicsit
há mert ez még egy ilyen *gyakorlat* német földön...báris igy irja az elsö missziót...ez után megy csak a gelb* hadmüvelet lengyel földön...
Axon
Kipróbáltam az actung panzer-t. Miért van az, hogy németek harcolnak németek ellen?

Axon
Megpecsételted a tétova orosz tankok sorsát. Szinte iskolapélda.

Axon
Eddig nem ismertem ezt a Grille-t. Átnéztem az adatlapját.

Axon
Már láttam ezt a patch-et, de nem igazán fogott meg a stalingrad menüje, hogy feltegyem a blitzre is.

Pillanatok alatt végeztek a terep bolsevikmentesítésével. Stratégiai fontosságú pont, itt kell áthaladnom a hadseregemmel.

Rakétavetõim tömeges bevetése eredményes.

Fontos a jó taktika és itt egy remek példa erre:

Kerestem neki egy ingyenes helyet remélem nem tolják le.
OperationNorth.pak és OperationNorthru.pak két 4.5 MB-os fájl amit mint tudjuk a Blitzkrieg/Run/data...mappába kell tenni.

Ez az Operation North?Jónak tûnik!Csak 9 mega a telepítõje,nem?😄 Elküldhetnéd nekem magyargyerek!
Elfoglaltam az állomást. Ennek jutalmául utolértek core egységeim. Most érkeztek én magam vezetem õket.(az elsõ tigerben ülök)

Sziasztok!Axon!A Wespe és a Grille közt azért vannak különbségek!😊 De abban igazad van,hogy mindkettõ önjáró könnyû löveg.Íme a Wespe.ÉS itt van a Grille!!!Guck ma'!😄
én az actung panzerban kaptam a minap karl mortárt,csak az volt a baj vele h 3-4 golyólya volt,és kevés volt a kamion....de azért mikor az valahova oda pörkölt
..........
szesztek látom a grillet tényleg profi én még nem találkoztam ilyennel...ami az orosz vasúti ágyut illeti..azzal már harcoltam is valamikor a sovjet kampányban h jól tudom,de nem találkoztam még soha DORA
német 800mm-eres ágyuval,ti láttátok már a Blitzkriegben valahol? Sevastopolnál nagy szerepet kapott...
Én most Stalingradosítottam a menümet. Stalingrad UI for Blitzkrieg egész jó lett.

Axon
Megtisztítottam egy orosz várost a bolsevikoktól:

Axon
Oroszországi harcok. Stug-om éppen szintet lép egy T34-es sikeres kilövéséért:

Axon
Egy érdekes kép egy érdekes jármûrõl még a sivatagos pályákról.
Ez egy Grille és tényleg remekül grillezte az ellenséget. Szerintem egy Wespe-re hasonlít, de Grille jármûrõl még nem hallottam. Hatalmas sebzése van és tüzérségként is mûködött. Eszméletlenül pontos tüzérségként, szinte mindig egy lövésbõl leszedte a távolli ellenséget:

Axon
Ott figyel egy SiG is, amit itt Bison néven emleget a program.

Axon
Végre kikerekedte a sivatagból és lerohanom az oroszokat:

Érdekesség, hogy hoztam magammal egy olasz páncélvadászt, aminek páncélzata még nagyon sokáig jóval erõsebb a német páncélosokénál és tûzereje is kimagasló. Másik jellegzetessége, a pontossága. Számomra úgy tûnt, hogy jóval pontosabban lõ mint a többi egység. Szinte mindig elsõre (esetleg másodikra) telibetalálja az ellenséget.

Axon
Most pedig jöjjön néhány régóta ígérgetett kép a Total War modból.

Axon
Fú, ez nagyon állat!

Axon
Ez még mindig a Hagelsturm?

Axon
Én ilyen toronnyal már találkoztam, csak nem vasúti jármûvön. Simán le volt pakolva a földre és belõtte az egész pályát, jól megnehezítve az életemet.

Axon
Ki tudnád próbálni a #2187-es beírásban említett Gold verzióból a Bitva chernoje zolotov részt. Mert az a rész nekem már megvan vagy 2 hónapja, de nem sikerült életre keltenem. Pontosabban az általad említett orosz nyelvi beállítás után végre mindenféle machináció nélkül elindul, de a kampányok sem indulnak és a single pályák sem látszanak.

Nekem sajnos csak hétfõre vagy keddre fog leérni.

Axon
Az angol verziójú Sudden Strike játékokban már betéve ismerem a menüt, így hamar megtaláltam én is a sebesség csúszkát. Egyébként a csúszka kb. egyharmadánál van a reális (valóságoshoz közeli) sebesség, de persze mindenki ízlés szerint állítgathatja.
Egyébként ez a rész (Europa2015) modern környezetben játszódik ugyan, de az eredeti Sudden Strike részek mindegyike II. világháborús játék és a Blitzkrieg sorozatot is ez inspirálta.

Axon
Az én Blitzkriegem már szét van erõszakolva egy rakás textura moddal. Van fent külön a harckocsiknak (ez látható a képen is), külön a robbanásoknak, külön a hangoknak és külön a tájnak. Nos ez utóbbi miatt vannak õsziesebb fák és nem az Operation North miatt. Sajnos ezeket a textúra modokat nem iagáz kezeli jól a blitz és egy idõ után hiába távolítom el akár az összes textúra modot, akkor is megjelennek (erre már mások is panaszokdak). Ilyenkor csak egy teljes uninstall/újrainstall páros segít.

Egyébként a játék telepítõje tényleg 30 mega körül van, de az csak a telepítõ. Telepítés után 2 db 4,5 megás .pak filet másol a data könyvtárba. Ennyi. Ha fogod és elmeted ezt a két 4,5 megás .pak filet, ami összesen 9 mega és bárhol, bármikor bemásolod egy telepített blitzkrieg játék data alkönyvtárába, akkor rögtön lesz operation North hadjáratod, úgyhogy felesleges tárolni a 300 megás .mdf filet. Ezért mondtam, hogy a tényleges játék 9 mega.

Ilyen vasúti ágyú tényleg volt.180mm-TM-1-180 és még TM-1-180

Érdekes vasúti jármûre bukkantam:

Tegnap én is kipróbáltam a 2015-öt. Szép játék, különösen tetszettek amikor rakétákkal megszórják az ellenséget. Aztán egy folyón átkeltem és kétéltû vizijármûveimnek nem akadály ez. Csak le kell venni a játéksebességet mert nagyon gyorsan szaladgálnak a jármûvek.(legalábbis nekem) Na az még egy mókás amikor az orosz menûben kerestem a game speedet. Próba cseresznye ez, minden gombot kipróbáltam mire rájöttem melyik az.

Igazad van Axon az Operation North-al kapcsolatban. Azt láttam én is hogy van egy mappája amiben 3 db bemutató video van. Most néztem meg és egy másik játék beharangozó filmjei. Tehát az érdekes hogy minek teszik be mikor semmi köze a blitzkrieghez. Tulajdonképpen 33 MB az ami az Operation North. Másik gépemre is felraktam de oda már csak ezt a kis adatot és simán ment. Természetesen felment a Blitzkrieg Anthology-mra és betelepült mint custom chapters. Nálad ugyanez a kép mintha õsziesebb lenne a táj?

Axon
Én is kipróbáltam az Operation North-ot. Az átverés az benne, hogy mindössze 9 mega a hasznos méret a többi 300 mega szemét:

Axon

Axon
Csata:

Axon
Menü:

Axon
Sikerült beszereznem és kipróbálnom az Europa 2015-öt.
Beteszek ide is néhány kedvcsináló képet.

Axon
Ha mázlim van (nem szakad meg a letöltés) akkor fél óra múlva lent lesz a teljes Europa2015. Na arra nagyon kíváncsi vagyok.

Axon
Lejött végre nekem is az operation North. Én is kaptam hibaüzenetet a telepítésnél, ráadásul ugyanazt mint az Ice Crusader telepítésénél. Ott azt csináltam, hogy a telepítõ file nevét (ami ciril betûs) átírtam normál betûkre és a setup.ini filet módosítottam az új névre. Így már simán feltelepült. Most megpróbálom a te módszereddel, azaz a nyelvi beállítások módosításával.

Axon
Úgy látom gigantikus méretû a térkép. Lesz bõven csata, mire átrágod magad rajta.

Utolsó, 9.chapter következik. Megint tél van és ez valamilyen visszafoglalt város lehet mert mindenhol romok.