Blitzkrieg
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igazad van. Én hat tankot számolok össze, de lehet hogy van több, esetleg rakétás egységei is lehetnek.
De attól is lehet, hogy néhány tank beragadt a már kilõttek mögé és a mozgással voltak elfoglalva és enm a lövéssel.
De így is nagyon érdekes eset😊
De attól is lehet, hogy néhány tank beragadt a már kilõttek mögé és a mozgással voltak elfoglalva és enm a lövéssel.
De így is nagyon érdekes eset😊
Ha megnézed, akkor láthatod, hogy a középen levõ orosz tanknak éppen most repül le a tornya. Ez a csata - akár mekkora is a kilõtt orosz tankok mennyisége - csak néhány másodpercig tarthatott és éppen a kép készítésének pillanatában lövik ki az utolsó orosz tankot. A javítások ennél hosszabb ideig tartanak. Másrészt csata közben nem ildomos tankot javítani, mert az ellenséges egységek elõszeretettel támadják a mûszaki egységeket valamilyen oknál fogva, így hiába vannak azok egy tank mögött mégis õket kezdik támadni.
Harmadrészt a képen három muníciós teherautó is látható, így hozzájuk is tartozhat az a két mûszakis katona amint éppen lõszerrel töltik fel az egységeket.
Ha kijelölünk egy tankot javításra, akkor a javító jármû szinte közvetlenül a tank mellé szokott állni. Ezután persze elkódorognak a javítós katonák a közelükben levõ más sérült jármûvekhez is. A képen viszont egyik tank mellett sem áll a javító jármû.
Harmadrészt a képen három muníciós teherautó is látható, így hozzájuk is tartozhat az a két mûszakis katona amint éppen lõszerrel töltik fel az egységeket.
Ha kijelölünk egy tankot javításra, akkor a javító jármû szinte közvetlenül a tank mellé szokott állni. Ezután persze elkódorognak a javítós katonák a közelükben levõ más sérült jármûvekhez is. A képen viszont egyik tank mellett sem áll a javító jármû.
Nem cheatet használt. egyszerûen folyamatosan javította az egységeket, vagy már a feljavítás után készítette a képet.
Ha megnézed a középsõ tank mögött ott áll két szerelõ.
Ha megnézed a középsõ tank mögött ott áll két szerelõ.
Huhh, megkaptad a komplett wermacht-ot :-)
Ha viszont elvette a core egységeket, akkor inkább felejtõs.
Ha viszont elvette a core egységeket, akkor inkább felejtõs.
A Total War modot, csak be kell másolni a data alkönyvtárba. Aztán semmi load mod, vagy ha be volt eddig töltve valamilyen mod, akkor detach all mod.
Ezután bemész a kampány menübe és elindítod az eredeti német vagy orosz kampányt, mivel ezeket szerkeszti át.
Ezután bemész a kampány menübe és elindítod az eredeti német vagy orosz kampányt, mivel ezeket szerkeszti át.
A Sztálingrádban nem volt tapasztalati pontja az egységeknek és core egységek sem voltak. Van egy patch hozzá amivel már core egységek is vannak a Sztalingrádban, de az bûnrossz.
Elkalandoztam a bkportál fórumaira és megakadt a szemem a hagelsturm mod lapjain. Van rengeteg kép, beírás, amit természetesen nem értek mivel németül cseverésznek. A beszúrt képekrõl minden pályát megismerek hiszen a hetekben nyomtam végig a chaptereket. Megakadt a szemem ezen a képen amit áthúztam ide "elrettentésként" Hogy lehet az hogy összeszámoltam!: 18db orosz tankok egyetlen sérülés nélkül kilõt a játékos? Ez csak egy módon lehetséges, csalással.

Egyébbként ezzel a patchal meggyûlt rendesen a bajom. Mert nagyon megnehezíti a támadásaimat ugyanis nehézre sikeredett ezzel a chapter. Sokkal több löveg van velem szemben, akkor + még katyúsázik is, és vannak ugye + tankjai. Sõt, a hátsó alakulataimat 3 tankjával északi irányból támadta...szerencsére 4 tankom hátul lebzselt, úgyhogy azok lerendezték.Az elõzõ feladat megoldása az lesz hogy vissza kell térnem olyan mentéshez amikor még a jav.jármû fullosan van, és persze nem javíthatok, csak az elsõ romba dölt raktárra kell tartalékolnom a javítókapacitást.
Ez nem lesz jó így hogy a következõ raktár megint így fogad, lerombolva felrobbantva. Patt helyzet mert az én javítókocsimmal már kifogyasztottam az összes készletet. Tehát még annyi ereje sincs hogy akár a raktárat megjavítsa.

Mivelhogy javítójármûveim száma 1db igy tehát inséges idõket élek ebben a chapterben. Már alig vártam hogy elfoglaljak egy utánpótlást biztosító raktárat amikor ez a látvány fogadott:

Amint az várható volt ezzel a patch-al több az orosz is. Tegnap játszottam le ennek a 2.chapternek az elejét és akkor még nem jöttek szembe ilyen tankok. T-28-as nekem új fajta típus.

Igencsak szembetûnõ hogy ugyanaz a kezdõpálya ezzel a moddal mennyivel több egységet ad. Egy viszont furcsa, az hogy nem látom a core egységeimet? És a másik kérdés hogy az orosz oldalon vajon szintén több az ellenség? Majd kiderül játék közben. Letölthetõség: Patch-mods v1.1 for " Operations the North

Az Operation Northoz találtam egy jó kis patchet. Nemrég adhatták ki mert a fórumozók most januárban értekeztek felõle a blitz potálon. De ott nem található meg ez(néztem) tehát csak valami orosz cucc lehet. Nos a lényeg hogy megnövekedett az egységeim száma! Milyen jó hogy ide szúrkálunk be képeket,játékállásokat, mert most is ez segített ebben. Íme ugyanaz a kezdõ pálya alapállásban,és majd beszúrom a moddal megspékelt felállást.

Az operation north-nál azt a két pak fájt tedd be a data mappába. Utánna következõt kövesd: elõször is alapbeállításra gyere vissza bármelyik modba voltál benne.(detach all)
Aztán new game-------custom game----custom champaign és ott van felül 2x 10 chapter. Total war nekem nincs meg, úgyhogy nem tudom, de valószínûleg hasonló dolgot kell lejátszani a menüben.
Aztán new game-------custom game----custom champaign és ott van felül 2x 10 chapter. Total war nekem nincs meg, úgyhogy nem tudom, de valószínûleg hasonló dolgot kell lejátszani a menüben.
Helló!
Segítség kellene a következõben. A total war mod pakját csak be kell másolni a data könyvtárba és új kampányt indítani vagy az opciókban lévõ load modnál betölteni? Mert ott nekem nem jelezte csak a barbarosszát ill. a hagelsturmot. A másit kérdés az operation north-hoz ugyanez letöltötem a linkrõl a kép pak fájlt bemásoltam azt semmi.
Valaki segítsen légyszi!
köszi
vfrtom
Segítség kellene a következõben. A total war mod pakját csak be kell másolni a data könyvtárba és új kampányt indítani vagy az opciókban lévõ load modnál betölteni? Mert ott nekem nem jelezte csak a barbarosszát ill. a hagelsturmot. A másit kérdés az operation north-hoz ugyanez letöltötem a linkrõl a kép pak fájlt bemásoltam azt semmi.
Valaki segítsen légyszi!
köszi
vfrtom
Az elsõ pont elérése.

2.chapter Operation North kiegben. Nyitóképe. Kerestem a sztálingrádosított menümben a tapasztalati pontokat, de nem látom. Ezen nincsenek.

Nem ez nem az, ez csak a menü része mivel hogy átalakított a menüm.
Operation North 1.chaptert nyomtam és kész. Érdekes kitüntetést kaptam, mivel hogy a német oldallal voltam! Jó jó tudom, orosz nyelvû a kieg, de azért mégiscsak...Talán át kéne mennem átvenni Moszkvába?:-) Na mindegy.

Én meg pont a szürke szint szeretem a tankokon. Na persze csak a háború eleji tankokon, késõbb már a terepszínû tankok a kedvenceim. Egyébként mindig használok textúra patcheket a blitz-hez. A Total war modnál csak azért nem használok, mivel annak van saját textúrázása. Ezért szürkék a tankok a közepes szintig.
jó az itt is
ja az az a pálya axon,és ott az ágyú....ja neked nem rideg kül az a szürke szin a tankokon? nekem olyan visszataszitó...
Szia. Bocs az elõzõ képet a Blitzkrieg 2-be szántam.
szesz magyargyerek!
Egy jó kis B2 map letöltõhely lehet ismerõs nektek:
http://blitztranslate.narod.ru/Index.html
Na onnan való ez a szép kis küldetés. De ugyaez a map megvan a bkportalon is. http://bkportal.com

http://blitztranslate.narod.ru/Index.html
Na onnan való ez a szép kis küldetés. De ugyaez a map megvan a bkportalon is. http://bkportal.com

Valamikor régen már megcsináltam ezt a pályát, de akkor még a Hagelsturm v1-el és akkor már ezen a pályán is voltak core egységek.
Kockás térkép meg kockás jármûvek nekem is voltak. De ha nem rakom sokféle moddal tele akkor nincs ez. Legutóbb a stalingradosított menûnél gabajodott meg a blitz. Néha beadja azt a szép vonalzót a menübe, néha meg nem. De ennyi gyerekbetegség még belefér, mert cserébe milyen könnyû rakosgatni a *.pak fájlokat a data mappába és már megy is az új cuccos.
2263. Ezt a 2.chaptert nemrég nyomtam. Látom te is elaknásítottad a terepet és azzal tudtam megfogni az oroszt. A végén ki kell mentened a pálya jobb szélén megérkezõ parancsnokot, vidd be oda hozzád és már kész is.
2263. Ezt a 2.chaptert nemrég nyomtam. Látom te is elaknásítottad a terepet és azzal tudtam megfogni az oroszt. A végén ki kell mentened a pálya jobb szélén megérkezõ parancsnokot, vidd be oda hozzád és már kész is.
Én is találkoztam már kockás tigrissel. Anno be is tettem a képet ide a topikba. A Total Challenge 2. részében találkoztam vele. Az érdekessége az volt, hogy egy másik gépen kipróbálva már nem volt kockás a tigris.
Gondolom sok függ attól, hogy mennyire van széterõszakolva egy telepített blitzkrieg a különbözõ modok, textúra modok és mindenféle rátöltött biszbaszok által.
Gondolom sok függ attól, hogy mennyire van széterõszakolva egy telepített blitzkrieg a különbözõ modok, textúra modok és mindenféle rátöltött biszbaszok által.
Ez a kockás "megjelenítés" a Blitzkrieg modjainak -mondhatni- a gyermekbetegsége. A Total War modban a háború középsõ idõszakától látható a He-111-esek festéseként, de láttam már egy másik modban egy M3-t kockás rejtõszínnel a sivatagban tevékenykedni, és sorolhatnám még.... kár, hogy ilyen kis megjelenítési problémák kisérnek sok, jól sikerült modot.
Bár ez fikarsznyit sem von le a játék élményébõl, csak pöppet zavaró.
Bár ez fikarsznyit sem von le a játék élményébõl, csak pöppet zavaró.
Közben tolom a Hagelsturmot is. Éppen a 2. pályán vagyok és az oroszok rohamoznak több helyen is.
Az egyik helyen éppen visszavertem az ázsiai hordákat:
Szép kis roncstemetõ.
Az egyik helyen éppen visszavertem az ázsiai hordákat:
Szép kis roncstemetõ.
Én azért nem nevezem a BH-t kiegnek, mert önálló játék, tehát nem kell hozzá a Blitzkrieg. Gyakorlatilag a teljes értékû Blitzkrieget tartalmazza a kampányok nélkül és felhasználható bármilyen modhoz vagy szerkesztett pályához. Gyakorlatilag ugyanaz mint a Blitzkrieg csak a kampány ki lett benne cserélve egy másikra.
Állatul mutat a "fõnök" a gyönyörû terepszínû festésével. Azért az a nashorn csem csúnya, fõként a tûzereje impozáns.
ja meg még annyi h a burning horisont az nem alapjáték,hanem kieg nem?
naa ez profi kis lista,bevallom ez már kellett nekem nagyon,mert elég sok homály fedi a blitz. részeket...de hol a pics..ba lehet beszerezni ezeket a ritkaságokat? - Nem is beszélve arról,h én még a Stalingradot sem huztam le...sem pedig a -mission barbarosat-...az kül a baj h senkit nem ismerek szemályessen aki Blitzkrieget játszana,akárkinek megemlitem,azt sem tudja eszik v isszák...
ja és ez a pálya ismerös nekem Axon...ez az alapjátékban is benne van a német kampányban,v te azt játszod? lessz a pálya közepén egy nagy ágyu ami vonatra van szerelve,egy olyan amilyet a magyargyerek is bedobott valamelyik nap....
ja és ez a pálya ismerös nekem Axon...ez az alapjátékban is benne van a német kampányban,v te azt játszod? lessz a pálya közepén egy nagy ágyu ami vonatra van szerelve,egy olyan amilyet a magyargyerek is bedobott valamelyik nap....
Megcsináltam két mellékküldetést, de mindkettõben ez a felcserélt szerep volt, így hamar rátértem a fõküldetésre. Szerencsére ott már visszaáltak az eredeti viszonyok. Német gyalogságot és német jármûveket kaptam és az ellenség is orosz:

Éppen támadok egy várost. Jobb-felsõ sarokban egy "ellenséges" német páncéltörõ ágyú. Közben pedig egy orosz javítókocsi javítja a német tankomat:

Újabb képeket készítettem a Total War modból.
Sajnos meghülyült a mod a 2. orosz chapternél és nekem orosz katonákat adott, az ellenség pedig német. A Core egységeim maradtak német tankok, de a nem core tankjaim azok orosz tankok. Az ellenség mint említettem német katonákból és német tankokból áll:

Sajnos meghülyült a mod a 2. orosz chapternél és nekem orosz katonákat adott, az ellenség pedig német. A Core egységeim maradtak német tankok, de a nem core tankjaim azok orosz tankok. Az ellenség mint említettem német katonákból és német tankokból áll:

Szóljatok ha kimaradt valami. Talán lehetne egy listát készíteni a jelentõsebb modokrol és kampányokról (pl. Hagelsturm, Heimatfront, Actung Panzer). Csak ezekbõl kismillió van és kérdés, hogy melyiket nevezzük "jelentõsebbnek".
Itt is van.
Önálló programok nem pedig kiegészítõk (alapjátékok):
- Blitzkrieg
- Burning Horizont
- Rolling Thunder
Hivatalos CDV által kiadott kiegészítõk, használatukhoz valamelyik alapjáték szükséges:
- Mission Barbarossa
- Green Devils
- Mission Kurks
Ezen kívül megjelent a Blitzkrieg Anthology:
- alapjáték (Blitzkrieg)
- két hivatalos kiegészítõ (Burning Horizont, Rolling Thunder)
- Iron Division
- Budapest ostroma
Más kiadó, de agyanaz a motor:
- Great Battles Of WWII: Stalingrad
- Day the After (nem II. vh-s környezet, hanem a hidegháborúban játszódik)
- Cuban Missile Crisis (A Day the After-t ezen a néven adták ki európában)
- Cuban Missile Crisis Ice Crusader (Ez a folytatása a Cuban Missile Crisis-nak)
- World war I
- Mongol Dzsingiszkán (Монгол. Война Чингисхана😉
- Desert Law (Mad Maxes környezetben játszódik)
Hivatalosan kiadott modok, de nem a CDV kiadó adta ki õket(igazi csemegék):
- Total Mission
- Total Mission 2
- Bourning Earth
- Desert Fox
- Leningrad Battle
- Battle of Berlin
- Beyond Overlord
- Talvisota
- Operation North
- Frontal attack 1 (francia nyelvû)
- Frontal attack 2
- Total Challenge 1
- Total Challenge 2
- Total Challenge 3
- Total Challenge 4
- Total Challenge 5 (ez az utolsó már nem 2. vh-s egységeket vonultat fel, hanem a modern kor harci egységeivel háborúzhatunk)
Önálló programok nem pedig kiegészítõk (alapjátékok):
- Blitzkrieg
- Burning Horizont
- Rolling Thunder
Hivatalos CDV által kiadott kiegészítõk, használatukhoz valamelyik alapjáték szükséges:
- Mission Barbarossa
- Green Devils
- Mission Kurks
Ezen kívül megjelent a Blitzkrieg Anthology:
- alapjáték (Blitzkrieg)
- két hivatalos kiegészítõ (Burning Horizont, Rolling Thunder)
- Iron Division
- Budapest ostroma
Más kiadó, de agyanaz a motor:
- Great Battles Of WWII: Stalingrad
- Day the After (nem II. vh-s környezet, hanem a hidegháborúban játszódik)
- Cuban Missile Crisis (A Day the After-t ezen a néven adták ki európában)
- Cuban Missile Crisis Ice Crusader (Ez a folytatása a Cuban Missile Crisis-nak)
- World war I
- Mongol Dzsingiszkán (Монгол. Война Чингисхана😉
- Desert Law (Mad Maxes környezetben játszódik)
Hivatalosan kiadott modok, de nem a CDV kiadó adta ki õket(igazi csemegék):
- Total Mission
- Total Mission 2
- Bourning Earth
- Desert Fox
- Leningrad Battle
- Battle of Berlin
- Beyond Overlord
- Talvisota
- Operation North
- Frontal attack 1 (francia nyelvû)
- Frontal attack 2
- Total Challenge 1
- Total Challenge 2
- Total Challenge 3
- Total Challenge 4
- Total Challenge 5 (ez az utolsó már nem 2. vh-s egységeket vonultat fel, hanem a modern kor harci egységeivel háborúzhatunk)