3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • butuska66
    Első pályába belekostoltam de hamar meguntam.

Egy kis szívességet szeretnék kérni tőled. Ha van a 2. pályáról mentésed s azt el tudnád küldeni nekem, vagy feltöltenéd valahova azt igazán megköszönném.

Kosovo Sunrise mod demo verziójával csak én játszom itt a fórumon?
  • gooooliath
    szesztek ime az achtung panzer....
    ez a missio piszok nehéz...csak azoknak ajánlom akik fanatikussan szeretnek küszködni....a pájákon sokszor nincs elég lö szer,a kamionok nem automatikusa,azaz manuálissan kell feltölteni öket h kiürül a rakományuk...ez mondjuk piszokul unalmas...uj egység nincs viszont az alapjátékhoz képest egy ujitás van az az h az olasz egységek olaszul is beszélnek...viszont nagyon történelem hü a játék,minden pálya valós csatán alapszik,sött észre vettem h sokszor a pálya formálya is asszociál a hadszintérre...kitünöen stratégia a játék,mindég van uj megoldás,a pályák sok oldaluak...akinek lessz kedve próbálja ki! üdv mindenkinek
  • butuska66
    Ne feledkez meg arról hogy még csak félkész mod-al játtszól. A végleges még messze van....
  • gooooliath
    én meg lassan fejezem az achtung panzert...a napokban csinálok nektek egy kis beszámolót a missióról,h tudjátok mire számitsatok h kedvetek lessz játszani...
  • gooooliath
    aha láttam youtubon...tiszta mai kor t55 t72...stb...helyszin a jó öreg balkán...2011 ben...csak kár h a tankok hangját nem cserélték ki azért..pl a t55 nek ugyan az a hangja mint a t 34nek az alapjátékban...de érdekes...ki kell próbálni..
  • butuska66
    Ez idáig a Blitzkrieg 1 alá készített legjobb mod.
    Nézd meg a BKportál fórumán a képeket és probáld ki a demot. Semmi köze a VH-hoz. Modern fegyverek és TELJESEN modern környezet. Pl utjlző táblák panelok autosztráda stb...
  • gooooliath
    mi a jó ég az a kosovo sunrise? valami e világi balkán cucc? vagy?
  • butuska66
    Megjelent a Kosovo Sunrise Demoja. Régóta várom már ezt a mod-ot BKportáal fórumáról már letölthető, gondolom nemsokára a főoldalra is kiteszik a linket
  • magyargyerek
    Mi már teszteljük a játékot évek óta:-) válasz erre:#2683
  • butuska66
    Szívesen beszálnék hozzátok. Email címem nincs de itt vagy a BKportálon pm-ben elérhető vagyok. Egyébként Bkportálon bejelöltelek barátnak.
  • ngazsi
    Sziasztok!BlitzR problémád megoldása:az RT telepítőjét xp-kompatibilitási módban futtasd és utána is állítsd be hogy induláskor kompatibilis módban fusson a játék ,ezután nyugottan futtasd rajta a dual core patc-et müködni fog.A vista kompatibilitási modulja a hasonló problémák 90%-át megoldja csak az egyszerű userek elfelejtik használni,inkább az op-ot szidják és esküsznek a régire, így volt ez a 95,98 stb-vel is.Uraim eljárt az idő tessék fejlődni és megtanulni használni az új dolgokat.ÉS ISMÉT EGY FELHÍVÁS : MAGYARÍTOTT BLITZKRIEG JÁTÉKHOZ TESZTELŐKET KERESEK! IDE IRJ:[email protected]
  • butuska66
    Dual core szokott még bekavarni e régebbi játékoknál, bár tény hogy az eredeti Blitzkrieg játékokban több bug-al futottam össze multi-ban mint a crack-eltben
  • Peter083
    Szedd le torrentről, és működni fog. Ezért nem szoktam eredeti játékot megvenni.
  • Peter083
    Szedd le a vistát, amúgy is egy fos.
    Szerintem (bár 100 emberből 90-nek hasonló lehet a véleménye)
    Nekem Xp van fent, arra pedig simán felment, bár az nem eredeti, bolti verzió volt.
    A Windows XP a Service Pack 3-mal sokkal megbízhatóbb.
  • BlitzR
    Sziasztok! Gondolom majdnem mindenkinek megvan a rolling thunder. Nekem az a problemam vele hogy vista alatt dual core procival nem fut le valamiert. Az eredetim van meg es ott az install-nal kiirja hogy csak az xp-t es az elodeit tamogatja es nem is tudom feltelepiteni, viszont a no cd crack-el meg nem tudom ratenni a blitzkrieg dual core patch-et...szoval nem tudom mit tegyek! Valakinek van otlete? Koszi!
  • butuska66
    http://bkpforums.com/phpBB2/viewtopic.php?f=38&t=8192
  • butuska66
    Első Vh őnálló játék. Jó lenne de elképesztően primitivek a pályák a törtenelem hűsége a játéknak szinte semmi.

Egyébként bolban kephetó volt.
  • Peter083
    Jupijééééééé!!!!!!Új daemon tools kellett csak.
    Az első világháborús modot honnan lehetne megszerezni?
  • Peter083
    Az a verzió, ami leszedtem:
    Talvisota1 mdf 403MB
    Talvisota2 mdf 390MB
    A Daemon Tools nem érzékeli őket.
    Az előző oldalról származó magyargyerekes linkről szedtem le, amúgy nem tudom mit csináljak.
    4.06-os daemont használok.
    Lehet, hogy azzal van a baj?
  • butuska66
    Este 9 fele elküldöm pm-ben annak a ruszki honlapnak a címét honnan én szedtem le
  • Axon
    Mi magyargyerek linkjéről töltöttük le és az tökéletesen működik. Lapozz vissza a fórumban és biztos megtalálod.
    Egyébként a Talvisotából 2 verzió is kering a neten. Nekem megvolt mindkét verzió. Már a méretük is jócskán különbözött több száz megával. A kisebb méretű valószínűleg egy korai alfa verzió volt ezért töröltem is, de a magyargyerek által linkelt az a megvásárolható teljes verzió volt.
    Mondjuk abban mindkét verzió megegyezett, hogy tökéletesen működött mindkettő.
  • Peter083
    Winrarral csomagoltam ki, de a fájl lehet hibás.
    Honnan lehet leszedni a működőképes verziót?
    Az első világháborús kiegészítőt már sok helyen kerestem. Tudna valaki rapidos linket adni?
  • Peter083
    Sziasztok!

Leszedtem a Talvisotát - http://www.maxdown.ru/2007/12/27/talvisota-ledjanojj-ad1c.html
    Mikor elkezdeném feltelepíteni, a daemon tools-ba való bemountolás után nem érzékeli a berakott meghajtóban a fájlt.
    Aki tud, kérem segítsen.
    Segítségeteket előre is köszönöm
  • Axon
    Nekem is volt már minimap-on is.
  • Richtofen
    Igen a bkportal-on láttam ezt a pepita problémát, de az nem a minimapre vonatkozott ha jól emlékszem, hanem a főképernyőn az egységek textúrájára.

Nincs fenn semmi mod. Az igazsághoz tartozik, hogy két helyen játszom felváltva (a munkaidőt is el kell tölteni valahogy ;)), és a mentéseket másolgatom oda vissza. Legtöbbször ilyenkor jön elő de nem törvényszerű.

Na mindegy, ha megunom újratelepítem az egészet.
  • Axon
    A bkportalon van szó erről a problémáról. nekem is fordult már elő egy-két alkalommal, de olyankor amikor éppen csak kipróbáltam egy modot, így nem is foglalkoztam vele. Nálad viszont az alapjátékoknál jelentkezik ez a probléma, így ez nagyobb gond.
    Nekem is eredetiben van meg az Anthology és nincs vele semmilyen problémám.
  • Richtofen
    Igen, eredeti. Ajándék lónak nem nézném a fogát.

Azon a mapen egyébként túlmentem térkép nélkül, amin fehér volt a minimap. De a pepita minimap probléma előjön néha, és olyankor újra kell kezdenem a küldetést.

Tegnap még találtam a neten valami LaPlata Studio féle javítócsomagot a BH-hoz, ami nem teljesen hivatalos, nem a CDV-n keresztül adták ki, hanem a saját honlapjukról tölthető. Errő van valami infótok?
  • butuska66
    Nekem a 2 rész külön van meg és crack-elt. Így hála az égieknek semmi ilyen probléma nem szokott felmerülni.

Ami viszon a legállisan vásárolt BK1-ben lévő bug-ok simán előfordulnak a többi crack-elt részben vicces nem? De azok sem ennyire kirívóak mint ami nálad van.

P.S:Egyébként Antology-d bolti ?
  • Richtofen
    Problémám van, jól jönne valami tipp. a BK Antology-ból telepítettem a Burning Horizon+Rolling Thunder párost. A BH-t játszom, és rendszeresen előfordul, hogy küldetés kezdetén, vagy korábbi állás betöltésekor úgy jön be a játék, hogy a minimap vagy hófehér, vagy pepita(sakktáblaszerű), de nincs rajta terep. Párszor segített, hogy End Mission/Restart Mission-t nyomtam, de most pl asszem Tobruknál járok és nincs térképem.
  • Richtofen
    Sziasztok. Pár napja elkezdtem játszani a Burning Horizon-t és azt vettem észre, hogy amikor több parancsot adok az egységeknek (Shift-tel), akkor a beásást (F) nem veszik figyelembe. Pl azt mondom egy AT ágyúnak hogy foglaljon el egy pozíciót (jobb klikk) majd Shift-S-sel forduljon irányba, aztán ássa be magát(Shift-F), akkor nem hajtja végre a beásást. Külön meg kell nyomnom az F-et amikor odaért a kijelölt helyre. Az alap BK-ban ez működött. Csak nekem működik így vagy nektek is?
  • butuska66
    Sajnos a frissités ikont nem lehet lenyom ni. Valami andress .dat file -ban van a hiba.
  • Axon
    Az ed2k kliensekben (legalább is az enyémben) van egy olyan gomb, hogy szerverlista újraletöltése vagy frissítése. Ezt meg kell nyomni és ezután újra próbálkozik a kliens a csatlakozással a szerverekhez.
  • butuska66
    Nos egy kicsit kitérnék az összecsapásokra:

A pálya középső részén lévő falvaknál egy a térképet teljesen kettészelő fronvonalat akartunk kiépíteni. Nos a gond az volt hogy túl szétszoródtak a csapataink s ezt a gaz ellen észrevette ezért összevont csapataikkal totális rohamra indultak a pálya közepén lévő falu ellen. Majdnem sikert értek el lassan tudtuk csak középre összevonni csapatainkat. Cserébe a támado csapatok élvezhették a tüzérségi zárotüzünket. 40percig harcoltunk a faluért mire a mi javunkra billent a mérleg( megjegyzésként annyit hogy 10percenként jött az erősítés) Végűl mi kezdtünk ellentámadásba de elakadtunk eg gyalogsági aknamezőn s eközben záporozott ránk az aknavető lövedékek.
    A pálya északi hegyvidékek tövénél akadt el a játék a korábban leírt srcipt hiba miat.
  • butuska66
    Elnézésetek kell kérnem az off-ért de olyan boldog vagyok hogy alig bírok magammal. 40mb lejött a Battle of Berlinből.

Axon mondtad hogy kadra nem tudsz felmenni. Nekem pont az ellenkezője a probléma napok óta nem tudok ed2k szerverre felmenni. Ugyanis a szerver lista üres lett s nem tudom mi lehet a gond.

Bkportal-ról letölthető Spanish Civil War mod-hoz csináltam egy mp pályát.1937-ben egy fiktív harc.
    Persze nem teljesen fiktív mert 1937-es sereglista alapján állítottam össze a csapatokat. A térképemet a földrajz athlas ihlette.
    Sajnos képet még nem csináltam de nemsokára az is rakok ide a fórumra.

Térkép a következő: Északi része a pályának csupa hegy , szikla , magas domborulat. Pálya középső része dimbes dombos paraszfalvakkal tarkított rész. A déli szakasz hatalmas rétekből illetve egy sávban már tengerből áll.

A pályám északi dombos résznél jönnek ki a köztársaság söpredékeiből verbuválodott anarchista illetve a különböző országokból összejött önkéntes csőcselék( pl cseh ,lengyel, amerikai, stb...)
    Déli részről jönnek a a Franco vezette keresztény konzervatívak illetve olasz német csapatok (pl olasz fekete ingesek is vannak a Mod-ban)

Nos a pályámat 4 úriemberrel teszteltem. Sajnos egy álltalam elkövetett scriptelési hiba miat a meccs megszakadt, de így is tudtunk másfél órát játszani.

Ütközetek gyalogos harcokból álltak aknavetők fedezete mellett. Az északi hegyvidékes részen sok lővészárkot helyeztem el így ha a "köztársaságnak" rosszul állna a szénája akkor könnyen visszavonulhassanak. Mindkét oldalon induláskor 4-4 db páncélost raktam be. Igaz ezek 10 percig szerepeltek valamiért hamar elfogytak...
    A "köztársaságnak" 3-3db orosz tisztett raktam be ezek voltak az orosz tanácsadók, a seregeik vegyes önkéntesekből álltak.
    Köztársaságiaknak adtam még 1-1 40mm borfors légelhárítótt.
    Franco tábornok serege értelemszerűen spanyoloból áll illetve egyik játékos németeket irányít a másik olaszt.( úgy megtetszettek a feket ingesek hogy én vezettem az olaszokat.)

Legierő felosztása a következő Köztársaság: 2db felderítő 4 vadászgép.
    Francoék: 2db felderítő 4 vadász 1 ejtőernyős 1 bombázó.

Tüzérség összeállítása most ne jutt eszembe "köztársaságnak" 4-4db aknavető Francoék 1vh-ból hátramaradt tábori tarackokat kaptak.
  • Richtofen
    Köszi szépen, és bocs az OFF-ért.

Egyébiránt az alap BK-tolom éppen, német kampány, '44, Ardennek ellen-offenzíva
  • Axon
    Én erről a 2 db változatról nem hallottam. Csak az önálló játékként megvásárolható verziót ismerem. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy ügyes barkácsolók kioperálták belőlle a grafikai és pálya adatokat és ezt rátöltve egy alap Sudden Strike 2-re, megkapjuk a Hidden Stroke 2-t. Bár ennek nem sok értelmét látom.
  • Axon
    Igazad van, a Sudden Strike dolgokat a Resource War topikban szoktuk kitárgyalni.
  • Axon
    Összeállítottam egy általam teljesnek mondott mod listát a komplett Sudden Strike családhoz:

Sudden Strike Forever:
    - APRM 3
    - APRM 4
    - RKKA
    - RWM 4
    - RWM 5
    - TWO 2.0

Sudden Strike 2:
    - AFPM
    - COI
    - ERDBEER mod
    - FMRM
    - Forever mod
    - Hellfire mod
    - IKS
    - Longrange (LRM)
    - MWAM 4
    - RKA
    - RWM 6.6
    - Siberium
    - SSNM 1
    - SSNM2
    - TOW
    - VW (Vietnam Warfare)
    - WAW (World at War)
    - Hidden Stroke 1
    - UCM
    - SWW2

Létező, de általam még be nem szerzett modok:
    - Berlin mod
    - RBM
    - GLM

Sudden Strike 2 alapjaira épülő játékok:
    - Hidden Stroke 2
    - Cold War Conflict (Hidegháború 50-60 években Egyiptom, Izrael, Amerika, Észak Korea harcai)
    - Gulf War (Irak-Iráni háború)
    - Black Gold (Irak-Iráni háború)
    - Europe 2015 (Idén megjelent Sudden Strike 2-re épülő játék, a következő évtized katonai konfliktusait dolgozza fel, észtvesztő mennyiségű és minőségű légi egységgel)

Sudden Strike - Resource War:
    - Cross of Iron
    - Less Is More
    - LRM 5 (Longrange)
    - MWAW 4
    - PWM (Pacific War mod)
    - RCM (Real Combat mod)
    - RWG

Létező, de általam még be nem szerzett modok:
    - CCRM mod
    - GFM (Global Force mod)

Érdekesség, hogy maga a Hidden Stroke 1 is egy mod, de ehhez is készült 2 mod is. Ez amolyan mod a modhoz dolog, ezért írtam a HS1 alá kicsit beljebb azt a két modot.
  • butuska66
    Látom Axon mester egy percel megelőzött. :D

P.S:
    HS2 két változatban van egyik egy mod az SS"-höz a másik önálló játék.
  • butuska66
    Ez ittt tényleg off mert van Sudden fórum.
    Na mindegy azért kérdésedre váloszolok.

HS2 egy grafikailag felújított sudden Strike. Szép textúrával és halom új egységgel. Objektívan nem tudok róla nyilatkozni mert egyik kedvencem de van benne néhány zavaró hiba.

Az egyik hogy a tüzérséget lebutították szinte hasztalanná valt. Pontatlan , keveset sebez.

Pályái viszont hangulatosak. PL japán hadjárat mongoliába kalauzol el méghozzá a Kalkin-Ghol-i ütközetbe.