Blitzkrieg
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jobb késõbb,mint soha!😄 😉
halihó, még amikor januárban leírtam itt a talvisota letöltési forrását ígérgettem olyasmit, hogy a bkportalon utánakérdezek az angolosításnak.
no ha nem is siettem el (marhára elfelejtettem), nem hazudtam, köszönjük meg leon-nak a bkportalról, és küldjünk neki virtuális sört!:
http://freebies.uw.hu/talvisota_eng_0.4.exe
a tömörítvény tartalmát ide kell kicsomagolni:
blitzkriegkönyvtár\run\mods\talvisota\data
0.4 verzió, nem szórakoztam vele, úgyhogy csak annyit tudok, hogy a menü angol végre, reméljük, a többi is 8).
no ha nem is siettem el (marhára elfelejtettem), nem hazudtam, köszönjük meg leon-nak a bkportalról, és küldjünk neki virtuális sört!:
http://freebies.uw.hu/talvisota_eng_0.4.exe
a tömörítvény tartalmát ide kell kicsomagolni:
blitzkriegkönyvtár\run\mods\talvisota\data
0.4 verzió, nem szórakoztam vele, úgyhogy csak annyit tudok, hogy a menü angol végre, reméljük, a többi is 8).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Most egy kicsit pihentetek de nemsokára jövök vissza!
Már várom a Burning Horizont 2-t! Jó játékot srácok!
Már várom a Burning Horizont 2-t! Jó játékot srácok!
helló!a Blitzkrieg-Antologyt vettem meg és az alapjátékban találkoztam a hibával(a 3 kiegészítõt még nem próbáltam).
az a gondom,h nálam az egységek semmilyen nyelven nem beszélnek ha 1.ha várakozásra van ítélve
2.ha feladatot jelölsz ki nekik és a parancsot tudomásul veszik
3.ha megsebesül ill. elesik valamelyik.
valószínûleg nálam a hiba,mert másik gépen minden ok.
sebaj,majd máshol játszom
kösz a választ
az a gondom,h nálam az egységek semmilyen nyelven nem beszélnek ha 1.ha várakozásra van ítélve
2.ha feladatot jelölsz ki nekik és a parancsot tudomásul veszik
3.ha megsebesül ill. elesik valamelyik.
valószínûleg nálam a hiba,mert másik gépen minden ok.
sebaj,majd máshol játszom
kösz a választ
A többírányú csapásmérés taktikája csak részben jött be,ugyanis az egyes alpályák más-más fegyverzet fejlesztést tesznek lehetõvé és akár 3X-4X
visszatérhetek újra lejátszani az egyes szárnyak csatáit egyénileg választott sorrendben.Ezt részben meg is tettem,mert igy fejlõdhetett a seregem és mert nagyon élvezem a játékot. De végsõ fõ stratégiai célként mindíg megjelnik választhatóként az Ardenneki átkelés ütközete.
Azt tanácsolom tiszttársaimnak,csak óvatosan ennek kiválasztásával,
tessék elõtte alaposan kihasználni a csapattuningolási lehetõségeket.
Már mindjárt a nyítókép "ijesztõ",saját és a támogató egységeken kívûl számtalan segédcsapat vonúl fel az oldalamon színte a pálya oldalának teljess hosszában.Gyorsan kell cselekedni,mert rövid idõn belûl
többírányú erõs szövetséges támadásnak vagyunk kitéve.
visszatérhetek újra lejátszani az egyes szárnyak csatáit egyénileg választott sorrendben.Ezt részben meg is tettem,mert igy fejlõdhetett a seregem és mert nagyon élvezem a játékot. De végsõ fõ stratégiai célként mindíg megjelnik választhatóként az Ardenneki átkelés ütközete.
Azt tanácsolom tiszttársaimnak,csak óvatosan ennek kiválasztásával,
tessék elõtte alaposan kihasználni a csapattuningolási lehetõségeket.
Már mindjárt a nyítókép "ijesztõ",saját és a támogató egységeken kívûl számtalan segédcsapat vonúl fel az oldalamon színte a pálya oldalának teljess hosszában.Gyorsan kell cselekedni,mert rövid idõn belûl
többírányú erõs szövetséges támadásnak vagyunk kitéve.
Hivatkozva a #2484-as hozzászólásomra be kell jelentenem,hogy négy-öt ütközeten vagyok túl - ezért is maradtam el azóta tudósítással - ,az erdemény: kemény harcok árán sikerûlt összes core egységem tiszti csíkjait feljebb tornázni,és létszámát is növelni.
Ezen kivûl lehetõségem volt
arzenálom technikai fejlesztésére és sok harci tapasztalt megszerzésére.
Mindíg nagy hangsújt teszek a tûzérségem állapotára,a harcok eredényeként lecserélhettem 2db. 105mm light howitzer-re,csikjaik száma elérte a 3-at.Páncélosaim sorába immár 3db Stug is tartozik,melyek jelenleg a legerõsebb fegyverzetet képviselik seregemben.
Sajnos tapasztalnom kellet,hogy a szövetséges erõk több olyan tankkal is rendelkeznek (CHAR bis-1 és Somua S-35)melyek páncélozottsága és tûzereje messze meghaladják az én tankjaimét.A francia nehéztankokat
páncéltörõ lövegeim célba sem veszik,olyan gyengék,teljesen hatástalanok
ellenük,még a Stug-ok is elvéreznek ellenük nem megfelelõ taktika vagy
1-1 elleni összecsapás esetén.Egyetlen rendelkezésemre álló ezközöm
ezen tankok ellen a 88mm-es légvédelmi löveg,ez viszont már messzírõl és
mindent kilõ.Gyakran és minden esetben mozgatnom kellett,hogy a frontvonalba és támadási irányokba telepítsem,sajna csak 1 állt harcrendbe minden eddig vívott csatában.Jól jönne már valmilyen erõsebb
harckocsi,kifejezetten hátrányban vagyok,minden megmozdúlásom-akcióm
lassú és megfontolt.Sok esetben a gyalogságom tömeges bevetése a rohamozó ellenséges páncélosok ellen hatásosabb mint a védállásokba
beásott tankjaim tûze.Kellemes meglepetés volt az SS-gyalogság lángszórós felszereltége,rendkívûl hatásos a tankok ellen is.
Kellemetlen viszont,hogy nagyon sok Bofors 40mm légvédelmi löveggel kell
szembenáznem,a reptér elfoglalását feladatként kítûzõ pályán 8 ilyet zsákmányoltam és legalább ennyit meg is semmísítettem.
Ezen kivûl lehetõségem volt
arzenálom technikai fejlesztésére és sok harci tapasztalt megszerzésére.
Mindíg nagy hangsújt teszek a tûzérségem állapotára,a harcok eredényeként lecserélhettem 2db. 105mm light howitzer-re,csikjaik száma elérte a 3-at.Páncélosaim sorába immár 3db Stug is tartozik,melyek jelenleg a legerõsebb fegyverzetet képviselik seregemben.
Sajnos tapasztalnom kellet,hogy a szövetséges erõk több olyan tankkal is rendelkeznek (CHAR bis-1 és Somua S-35)melyek páncélozottsága és tûzereje messze meghaladják az én tankjaimét.A francia nehéztankokat
páncéltörõ lövegeim célba sem veszik,olyan gyengék,teljesen hatástalanok
ellenük,még a Stug-ok is elvéreznek ellenük nem megfelelõ taktika vagy
1-1 elleni összecsapás esetén.Egyetlen rendelkezésemre álló ezközöm
ezen tankok ellen a 88mm-es légvédelmi löveg,ez viszont már messzírõl és
mindent kilõ.Gyakran és minden esetben mozgatnom kellett,hogy a frontvonalba és támadási irányokba telepítsem,sajna csak 1 állt harcrendbe minden eddig vívott csatában.Jól jönne már valmilyen erõsebb
harckocsi,kifejezetten hátrányban vagyok,minden megmozdúlásom-akcióm
lassú és megfontolt.Sok esetben a gyalogságom tömeges bevetése a rohamozó ellenséges páncélosok ellen hatásosabb mint a védállásokba
beásott tankjaim tûze.Kellemes meglepetés volt az SS-gyalogság lángszórós felszereltége,rendkívûl hatásos a tankok ellen is.
Kellemetlen viszont,hogy nagyon sok Bofors 40mm légvédelmi löveggel kell
szembenáznem,a reptér elfoglalását feladatként kítûzõ pályán 8 ilyet zsákmányoltam és legalább ennyit meg is semmísítettem.
Üdv néked "skampi" azt tisztázni kéne,hogy melyik verziót is vetted meg,
BK 1-et vagy 2-t.Gondolom a játék elindításakor látható beállítások tábláján is próbálkoztál már,nos ha nem ezt is tedd meg.
Én személy szerint
a zenét kikapcsolom az effekt hangok hangerejét maximálisra veszem.Számtalanszor tettem már fel a játékot, de hasonló jelenséggel még nem találkoztam, tudomásom szerint nincs ilyen hibához javító patc(nem egy átlagos hiba) valószínûleg gépi v. esetleg játék beállítási hiba okozhatja ezt nállad.Bár ha mindent hallasz "zene,lövések-robbanások,repülõk" miaz amit még szeretnél hallani?
Az való igaz, hogy néha hallatszik madarak hangja,illetve a gyalogság néha beszél:
1.ha várakozásra van itélve
2.ha feladatot jelölsz ki nekik és a parancsot tudomásúl veszik
3.ha megsebesûl ill. elesik valamelyik
Jó esetben a különbözõ nemzetek katonái saját nyelvûkön szólalnak meg,de
ezen kívûl a katonák nem beszélnek,"csendben vannak".
Vannak még speciális hangok is az életszerûség javítása okán,ilyen pl.
a fegyverek töltése,a hüvelyürítés,vagy a gáppuskás új lõállásának elfoglalása.Egyszóval mi az amit nem hallasz és szeretnéd?
BK 1-et vagy 2-t.Gondolom a játék elindításakor látható beállítások tábláján is próbálkoztál már,nos ha nem ezt is tedd meg.
Én személy szerint
a zenét kikapcsolom az effekt hangok hangerejét maximálisra veszem.Számtalanszor tettem már fel a játékot, de hasonló jelenséggel még nem találkoztam, tudomásom szerint nincs ilyen hibához javító patc(nem egy átlagos hiba) valószínûleg gépi v. esetleg játék beállítási hiba okozhatja ezt nállad.Bár ha mindent hallasz "zene,lövések-robbanások,repülõk" miaz amit még szeretnél hallani?
Az való igaz, hogy néha hallatszik madarak hangja,illetve a gyalogság néha beszél:
1.ha várakozásra van itélve
2.ha feladatot jelölsz ki nekik és a parancsot tudomásúl veszik
3.ha megsebesûl ill. elesik valamelyik
Jó esetben a különbözõ nemzetek katonái saját nyelvûkön szólalnak meg,de
ezen kívûl a katonák nem beszélnek,"csendben vannak".
Vannak még speciális hangok is az életszerûség javítása okán,ilyen pl.
a fegyverek töltése,a hüvelyürítés,vagy a gáppuskás új lõállásának elfoglalása.Egyszóval mi az amit nem hallasz és szeretnéd?
üdv!
megvettem eredetiben a játékot,mikor felraktam,semmi gond nem volt,de most nincsenek hangok.zene van,a lövések robbanását hallom,repülõk hangosak,de semmi más hang nincs,az egységek némák.találkozott már valaki hasonlóval?
v tegyek fel javítást?ja,próbálkoztam újratelepítéssel és új hangkártya driverrel,de semmi
köszi a választ
megvettem eredetiben a játékot,mikor felraktam,semmi gond nem volt,de most nincsenek hangok.zene van,a lövések robbanását hallom,repülõk hangosak,de semmi más hang nincs,az egységek némák.találkozott már valaki hasonlóval?
v tegyek fel javítást?ja,próbálkoztam újratelepítéssel és új hangkártya driverrel,de semmi
köszi a választ
Az Irfanview remekül tud képeket átméretezni. Ha jpg képként mented el, akkor megjelenik egy kis csúszka, amivel a képtömörítési arányt lehet állítgatni. Minél rosszabb annál kisebb lesz a kép file mérete, na persze a minõsége is romlik. Lehet vele kísérletezni. Én általában 70-80 között szoktam állítgatni.
Képeket úgy tudsz ide beszúrni, hogy elõször feltöltöd valahova. Rengeteg képfeltöltési lehetõség van a neten, de regisztrálhatsz magadnak tárhelyet az uw.hu-n is. Én is ezt szoktam használni.
Ha valami általános képfeltöltési helyre tolod fel, akkor kapsz ott egy linket, amit itt a "Kép beszúrása" ikonra kattintva tudsz belinkelni. HA uw.hu-s tárhelyed van, akkor pedig közvetlenül kell megadnod a kép elérési útját. Szólj ha valamit nem értettél.
Képeket úgy tudsz ide beszúrni, hogy elõször feltöltöd valahova. Rengeteg képfeltöltési lehetõség van a neten, de regisztrálhatsz magadnak tárhelyet az uw.hu-n is. Én is ezt szoktam használni.
Ha valami általános képfeltöltési helyre tolod fel, akkor kapsz ott egy linket, amit itt a "Kép beszúrása" ikonra kattintva tudsz belinkelni. HA uw.hu-s tárhelyed van, akkor pedig közvetlenül kell megadnod a kép elérési útját. Szólj ha valamit nem értettél.
A fõhadiszállás intézkedéseinek köszönhetõen - külön KÖSZÖNET "AXON"-nak -
a képmentés az IrfanView használatával könnyen megy,a feltölthetõség miatt azonban át kell méreteznem, JPG képeket és 200Kbyte nagyságnál kisebbeket sikerûl létrehoznom, de sajnos még így sem engedi betenni a képeimet.Most meg mi lehet a gond?
a képmentés az IrfanView használatával könnyen megy,a feltölthetõség miatt azonban át kell méreteznem, JPG képeket és 200Kbyte nagyságnál kisebbeket sikerûl létrehoznom, de sajnos még így sem engedi betenni a képeimet.Most meg mi lehet a gond?
A Birodalmi Kancellária nagyszabású tervei szerint megpróbálkozom a többirányú csapásméréssel,azaz megpróbálom külön-külön továbbvinni
a Bal és a Jobb szárny hadmûveleteit,bár a további "kisegítõ ütközetek"
lehet hogy összekuszálják a szálakat. Nekem nagyon bejön ez a GZM-Mod képileg és hang-ban is,és tetszik a sokféle fegyverzet meg terptárgy,és eddig nagyon jól eltaláltnak érzem a "sebzés"-t is,ahogyan leküzdhetõ a fegyverek kezelõszemélyzete.Az egyes feladatok sem túlzóan nehezek élvezetes a játék.
a Bal és a Jobb szárny hadmûveleteit,bár a további "kisegítõ ütközetek"
lehet hogy összekuszálják a szálakat. Nekem nagyon bejön ez a GZM-Mod képileg és hang-ban is,és tetszik a sokféle fegyverzet meg terptárgy,és eddig nagyon jól eltaláltnak érzem a "sebzés"-t is,ahogyan leküzdhetõ a fegyverek kezelõszemélyzete.Az egyes feladatok sem túlzóan nehezek élvezetes a játék.
Nyugati front.Innentõl kezdve elég érdekesen alakúlnak a hadmûveletek, ugyanis több csapásírányból Bal és Jobb szárny egyes epizódjaiból lehet válogatni.
Jobb szárny - Amsterdam (bónus technika Sig 33 bison önjáró löveg és Flak 30 20mm-es teherautóra szerelt gépágyú)
Bal szárny - itt mindjárt két lehetõség is adott elõször egy kisváros elfoglalása ( bónúsz PZ IIIE tank és 105mm light Howitzer) másodszor egy reptér elfoglalása ( bónusz PZ II flamingó,Stug IIIA és Nyolckerekû páncélautó 20mm löveggel)Egyes fõ feladatok teljesítése mellett minden térképen rengeteg harci lehetõség kínálkozik,melyeket a Core egységeim fejlõdése miatt maradéktalanúl ki is használok.Azonban itt is ugyanazt tapasztaltam mint már korábban írtam,minden újrakezdésnél átrendezi a térkép tereptárgyait,pl.: a reptér bal-jobb oldalt tünt fel,volt folyó és nem volt folyó, egy bázis volt és egy város, vagy két bázis és egy város.Ezzel párhuzamosan változott a felvonúltatott ellenséges erõ összetétele és elhelyezkedése is. Ezzel sajnos számolni kell a jövõben is ,ami azt jelenti,hogy kevés az esély arra,hogy ugyanazt a pályasorrendet választjuk és adott elrendezésû térképet kapjuk mindannyian,( eltérõ arzenál összeállítása)tehát az egyes tudósítások innentõl egyedivé válnak, nem feltétlenûl lehet követni a jótanácsokat.Persze az sem kevés ,ha a hadmûveletek teljesítésének technikáját és a stratégiai megoldásokat megosztjuk egymással,mindenbõl lehet tanúlni.
Jobb szárny - Amsterdam (bónus technika Sig 33 bison önjáró löveg és Flak 30 20mm-es teherautóra szerelt gépágyú)
Bal szárny - itt mindjárt két lehetõség is adott elõször egy kisváros elfoglalása ( bónúsz PZ IIIE tank és 105mm light Howitzer) másodszor egy reptér elfoglalása ( bónusz PZ II flamingó,Stug IIIA és Nyolckerekû páncélautó 20mm löveggel)Egyes fõ feladatok teljesítése mellett minden térképen rengeteg harci lehetõség kínálkozik,melyeket a Core egységeim fejlõdése miatt maradéktalanúl ki is használok.Azonban itt is ugyanazt tapasztaltam mint már korábban írtam,minden újrakezdésnél átrendezi a térkép tereptárgyait,pl.: a reptér bal-jobb oldalt tünt fel,volt folyó és nem volt folyó, egy bázis volt és egy város, vagy két bázis és egy város.Ezzel párhuzamosan változott a felvonúltatott ellenséges erõ összetétele és elhelyezkedése is. Ezzel sajnos számolni kell a jövõben is ,ami azt jelenti,hogy kevés az esély arra,hogy ugyanazt a pályasorrendet választjuk és adott elrendezésû térképet kapjuk mindannyian,( eltérõ arzenál összeállítása)tehát az egyes tudósítások innentõl egyedivé válnak, nem feltétlenûl lehet követni a jótanácsokat.Persze az sem kevés ,ha a hadmûveletek teljesítésének technikáját és a stratégiai megoldásokat megosztjuk egymással,mindenbõl lehet tanúlni.
A Propaganda Minisztérium mindent elkövet a lelkesítõ haditudósítások elkészítéséért,de sajnos a kikûldött haditúdósítók rendre a harcok áldozataivá válnak.
( valamilyen beállítási probléma lehet a képek mentésénél,mert próbálkoztam AXON módszerével Irfan-nal,FatStoneCapturéval és HyperSnap-pal is,de csak üres terepet vagy még azt sem sikerûlt lementenem.Egyetlen használható képmentés síkerûlt,de az meg túl nagy 2.5MB, talán a DirectX-es megjelenítésnél van a probléma kulcsa.)
De nem adom fel tovább próbálkozom.Sajnos így egyes eseményekrõl nem készûlhet képi tudósítás,de siker esetén a mentésekhez visszatérve pótolom.
( valamilyen beállítási probléma lehet a képek mentésénél,mert próbálkoztam AXON módszerével Irfan-nal,FatStoneCapturéval és HyperSnap-pal is,de csak üres terepet vagy még azt sem sikerûlt lementenem.Egyetlen használható képmentés síkerûlt,de az meg túl nagy 2.5MB, talán a DirectX-es megjelenítésnél van a probléma kulcsa.)
De nem adom fel tovább próbálkozom.Sajnos így egyes eseményekrõl nem készûlhet képi tudósítás,de siker esetén a mentésekhez visszatérve pótolom.
Igen ez kemény dió ,írtam rólla a #2470 alatt(Madrid ostroma)Újra ellenõrizd le,hogy minden feladatot a haditervnek megfelelõen hajtottad-e végre.( ilyen megfontolásból és, hogy ne kelljen mindig mindent elõlröl kezdeni minden jelentõsebb akcióm elõtt menteni szoktam az állást külön-külön a,b,c,...stb elnevezéssel )
Ha sikerûlt angolosítanod a játékmenetet, akkor:
Blizkrieg-TotalConversion\Data\scenarios\scenariomissions\german\madrid120
elérésí útvonalon TXT fájlokat láthatsz.Innen egyszerûen átmásolhatod a szövegeket a http://www.webforditas.hu/ oldal ablakába.A fordítás nem tökéletes de kilehet "hámozni" mit is lenne az elvárás.
- core egységeid nem veszhetnek el mind
- ell kell foglalnod és épségben meg kell õrizned néhány köztársasági tankot
- Az utolsó "legbelsõ" cél a Parancsnoki központ,ezt nem csak elfoglalni, de meg is kell semmísíteni!!
- Mind a két hídon át kell kelni és az ellenállást felszámolni
Ha még ez sem elég,abban az esetben én azt a megoldást szoktam választani,hogy minden gyalogsági erõt egybevonva bejárom az egész elfoglalt terûletet (3-4 szeres gyorsítással) ilyenkor elõfordúl,hogy
valaki,valami fennakad a hálón és pont ez hiányzott a gyõzelemhez.
Ha sikerûlt angolosítanod a játékmenetet, akkor:
Blizkrieg-TotalConversion\Data\scenarios\scenariomissions\german\madrid120
elérésí útvonalon TXT fájlokat láthatsz.Innen egyszerûen átmásolhatod a szövegeket a http://www.webforditas.hu/ oldal ablakába.A fordítás nem tökéletes de kilehet "hámozni" mit is lenne az elvárás.
- core egységeid nem veszhetnek el mind
- ell kell foglalnod és épségben meg kell õrizned néhány köztársasági tankot
- Az utolsó "legbelsõ" cél a Parancsnoki központ,ezt nem csak elfoglalni, de meg is kell semmísíteni!!
- Mind a két hídon át kell kelni és az ellenállást felszámolni
Ha még ez sem elég,abban az esetben én azt a megoldást szoktam választani,hogy minden gyalogsági erõt egybevonva bejárom az egész elfoglalt terûletet (3-4 szeres gyorsítással) ilyenkor elõfordúl,hogy
valaki,valami fennakad a hálón és pont ez hiányzott a gyõzelemhez.
#2449. hozzászólásom és az ott látható képben a térkép. Na azon a pályán tartok.
A játék indítása elõtt érdemes elindítani egy képnézegetõ programot én az IrfanView-et ajánlom. Játék közben elég megnyomnod a megfelelõ pillanatban a Print Screen billentyût és máris a vágólapra küldte a képernyõ képet. Ezután érdemes pausolni a játékot. Ezután nyomsz egy alt+tab billentyûkombinációt és máris kint vagy a képnézegetõ programodban. Ide szépen bemásolod a képernyõ képet (Paste vagy ha magyar nyelvû akkor Beillesztés) és már mentheted is el a képet.
Következik a Nyugati Hadjárat.
"magyargyerek" melyik is az a harmadik pálya? Talán segíthetek.
Igen néhány kép is jó lenne, egyetértek veletek. Melyik képmentõ alaklmazást érdemes beszerezni ehhez a haditudósításhoz.
"magyargyerek" melyik is az a harmadik pálya? Talán segíthetek.
Igen néhány kép is jó lenne, egyetértek veletek. Melyik képmentõ alaklmazást érdemes beszerezni ehhez a haditudósításhoz.
BK1-GZM Mod,egy nem túl nehéz Norvégiai támadáson vagyok túl. De azért vigyázzni kell mert nincs utánpótlási bázis,még javítani sem tudok.Amit
lehetett elfoglaltam,szügség is volt rá (2 géppuska egy 2 fontos és egy 6 fontos angol páncéltörõ löveg) ezekkel támogatott páncélosaim
- amik kizárólag csak a core egységek - araszolva haladtam elõre.Mentés és újratöltés akkor vált idõszerûvé,amikor a cél településnél erõs ellenséges akanavetõtûzbe kerûltem,többszöri nekifutásra sikerûlt bejutnom és ezzel teljesítettem a feladatot.Kaptam is mindenféle díszes kitüntetést.
lehetett elfoglaltam,szügség is volt rá (2 géppuska egy 2 fontos és egy 6 fontos angol páncéltörõ löveg) ezekkel támogatott páncélosaim
- amik kizárólag csak a core egységek - araszolva haladtam elõre.Mentés és újratöltés akkor vált idõszerûvé,amikor a cél településnél erõs ellenséges akanavetõtûzbe kerûltem,többszöri nekifutásra sikerûlt bejutnom és ezzel teljesítettem a feladatot.Kaptam is mindenféle díszes kitüntetést.
Nagyon jók a tudósításaid! Néhány kép és még tökéletesebbre sikerülhetne. Én megakadtam a harmadik pályán, pedig minden pontot teljesítettem de nem enged tovább.(BK1-GZM Modban)Passz egyelõre.
BK1-GZM Mod újabb lengyel pálya. Nos kérem ez nem semmi, csupa erdõ és nehéz hegyvidéki terep.Mindenütt beásott védelem,tankok.Nagyszámú kezdõ csapataim láttán hatalmas harcra számitottam,így is lett.Mivel nincs utánpótlási bázis a lehetõ legrövidebb és leggyorsabb megoldást kellett
választanom a gyõzelemhez.Az "L" alakú támadást választottam,de a tüzérség így is belõtte az egész pályát.Áttörés bármi áron,tömeges páncélos bevetéssel irdatlan számú ellenséges gyalogságon kellett átverekedni magamat,nagyon-nagyok lettek a veszteségeim core egységeimet csak a legvégén vetettem harcba.A végsõ rohamnál minden rendelkezésemre álló nem kis létszámú gyalogsági támadást és támogatást is indítottam,
hullottak mint az õszi falevél.Az áttörés sikerûlt, megvetettem a lábam
vonalaik mögött,sikerûlt elfoglalnom két ágyút akanavetõt,egy légvédelmi
löveget és nehézgéppuskát.Az ellenséges tüzérség kiiktatásán kívûl az összes jármûvem és csapatom célpontba való eljuttatására koncentráltam.
Ez nem egy lassú felörlõ csatározásos pálya,gyorsan túl kellett lennem rajta.Túl vagyok!
választanom a gyõzelemhez.Az "L" alakú támadást választottam,de a tüzérség így is belõtte az egész pályát.Áttörés bármi áron,tömeges páncélos bevetéssel irdatlan számú ellenséges gyalogságon kellett átverekedni magamat,nagyon-nagyok lettek a veszteségeim core egységeimet csak a legvégén vetettem harcba.A végsõ rohamnál minden rendelkezésemre álló nem kis létszámú gyalogsági támadást és támogatást is indítottam,
hullottak mint az õszi falevél.Az áttörés sikerûlt, megvetettem a lábam
vonalaik mögött,sikerûlt elfoglalnom két ágyút akanavetõt,egy légvédelmi
löveget és nehézgéppuskát.Az ellenséges tüzérség kiiktatásán kívûl az összes jármûvem és csapatom célpontba való eljuttatására koncentráltam.
Ez nem egy lassú felörlõ csatározásos pálya,gyorsan túl kellett lennem rajta.Túl vagyok!
A harcot sikeresen befejeztem.A lengyel tüzérséget stukák-kal részben megsemmísítettem,ezzel teljesítve lett egy kiosztott feladat.Páncélosaim hatásosan küzdöttek a lövészárkok ellen.Tapasztalatom, hogy kellõen messzire lõnek ahhoz, hogy aknavetõs és páncéltörõs egységek ellen jól harcolhassak,sõt elsõsorban a kezelõszemélyzetet lövik ki. Újabb és újabb hadizsákmányokra tettem szert.Veszteségeim minimálisak voltak.
BK1-GZM Mod A lengyelországi hadjárat harmadik küldetése,
itt megint több választási
lehetõség van,legalább 3 - és mindjárt az elején való újratöltéseknél még a térképet is elforgatja,átszerkeszti és a felvonúló csapatok összeállítását is változtatja.Úgy válogattam össze seregemet,hogy tapasztalva páncélosaim hiányosságait ( kis kaliberû lövegek,gyenge páncélzat ) számítva az ellenséges tankok nagy számára kellõ számú páncéltörõ löveget vonúltattam fel.Jól tettem,ha vigyázom rájuk a tüzérséggel kiegészítve már kellõ erõt képviselnek és erõsebb páncélostámadást is feltudtam tartóztatni.Az arzenálom véges számára tekintettel amit csak lehet el kell foglalnom. Azt tapasztaltam,hogy a felderítõ páncélautó nemcsak messzire lát,de messzire is lõ,jól helyettesítí a mesterlövészt.Segítségével eltudtam foglalni két 81mm-es
aknavetõt és két páncéltörõ ágyut.Igazi nagy akadályt a légvédelmi lövegek jelntenek, nagy pusztítást tudnak véghezvinni soraimban,ha nem tudom kilõni a kezelõit akkor sajnos meg kell semmísítenem õket.A terep nagy, a feladat sok,a harc folytatódik.
itt megint több választási
lehetõség van,legalább 3 - és mindjárt az elején való újratöltéseknél még a térképet is elforgatja,átszerkeszti és a felvonúló csapatok összeállítását is változtatja.Úgy válogattam össze seregemet,hogy tapasztalva páncélosaim hiányosságait ( kis kaliberû lövegek,gyenge páncélzat ) számítva az ellenséges tankok nagy számára kellõ számú páncéltörõ löveget vonúltattam fel.Jól tettem,ha vigyázom rájuk a tüzérséggel kiegészítve már kellõ erõt képviselnek és erõsebb páncélostámadást is feltudtam tartóztatni.Az arzenálom véges számára tekintettel amit csak lehet el kell foglalnom. Azt tapasztaltam,hogy a felderítõ páncélautó nemcsak messzire lát,de messzire is lõ,jól helyettesítí a mesterlövészt.Segítségével eltudtam foglalni két 81mm-es
aknavetõt és két páncéltörõ ágyut.Igazi nagy akadályt a légvédelmi lövegek jelntenek, nagy pusztítást tudnak véghezvinni soraimban,ha nem tudom kilõni a kezelõit akkor sajnos meg kell semmísítenem õket.A terep nagy, a feladat sok,a harc folytatódik.
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi linket,lehet válogatni a felkínált lehetõségekbõl,bár a rapidos/data linkek-bõl a hatos törölve lett igy nem használható a többit sem.
http://www.super-warez.net/games/print:page,1,51167-blizkrig-mod-gzm.html
http://www.super-warez.net/games/print:page,1,51167-blizkrig-mod-gzm.html
No pasaran - Nem törnek át! Madrid jól védett és mindene megvan a sikeres feltartóztatásomhoz.Igen-igen kemény küzdelem kerekedett rengeteget és lépésenként kellett mentegetnem.Kipróbáltam többféle taktikát és a légítámadást is addig töltögettem újra amíg elfogadható eredményt értem el(nehéztûzérség kiiktatása).Nagy segítségemre volt a Német Condor légió nehézbombázóival és stukáival a gyõzelem elérésében.Sokrétû feladat, páncélosok, tüzérség, légvédelem, lövészárkok és városi harc.Veszteséglistámon szerepelt core egységeim fele,De GYÕZELEM Spanyolország szabad Éljen Francó tábornok.
Következik 1939.09.01 Poland,itt az eredeti blitzkrieg játék kampánya indúlt el kissé feltúrbózva, csak óvatosan az elõrenyomulással.
Következik 1939.09.01 Poland,itt az eredeti blitzkrieg játék kampánya indúlt el kissé feltúrbózva, csak óvatosan az elõrenyomulással.
Ne add fel! Hogy melyik is a második pálya az választás kérdése mert az elsõ feladat teljesítése után (cordoba) két lehetõséget kínál,az egyik Madrid ostroma (2449-es hozzászólásod képe) a másik nos ezt nem tudom de az biztos hogy át kell törni a vonalaikon.Én a következõ megoldást használtam: légítámadásokkal elhalgatattam a nehézlövegeket,meg kell semmísiteni õket,sokszor próbálkoztam és mentettem mire jó eredményt értem el.Az esetlegesen megmaradt tüzérségüket nehézlövegeimmel kilõttem,bátran mozgasd õket a pálya két széle közt.Ezután lassú,tûzérséggel támogatott páncélos elõretörést hajtottam végre csak középre koncentrálva,itt középtájon egy épület körûl ellenállásba ütköztem de a tûzérség segített.Egészen a lövészárkokig elõrenyomúltam,ahol beásott páncélosaim mögött elhelyezett aknavetõkkel és könnyû páncéltörõ ágyukkal a felderítõ autó latóterébe kerûlt lövészárkokat megtisztítottam.Jöhetett a végsõ roham,a kialakult résen keresztûl minden erõmmel áttörtem egésszen a célig,jelentõsek voltak veszteségeim de gyõzelemre vittem csapataimat.
Én a második pályát egyszerûen feladtam. Ilyet nem szoktam csinálni de ez van. Nagyon nehéz mert ezek a harmatgyenge tankjaimmal nem tudok támadni. Kilõnek a lövészárkokból sorban. Ha gyalogsággal nyomulok a lövészárkokban védekezõk ellen akkor meg azoknak van végük. Arról nem beszélve hogy több helyrõl folyamatosan ágyútûz alatt tartanak. Óriásiak a veszteségeim. Utálok csalással túljutni, de ha akarok tovább játszani ezt kell tegyem. Egy új pálya érdekében. @Password( "Panzerklein" ) @Win (1)
Sajnos akkor máshogyan nem tudok segíteni ebben. Nálam azóta megy.Még utánna kéne olvasni a témának de hát kinek van erre ideje...
Sajna nekem így nem mûködik. Ha a német kampányt indítom, akkor kidob az asztalra egy hibaüzenettel, ha a szövetséges kampányt indítom, akkor szimplán kifagy.
Nekem sem ment a saját, a Blitzkrieg-Conversion\Data\ helyrõl az angolosítás. De olvasgattam a bkportálon ehez tartozó fórumokat és egyik helyen remek tippet adtak: Lásd a megoldást! Tehát a lényege a dolgoknak hogy másold át az általam bepirosított fájlokat az alap Blitzkrieg mappába. Mivel nekem az Anthology van meg hát annak a mappájába másoltam. És láss csodát megy angolul. Azt ne feletsük el hogy így az eredeti gamet kell megnyitni:-))Sok sikert!
Na lássuk!
Várom hogy véleményezd a játékot. Az biztos teljesen más az egész mint az elõzõek, az eddigi taktika nem jön be. A kis tankok eléggé védtelenek voltak még abban az idõkben. Hajrá azzal a letöltéssel!
Nem kis munkát feccölhettek bele a készítõk. Ezt a játékot már érdemes lett volna kiadni európában is. Biztos sok vevõje lett volna, fõként németországban.
Igen-igen tápos annak az 1893-as mauser-nek a sebzése.
Komolyan mnondom hihetetlenül nyálcsorgató ez a mod, alíg várom, hogy lejöjjön. Sajnos még csak a felénél járok a letöltésnek.
Én eddig csak a panzer general 2-ben találkoztam spanyol csapatokkal. Ott is a spanyol polgárháborúval indult a német kampány és vegyesen voltak benne német-olasz-spanyol csapatok. Szomorúságra adott okot, hogy ott is csak egyetlen pálya erejéig harcoltunk spanyolországban, aztán már jött is a lengyel hadjárat.
Komolyan mnondom hihetetlenül nyálcsorgató ez a mod, alíg várom, hogy lejöjjön. Sajnos még csak a felénél járok a letöltésnek.
Én eddig csak a panzer general 2-ben találkoztam spanyol csapatokkal. Ott is a spanyol polgárháborúval indult a német kampány és vegyesen voltak benne német-olasz-spanyol csapatok. Szomorúságra adott okot, hogy ott is csak egyetlen pálya erejéig harcoltunk spanyolországban, aztán már jött is a lengyel hadjárat.
Majd elfelejtem a legfontosabb hogy minden egység saját anyanyelvén dumál mikor parancsot adok ki nekik. Spanyol, olasz és német alakulatok vannak.
Annyi újdonság van ebben a modban.Spanyol nemzeti hadsereg,olasz katonai alakulatok,Fiat truck, és ott vannak már core csapataim is név szerint mind ismerõs! A kék teherautó valami civil jármû. A Fiat teherautó után kötött löveg az elsõ chapterben is igen hatásosan mûködött mert a 76 mmm-es lövegjével folyamatosan tüzeltem az ellenséges lövészárkokat.
Gyalogság ellen biztos nagyon jó, akkor még nem volt a gyalogosoknál lépten-nyomon bazóka, vagy páncélököl, így csak gránáttal tudtak védekezni a páncélosok ellen, azt meg egy lassú hátrálással simán ki lehet védeni.
WoW! Nagyon állat! Kék teherautó! De nagyon szuper a tankok oldalán a spanyol zászló is. Muszáj megszereznem ezt a modot, csak ne lenne olyan körülményes a töltés a rapidról.
Érdekes kis jármû, az a neve hogy "Tankette". Paraméterei alapján eléggé kezdetleges.

Második chapter Total Conversion-ban. Nyitókép.

Elfoglaltam két jó régi elsõ világháborúból ránk maradt ágyút.

English nyelvi file a Total Conversion-hoz. Vagyis ez az egész TC.nem más mint a GZM mod. Ehez szereztem mûködõ GZM English Language Pack v3 angol nyelvi pak-ot. Így azért mégiscsak jobb.