3893
A Sudden Strike kop-kop ...
  • gooooliath
    http://techfreaks.in/forum/f8/blitzkrieg-anthology-rolling-thunder-burning-horriizon-6620/

burning horison -----+------ rolling thunder
  • gooooliath
    szeretném kérdezni....a talvisota-nak nincs multi player-je? neten nem lehet játszani?
  • gooooliath
    talvisotta az alabbi akinek kell szedje
  • gooooliath
    http://www.torrentreactor.net/torrents/2399885/Talvisota:-Icy-Hell-game-(crack-no-CD-newest-game-patch-applie
  • gooooliath
    teljessen magával ragadt a játék...a barátnöm itt ül és mérges h még ****mindég csak jáácccccol!!!!!***.....nem értheti,h ez halaszthatatlan! hehehe üdv
  • gooooliath
    sziasztok

nooo.......süt a tasztatura annyit nyomom a neten a játékot...és....akarok toborozni erösítést innen h hadba száljunk az orosz hadak ellen....mindenkit bátoritok h csatlakozzon e gigászi..már már apokaliptikus harchoz a neten...(...)....irjatok!
  • BlitzR
    Sziasztok! Gondolom emlekeztek a BKportal-rol egy bizonyos Panzer Meiyer skinjeire. Ha tudja valaki hogy hol publikalja a munkait az emlitett illeto kerem szoljon:) A Blitkrkiegheadquarters.com-on nincs:(
  • Axon
    A kép mérete teljesen mindegy, mivel az intelligens böngészők (pl. firefox) nem a teljes méretében jelenítik meg a képet, hanem a topic szélességében és ha rákattint az ember, akkor rakja ki teljes méretben egy külön ablakban.
  • butuska66
    Márcsak az volna a kérdésem hogy milyen méretben tegyek be képet idde a topicba

A kimentett képek 1440x900-as méretűek.

Pedig az első küldetésekhez nem is kellett nyelvismeret. Ahol tartok viszont nem tudom mit kéne tennem. Van egy orosz szótáram benne táblázat a ragozásrokról de mivel sosem tanoltam Ivánék nyelvét így alig érek vele valamit.

Kínai 2. pálya nevetséges volt. 9 lovas, 9dárdás 9 íjászból állt a seregem. 30 lépésre volt egy híd, megálltam a hídnál és néhány lovas mongol nekemjött simán megöltem őket és megnyertem a pályát. 3 perc alatt.

Következő 2 pályán sem kellett sokat harcolni igaz ott karaván kiséret volt a feladat. Ez azért volt nehéz mert a karavánokat a gép irányította s csak követték az embereim. Így ha rossz helyre tévedtem nem volt idő megfordulni s vesztettem. Egyik karaván 9 tevéből állt s az ostromgépek alkatrészeit szálították. Másik pályán lovakat kellett szállítanom a hadseregnek.

Ami zavaró a játékban az a lovas harcok. Odáig reális hogy a katonák közelharcban elkeveredtek egymással így átláthatatlan volt a seregek állása, de az életben ezen segítettek a hadilobogók, s a dobok ritmusa ami ugye kimaradt a játékból. Tovább növeli a zavart hogy a lovak mindig arrébb mennek hogy lendületett vegyenek a támadáshoz. Így mindenki össze vissza szögdécselt s már sírtam a nevetéstől olyan viccesen festett az egész. Lovasroham meg sajnos szintén nincs a játékban pedig az életben nyilt mezőn halálra gázolták volna a mongolok a seregem.

Másik ami nem tetszett hogy ha kínaiakkal vagyok miért mongol népzenék szólnak a háttérben...

Képeket nemsokára felteszek csak nem tudom mi az ideális méret ami nem teszi tönkre a topicot.

Mindent egybevetve kellemes játék. HA lenne egy mazochista hadvezér köztetek szívesen játszanám multiban ezt a játékot
  • Axon
    Két telepítő van rajta. Az egyik telepíti az alapjátékot, a másik pedig a két kiegészítőt. Külön indítóikont is rak ki a két telepítő.
  • gooooliath
    le szedtem a blitzkrieg antology-t..de...mikor fel instalálom akkor nem látok semmi külömbséget a blitz alaptól...pl hol kell meg találni a rolling thundert..meg a burning horison-t? vagy azokat külön kell telepiteni...nem értem.......
  • Axon
    Én már szúrtam be ide a Монгол. Война Чингисхана játékból. Jó kis játék, ha jól emlékszem 3-3 pályát csináltam meg mindkét kampányból. nagyon zavart, hogy a ciril betűkből nem értek semmit.

Játék közben megnomod a PrintScreen gombot, ami vágólapra teszi az aktuális képernyőképet. Ezután beteszed a képet valamelyik képnézőbe (Irfanview-et ajánlom). Ezzel szépen át is tudod méretezni, na meg a fileméreten is tudsz csökkenteni .jpg képnél a tömörítés változtatásával. nagyon egyszerű a hsználata.
    Ezután feltöltöd valahova a képet (pl. www.kepfeltoltes.hu). Majd az ott kapott linkeket beszúrod ide a KÉP BESZÚRÁSA gomb megnyomásával.
  • butuska66
    Jó kis mod a Kosovo Sunrise igaz csak a demo változatot ismerem.

Jelenleg a Монгол. Война Чингисхана c játékot játszom.

HA valaki leírná hogy kell képet méretezve betenni ide a fórumba szívesen bemutatnám ezt a remekbe szabott játékot.

Jelenleg Kínai félel játszom s az első Chapter utolsó küldetését teljesítem, amin egy gyönyörű de enyhén megostromolt kínai várost kell visszaszereznem a mongoloktol.

Játéknak elég sok gyermekbetegsége van, sokat örökölt a sima Blitzkrieg-ből. Gondolok itt arra hogy csak hídakon lehet átkelni.

Ami hiányzott a játékbol azok a lényeges hangulati elemek: zászlós, dobos egységek stb...
  • gooooliath
    kosovo sunrise....mi ujság e feleöl? tudtok ujdonságot?
  • Axon
    Hagelsturm
    Motherland
    Achtung Panzer
    Balkanfeldzug
    Cross of Iron
    Flammpanzerwagen
    Heimatfront
    Great Patriotic War

Hozzáfűztem
  • gooooliath
    http://totme.com/categories/games/Blitzkrieg_Anthology_08010820421963618331527.html

blitzkrieg antology rapid ....akit érdekel szedje.....üdv
  • gooooliath
    nos hat akkor ide sorolnam a **great patriotic war*-t is...azt is vedd fel axon..mert elég terebélyes...meg igen csak komoly....
  • Axon
    Igazából csak a nagyobb modokra gondoltam, amelyeket érdemes felsorolni.
  • gooooliath
    nos van még ilyen kis ki egészitö böven...ngazsi oldalán van még egy halom...de azon kivül is még rengeteg mini chapter van..én most játszok egy 4 chapteros kis missiót.....
  • Axon
    Hirtelen ennyi jutott az eszembe:

Hagelsturm
    Motherland
    Achtung Panzer
    Balkanfeldzug
    Cross of Iron
    Flammpanzerwagen
    Heimatfront
  • Axon
    Kicsit frissítettem a Blitzkrieg 1 térképet. Jó lenne a nagyobb modokat is felsorolni. Segíthetnétek összeszedni a listát.

Önálló programok nem pedig kiegészítők (alapjátékok):

- Blitzkrieg
    - Burning Horizont
    - Rolling Thunder

Hivatalos CDV által kiadott kiegészítők, használatukhoz valamelyik alapjáték szükséges:
    - Mission Barbarossa
    - Green Devils
    - Mission Kurks

Ezen kívül megjelent a Blitzkrieg Anthology:
    - alapjáték (Blitzkrieg)
    - két hivatalos kiegészítő (Burning Horizont, Rolling Thunder)
    - Iron Division
    - Budapest ostroma

Más kiadó, de agyanaz a motor:
    - Great Battles Of WWII: Stalingrad
    - Day the After (nem II. vh-s környezet, hanem a hidegháborúban játszódik)
    - Cuban Missile Crisis (A Day the After-t ezen a néven adták ki európában)
    - Cuban Missile Crisis Ice Crusader (Ez a folytatása a Cuban Missile Crisis-nak)
    - World war I
    - Desert Law
    - Монгол. Война Чингисхана

Hivatalosan kiadott modok, de nem a CDV kiadó adta ki őket(igazi csemegék):

- Total Mission
    - Total Mission 2
    - Bourning Earth
    - Desert Fox
    - Leningrad Battle
    - Battle of Berlin
    - Beyond Overlord
    - Talvisota
    - Frontal attack 1 (franciák készítették, francia nyelvű)
    - Frontal attack 2
    - Total Challenge 1
    - Total Challenge 2
    - Total Challenge 3
    - Total Challenge 4
    - Total Challenge 5 (ez az utolsó már nem 2. vh-s egységeket vonultat fel, hanem a modern kor harci egységeivel háborúzhatunk)
  • gooooliath
    sziasztok!
    -játszotta valaki már a **great patriotic war***-t? ezt a bövítést a blitzkriegre? -mivel én a 16. pályán ki döltem.... na most,én mindég szerettem a kihivásokat ..meg azt is szerettem h egy játék nehéz!...a Blit.2-töt very hardon vittem végig mindég!...na de ez!!! ez gyerekek...ez bocsánat..de lehetetlen....mindnkit erössen le beszélek!
  • AndrewT
    az erősítés előre le van scriptelve, a zászlók tartása a pontozásos győzelemhez a flag-pontokat növeli "csak"
  • gooooliath
    na de még azt nem értem h pl...a zászlók számától függ e az erösités száma..tehát hogy minél több zászlóm van annál több egységet kapok? vagy az csak a pontokat növeli és az erösítés mindég ugyanannyi?
  • AndrewT
    10 percenként jön némi erősítés, most gondold el, hogy azt a 3-4 tankot, ugyanennyi squadot, 2 ágyút meg az utánpótlóteherautót elveszíted, mert simán bennevan, nem lehet mindenre felkészülni és még foglalni is, és akkor kész. a csapattársat lehet nézni 90 percen keresztül, mert addig tart alapértelmezetten.
    meg az rendben van, hogy single-ben vigyázgatsz a dolgaidra, de ott alapvetően nem olyan küldetések vannak, hogy foglalj el 3-5 stratégiai pontot, vagy verd péppé az ellenfelet, hanem 3-4 alküldetés, itt robbants fel egy hidat, akkor van némi őrség, talán páncélautók, meg ágyu, szabadítsd ki ezt meg azt, ott megint némi ellenállás, de sosem annyi, hogy egyszerre kiírtson. itt meg, 2v2-ben, ha az ellenfél gondol egyet, megindulnak, belédbotlanak, akkor annak ott van vége :)
    más mint a single, az biztos, nekem jobban bejön, de ízlések és pofonok :)
  • gooooliath
    de kösz a patch-t azért jól esik neten játszani..még soha eddig nem játszottam senkivel a game-t....pedig a kezdetek óta Blitzkrieges vagyok..
  • gooooliath
    ja bocs ez andrewT-nek irtam..
  • gooooliath
    na ez igaz axon...egész nap játszottam...és el is voltam jól egész izgalmas kis csatákba keveredtem...ami a tapasztalatom..az az hogy azért igy ez olyan anyag háboru...mármint...rengeteg felszerelés a gép ontja az erösitést...nincs az a jármü becsülés mint a single missiókban..talán akkor lenne számomra igazi h nem lenne erösités..hanem csak ugy amit kapunk azzal kell boldogulnunk alapon...de azért holnap is játszom...
  • AndrewT
    nem szeretném ismét kivívni egyesek rosszallását pongyola fogalmazással, úgyhogy inkább csak óvatosan erősítem meg a mondandódat, azaz, hogy egy idő után a játék single része meglehetősen egysíkúvá, vontatottá, hosszadalmassá és kevéssé játszhatóvá válik a hozzám hasonló beállítottságú emberek számára (a kampány az elég vicces, a custom mapokon meg a frász se akar félórákat aknamentesíteni...). a multiban viszont, ahol van egy ideális 2v2, valami egészen újszerű, nem a megkérdőjelezhető épelméjűségű ai ellen kell hadakozni, hanem hús-vér emberek többé-kevésbé racionális, nehezebben kiszámítható és összehangolt mozdulataira.
  • Axon
    Nem magadban, hiszen figyelünk többen is, akik ide benézünk, de megszólalni csak akkor szoktam, ha tudok segíteni vagy értelmeset hozzáfűzni.
  • gooooliath
    na de jól el vagyok itt magamban...magammal csetelek...
  • gooooliath
    ...ki próbáltam a netet..és fut...de egész más a hangulat igy mint magában a játékban...egész más stratégiát kíván...de a napokban biztos h tolni fogom..
  • gooooliath
  • gooooliath
    aha..meg van, örök hála!
  • AndrewT
    http://www.megaupload.com/?d=LMGX2TPE
  • gooooliath
    áá át turtam a netet de sehonnan nem tudom le huzni az 1.2 es patch-t...pedig ezer helyen ott van 19,9 mb...de nem birom le huzni..esetleg nem tudsz egy linket?
  • AndrewT
    1.2-es peccset felrakod, és akkor lesz lan, direkt ip és gamespy mód a multi alatt. gamespy-on még mindig elég sokan vannak. lan egyértelmű, hamachival kivitelezhető, direkt ip-nél még az sem kell, gamespy-nál meg bárki bárkihez.
  • gooooliath
    sziasztok...mondjátok el hogy kellene online-ban játszani e játékot...vagy hogy hol lehet csatlakozni valami szerverbe...esetleg valkinek volna kedve játszani?
  • gooooliath
    szia...nem is tudom mi az a IF Western front!? Az valami kieg? Ami az oroszt illeti én kicsit vágom...mindjárt szét nézek ott....én meg kül élek halok a nehhéz küldetésekért...
  • BlitzR
    Jatsza valaki a IF Western frontot? En nagyon vartam de csalodas lett aegy kicsit mert tul nehezek a kuldetesek, es ami erdekes hogy azota nem igazan keszitenek palyakat hozza amiota megjelent.

Egyebkent ha tud valaki oroszul, nagyon jo dolgok vannak a blitzunion oldalon ami az orosz bkportal-nak felel meg. Kar hogy nem tudok oroszul:)