2516
  • Roger6
    Akkor ezt megbeszéltük. :-)
  • Cvd
    Igaz, megtaláltad azt az indokot amiért mégiscsak lehet értelme cserélni, csak bennem még nem merült fel így nem is említettem. Igaz hogy nekem meg éppen a mostani trend nem tetszik, jobban tetszettek a 3-4 évvel ezelőtti kerekebb formák. Mondjuk a Kawa idén visszatért a szerintem szép külsőhöz, ha az lesz a trend akkor azért én is biztosan elgondolkozom a cserén.:) Meg kérdés hogy mennyire leszek még benne 5-10 év múlva a témában, ha háttérbe szorul a motorozás akkor a cserére szánt pénznek is találok valszeg más helyet.
  • Roger6
    Naja. De szerintem te sem fogod kibírni 5 évnél tovább. Persze nem ismerlek, nem tudom, ki vagy, milyen vagy, de hidd el, a legtöbb ember vált motort 5 éven belül. Egyszerűen megunod az alakját, vagy a hangját, vagy ki szeretnél próbálni valami mást is. Nekem nincs is olyan motoros ismerősöm, akik 4-5 évnél tovább jártak volna egy géppel. Nem azért, mert összetörték, vagy nagyobbra cserélték, egyszerűen haladnak a korral. Új stítlusjegyek után kutatnak. Azért öt év után már máshogy nézel a motorodra. Nézd meg a K1-es gixxereket. Hát, nekem nagyon nem tetszenek. R6-ból is "elavultnak" néz ki a 2001-es évi. Aztán lehet ám, hogy csak nekem ilyen fura az ízlésem, meg az összes ismerősömnek. Embere válogatja. Ha a régi tetszik, akkor vedd azt, járj azzal még sokáig. Én azért újítok közben...
  • Cvd
    Én pl. minimum 5-re terveztem az enyémet, de ha nem lesz baj vele akkor marad tovább is. A VFR teljesítménye bőven van annyi amire nekem valaha is közúton szükségem lesz (egyébként minden épeszű embernek is az), a motorja legendásan tartós, de a többi része is Honda lévén. Ha meg nem lesz bajom vele, akkor mi értelme lenne 10 év múlva kiadni 2milla körül egy új motorra, miközben igazán semmi lényeges előnnyel nem jár? Úgy nem lehet motort venni hogy majd úgyis megfektetem úgyhogy azonnal tervezem a következőt.:) Akár azonnal takarhatok vele, akkor rögtön kettőt kéne vennem vagy mi?:) De ha anyagilag is a legjobban akar kijönni a tulaj akkor is 5-10 éves kora között kell elpasszolni. Én az előbb is időtartamot mondtam, ebből azért nem illik kiragadni az egyik végletet és azon lovagolni. Plusz ez a durva értékesés minden egyes sportmotorra áll, nem sok értelmét látom azon vitátni hogy az egyik százezerrel többet esik a másiknál. A Yamahán lehet hogy kevesebbet buksz ennyivel, viszont sokkal nehezebben is szabadulsz meg tőle. Aki ilyet vesz az számoljon azzal hogy sokat bukik rajta és kész.
  • Roger6
    Egyet értek, nem kell új motort venni. Én is használtan vettem. És teljesen igazad van, a Yamaha jól elbaszta ezzel az árral. Nekem nem is tetszek először ez a sok újítás. Most már azért el tudnám viselni magam alatt az R6-ot.
  • ddt500
    Ki mondta, hogy új motort kell venni? Épp az a lényeg, hogy egy legalább olyan jó motort megkapsz olcsobbért. Aki meg újat vesz annak vagy nem számít a pénz, vagy 72 havi részletre veszi, és úgy sem adja el rögtön. Kivételek persze vannak. A yamaha meg szerintem jól elbaszta, hogy 3 milláért adja az R6-ot. Két éve a kifutó Gixxer 1000-et lehetett 3.1-ért megvenni, és teljes yoshi rendszert kaptál mellé.
  • Roger6
    De a Yamaha csak idén lett drágább. Eddig ugyanannyi volt, mint a legtöbb 600-as. És ugyanúgy elengedték az első olajcserét, ruhát, kipufogót adtak. Ez különden is csak azon múlik, hogy mekkora pofád van. Ha jól beszélsz, akkor csomó mindent adnak hozzá.
    Nem kötekedés képpen mondom, de ki az a barom, aki tíz évre vesz motort?!!! 4-5 év, az oké, de tíz év? Tudod hányszor megfekteted addig? Még a vastelepre se veszik be. A gixxereken szerintem akkor is nagybbat lehet bukni, mint bármelyiken. Használt motorból akkora a kínálat, hogy a kedves vevő megnézhet több száz darabot, és ha magas áron akarod adni, akkor nálad lesz a vas még pár évig... Szívás. Persze nehogy azt higgyétek, hogy gixxer ellenes vagyok, szeretem a Suzukikat, jó gépek. Csak tényleg ez az értéktartás dolog zavar. Na széles utat mindenkinek!
  • Cvd
    Vagyis az eleje nem teljesen igaz így, éppen én cáfolom meg pár mondattal lejjebb.:) Pontosabban azért buknak többen a Gixxeren mert sokkal többen cserélgetik évente, mint a Yamahát az utóbbi magasabb indulóáráért.
  • Cvd
    Azért ennél árnyaltabb a kép. A Gixxeren többet lehet valóban bukni egy év alatt mert pörög a piac, Yamahán kevesebbet (hár ott is megvan fél milla a bukás az első éven simán) mert nem veszik annyira. Ha megnézzük azt hogy egy tavaly vett 600-ason mennyi a bukó idén eladásnál, akkor az jön ki hogy a Suzukival jártál jobban.
    Megvetted a Gixxert 2,4-ért (az ajándék ruhát, kipufogó rendszert és hasonlókat nem is számolom), eladtad 1,8-ért, buktál 600-ezret.
    Megvetted az R6-ot 3 milláért, ha eladod 2,2-ért akkor buktál 800ezret.
    A regadót és egyéb költségeket nem számolom mert ugyanannyi mindkettőre.
    Viszont nem sok értelmét látom ennek az összehasonlításnak, minden sportmotor elbukja az új árának 30-40%-át az első 2-3 évben. Nem ennyi időre kell venni hanem 5-10-re és kész, hacsak a pénz nem számít.
    Hogy jobb lenne a Yamaha az erősen szubjektív, az viszont biztos hogy nem jobb annyival a konkurenciánál hogy 4-600ezerrel többet megérjen (újakat nézve). Innentől kezdve meg a márkahűség alapján mehet csak a vita, ahol senki nem fog meggyőzni senkit, és nem tudja a maga igazát tényekkel alátámasztani sem.
    A lejjebb linkelt Gixxer klub beköszönője is szerepelhetne bármely más konkurencia oldalán is, csak a típusnevet kellene kicserélgetni és épannyira megállná a helyét.
  • Roger6
    Hát akkor bocs. Mert én nem a véleményem mondtam, hanem a tapasztalatom. Talán a véleménynél erősebb a tapasztalat, nem? Vagy? Bár mindegy, a hullazsákot ingyen kapod az államtól, mert az ezres az ám a király...
  • Speedbreaker
    Ez csak a véleményem volt
  • Roger6
    A K5-ös 600-as gixxereket 1.8-ért dobálják. Hát nem valami értéktartó darab. Egy év alatt közel 700.000 Ft-t veszített az értékéből, és ezt akárhogy is nézzük, kibaszott sok. Akár gixxeres vagy, akár nem. R6-ok meg 2-2.2 között vannak.

Speedbraker:

Ez hülye hozzáállás. Én ültem R1-en, mentem vele több száz km-t, de még mindig nem akarom lecserélni a 650-es SV-t. Miért? Mert az ezres sportmotorokhoz vagy rettentő nagy rutin kell, hogy ne csavarodj fel valami kocsi oldalára az első kanyarban, vagy birka türelmed kell hogy legyen. Nem hinném, hogy neked van türelmed hozzá, és szerintem nem vagy nagyon tapasztalt motoros. Szerintem nem kéne osztanod az észt...
  • PazyZZ
    igazad van, tessa
    gixxer 4ever
  • Speedbreaker
    gsxR-rel az a baj, hogy minden 2. kanyarban az jön veled szemben. Olcsó, jól irányítható, könnyű, gyors, minden megvan benne. Mégha ez így is van, én így is yamaha yzf párti vagyok, de gixxer az tényleg jobban irányítható mint a yamaha. A yamaha szép, de meg is van az ára. A gixxer is szép, de már mindenkinek szinte az van, így már nemigazán kéne. K6,K5 modell már egyáltalán nem tetszik, nem tom ki hogy van vele. k2 és a 2001-es modell a legszebb szerintem (szívlámpás).
  • Speedbreaker
    Ha ráülsz egy ezresre, mész vele párkört, hidd el nekem már nem kell a 600-as :))
    #1097-ról annyit, hogy hülyeség. Leszállsz egy gsxr-ről és azt mondod, hogy ez igen. Ha ráülsz egy gsxr-re és mész vele, teljesen megfeletkezel külvilágról. Ha odahúzod neki, csak ti ketten vagytok. a gixxer és te. Együtt éltek. Egy yamahán nincs meg ez az érzés. De ha nem hiszed ezt el nekem, látogass el ide és olvasd el a kezdőoldalt, megéri. :)
  • ddt500
    Arról nem beszélve, hogy a 750-es Gixxer 300 ezerrel olcsóbb mint az R6 és nem gyengén gyorsabb.
  • allock #1099
    Mondjuk ha valakinek a GSXR tetszik nemhiszem h mást fog választani, olyan motort kell választani ami teccik is az illetőnek
  • JGTC
    Master Bike 2006-ra gondolsz? az érdekes volt...
  • Milka
    3,5ért már R1est veszel...de ha 600ast akarsz akor a GSX-Rt lődd ki!!!a motorrevü csinált a gyorsasági motorok között versenyt,minden kategőriában 600asok,750esek,1000esek és a 600as gixert nem ajánljék.az R6viszont minden vezetőnek a kedvence,erős könyen kezelhető,gyönyörű forma....
  • allock #1096
    Kawasaki párti vajok énis :D
  • Roger6
    A 2006-os R6 3 millió körül van. Az meg nem olcsó a 600-as kategóriában azért... Persze szép a motor, nekem a 2005-ös modell a kedvencem (R6).
  • JGTC
    sport mociban 600ast vennék biztos mondjuk egy R6-ost vagy egy 636ost sztem azok a legszebbek

• allock #1093
    ááá :D
  • Speedbreaker
    Mind1, gyönyörű. Mentél már ilyennel?
  • allock #1091
    hát, nemtom de így nemismerem fel :D
  • Speedbreaker
    Max annyi, hogy nincs rajta sárvédő hátul, és kicsit kivan emelve a hátulja. Talán :)
  • Speedbreaker
    Ez a 2006-os Yamaha YZF-R1. Nem modolt, és nem is r6-os a hátulja. Itt egy másik kép, 2006-os r1, és ugyan az. Szal semmi sincs rajta alakítva :P Esetleg annyi, hogy nem koszos :))

• allock #1088
    ez átépített? vagy ez a 2006os?
    mert R6os farája van, nem?
  • Speedbreaker
    imádom ezt a motort. "szerelmem"
  • JGTC
    tényleg az
  • Speedbreaker
    De gyönyörűű :(((

• Speedbreaker
    Miért kéne stimmelnie? Nem azért raktam be, hogy stimmeljen :P

Kis fanatikus:
  • Roger6
    Én nem értem, hogy miért van a rendőrös kép alatt egy másik gixxer. A rendőr az K6-os gixxer, az alatta lévő meg K3-as. Szóval az évjárat semmiképpen nem stimmel.
  • allock #1082
    nálunk mostvolt motorostali 3napos de nemtuttam elmenni mert nemvoltam itthon
    pedig yo volt aztmondták, felvonultak a városban, meg programok is voltak
  • Speedbreaker
    Kihalt a topik? :S
  • Speedbreaker
    +fav

nagy kép
  • JGTC
    Help! Olyan embert keresek aki motok matricájának legyártásával foglalkozik! Tudom hogy van ilyen mert régen találtam is de már nem tom hol. Aki tud segítsen pls. Ty!
  • JGTC
    MotoGP topik #333 hsz
  • a zsírkereskedő
    A Ducati történelmi dolgot hajtott végre, ugyanis hivatalosan is bemutatta a gyorsaságimotoros-világbajnokságon szereplő versenygépének utcai változatát. A 200 lóerős Desmosedici RR-ből évi 400 darab készül majd.
    http://origo.hu/motor/ujdonsag/20060606utcara.html
  • Rettenthető
    Attól nem félek, hogy ezért nem tudok majd motorozni, és ezért le kell jegelnem a motorom, de a tálalás mikéntje azért egy kicsit vérlázító.
    Nekem mondjuk kis motorom van és a súlyadó eddig nem érintett - azt nem tudom, ez fog-e, és ugyan velem nem igen fog ezzel nagyon kbszni, de mégsem értem, hogy miért kell még itt is belerugni a motorosokba (ezzel a fene igazségos rendszerrel).
    Az meg végképp nem világos, hogy az új jármű tulajdonosoknak miért kell sokkal többet fizetni, mint egy 16 évessel rendelkezőnek. Elvégre az új kisebb szennyezőanyakibocsátással, biztonságosabb menettulajdonságokkal stb. rendelkezik.
    Nah mind1.