16455
  • Csibusz
    Na ide válaszoltál:9 őőő ez jó laptop? Mert nekem fontos lenne a NUM
    HP
  • Solten
    Hello: link1, link2, link3, link4, link5.
  • Csibusz
    Hello, szeretnék laptopot venni 130 e-ig. A lényeg, hogy azért legyen 2 magos, ne linux legyen az alaprendszer, és ha lehetséges akkor legyen numerikus bill rajta. köszi előre is a válaszokat
  • SlickAdam
    sima 2,5"-os meretu SSD. mivel rohadt dragak meg, ezert egy 128-as szerintem elegendo. ahhoz kulsonek nagyobb kapacitassal USB 3.0-as HHD szinten jo otlet.

altalaban a hdd csere meg nem okoz garivesztest, de ez a gyartotol is fugg. olvass utana.
  • mapi
    és ha garancia alatt cserélem ezeket, akkor abba bele köthetnek?
  • mapi
    és milyen az a sima SSD? Ha igy lehet, akkor vennék egy külső merevlemezt USB 3.0-ás csatlakozással és az SSD-t a 5400-as vinyó helyére hány GB-os lenne jó?
  • SlickAdam
    hat 10-ert jo a Home is. Ultimate mar durvan draga.
    ket merevlemez problemas. hacsak nincs mSata-nak hely a gepben. akkor bele tudsz tennie egy 80-as Intel SSd-t peldaul. egyebkent az 5400-as helyere egy sima SSD.
  • mapi
    és még egy fontos kérdés a notebookban lévő 640Gb,5400rpm-es vinyó mellé még tudok bele rakni egy SSD-t?Vagy hogyan oldható meg?
  • mapi
    hát igen, csak nem gond az,h Home Premium ? Mert,ha az nélkül venném, akkor Ultimate-t raknék bele. És ha szükséges lesz a suli végett Linuxot bele raknom, akkor az megoldható, h utána is eredeti windows megmaradjon?
  • SlickAdam
    hat az oprendszer joval tobbe kerul, mint 10k, szoval en azzal vennem.
  • mapi
    Sziasztok, lenne ismét egy kérdésem. Kinéztem egy notebookot: ASUS N53SV, és arról lenne szó, h melyiket érdemes megvenni: op.rendszer nélkül(ami 10k Ft-tal olcsóbb, de csak szept. elején lesz) vagy op.rendszerrel(Windows 7 Home Premium 64bit)?
  • Pill
    Sziasztok,
    egy 13-14" laptopot szeretnék vásárolni aminek lehetőleg hosszú az üzemideje és nagyon fontos lenne, hogy lejátsza a HD filmeket. Ilyen esetben mi az a minimum proci, ram, vga ami kell? KB 150.000-t szánnék a dologra.
  • Terence007
    Minden az SSD-ről

Jó olvasgatást!
  • terencehIII
    Üdv!
    ACER Aspire 5750G-2414G64MNKK van valakinek ilyen vagy ehhez hasonló gépe?
    érdekelne hogy futnak rajta a játékok????

ill. nem vágom ezt az SSD cuccot nagyon, szóval az értem hogy gyorsabb és gyorsabban bootol például a windows de mondjuk egy játék ettől jobban fut vagy csak gyorsabban betölt, tehát ez csak a sebesség miatt jó ?
  • Aquir
    Nekem 128 gb kingston ssd van, ebből 110-et lát a rendszer. Szerintem ez is elég hamar betelik ahogy látom, ráadásul az ssd-knek a 25%-kát érdemes üresen hagyni, mivel tele lemez jobban lecsökkenti ezeknek az élettartamát.
  • SlickAdam
    128-as megfelelo lenne. bar meg gondolkodom az mSata verzion is, viszont abbol nem sok lehetoseg van.:)
  • franc0
    Mekkora kell?
    Az előbb linkelt Kingston kiemelkedik ár/érték arányban, én az venném.
  • SlickAdam
    kicsit off, de ide sok okos ember jar:

melyik ssd-t erdemesebb valasztani?
    samsung 470 vs Intel 320

intel lassabb, de biztosabbnak mondjak (nem mintha a samu-ra akar egy panasz is erkezett volna a forumokon), a samu meg gyorsabb. mindkettot nagyon jonak mondjak.
    gyorsabb sata-600-as felesleges, mert azt ugyse kezelne a gep.
  • SlickAdam
    Lenovo x121e mondjuk ssd-vel. bar az extrem kicsi (11"), de ha ugyis moncsin lenne...
  • V43 1105
    Más gyártótól esetleg? Nincs bajom az ASUS-sal csak érdekelne mások mit vonultatnak fel ilyen téren. :)
  • franc0
    Ha otthon monitorra lesz kötve, akkor értelmes dolog lenne 15 clolsnál kisebb laptopot venni. SSD is javallott bele, a notivinyók nagyon visszafogják a teljesítményt.
    Az ajánlatom: Asus noti + Kingston SSD összesen 150K
  • V43 1105
    Na hellóbelló ismét..!

Bocsi ha tegnap kicsit megfogalmazatlan volt a kommentem..

Arról lenne szó, hogy ismerősöm laptopot vásárolna otthonra. Több féle árkategóriában szeretnék neki vinni ajánlatokat. Internetezésre, szövegszerkesztésre, filmezésre használná, maga a gép egy full hd monitorra lenne rákötve, tehát nem lenne hátrány ha a gpu azt a felbontást kitudná magából hajtani. Árak tekintetében 100-180k-ig lenne rá keret. Előre is köszönöm a segítséget.
  • mapi
    Még egy kérdésem lenne, melyiket érné meg jobban az ASUS N53SV SX515-ahol i3-as proci és van 1xE-SATA bemenet vagy az ASUS N53SV SX370-ahol nincs E-SATA de i5-ös procival van?
  • mapi
    Hát most már a Samsung felejtős, Hp Dv6-os jó választás lenne, csak 40k val drágább mint az ASUS. Úgy néz ki, h az ASUS N53SV SX268 15.6" i5-2410M 4GB 640GB laptop mellett döntök. Az i5-ös Sandy Bridge procival csak 3k-rel drágább mint az i3-as 2310M. És az ára 160k Ft...jó választás lesz? :)
  • MeoH #12787
    Ezzel jobban jarsz, ujabb proci erosebb vga, amin meg a mosatani jatekok is elfutnak kozepes grafikan.

Mapi #12785: ha azonos a hardver, akkor HP dv6. De valszeg az arban is "erosebb" lesz, mint az asus.
  • kispalko
    Azt szeretném kérdezni hogy ez a laptop mennyire jó?? A mostani játékokat mennyire bírja?? Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
  • mapi
    Hát most megint más felé hajlok :)..ASUS N53SV Core i3-2310M Sandy Bridge :P
    és GeForce GT540M,USB 3.0, és egy nagyon jó repro:Sonic Master...szerinted milyen gép? És ha a SAMSUNG RF510, HP Pavilion Dv6 (hasonlo felszerelés mint az előző) vagy a mostnai ASUS közül kéne választani, akkor melyik lenne az? :)
  • SlickAdam
    en a masodikat valasztanam.
  • Monoton
    Sziasztok!

A 3 gép közül melyiket érdemes megvenni?

1.
    2.
    3.

Köszi előre is.
  • Nardon
    hát mit nevezünk jónak, persze egy 4 éves laptophoz képest biztos jól, bármit lehet "jó"-nak nevezni, mert így elég szubjektív.
    az új sandy bridges procikkal sokkal jobb lesz a noti akku ideje.
    nem beszélve arról, hogy játékoknál egy i3 bőven elég és minél erősebb vga kell. megnézheted a notebookcheck.net-en, hogy a legujabb i7es alig teljesít valahol jobban, mint egy sima i3-as. persze azonos órajelen.

amúgy van olyan minősége egy dv6-osnak mint egy samsungnak. nem tudom mért irtózol a hptól, de rég láttam ennyire jól összerakott gépet mint ez a hp.
  • SzirmosSzisza
    De neki kettő kell, ha jól értelmeztem :D
  • Pretorian
    A Lenovo az lényegében az IBM monikere a noti-szegmensben. Volt nálam IBM ThinkPad x évvel ezelőtt, ha annak a minőségéből indulok ki, akkor tényleg jó választás. Minsőségi anyag/hardverhasználat, fasza support. Csupa olyan dolog ami pl. a Toshibákról nem mondható el.
  • V43 1105
    Inkább nagyobb méretű gép legyen ;)
  • franc0
    Ezt aztán jól leszűkítetted. Erre felennyiért képes egy fos netbook is...
    Legalább azt mondd meg, mekkora legyen a gép és a kijelző mérete.
  • mapi
    hát én nem ezen a véleményen vagyok...ha utána nézel azért elég jól szerepel INTEL Core i5 460M processzor meg persze a GeForce kártya a teszteken, és nem második generációs. HP-t meg már nem vennék
  • V43 1105
    160 és 180 ezerér kéne nekem két gépecske.. a lényeg az lenne, hogy FULL HD moncsi lenne rájuk kötve, szövegszerkesztés, netezés, filmezésre lenne használva.. :)
  • Nardon
    samsunggal nicns gond, de nagyon nem éri meg.
    ennyiért már bőven van "új" sandy bride-s intellel és legujabb sorozatu vid karival szerelt noti.
    plez
    mérföldekkel erősebb gép.
  • mapi
    valamilyen tapasztalatod van a SAMSUNG laptopokkal? mert találtam egy elég jó gépet SAMSUNG RF510 (core i5, GeForce Gt 330M)...szerintetek jó és 185000Ft-ért megéri?
  • SlickAdam
    megbizhatosag, strapabiras: modellfuggo. a felso kategoria legendasan hires (thinkpad), vilagbajnok. teljesitmeny: van mindenfele. de manapsag amugy sincs akkora kulonbseg teljesitmenyben a gepek kozott. thinkpad-ek persze nem jatszadozasra vannak.
  • plu604
    http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/acer/emachines-732zg-p624g32mn-p47403365/termek-leiras.html
    Erről valakinek valami vélemény, tapasztalat?