16455
  • gurubefree
    sziasztok

expert laptop guru-t keresek . ASUS G751JL-T7003H .... ssd upgrade-rol lenne szo es lenne par kerdesem . Elore is koszonom
    Utoljára szerkesztette: gurubefree, 2015.10.16. 16:49:35
  • MerlinW
    Ez kb lefedi le az igényeidet, de a felhőtlen GTA5-özéshez (1080p, magasabb beállítások) rá kell dobnod még egy 100-ast. Persze ahogy írtam az előző postban 300k-ért olyan asztali PC-t vehetsz, ami 4K-ban is nyújt neked 60fps-t magas grafikai beállítások mellett.
  • MerlinW
    Jól néz ki a kiválasztott vas, de remélem tisztában vagy vele, hogy ezért az árért 2x erősebb asztali gépet tudsz összerakni.
  • MerlinW
    Ez bőven 300k felett lesz itthon.
  • LasCar16
    Sziasztok laptopot vennék 230k a felső határ: elsősorban játékra kellene.. Ezt a gépet néztem ki elsőre, várom a további javaslatokat!

ASUS X550JX
  • vaduborka
    Az nagyon más világ :)
  • SzirmosSzisza
    Thinkpadek jó drágák és általában display porttal jönnek :p
  • vaduborka
    yoyo
    már a legolcsóbb laptoppon is van hdmi (meg egy csomó más kütyü: pl. usb 3.0, kártyaolvasó, webcam, stb.), szal ez nem szempont.
    200 ezerért ezt venném:
    ASUS X550JX-XX121D 15,6"/Intel Core i5-4200H/8GB/1TB/GTX 950M 2GB
    - nagyon erős cpu (erősebb, mint az új átlagos i7-esek értsd: Core i7 5500u)
    - komoly gpu: gtx 950, mint olvasod.
    ezt most 186-ért látom. de ha az én gépem lenne, akkor menne bele 120 gb ssd (16 ezer), kijönne a terrás hdd és menne egy külső gyors rackbe (3 ezer), így két legyet ütnék egy csapásra: lenne egy rendkívül gyors gépem és egy terrás külső vinyóm cakumpakk 205 ezerért.
    240-ért:
    Acer Aspire VN7-791G-573S 17,3" FHD/Intel Core i5-4210H 2,9GHz/4GB/1000GB/DVD író
    - még erősebb proci, mint feljebb
    - nagyobb méret / világító billentyű / full hd felbontás
    - kicsit gyengébb gpu, kevesebb ram.
    - 36 hónap gari!
    ezt 238-ért vesztegetik.
    Ram-ot tennék bele, és ennél is eljátszanám az ssd be, terrás hdd ki dolgot.
    sokat tudok mind a két modellről, volt szerencsém szétszedni, tesztelni. írj és segítek. ha erre járok...
    addig is hajrá.
  • zooltan93
    Sziasztok!
    1-2 héten belül szükségem van egy új notebookra 200-240k összértékben. Elsősorban adminisztratív munkához, programozáshoz, dokumentumszerkesztéshez, filmnézéshez kell. Utóbbi miatt jó lenne, ha lenne rajta HDMI, mert filmeket a TV-vel összekötve nézném. Windows és Linux is lesz rajta. Utazás közben nem használnám, szóval nem kellenek a kompakt/picur változatok, nyugodtan lehet nagyobb képernyőjű, ami olvasásnál jönne jól (15.6"). A winchester mérete nem szempont, mert a későbbiekben a sok helyet foglaló dolgokhoz (filmek) úgyis veszek majd külső HDD-t. RAM-ból viszont nem hátrány a több (8GB), mert ha elég erős a gép akkor virtulis gépen futtatnám a vendég op. rendszert, hogy ne kelljen újraindítgatni, ha valamit esetleg Linux alatt futtatnék. Windowsom van, tehát azt sem kell, hogy tartalmazza az ár.
    Még arra kérnélek titeket, hogy lehetőleg kettőt ajánljatok: egyet 200-as, egyet 240-es árplafonnal, mert lehet, hogy meg fogom tudni oldani, hogy +40k-t ráfordítsak.
    Előre is köszönöm a segítségeteket!
    Utoljára szerkesztette: zooltan93, 2015.09.12. 13:44:22
  • siryus13
    szerintem érdemes megvárni az októberben piacokra kerülő Lenovo ideacenter Y700-at.
  • SkylineGTR
    szevasztok. szeretnék venni majd egy laptop vmikor a közeljövőbe és kéne tanács, tipp. a lényeg hogy a kijelző kicsi legyen 11.6 vagy ilyesmi és hardver szinten viszont erős,(per6ze nem kell full grafika stb, de azért egyik újabb játék fusson nagyjából. szóval ilyen mini gamer laptop :) tudtok ilyesmit? konkrét tipust?
  • mousee
    Sziasztok!

Egy netbookot keresek, jelenleg őt néztem ki magamnak. Amiért ezt választanám:
    Méretre jó, egy másik netbookot váltana. 4 giga ram van benne, amire kell elég lesz. Van rajta dsub csati, rá tudom kötni a tévére. Ezen kívül még egy kis office, youtube, netezgetés, és pár fb játékot kell elvinnie (meg talán pár steames indie vackot). Van rajta egy USB3 csati, usb 3-as külső winyó miatt hasznos.

Tervek szerint LMDE lenne a rá szánt OS. Szerintetek ennyiért jó vétel, vagy van jobb alternatíva?
  • krisz073
    Sziasztok.
    300 000 Ft környékén keresnék laptopot . Játék (MMO, GTA 5, FPS), netezés, film nézésre kellene.
    A következő paraméterek érdekelnének: I7, min. 8GB ram, 1TB HDD + SSD beépítési lehetőség (optikai meghajtó nem szükséges).
    Előre is köszi a segítséget!
  • elitehun
    Hello! maximum 180 ezerért milyen laptopokat ajánlanátok? Mindennapi használatra, de azért hardver terén is legyen ott (cad/cam programokhoz meg egy két játékhoz)
    Előre is köszi a válaszokat.
  • Mydgard
    Best-buy?

http://www.radium.hu/asus-k501lx-dm046d.html
  • BaliFF
    Tudsz esetleg konkretan linkelni egy ilyen gepet?
  • SzirmosSzisza
    Ugyanúgy 2 magos a laptop ágban.
  • BaliFF
    Miert i3at? Direkt ugy mentem el keresgelni is h i5 alatt nem erdekel...vagy laptopnal nincs akkora kulonbseg az i3 es i5 kozott?
  • SzirmosSzisza
    http://blog.lenovo.com/en/blog/retro-thinkpad-time-machine/
  • Maala
    Abban az árkategóriában inkább i3-at nézz, egy jobbfajta gddr5 ramos videókarival.
  • Dodo55
    Mint egy 6-8 éves PC-vel...
  • BaliFF
    Sziasztok! Sztetek erdemes venni olyan notebookot amely hasonlo ertekben ,mint egy szamitogep (150k) lenne ra max.)? Intel i5tel+ 4gb ram, geforce 920m vga?
    altalanos felhasznalas mellett a mai jatekokkal milyen szinten lehet vele jatszani? A mobilitas miatt is fontos lenne,mert egyebkent sima pc nyilvan...
  • SzirmosSzisza
    Szerintem ilyen műanyag vackok 200k körül úgyis tönkremennek 5-6 év múlva vagy használhatatlanul belassulnak, szóval mindegy melyiket veszed.
  • Maala
    Mindenki másra esküszik. Nekem eddig az elmúlt 10 évben 2 Asus laptopom volt, meg egy Dell. Az első Asussal egyből alaplapcserével indultunk, aztán kitartott 6 évig. Utána 1 évig a Dell, bár az csak ilyen ingyen kapott cserelaptop volt. Most meg van 3 éve a 2. Asusom.

Más meg arra esküdne, amit ő vett. Szerintem lényegtelen, ár, és garancia alapján vegyél, amit szeretnél.
  • BaSSeR
    Köszi, mostmár csak az a kérdés, hogy mekkora a különbség a különböző gyártók termékei között "tartósság" tekintetében? Ahogy nézegetem a garanciák 1-3 évig változnak, így ha más különbség nincsen akkor gondolom jobb lehet a hosszabb (gyártói) garancia. Vannak gyártók amiket jobb elkerülni?
  • Maala
    Ez pl. megfelel az elvárásaidnak, és csak egy eladót néztem meg. Vannak amúgy jobb kártyákkal felszereltek is, csak 15,6"-os képernyővel, az meg elég meh...

Nyilván a Win 8.1 miatt ilyen drága, esetleg máshol lehet, hogy FreeDOS-szal ~40k-val olcsóbb...

(Ja, meg az i5-ök közül is ezt a 4200/4210-et ajánlom inkább)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.24. 11:14:23
  • Maala
    Szerintem innen csemegézgess pl.

Ha játékra lesz, akkor i5 elég, viszont amire mindenképp figyelj, hogy a dedikált videókártyádon GDDR5 memória legyen. Ez a legfontosabb szerintem. Ha kell, akkor levelezd le az üzlettel - és ne higgy a kiírásoknak -, de a DDR3-as memóriával rendelkező videókártyák jelentősen lassabbak a GDDR5-ösöknél.
    Pl. a digiprime honlapján úgy tűnik, hogy náluk GDDR5-ös GTX-ek vannak. (Ott találtam egy i5-öt 850M-el, aztán próbáltam megnézni, hogy milyen memóriával van, úgy jutottam ide, nem ott dolgozom. -.-)

Szerk: Közben találtam ott is DDR3-as 850M-et...

Én GTX 850M alá nem mennék, esetleg GTX 765M (bár ez régebbi), esetleg Radeon R9 280M, vagy R9 270M... Ideális az GTX 960 lenne, de az már nem ez az árkategória. És ezek is csak low-med beállításban tudják majd 1080p-ben, esetleg 900p-ben a(z újabb) játékok nagy részét futtatni. De gondolom erre már felkészültél lelkiekben.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.24. 10:58:32
  • BaSSeR
    Helló,
    Egy két hónapon belül szeretnék egy laptopot vásárolni. Jelenleg egy amd fx6300-as procival, ati hd7770, és 8gb rammal ellátott asztali gépem van. Amikkel játszok, arra tökéletesen megfelel, így jelentősen gyengébbet nem akarok venni. Kb 200-250e Ft-om lenne rá.

A kijelző inkább legyen 17" (nem feltétlen fullhd) és 8gb ram, és ha egy mód van rá nem vennék megint ati kártyát. Tudtok esetleg valamit ajánlani (ipon, edigital, mediamarkt)?

Ha konkrétat nem, akkor mire érdemes figyelni, mely márkák a megbízhatók? Ebben az árkategóriában van kismillió kb ugyanolyan gép leírás alapján, és így nehéz dönteni.

Köszi!
    Utoljára szerkesztette: BaSSeR, 2015.06.24. 10:03:51
  • Shiwo
    oké, köszi (:

azt írják, hogy van raktáron, így talán szerencsém lesz...
  • Maala
    Én innen rendeltem az ASUS laptopomhoz az új billentyűzetemet tavaly novemberben, csak picit lassan érkezett meg (decemberre)... Aztán rendeltem januárban egy új ventit is hozzá, mert a régi eléggé nyekergős már. 2x hívtam őket, majd keresnek. Azóta se kerestek. :)

Ha van raktáron nekik valami, akkor gyorsak. Isten mentsen viszont, ha nincsen.
  • Shiwo
    Hali,

töltőt akarok venni a Lenogo G575 laptopomhoz

a http://www.notebook-alkatresz.hu/ -ról tudtok valamit ? megbízható ? vagy honnan lenne érdemes rendelni ?

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2015.06.12. 10:08:59
  • Sugar97
    Sziasztok! kinéztem két akciós notebookot a media markt oldalán, de nem nagyon tudom eldönteni, hogy melyiket vegyem .
    Leginkább internetezésre, illetve munkához használnám. Ezek lennének azok:Lenovo IDeapad Z5070 vagy Toshiba Satellite C5OB-149Szerintetek melyik a megbízhatóbb márka és a jobb gép?? Köszönöm a segítséget!
  • Lacee86
    Semmi. Az ugyanaz, csak vki kiírja elé a GT-t, valaki nem. :)
  • Samurai84
    Sziasztok

Notebook VGA-knál a GT840M és a 840M között van valami különbség?

• stoppos
    A régi nikkel alapú aksikat kellett, ezeket a lithium akkukat nem is nagyon lehet, de ha sikerül, akkor is inkább csak ártasz neki.
  • slime001
    Telefonoknál sem kell.
  • Dobronski
    Nem
  • GaborST
    Sziasztok! Meg van a laptop de lenne egy olyan kérdésem hogy az aksiját ki kell sütni mint a mobiloknál vagy nem ha igen mennyi időre hagyjam töltőn? Lehet hülye kérdés de nem volt még laptopom!
  • TaRka0107
    Megoldottam, töltöttem le hozzá programot!
  • TaRka0107
    Hát így nem látom. Dell Latitude E6510ről van szó.