16455
  • ranGer2
    Sziasztok!

Tudnátok ajánlani nekem, elsősorban otthoni használatra: net, office, filmnézés, de legyen benne erő. Megbízható márka kellene mint pl. Ő:

http://www.kamerapecs.hu/SonyTermekek/Reszletek/Nev=sony_vaio_vpc-eh2j1e/b/Id=1193/

Hasonló, esetleg jobb árfekvéssel.

Köszi előre is.
  • TaRka0107
    Úgy lett volna, de már eladta:D
  • MeoH #13729
    Ezzel jobban jartok ERoben ugyanott vannak nagyabol, de olcsobb es csendesebb. Illetve nagyabol ugyanaz a hardver: Fuji 3ev garival.
  • Doom 4
    LENOVO IDEAPAD B560A (59-318626) Ezt nézte apu.
  • MeoH #13727
    160ert lehet venni mar beleposzintu izleti gepeket, amik birjak a strapat. Bar azok sem annyira jatekra vannak kielezve. Bar ugy gondolo, hogy az a Lenevo is az lesz az adatok alapjan Thinkpad E420 talan :) Ha az pont, az jo kis masina, kifogja szolgalni par evig. Es regebbi jatekok low grafon elfutnak rajta.
  • Doom 4
    Hali! Húgomnak szeretnénk venni egy laptopot. Fater nézett egy Lenovo-t 160.000-ért, i5-ös procival, 4 giga rammal, 500 gb hdd-vel. És azt mondta, hogy korrekt gép (kinézete is, gombjai is...), de azért nézzek szét a neten esetleg saturn/electro world stb. Gondoltam megkérdezem ti tudnátok e ajánlani valami hasonló gépet. Netezés, filmezésre biztos lesz használva, játékra nem hiszem, de lehet hogy egy két játék lesz rajta...
  • Stig95
    Jók a Dellek otthon van egy, ugyanebből a termékvonalból, eddig semmi gond nem volt vele és a 3év gari sem elhanyagolható.
  • bcrics
    Hát mindenképp megéri sztem, Egy egybe cserélitek?
  • trade1
    Sziasztok! Mi a véleményetek erről a notebookról?Dell Inspiron N5110

Elsősorban a megbízhatóságe érdekelne!Alapvető szempont hogy ne menjen tönkre 3 éven belül milyen tapasztalataitok vannak?Sürgős lenne! Előre is köszi!
  • TaRka0107
    Üdv!

Van ez a laptop! Szerintetek megéri a cserét, ha én ezt adom érte?
  • lotsopa
    A játék az nem elsődleges szempont. Webszerkesztés, alkalmazásfejlesztés ilyesmik. Mérnök informatikus szakon vagyok és elég ha ki tudja szolgálni a felmerülő igényeket a gépem.
  • jayzeehun
    te téged melyik felhasználási terület érdekel? mert ha játszani akarsz arra jó a 3dmark03 teszt. Ha office-ra kell vedd a leholcsóbbat, ha tervezőprgramra kell legyen benne 4-6 GB ram, ha videókat gyűjtessz nagy hdd, stb...

Neten vannak jó cikket, tesztek.
  • lotsopa
    Igazából a sulis ösztöndíjam a költségvetési keretem, meg persze ha eltudom adni a jelenlegit (nem ér sokat). A benchmarkok alapján nem nagyon szeretnék dönteni, még ha nagyon minimálisan vissza is adja a teljesítménybeli különbségeket. Legjobb lenne ha élőben ki tudnám próbálni az általam "megálmodott" gépet, de ilyen szolgáltatásról nem tudok, nem nyújt senki ilyet sajnos. Mert akkor derül ki hogy arra a felhasználási területre amire nekem kéne hogyan teljesít.
  • jayzeehun
    Szerintem fektess i3-ba, mert hosszú távon neked az éri meg, valamivel később kell csak lecserélned a gépedet...
  • MeoH #13717
    Te tudod. De amit ajanlottam notit, abban a b800as proci ~ +50% erosebb, mint az e-450(ami amugy egy netbook proci). Az b800ban integralt intelHD 2000 vga van, ami kb egy szinten van a 6320szal. Szoval kb. semmivel nem jobb a 6320, csak pluszban hoforras es szivja az akksit. Arrol nem is beszelve, hogy a lenovo fembetetes kaszni, az asus es a HP pedig nyegle muanyag.
  • lotsopa
    Köszi a válaszokat. A windows nem kell, van. Szerintem az Amd e-450 nem olyan gyenge proci, és a hd 6320 is átlag felhasználásra jó.
    Persze jobb, erősebb a core i3 de már "túlságosan" is, ha valakit érdekel nézze meg hány százalék a processzora kihasználtsága egy nap használat alatt. Véleményem szerint i3-as nál 30-40% lehet, na akkor miért is kéne az nekem.
    Még egyszer köszi a gyors reagálást.
  • MeoH #13715
    Egyik sem. En ezt vennem: Link Minosegben es tudasban is veri az altalad linkelteket. Jatekra, meg nagyabol mindegyik alkalmatlan, bar gondolom nem is ez a foszempont.
  • jayzeehun
    gondolom ezek a gépek nem tartalmazzák az operációs rendszert, vagy freedos vagy linux van rajtuk.

Egy win7 olyan 40000 körül van.

Érdemes olyat nézni amivel win7-et is adnak, mert általában ha gép mellé adják vagyis veszed akkor "csak" 20000-et számolnak fel érte.

Windows meg mindenképpen kell.

• jayzeehun
    Az a baj ezekkel a gépekkel hogy pl. játékra alkalmatlan, ez az ati gpu 3dmark03-ban tesztek szerint mindössze 6000 pont körül teljesít, nekem anno mikor asztali gépem volt egy ati radeon 9800se ami 4 pixel pipeline-nal rendelkezett volt ekörül, olyan 4500-5000 pontot értem el vele. Egy mai játék olyan 20000 pont küröl "kíván".

HP márkát mindenképp ajánlom én olyan notit használtam 6 évig semmi gond nem volt vele, most is tökéletesen működik.

Én egyébként nem vennék amd processzoros gépet, hiszen minden alkalmazást intel chipekre optimalizálnak.

Vannak most olcsóbb intel chipek, ugye ami most fut az az i3, i5 ,7 széria, ezekből a legolcsóbb az i3 ugye, mert te is a legolcsóbb szegmenst céloztad meg, szóval az i3 jobb volna, az is 2 mag / szálas.
  • lotsopa
    Vagy jobb ezek közül választani?
    ASUS K53U !104.990 Ft!
    Processzor: AMD E-450 (2 x 1,65GHz, 1MB Cache);
    Kijelző: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
    Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
    Merevlemez: 500 GB SATA 5400rpm;
    Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6320;
    Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
    Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó; HDMI™; Webkamera: 0,3 Mpx; LAN: Gigabit; Altec Lansing PREMIUM SOUND hangszórók; itt elérhető

HP Compaq 635 !99.990 Ft!
    Kijelző: 15.6" (1366x768) HD; matt, LED megvilágítás;
    Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
    Merevlemez: 320 GB SATA 5400rpm;
    Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6320;
    Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11b/g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó 2in1; HDMI™; VGA; Webkamera; Bluetooth; LAN: 100Mbit; akkumulátor (cella): 6; itt elérhető

ASUS K53U !99.990 Ft!
    Kijelző: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
    Memória: 2GB DDR3 1333MHz;
    Merevlemez: 320 GB SATA 5400rpm;
    Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6310;
    Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó; HDMI?; Webkamera: 0,3 Mpx; LAN: Gigabit; Altec Lansing PREMIUM SOUND hangszórók; itt elérhető
  • lotsopa
    Lenovo IdeaPad, szerintetek megéri?
  • jayzeehun
    ja nem bocs, én kerestem rá intel gma wikipedia oldalra, te mást lőttél be...
  • jayzeehun
    mondjuk a link érdekes amit belőttél mert az van a táblázatban hogy pl. a 4500-as csipnél pixel pipeline-ok száma 0, vagyis nincs benne olyan..

ki érti ezt??
  • jayzeehun
    Egyébként igazad lehet..

Én tudom hogy DX win95-tel jelent meg.

De én azt mondtam neked ha te egy gépre felpakolsz egy windows operációs rendszert azzal még nem telepítettél DX-et mert az egy külön program, DE LEHET HOGY EZ SEM ÍGY VAN...

Azt egyébként nem tudtam hogy intel chip-pek shader 4.0-át támogatnak...
  • MeoH #13707
    Nem akarlak megbantani, en sem vagyok informatikatguru, de neked gozod nincs mirol beszelsz.
    DirectX: win95ben jelent meg, es azota is a windows resze, itt olvashatsz rola: Wikipedia
    4500GMA: DirectX 10, Shader 4.0 tamogatas. Lesd meg az elozo postolt linkemet.
  • jayzeehun
    dehogy is nincs ALAPBÓL DX a gépen... Nekem most van mert felraktam, de szerintem nem minden gma támogatja eleve a dx-et. A dx eleve olyanokra épül mint különböző shader-ek támogatása, szóval egy gma mióta támogat pl. pixel shader 3.0.át?
  • MeoH #13705
    Tessek DirektX 10t tamogat. A DX a windowsban van alapbol, annak a resze, nem gyartofuggo. Frissiteni nem art neha, de biztos, hogy most is van agepeden, mert anelkul a win sem indulna.
  • jayzeehun
    ez tudja a dx10-et? bakker, nekem is gma-m van illetve volt... Bár lehet az max dx7-et tudja, vagyis tudta.. Ezekre az intel chipset-ekre fellehet rakni dx-et???

És azt honnan tudom meg melyiket?

Én azt hittem hogy dx-et csak ati meg nvidia chip-pek támogatják...
  • MeoH #13703
    Mar hogy a viharban ne tamogatna a DXt? Persze, hogy tamogatja, asszem DX10es. Csak nem jatekra van. De ahogy irtad, ezek a VGAk netre, filmezesre es officera vannak, es azokkal tokeletesen meg is birkozik, sokkal kisebb fogyasztassal es kevesebb holeadassal.
  • jayzeehun
    intel gma nem is támogatja a direct x-et, szóval játékot felejtsd el azon. Az arra jó hogy megspórolják a drágább ati vagy nvidia vga-t és netezz vele vagy office-ra jó. Szóval DX-et nem támogatja...
  • MeoH #13701
    Gondolom ilyen VGA: Intel GMA 4500. Ez nem jatekra valo pottyet sem. Nem a geppel van gond, hanem ez ennyit tud...
  • krisz940122
    Hali. segítenétek? van egy acer aspire 5730z laptopom, ami nem az erejéről híres(intel videókártya...), van benne 3 gb ram, 2 magos proci, és elvileg a san andreas-nak simán futnia kéne rajta, mert bőven megvan az ajánlott gépigénye, de mégis szaggat elég keményen ha felhúzom a grafikát. win 7 van a gépen. más játéknál is van így, h kis játék, bármin elmegy szépen, de nekem meg szaggat. pedig futnia kéne szépen. driver gond lehet? xp-vel jobban menne? mert tudom h nem egy izomgép, de azért ezek mehetnének szépen rajta. előre is köszi a segítséget.
  • oliwwer
    Sziasztok!

Laptop kelleni, bolti, garival, max 120ig. Filmre, netre, de persze minél jobb.

Köszi!
  • jayzeehun
    mennyit ad neked 3dmark03-ban? 20000 felett vagy? 3dmark06-ban?
  • Lantee
    Aki most akar egy nagyon jó ár/érték arányú laptopot venni, annak ajánlom az ASUS N55S szériáját. Szombaton vettem meg a bővített verziót (8GB DDR3 1333MHz, i5-2410 2,3GHz, 750GB HDD, GT 555ím 1GB) 236e-ért a Notebbok.hu-nál, és ez a gép minden várakozásomat felülmúlta! Egész nap nyúzom a melóhelyen, 8-10 böngésző, outlook, word és excel hegyek egyszerre megnyitva, 3 különféle wifi printer, stb., este meg egy kis játszás - Call of Duty, Alan Wake...pöpecül rohan.
  • jayzeehun
    ??? what? 40% ? ezt így honnan? tegyek bele egy ciklust, úgyérted 40 %-ról töltsem fel havonta 100-ra aztán megint merítsem le 40-re? ez egy ciklus? érdekes, eztz hol olvastad?
  • franc0
    Ha fiókban akarod tárolni, 40%-os töltöttséggel tedd, és havonta vedd elő, tegyél bele egy ciklust.
  • gurubefree
    a tesztek jatekok eseten mit sem ernek .....

Amit en probaltam az a COH , WoT , WoW . WoT mar megfogja ha nem vektorgrafikat akarsz latni. Nem azert emlitettem es nem probaltam utalni arra hogy a GT540 "szar" . Aki tud kompromiszumokkal egyutt jatszani annak megfelelo lehet .
  • gurubefree
    UK
  • whiskeyman
    Én akksiról nagyon ritkán használom a gépem. De állandóan benne van az akku is. De mivel Lenovonál kitalálták, hogy optimalizálás élettartamhoz, így a töltési kapacitás 0-80%-ra korlátozódik, amivel növelhető az akku élettartama. A legfontosabb pedig, ha mégis áramszünet lenne, nem kell attól parázni, hogy kikapcsol a gép, amikor nem kellene.