Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Fákjúal!
Mennyire hátrány vagy zavaró az angol kiosztású billentyûzetû laptop? Annyira nem lehet gáz ugye? Errõl lenne szó: Fujitsu Lifebook A531
Fákjúal!
Mire kell? Idén kezdem felsõfokú informatikai tanulmányaim, szóval leginkább programozás, PS, netezés, film... Tudom, hogy a fordítónak nem kell erõs processzor, de azért haladjunk a korral. 😊
A másik esélyesem Dell Inspiron N5110(15R) hasonló paraméterekkel, de abban GeForce GT 525M is van és 3 év garanciás.
Notebook vásárlás elõtt állok, legfõbb esélyes a Lenovo ThinkPad Edge E530. Mit gondoltok, vajon megéri 165ezerért Intel Core i5-2520M,4GB DDR3, Intel HD Graphics 3000? Vannak ebben az árkategóriában picivel "erõsebb" gépek is, de a Lenovo márkáról jókat hallottam. Az viszont aggasztó, hogy csak 1 év garanciás a gép... Nem játékra használnám, szóval nem kell szuper VGA bele, de fontos a minõség és a megbízhatóság.
Tehát várom a véleményeket ezzel kapcsolatban, esetleg más gépeket ebben az árkategóriában.
Ezt néztem ki magamnak, ettõl drágább (~165.000 HUF) már nem jöhet szóba. Toshiba megbízható?
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Nyugodtan megkérdezheted prohardveren a milyen notit vegyek topikban a vérkockáktól, nem fognak mást mondani.
De te tudod, nem erõszak.
Amúgy van 150 körül Lenovo ThinkPad Edge újonnan, ezen is van pöcök. De csak 1 év gari van rá. Nem véletlenül, az Edge széria nem rendes üzleti noti.
Helyedben a használhatatlan netbookot elpattintanám a francba, az árából vennék egy monitort amire otthon rákötöd a notit.
Típusok: Lenovo T400, Lenovo X200.
Az aláírásomból láthatod, nem a levegõbe beszélek...
Mennyid van a gépre?
Laptop csere elõtt állok. Most egy kb 6 éves Asus X51H van, tökéletesen elégedett vagyok vele, le se cserélném, ha lehetne hozzá akksit és billentyûzetet kapni... Nekem való gép, még azt is gond nélkül túlélte, mikor majd egy méter magasról a betonon landolt véletlenül.
Pontos típust még nem néztem utódként, mert felmerült, hogy talán egy Lenovo még jobb lenne. Még boldog fõsulis idõkben volt IBM-em, imádtam, 4 éves volt amikor vettem, és még 3 évet bírt nálam... (Na jó, legjobban nem is ezt szerettem benne, hanem azt, hogy annak nem touchpadja volt, hanem az a kis "pöcke". Ilyen pöcköset már nem gyártanak? Nem láttam.)
Szóval Asus, vagy Lenovo?
Pontos típusra esetleg tipp? Munkára, netezésre használom. Fontos a könnyû kezelhetõség, nem akarok úgy járni mint a mini Dell-emmel, amihez szégyenszemre egeret kellett venni, mert hiába a 10 éves rutin, nem tudom kezelni a touchpadját...
Én eddig Asus-ból a K53-ast és az X54-est néztem a neten, Lenovo-ból pedig a B és a G sorozatot.
nem igazán vagyok otthon laptop témában, úgyhogy a segítségetekre lenne szükségem.
laptopot szeretnék vásárolni 200ezer forint körül. Ez úgy is lehet, hogy áfával együtt 200, de lehet úgy is, hogy 200ezer+áfa.
15.6"-os kijelzõnél nincs nagyobbra szükségem, 320GB-os winchester is elég, fontos, hogy legyen numerikus billentyûzete, továbbá hogy meg se rezzenjen az 1080p-s mkv-któl és hogy mondjuk egy Battlefield 3, egy Max Payne 3 szépen menjen rajta, tehát az újabb játékokra is jó legyen és még úgy 1-2évig.
Dell Inspiron N5110-t néztem, de gondolom tudtok jobbat is mondani. Tudtok valami jobbat ajánlani?
Van nekem egy laptopom, amiben van egy prociba integrált videovezérlõ (HD 3000) és van egy külön videokártya is (nVidia GT 630M). Na most én a HD 3000-hez tartozó grafikus beállításokban beállítottam színt, fényerõt, kontrasztot stb., ami rendszerindításkor gyakran felülíródik, fényesebb lesz, más színek stb. (Amikor belépek a HD 3000 beállításaiba, és picit hozzányúlok a csúszkához, akkor már jó lesz újra.) Gondolom az nVidia driver írja felül, viszont az nVidia Control Panelban sajnos nem találok asztalra vonatkozó opciókat. Tudtok segíteni, h mit kellene beállítanom?
Megfelelõ technikai paraméterek, 17,3" kijelzõ, 3 év garancia.
A GT 525M elég lenne F1 2011-hez, FIFA12-höz?
http://www.pcland.hu/shop+Samsung-NP300E5A-S07HU--ezust-NP-300E5A-S07HU_118251_150114
Erre gondoltam
Hozzáértõk segítségét kérném a következõ kérdésemben:
Szerintetek ez a laptop megéri az árát? (a linket lejjebb csak a részletek miatt illesztettem be)
http://www.grando.hu/samsung-np300e5a-s07-laptop-notebook-1511643003
Egy helyi áruházból kaptam ezt az ajánlatot, és õk odaadják 150 000ért. Az ember azt mondta, hogy samsung eddig nem igen rakott össze komplett gépet és ezért bizonygatta hogy most ez a legjobb laptop széria.
Néhány ismerõsöm azt a videokártya viszonylag gyenge, a ddr3as ram pedig elavult. Fõleg játékra használnám, de majd meglátjuk mit hoz a jövõ 😊 Esetleg ti ajánlanátok más helyett? Egy kicsit többet rászánni vagy általában alkalmatlan a laptop játékra és asztalit kellene összerakni, kész konfigokat keres?
Várom válaszaitokat
Igen, ennyiért vagy ez van, vagy Toshiba L850 HD7670-el. Más nincs. Legalábbis ha új gépet akarsz, és játszani szeretnél rajta.
A laptopodban TN panel van, LED-ekkel megvilágítva.
Egy 13-as MacBook Pro-ban is, de ha mellétennénk ordító lenne a különbség...
Nem fikázom a géped, én örülök ha tetszik neked. Csak leírtál ott egy szakmailag nem teljesen korrekt dolgot (sajnos majdnem mindenki rosszul tudja), gondoltam jelzem.
Állíthatgatod napestig, ha nem tud többet az adott panel... ugyanez áll a betekintési szögre is. A háttérvilágításhoz kevés köze van.
Értem én, hogy sokkal fancybben hangzik az, hogy LED, mint a CCFL/fénycsöves. Ez elég is az emberiség 99%-nak, hogy jobbnak gondolja. DE:
Utóbbinak jobb, színhelyesebb a képe. Amiért a LED háttérvilágítás használják (tehát a helyes megnevezés nem LED monitor, hanem LED háttérvilágítású TFT), annak több oka van:
- kevesebbet fogyaszt
- vékonyabb lehet a kijelzõ
- a fénycsõ gyorsabban fárad, veszít a fényerõbõl
De a színhelyessége rosszabb. Igen, ez áll a 300 ezres Apple ThunderBolt displayre is.
Annyira nem nagy gond, hogy minden játék nem megy rajta fullon, úgyis a tesómnak akarok venni aki inkább a filmekre van ráizgulva.
link
A hosszú kommentet én írtam, most vettem 1 hete ugyanilyet.
Annyi, h azóta már játszottam is rajta. Itt a fejlécben a Mobilg grafikus processzorok erõsorrendjénél megtalálod a GT 630M-et, és rá kattintva van teszt is, h melyik játékot hogy viszi. Én eddig a Fifa 2012-vel és a Cod Black Ops-sal játszottam. A Fifa nem izzasztotta meg különösebben max grafon sem, a Black Ops-ot is gyakorlatilag majdnem maxon viszi, az élsimítást kell visszább venni. De 30 FPS alá még a legzúzósabb részeknél sem esik.
A vinyója kicsit lassabb, mint egy 7200-es (ennek ugye csak 5400 a fordulata), de nem vészes. A legnagyobb baja, mint minden laptopnak, h terhelés alatt, fõleg ebben a melegben, eléggé melegszik. Erre hosszú távon egy hûtõpad megoldás lehet, 4-5e Ft-ért kapni már. De jó kis gép amúgy, és nagyon szép. Tudom ajánlani. 😊
Szeretném ki kérni a véleményetek errõl a laptopról?
http://www.usanotebook.hu/asus-k53sm-sx136d/P27566
Acer Aspire 5750G-2354G50MNKK
Amennyit megértettem egy tesztbõl, elég jó gépnek tûnik, viszont nem elég masszív, a billentyûzet se nagy durranás és a legnagyobb baj vele, hogy nagyon tükrözõdik a képernyõ. Mivel még nem volt laptopom, nem tudom mennyire fontosak ezek a dolgok. A képernyõ tükrözõdés nem tûnik nagy bajnak, mert nem használnám túl sokat a szabadban, de a gépelés viszont fontos, hogy kényelmes legyen. Meg tudnád mondani, hogy a tesztben olvasottak alapján az igényeimnek megfelelne-e? Árban kellemes, teljesítménye jó, csak ez a két dolog aggaszt.
OFF:
15.000 RSD (37500 HUF) felett Belgrád területére ajtótól-ajtóig szállítanak. Szerbia területére is érvényes a 15.000 RSD, csak itt nem õk intézik a szállítást, hanem a City Express csomagküldõ szolgálat.