Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elég messze van de év vége felé szükségem lesz egy laptopra, olcsóbb lenne most megvenni, mert karácsony felé egyre drágább minden, vagy nem?
150k -ért mi az ami bestbuy, ha a játék a fõszempont.

hykao
Itt, kissé legörgetve elég részletes és szemléletes szösszenet arról, hogy "mirõl beszélünk": KATT 😄
V43 1105
ThinkPad.. ? Valami fasza i3,i5-ös belsõvel .. ?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Lacee86
2 év a garancia, mirõl beszélünk...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

franc0
A te géped zsanérja nálam max egy évet bírna ki.
Errõl ennyit.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

hykao
Használattól függ. Nem véletlenül fejlesztenek többféle felhasználásra gépeket...és a javaslatom arra az esetre vonatkozik, HA sokat fogja hurcibálni, nyitni-zárni...esetleg olvasd el újra a kommentemet, hátha sikerül pontosan értelmezni... 😛
A 200 ezres ár pedig nem garantálja a strapabírást...van ugye a belsõ, meg a külsõ (burkolat, váz, keret, zsanérok stb...)
Ha a gép jórészt egy asztalon fog "pihenni" a hétköznapokban, akár folyamatosan nyitott állapotban, nyilván kibírhat akár 5-10 évet is, ha azonban napi szinten hozzák-viszik majd, használják a szabadban is, naponta többször is nyitják-zárják, akkor bizony sok esetben kétséges a 2-3 év javítás nélkül, még 200 ezer felett is...

Konkrét példákkal: (legyen pl.Lenovo... 😄)
otthoni használat, játék is, néha átkerül egyik szobából a másikba: Ideapad
otthoni használat, hetente egyszer-kétszer melóban is: Thinkpad Edge
meló napi szinten, szabadban is esetenként és otthon is: Thinkpad (dokkolóval)
Lacee86
Vegyen mindjárt MacBookot, nem igaz?

Lacee86
200 ezres laptop nehogy ne bírjon már ki 2-3 évet, ne viccelj már...

hykao
Ha tényleg 2-3 évig használni akarod, akkor esetleg gondolkodj el kicsit drágább, de masszívabb gépeken is. 2-3 év sok idõ, ha sokat fogod hurcibálni, nyitni-zárni, akkor nem biztos, hogy ezek a kinézett gépek kibírják a 2-3 évet.
xxdani
Utálom amikor keresek napokig megtalálom és véletlenül ráakadok egy újabbra így megint gondolkodóba estem.
Tehát van versenybe egy Toshiba és ez az Asus .
Az asusban erõsebb a videokártya de gyengébb a processzor

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Stig95
<#eljen> Best Buy! Erõs és jól is néz ki az ára sem rossz! <#eljen>

Ki mondta, hogy f??det rám?!

xxdani
mindenre játékra is , de nem kell hogy fullon fussanak a dolgok, de végül is találtam egy TOSHIBA-t ami elég jónak néz ki (belsõre is). Lényegében 210K-ból szeretnék egy gépet amit 2-3évig nem nagyon fogok cserélgetni.
Õ a kiszemeltem

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Az 525 felépítésben ugyan az mint a 540 (96 shaderes) csak 672MHz helyett 600-on frekvencián megy ramok uygan azok. Egy MSI Afterburnerrel szoftveresen simán felhúzható 700 fölé is. Én a 525-t 750-en is járattam napokig mikor kellett persze jobban is melegszik

Lacee86
Mai játékok többségét 1366x768-ban élsimítással max grafon, vagy legalább is magas beállítások mellett gond nélkül viszi élvezhetõ sebességgel.

hykao
Katt a bannerban a "Mobil grafikus processzorok erõsorrendje" linkre, ott kikeresed a kérdéses chipeket, és rájuk kattintva mindegyik oldalán legörgetve ott van jónéhány játékteszt velük. E két konkrét esetben: GT540, GT630.
Már nem aktuális a laptop, helyében inkább egy Pc szuper táblagép -et vásároly, újabban kanapé számítógépnek nevezik...PC Táblagép M70007T 7 inch Google Android 2. ARM 11 800 mhz potom árban vásároltam
aaasdd
Sziasztok! Játékra használt laptop esetében egy GT540/GT630-as videókártya mennyire lenne megfelelõ választás egy i3/i5-ös proci mellé? Milyen grafikán vinné a játékokat? Elõre is köszi.
hykao
A válaszhoz az örök kérdés: mi(k)re kell a gép....
Stig95
8GB bõven elég. Szerintem a CPU és a VGA aránytalan.
i5,i3 + GT540 GT630

Ki mondta, hogy f??det rám?!

xxdani
vagy ugyan az a gép csak 16 giga rammal és egy picivel rosszabb cpu-val
LINK

xxdani
SZaisztok!
Laptop vásárlás elõtt állok. ~200 ezer lenne rá a keret (+-10E) .
Kiszemeltem egy elég jónak ígérkezõ DELL gépet LINK
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ár érték arányba jó-e.
A gép mindenre lenne használva játékra is.

DONGUBA
Ertem es koszi....akkor marad a lapihuto ala.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

franc0
Ilyen hülyeséget...
Attól, hogy nemrég vettél egy laptopot még nem lettél szakértõje a témának. Ahogy ezt a mellékelt ábra is mutatja.

GUBA, nem kell hûtõt cserélni. Nem is tudsz, mert nincs hozzá nagyobb.

Lacee86
Laptopban procit sem vmi egyszerû cserélni... Procit cseréltél, hûtõt meg nem? 😮

DONGUBA
Hali...lehet hulye kerdes laptopban hutot nem lehet cserelni ugye?Mert volt egy i3-as proci a samsung r540-es lapimban amit kicsereltem egy i5-os procira de azt mondtak ennek nagyobb hutes kellene...vagy ez hulyeseg?Vagy eleg egy lapi huto a gep ala?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

SzirmosSzisza
Én régen hülye voltam és kb naponta 3-4szer lemerült fullra. 2 éves laptop és 30 percet bír maxon 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lacee86
Az újakon sztem már nem számít. Annyi, h havonta kb. legyen lemerítve.

Ja, csak ha állandóan benne van az aksi, miközben hálózatról mûködteted, az nem tesz jót az aksi élettartamának. Legalábbis a régebbi laptopokon így volt, ki is vettem mindig, hogy ne melegedjen.
Lacee86
Hú, nekem ma akkora felfedezés volt, h a laptop akkuja gyakorlatilag egy szünetmentes tápként funkcionál, ha hálózatról mûködtetem, és hirtelen elmegy az áram, akárcsak 1 mp-re is. 😄 😄

Lacee86
Hát Toshiba elvileg nagyobb névnek számít laptopban, de nem hinném, h rosszabb lenne a Samu. Esetleg még arról kellene érdeklõdni, melyiknek jobb, rugalmasabb a szervize.

Mindkettõnél 2 év a garancia.

Lacee86
Toshibára sztem több a garancia, nem?

Samsung vagy toshiba, melyik a jobb? A samsungnak jobbak a specifikációi, és egy adott árban van 2 laptop.

franc0
RAM-ot mindig jóval könnyebb és olcsóbb cserélni...
De attól is függ mennyit cipeled. Én a 2530P-t venném.

Sly9119
Köszönöm a választ. De melyik legyen erõsebb a CPU, vagy Több RAM?

ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O

franc0
EliteBookot nyilván, azok közül kb mindegy.

Amúgy 720p filmet egy ThinkPad T60 is kihajt prociból izomból, és csak 40 ezer.

Sly9119
Sziasztok, itt volna pár gép.

Erre a használatra: 720p es projektort meghajtani, azaz 720p filmek bírása

Versenyzõk

1. http://hardverapro.hu/apro/hp_elitebook_6930p_14/hsz_1-50.html

2. http://hardverapro.hu/apro/hp_elitebook_6930p_legerosebb_kiepitesben_t9400_4g/hsz_1-50.html

3. http://hardverapro.hu/apro/sony_vaio_vpcyb2m1e_11_6_dual_core_4gb_320gb_hdd/hsz_1-50.html

4. http://hardverapro.hu/apro/szep_hp_elitebook_2530p_subnotebook_6_honap_garanc/hsz_1-50.html

ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O

Na ez engem is foglalkoztat, igaz én magamnak venném, és munkára is a netezés mellett. Viszont a munkám nem túl hardverigényes (fordításokat csinálok fõleg), viszont azért egy Atom vagy ilyesmi nyilván harmatos lenne. Játék nem igazán szempont, az akkumulátoros üzemidõ sem fontos, mondjuk min. 15 colos, jó minõségû kijelzõ már inkább igen. Súly sem számít, ha ~2 kg-nál nem nehezebb.
Viszont jó lenne ha bírna napi min. 8 órás folyamatos üzemet, kényelmesen lehessen rajta gépelni, és lehetõleg minél olcsóbb legyen (szal én is 120k körüli kategóriára gondoltam), de azért ne legyen gagyi 😊
Mydgard
Udv!

A asszonynak szeretnenk venni max. 120k-ert egy fincsi kis laptopot csak netezeshez, de jo lenne kihozni a maximum teljesitmenyt ebbol az osszegbol (tobb memoria, nagyobb vinyo, jobb proci).

Kosz a javaslatokat elore is!

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

CharrDen
Ahogy közbe kiderült, Acernél silány minõségû a "thermal paste" és a szellõzés, ezek cseréjével 15-20 fokot lehet csökkenteni, ezt viszont sajna itthon nem tudom megcsinálni.

CharrDen
Azt tudom, néztem elõtte szétszerelési videókat ahol konkrétan megmutatják hogyan kell csinálni. Kiszedtem a csavarokat, de nekem még belülrõl összefogta az egészet valami, pedig pontosan úgy csináltam, ahogy mutatták.

franc0
Hát ez kurvára nem így mûködik.
Szépen megkeresed a neten a konkrét típushoz tartozó szervizkönyvet.

CharrDen
Nos nekiálltam és kiszedtem minden csavart, de az alja így se jött le.. Érdekes.

CharrDen
Hali! Lassan két éves lesz a notebookom (Acer Aspire 5750G), amit még Ti ajánlottatok. Mostanában egyre forróbb, egyre lassabb lesz indokolatlanul és egyre többen mondták, hogy tisztítsam ki. Ezt hogyan kell úgy kivitelezni, hogy ne tegyek kárt a gépben? Mikre figyeljek, mit pucoljak? (Ez az elsõ notebookom, ilyeneket még sosem szereltem, de ha elmondjátok mire figyeljek, miket tisztítsak akkor úgy érzem menne<#vigyor>)

Máté94
Win8 és 20%-os RAM használat. 😊
ffxi
Viszont a megbízhatóság rovására megy. Szerintem megbékélek a 2GB-val. Max XP-t használok 😊

Fákjúal!

Lacee86
Nem feltételen. Elképzelhetõ, h vmi 4 giga ramos éppen jobb áron van.

ffxi
Értem. Köszönöm. Több RAM-os noti sajnos több pénzzel jár 😊

Fákjúal!

Lacee86
Mondjuk ettõl még nézegethesz 4 giga ramos notikat, mert a több Ram sose árt. Bár a memóriát a laptopoknál is könnyû bõvíteni a késõbbiekben, ha kell.

Lacee86
Dehogy. link
Nekem a PC-men 2 giga Rammal semmi gond nem volt vele, pedig abban ráadásul sokkal lassabb proci van, mint amit kinéztél te laptopot.