Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Igen, a 3 közül sztem is egyértelmûen a Toshiba a legjobb. De ezért kérdés, h mire szeretné használni, mert az abban levõ GT 315 az semmivel sem tud többet, mint egy HD3000... Igazából nem is értem nagyon, h minek bele külön VGA.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

OFF: Gigatronnál szállítanak házhoz?

Egyébként egyik nap láttam egy L755-ös toshiba laptopot. Nagyon szép, és a mûanyaga is erõsnek tûnik.

Lacee86
A fõ kérdés, h mi a célod? Írtad, h 1 GB VGA, de miért? Játszani szeretnél? Csak mert ezek a laptopok nem arra valók, az elsõ 2-vel alacsony grafon most még csakcsak, de az utolsóval még azt sem nagyon. Játékhoz minimum GT 540/GT 630/HD 6650 körüli tudásúak ajánlottak.

aaron12
Üdv.

Párszor már kérdezõsködtem itt és hasznos tanácsokat kaptam. Eldöntöttem, hogy veszek laptopot és a következõ kritériumok alapján:
15,6", i3 vagy i5 CPU, legalább 4GB RAM, legalább 500GB HDD, legalább 1GB VGA, HDMI és VGA out, minimum 3 USB port, WiFi, LAN, numerikus billentyûzet, legalább 6 cellás aksi.

A következõk közül gondoltam választani:
Acer Aspire 5750G
HP ProBook 4530S
Toshiba Satellite L755-11J

Ezek még nem véglegesek, csak ezeket néztem ki magamnak.
Aki esetleg tudna véleményt vagy ötleteket adni, szívesen fogadom.
Más ajánlásokat is várok ebben az árkategóriában (~125.000 HUF).

Elõre is köszönöm!

franc0
Te tudod...
Én 2006-os gépbe (ThinkPad T60) is tettem már, minden forintot megér. A családi videókat meg ne a notin tárold, máris elférsz.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Lacee86
Hát ha még garis, akkor egyértelmû, h nézesd meg. Csak a vinyódról a fontos adatokat valahogy le kellene mentened elõtte.

SzirmosSzisza
2 éves laposba inkább nem raknék SSD-t, illetve SSD tárhelye picit picike nekem, DVD-rom helyére meg nem tudom ennél a típusnál lehet-e.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

franc0
Szerintem is a vinyó lesz. Tegyél bele SSD-t.

SzirmosSzisza
Picit off:

Laptop random idõnként "megfagy", értsd játék alatt megáll a kép másodpercekig, Windows megáll 10-20 másodpercre. Én személy szerint a vinyóra gyanakszom (ha van valami komolyabb I/O rajta, pl fájlletöltés (fõleg Steam öli meg) akkor meghal teljesen gép és használhatatlanul lassú. Ilyennel vissza lehet küldeni ASUS-hoz ? (Szept elején jár le a 2 éves garancia)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Üdv!

Szeretnék venni egy laptopot olyan 100-120E FT-s árkategóriában. Fõleg az egyetem miatt lenne rá szükségem. Elõször is mely márkákat ajánljátok? Én eddig fõleg HP illetve Toshiba laptopokon gondolkodtam.

Lacee86
Hú, van azért ebben az i3-GT 630 kombóban kraft játékban is. Elsõ játékos tapasztalatom, igaz nem a legnagyobb igényû játék, de a Fifa 2012-t 1366x768-ban 4x élsimítással legmagasabb renderelési beállításoknál nem izzasztotta meg, 80-100 FPS...

No meg játékok esetében még mindig inkább döntõ szerepe van a VGA-nak...
MeoH
Persze, csokkon. De attol meg gyengebb es dragabb. Dehat, mobiltast meg kell fizetni 😊

fuck mmo's..i.,

franc0
Ahogy haladunk az idõben, a különbség egyre kisebb. Mivel az asztali procik fogyasztása csökkenõben van míg a notiprociké stagnál.

Példa: egy desktop i5 2400-nál gyorsabb egy mobil i5 3610QM.
De igazából tökmindegy, egy i3 is elég szinte mindenkinek. SSD-re kell költeni, nem kórájszevönre.

Lacee86
Hú, ez az Asus K53SM noti eddig qva jó. 😄 Igaz, még csak 1 napja van meg, de eddig nagyon tetszik. 😊)

MeoH
Az a HP elviszi azokat a gameket, amit felsoroltal. Azert a mobil dolgok gyengebbek, mint az asztaliak, es dragabbak is. Pl a mobil i5 proci joval gyengebb, mint egy asztali i5. Es ez igaz a VGAra is. CSaloka nev, mert nem egyezik a teljesitmenyuk.

fuck mmo's..i.,

JethroHUN
dv6-6150es típust választottam. Ezt nem írtam az elõbb.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Kellene egy kis segítség. Tönkre ment a mostani laptopom. És kellene egy új. Játékra (is). Nem mondom h BF3 és Crysis 3 menjen rajta, mert az nem érdekel. Esetleg a Bad Comapany 2 mert az meg van. Mass Effect 3, AC3, Skyrim. Ami valszeg érdekelni fog az a Guild Wars 2. Medium-Hight közötti grafika jó lenne. napi 2-3 óra között játszottam eddig is, ennyi idõ alatt a laptop sem termelne vészesen sok hõt, külsõ hûtõ alá rakva persze. Kb ennyit várnék el szórakozás céljából.

DE, most igazából nagyon nem tudok dönteni mert lehet asztali gép jobb lenne. 200ÿ000 Ft tudok (remélhetõleg) rászánni. Ez a laptopot néztem ki már egy ideje és ha megvan még akkor tuti ezt választom.

Sokan mondják ugyan annyi pénzbõl sokkal jobb asztali gépet lehet összepakolni mint notit. Ez pár éve még biztos így volt, de ma már nem sokkal gyengébbek a laposak sem. Proci pl i5ös ~200-400 mhz-cel kisebb órajelû ahogy láttam.
Javaslatokat kérnék, h mit válasszak inkább asztali vs noti. A laptop praktikussága viszont lehet hiányozni fog h összecsukom-viszem. Mert már tanulni sem lehet net nélkül. Észveszem h hiányos a jegyzet -> net, vagy csak nincs kinyomtatva. Ilyen és hasonló esetek miatt laptop felé hajlok. Viszont játszani is szeretnék a lentebb leírtakkal, de nem akarom szarrá eröltetni a laptopot, emiatt a gép felé hajlok. Asztalival sem jönnék olcsóbban szerintem, montitor is 40k, gépház, bill. stb.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Lacee86
Hali!
Fontos lenne. Notit szeretnék venni, elõször ezt néztem ki. Csakhogy, most nézegettem, morfondíroztam, gondolkoztam, és bár némi fogszívással az ára miatt, de lehet, h jobban járnék ezzel.
Ugyebár utóbbiba jóval erõsebb VGA van, 2x akkora vinyó, 2 helyett 3 USB, különálló gombos billentyûzet (ami nekem nagyon szimpi), jah és 6 cellás 5200-es aksi a 4 cellás 2600-os helyett. Mindez most 30e Ft többletért. Mit gondoltok, ezek a pluszok megérnek ennyit? Én hajlok arra, h igen.
Ja, és itt a gyártói leírás: link

Lacee86
Hát én pont most azon szurkolok, h a kiszemeltem picit olcsóbb legyen. Csak nehogy megszívjam. 😄

aaron12
Köszönöm!

V43 1105
Július, Augusztus..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

aaron12
Senki nem tud tippet adni, hogy melyik hónapban érdemes laptopot venni, hogy mikor a legalacsonyabbak az árak? :S

Lacee86
Hát, ez már sajnos túl drága, meg amúgy is Intelt szeretnék. Azért köszönöm, a 2. kérdésemre a választ is. 😊

franc0
Tudom picit drágább, de HP ProBook 4535s.
3 év garancia, fém külsõ, Llano, USB 3.0. Van nálunk a cégnél pár darab, tényleg jó kis gép ennyiért.

DVI-HDMI kábel, vagy DVI-HDMI átalakító+HDMI kábel.

Lacee86
Hali!
Errõl a notiról mi a vélemény? Nem akarok vele játszani (ill. picit akarnék, de max. 120ezrem van rá, úgyh abból tudom, h nem lehet), így a komoly 3D tudás nem cél. A lényeg, h egy gyors, megbízható notim legyen hosszú távra általános felhasználásra. A hosszú aksis üzemidõ nem feltétel.
Ja, és még egy olyan kérdés, h ezt milyen megoldással tudnám összekötni az LCD monitrommal? (DVI a monitorba, a notiba meg HDMI-n keresztül vagy hogyan?) Köszi elõre is.

SzirmosSzisza
Szerintetek azzal az indokkal cserélnek HDD-t, hogy "lassú és gyakran ~10 másodpercig megáll tõle a teljes Windows, ha komolyabb használatban van?". ASUS laptop és még tart a 2 év garancia.

Köszönöm😊
Az ajánlást is köszönöm szépen, nem szeretnék valami nagyon olcsó hûtõt mert még gondolom rosszul járhatok vele.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Sziasztok!
Egyik munkatársam szeretne egy olyan laptopot, amire ráköthetné a hangfalrendszerét (5.1), tv-jét és fõleg filmezésre lenne használva.
Az se baj, ha a hangkártya külsõ, csak rá lehessen kötni a hangrendszert, meg jó minõségû legyen.
200 ezer forint körül kellene neki, mit tudnátok javasolni?

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

aaron12
Üdv.

Az érdekelne, hogy melyik hónapban a legérdemesebb laptopot venni? Nekem októberre már meg kell, hogy legyen és olyan €380 ropit szánok rá.

Promi
Gratulálok jó kis gép.<#eljen>
Én egy Thermaltake hûtõt vettem a gép alá.Egy külsõ hõmérõvel nézem állandóan a hõfokot, de még 55c. foknál nem volt melegebb a kijövõ levegõ.Csak ajánlani tudom ezt a típust.
Sziasztok!

Régóta figyelgettem ezt a topikot, mert én is laptopot akartam (és vásároltam) mostanában és úgy gondolom a 250 ezres kategóriában ez a legjobb ajánlat: (legalábbis én ezt vettem meg)

http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=22372&category_id=1&keyword=dv6&option=com_virtuemart&Itemid=1

Processzor: Intel Core i7-2670QM (4 x 2,20GHz / 3,10GHz Turbo, 6MB Cache);
Kijelzõ: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 8GB DDR3 1333MHz;
Merevlemez: 500 GB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6770M 2GB DDR5;

mivel pár napja van meg, egyenlõre még nem hajtottam meg. De a specifikációi alapján mindenképpen impozáns darab.
(igazából még azért nem játszottam vele max grafikás játékokkal mert félek a túlmelegedéstõl, hamarosan beruházok egy hûtõpadra és akkor próbálnám ki úgy nagyonigazán😊 )

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Mauro
Sziasztok! Notebook lámpából melyiket ajánljátok?

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

MeoH
HAli!
JAtekra abszulot bestbuy, ha picit lok a kereten: Lenovo y580

fuck mmo's..i.,

Jockey
sziasztok!
barátomnak keresünk 250k körüli áron játékra (fõképp mmo-kra gondolunk)leginkább alkalmas gépet, ha van ötletetek ne tartsátok bent..:-)
köszi

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Még esetleg ezt nézd meg, mert ennél jobb teljesítményû laptopot nem kapnál ilyen áron. Igaz, h nem fehér, de a vga-ja miatt játszásra nagyon jó, ha fullHD-ban kéred (1920x1080), akkor a kijelzõje gyönyörû, és a hangszórója is kiváló. A tesztelõ min fényerõvel 7 órát mért, közepessel filmnézés közben meg 5 órát, ami sztem nagyon jó. Ez csak 1 tipp, de én 1 ilyennel szemezek már 1 ideje 😄
http://www.laptopkalauz.hu/tesztek/lenovo_ideapad_y580_teszt_1090.htm
RATCUSTOM
Köszi! De sajnos már itt sincsen...

ITT még van 270k-ért a fehér általad áhított laptop ha kéne és ez fehér. A fekete egy 10essel olcsóbb ugyanitt

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

RATCUSTOM
Bocsánat a késõi válaszért, mostanában nem volt igazán idõm ezzel az üggyel foglalkozni.
Ahogy viszont kicsit utánanéztem már nyugodt szívvel meg mertem volna venni ezt a gépet, de sajnos már sehol nem lehet kapni, úgyhogy új alternatíva kell.
Tehát az elképzelés egy Sony VAIO VPC-CB3S1E-hez hasonló laptop. A lényeg, hogy 15"-os és fehér legyen, numerikus billentyûzettel, az ár max olyan 270 ezer (de a legjobb lenne ha 200 körül lenne csak). Ezenkívül nem hátrány a billentyûzetvilágítás, minél nagyobb felbontású kijelzõ, minél hosszabb akkuélettartam. Ezek alapján ki mit ajánl? 😊
Ja és sznobság, túlárazottság ide vagy oda, a legjobb lenne egy Sony. Eddig mint márka csak ez vált be.
Elõre is köszönöm a segítséget!

MeoH
13-14"ben 130ert nem kepsz ertelmes gepet. Es az igenyid nem kicsik. A 3D filmek lejatszasahoz arra kepes kijelzo is kell, na ezt nem teszik bele akarmibe, szorozd meg a keretet min. 2vel 😊 BAr gondolom HDMIn keresztul szeretned lejatszani arra megfelelo TVvel. Az i3 megbirkozik az 1080p-vel, azzal nem lesz gond.
Lenovo: de erdems a garit kiterjeszten, mert alapbol csak egy ev.
HP Megbizhato masina, 3ev garival
Dell: szinten jo gep 3ev "hazhoz megy a szerelo" garival.
A HPba es a Dellbe erdemes meg bedobni +2Gb memoriat.
Ezek belepo uzleti modellek, jo kasznival. AMugy az akksija egyiknek sem fogja kibirni 6oranal tobbet, vagy csak nagyon minimalis hasznalat/fenyero, 4-5ora talan realis, de az attol is fugg mit csinalsz. Vagy nagyobb akksi pluszban (9 cellas).

fuck mmo's..i.,

V43 1105
Ehhez mit szólsz? Most elfogyott, tegnapi napon még volt, de szerintem ennyiért jó masina.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Magiszter
Üdv.

A kulcskérdésem a tisztelt szakértõ közönséghez:
Egy i3-as procival és egy HD3000-es Vidkarival le lehet játszani az 1080p SBS (3d-s) MKV videókat olyan 15-20Giga méretben, HDMI-n keresztül? Vagy egy ilyen vas ehhez vérszegény?

Ha vérszegény, akkor a következõ kérdésem az hogy milyen gép éri el a követelményeket? Esetleg pár példát is mutathattok (csak hogy képbe kerüljek az árakkal).
Hó végén, vagy jövõ hónapban (inkább mert akkor jön fizu 😛), tervezek venni valami masinériát. Amit mindenképpen szeretnék a fenti 3d filmek lejátszásán kívül:
- Matt kijelzõ. E nélkül szóba se jöhet. Gépezni szeretnék, nem borotválkozni.
- 130ezer magassági ár
- 13-14" ha lehet, ha nem akkor egy olyan 15"-os amin nincs numerikus billentyûzet.
- Ennek megfelelõen 2 kilóhoz legyen közelebb a súlya mint a 3-hoz, nem tudom ez mennyire reális elképzelés, de a legutolsó szempontok egyike.
- Akku élettartam normál irodai használat mellett pedig 6 óra, vagy több. Kevesebb nem lehet.

Ha prioritások kellenek:
1, matt kijelzõ
2, Jó akku
3, 3d képes
aztán a többi.

Igényeim vannak, pénzem viszont korlátozottan. Ha gondoljátok ajánlattok egészen 200-ig is gépeket, legalább látom hogy mivel számoljak, ha minden vágyamat be akarom teljesíteni. De akkor is a célkitûzés 130 és vonzáskörzete, max 150-ig.

Minden segítséget elõre is köszönök!

tmp
a sony laptopok egy túlárazott szarok. sznobok terméke, max a refurbished termékek árai reálisak (de néha még azok is túl vannak lõve).

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

Hecker007
Mennyit szánsz rá és mire kell? 😊
Szerintem úgy könnyebb lesz, aztán írnak itt a többiek jó gépeket amibõl lehet válogatni.

RATCUSTOM
Sziasztok!
Kinéztem egy laptopot, a Sony VAIO VPC-CB3S1E-t. Azonban vásárlás elõtt megkérdeztem két informatikus ismerõsömet. Mindkettejük szerint jó, csak a GPU-val van probléma. (AMD Radeon HD 6630M 1G😎 Egyikük ajánlotta helyette a Sony VAIO VPC-EH2J-t, amiben egy nVidia GeForce 410M van, és kb. mindenben gyengébb. Így utánanézve azonban úgy látom, hogy ez az nVidia is gyengébb, mint az AMD. És semmi rosszat nem találtam errõl az AMD-rõl.
Szerintetek van vele bármi probléma vagy nyugodtan megvehetem?
Elõre is köszönöm a segítséget!

MeoH
Abban az arban igen. Legalabbis ugy tunik. Jovo heten mar felhasznaloi kezekbe kerul, es kiderul milyen (Hutes, kaszni, stb.).

fuck mmo's..i.,

vénfarok
Sziasztok! Játékra most a Lenovo Y580 a bestbuy vagy van hasonló árban jobb laptop?

A dúralumínium javíthatatlan, ha egyszer törik, csak cserélni lehet. Mivel ezek az aluházak 1 darabból vannak kimarva, 1 repedés teljes burkolatcserét jelent. Amíg nincs baj, addig jó, de aztán... A teszkós notik olcsójános mûanyagainál mindenképp jobb, de nem a legjobb. Nincs is legjobb. A Lenovo a Thinkpadnál inkább maradt a hajlékony (nehezebben törik) karbonszálas mûanyag + rollcage kombónál, kisebb a szervízköltség. Hogy elegáns-e? Ezzel meg lehet jelenni egy tárgyaláson, nem röhögnek ki vele mint egy Acerrel.
franc0
Egyébként mire használná? Elég az Intel IGP? Csak új jáccik?
HP EliteBook-okat nézd meg ha nagyon kell a fém, aftermarket SSD alap.

Stig95
Ez olyan mint az hogy fehéret akarok de feketét kapok mert az nem piszkolódik (annyira).

Ki mondta, hogy f??det rám?!