16455
  • Lacee86
    Őőő, hát most már látom, h igen. :D Jó, én láttam 3 GB-os modulként emlegetett memóriákat webshopokban, csakhogy az elkerülte a figyelmemet, h az valójában 3x1 GB-os csomag. :$
  • Sir Quno Jedi
    Nyugtass meg, hogy ezt a 3GB-s modult csak viccből mondtad, ugye?! :D
  • Lacee86
    Lehet... De hát 6 gigát úgyse kell bővíteni. :)
  • SitatiS
    4+2? :))
    Akkor csak az 1ik modult kell cserélni,ha optimista vagyok
  • Lacee86
    Jah, értelek. Hm, hát tényleg fura. Főleg, h a 6 az hogy jön ki? 2 db 3 GB-os modul? De akkor 8-ig csak úgy bővíthető, ha mind ramot 4-4-esre kicserélik. :D Fura...
  • SitatiS
    Nem így értem:)
    Van ahol 4GB-al van szerelve,és van ahol(E-Digital)6GB-al lehet hozzájutni.
  • Lacee86
    4, de 8-ig bővíthető, magyarul még egy 4 gigás modul beletehető később.
  • SitatiS
    Valamit nem értek..
    Ennek a laposnak most 6GB memója van,vagy 4GB?
    Mert a linken található eladóknál elég változatos ua a lapos..
  • Lacee86
    Hm, tudom ajánlani esetleg ezt: link
    Ebben van külön videokártya, és mellette integrált. Alapesetben csak az integráltat használja a gép. Ha komolyabb 3D alkalmazás fut a gépen, akkor vált át a dedikáltra. Csodát persze nem kell várni a GT 610-től, de ahogy kivettem ez nem is cél. Régebbi játékokat elvisz, HD videók lejátszásához pedig tökéletesen elegendő.
  • siryus13
    Hm, előtte én unokatesómnak vettem 110ért egy integráltasat, szerencsére jó volt neki az ubuntu amit feltettem, (így nem kelett vidkarihoz drivert keresnem). Ha azt mondod, hogy van olyan jó az integrált is, akkor végülis nekem mind1, hogy az vagy nem. Illetve, csak annyi bajom van az integráltakkal, hogy fogglamam sincs, hogy mennyi a háttérmemóriájuk, mert azt ugye a rendszer szabja meg, és a BIOSban lehet álitgatni.

Tudnál nekem konkrét linkekeket küldeni ?
  • Lacee86
    Ez téves elgondolás, mert pl. az i3 integrált HD 3000-e gyakorlatilag annyit tud, mint egy GT610M, amit rendszerint Pentiumok mellé tesznek. (Abban csak HD 2000 van integrált.) Ha mondjuk hosszabb távon játszani szeretne, akkor meg a GT610M vagy 620M is kevés, hiába nem integráltak.
  • siryus13
    Sziasztok, nagybátyám szeretne venni egy laptopot, főleg netezésre. A keret 100-120k De azt mondta: "Azért tudjon már valamit!". Tehát semmiképpen sem szeretnék integrált videokártáyasat.

Előre is köszi! :)
  • fery02
    Annyira nem fontos, hogy mászkáljunk miatta.
    Anyám gépe, azt mondja nem annyira fontos neki az ilyen mértékü gyorsitás, munkahelyi gépéhez képest még igy is egy szélsebes állat, csak én akartam jóakarni, költekezni (meg igy lett volna egy külső vinyóm).
    De amúgy ez is egy tök logikus út tényleg. Köszi! :)
  • Lacee86
    Igazán nincs mit. :)
  • Mydgard
    Nos megvettuk a Lenovot, fasza kis gep, szep. Felraktam ma ra neki a Win 7-et meg a Kasperskyt, aztan hagy garazdalkodjon az asszonka. Kosz a tippet bro. ;-)
  • Sir Quno Jedi
    Elviszed a hivatalos szervizébe és kicserélik neked. Nem triviális, mert van gyári helyreállító partíció, meg tökömsetudjami.
  • Lacee86
    Hm. Hát ez nekem is probléma lesz majd, de nekem is később. Igaz én előbb szerettem volna beletenni, mint a garancia lejárna.
  • fery02
    Igaz lehet elférne mellette, meg se néztem.
    De ha elférne is, valszeg akkor is kiszedném a gyárit, mert ha csak SDD van benne, az jót tesz az akksi fogyasztásnak is, plusz nem kell annyira félteni a gépet, ha működés közben hordozzuk.
    A gyárit meg szépen berakom egy külső rack-be és már is van egy külső vinyóm.
    De szerintem megvárom én a garancia végét, úgy is már csak egy fél év kb.
  • Lacee86
    Jah látom. Magyarul cummantás, az enyémben is csak 1 van. :( Köszi.
  • Sir Quno Jedi
    http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53SM/#download

Itt kiválasztod az os-ed, aztán alul meg manual és azok közül a magyart. Abban látni fogod hogyan szerelheted ki, meg be a hdd-t és lelkedre kötik, hogy ezt a szakszervizben tegyék meg, ne te magad.
  • Lacee86
    Hát én nem igazán látok erre vonatkozó adatot: link :/
    De amúgy ha csak egy van, akkor plusz az SSD el se férne, vagy csak nincs mihez rögzíteni?
  • Sir Quno Jedi
    mit tom én, de a cucc specifikációjában benne kell legyen
  • Lacee86
    És hogy az enyémben van-e kettő, ez csak akkor derül ki, ha szétszedem, vagy Aidában is meg lehet nézni?
  • Sir Quno Jedi
    Mert csak egy vincsi hely van a legtöbb laptopban. Enyémben pölö kettő van, ez az egyik szempont amiért vettem.
  • Aquir
    egyszerre csak egynek volt hely
  • Lacee86
    De hát miért? :/ Készen is árulnak laptopokat vinyóval+SSD-vel.
  • Aquir
    nekem is ki kellett szedni hozzá :)
  • Lacee86
    De miért akarod kiszedni belőle a vinyót? Elfér az az SSD mellett nem?
  • fery02
    Sziasztok!
    Az érdekelne, hogy még garanciális laptop-ba merjek-e cserélni gyári vinyót SSD-re?
    Itt ugye arra gondolok, hogy ha esetleg garanciázni kéne majd a gépet, meg fognak-e szólni, ha látják, hogy megbontottam a burkolatot.
    Ha azt mondjátok beszerelhetem, egy esetleges garanciázáskor nyugodtan felküldhetem az SSD-vel vagy előtte inkább szereljem majd vissza inkább a gyári vinyót?

A laptop aljára van valami warranty cimke ragasztva, de látszólag azt szétszedéssel nem tudom elszakítani, mert nem az illesztésen halad végig.
    Köszi!
  • Lacee86
    De, az teljesítmény alapján jó ennyiért.
  • cement
    hát kb otthon az egyik asztalról a másikra tenném. nem számít a mobilitás. szóval a packard-bell is szar vagy azzal mi van? :))
  • Lacee86
    Felejtsd el sztem. Irtó gyenge a processzora ezért az árért. Amúgy nem tudom, mennyit cipelnéd, de ekkora dögöt nem kellemes vinni sokat.
  • cement
    a G7 Pavilionrol mi a velemeny? mert eléggé tetszik h az 17", csak az 1mb cache kevésnek tűnik, az nagyon ratyi, mi? így ránézésre nekem a packard-bell tűnik a legjobbnak de javítsatok ki mert sügér vagyok
  • Lacee86
    Az a Fujitsu sztem drága, és hülyén van össze rakva (tök felesleges bele 8 giga RAM).
    Az a Lenovo nagyon megéri az árát, a mai játékokat is képes futtani legalább közepes grafon. De ha nem használod ki, akkor felesleges azt venned. Cod2-t viszi egy integrált kártyás Intel is. Egy olyasmi Asus jó lehet, amit linkeltél, de sztem mindenképp Intelt vegyél, és abból is a Pentiumot legalább, esetleg i3-at ha, találsz olyat, ami belefér a keretedbe.
  • cement
    fujitsu-lifebook-lh532-vfy-lh532mpac5hu

nézegettem még ezt is , valamint láttam, hogy lentebb ajánlottad ezt vkinek

Lenovo_IdeaPad_G580_59-355631

megéri az a plus 30 ezer?
  • cement
    régebbi játékokra gondolok, silkroad, esetleg cod2-3. másra ott az xbox. nem akarok 120nál többet költeni rá mert nem használom annyit és nem akarok sokat bukni rajta rövid idő alatt
  • Lacee86
    Játék alatt mit értesz? Mert mai játékok futtatásához mindegyik kevés. Régebbiekhez esetleg jók. Mennyit szánnál rá max?
  • cement
    sziasztok. tudom uncsi már a sok ilyen kérdés, de nem igazán követem nyomon a hardware piacot, így kéne egy kis segítség.

a laptop otthoni használatra kéne, netezés, filmnézés, esetleg játék. Ár/Érték arányban melyik a legjobb?

hp-pavilion-g6-1346sg8gb

HP_Pavilion_g7-2250sh
    (ez nagyobb képernyő miatt tetszik)

asus-x54hr
    (az asus allitolag jo)

Packard_Bell_EASYNOTE_TS-F4211-HR-459HG

Samsung_NP300E5X-T01HU

segítsetek plíííííz :)
  • Lacee86
    Adj ultimátumot, a drágábbért cserébe kérsz vmit te is. ;) :D
  • Mydgard
    Amúgy meggyőztél, megnéztem a benchmarkokat (proci, VGA) csak 10 ezerrel drágább a Lenovo, mint az ASUS, de lényegesebb komlyabb teljesítményt produkál. Ráadásul akciós 6 GB memóriával, nem kell külön bővíteni. Az asszonynak fel dobtam a labdákat, ő dönti el melyiket csapja le.