Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Hm, tudom ajánlani esetleg ezt: link
Ebben van külön videokártya, és mellette integrált. Alapesetben csak az integráltat használja a gép. Ha komolyabb 3D alkalmazás fut a gépen, akkor vált át a dedikáltra. Csodát persze nem kell várni a GT 610-tõl, de ahogy kivettem ez nem is cél. Régebbi játékokat elvisz, HD videók lejátszásához pedig tökéletesen elegendõ.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hm, elõtte én unokatesómnak vettem 110ért egy integráltasat, szerencsére jó volt neki az ubuntu amit feltettem, (így nem kelett vidkarihoz drivert keresnem). Ha azt mondod, hogy van olyan jó az integrált is, akkor végülis nekem mind1, hogy az vagy nem. Illetve, csak annyi bajom van az integráltakkal, hogy fogglamam sincs, hogy mennyi a háttérmemóriájuk, mert azt ugye a rendszer szabja meg, és a BIOSban lehet álitgatni.

Tudnál nekem konkrét linkekeket küldeni ?
Lacee86
Ez téves elgondolás, mert pl. az i3 integrált HD 3000-e gyakorlatilag annyit tud, mint egy GT610M, amit rendszerint Pentiumok mellé tesznek. (Abban csak HD 2000 van integrált.) Ha mondjuk hosszabb távon játszani szeretne, akkor meg a GT610M vagy 620M is kevés, hiába nem integráltak.

Sziasztok, nagybátyám szeretne venni egy laptopot, fõleg netezésre. A keret 100-120k De azt mondta: "Azért tudjon már valamit!". Tehát semmiképpen sem szeretnék integrált videokártáyasat.

Elõre is köszi! 😊
fery02
Annyira nem fontos, hogy mászkáljunk miatta.
Anyám gépe, azt mondja nem annyira fontos neki az ilyen mértékü gyorsitás, munkahelyi gépéhez képest még igy is egy szélsebes állat, csak én akartam jóakarni, költekezni (meg igy lett volna egy külsõ vinyóm).
De amúgy ez is egy tök logikus út tényleg. Köszi! 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Lacee86
Igazán nincs mit. 😊

Mydgard
Nos megvettuk a Lenovot, fasza kis gep, szep. Felraktam ma ra neki a Win 7-et meg a Kasperskyt, aztan hagy garazdalkodjon az asszonka. Kosz a tippet bro. ;-)

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Sir Quno Jedi
Elviszed a hivatalos szervizébe és kicserélik neked. Nem triviális, mert van gyári helyreállító partíció, meg tökömsetudjami.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lacee86
Hm. Hát ez nekem is probléma lesz majd, de nekem is késõbb. Igaz én elõbb szerettem volna beletenni, mint a garancia lejárna.

fery02
Igaz lehet elférne mellette, meg se néztem.
De ha elférne is, valszeg akkor is kiszedném a gyárit, mert ha csak SDD van benne, az jót tesz az akksi fogyasztásnak is, plusz nem kell annyira félteni a gépet, ha mûködés közben hordozzuk.
A gyárit meg szépen berakom egy külsõ rack-be és már is van egy külsõ vinyóm.
De szerintem megvárom én a garancia végét, úgy is már csak egy fél év kb.

Lacee86
Jah látom. Magyarul cummantás, az enyémben is csak 1 van. 😞 Köszi.

Sir Quno Jedi
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53SM/#download

Itt kiválasztod az os-ed, aztán alul meg manual és azok közül a magyart. Abban látni fogod hogyan szerelheted ki, meg be a hdd-t és lelkedre kötik, hogy ezt a szakszervizben tegyék meg, ne te magad.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lacee86
Hát én nem igazán látok erre vonatkozó adatot: link :/
De amúgy ha csak egy van, akkor plusz az SSD el se férne, vagy csak nincs mihez rögzíteni?

Sir Quno Jedi
mit tom én, de a cucc specifikációjában benne kell legyen

Lacee86
És hogy az enyémben van-e kettõ, ez csak akkor derül ki, ha szétszedem, vagy Aidában is meg lehet nézni?

Sir Quno Jedi
Mert csak egy vincsi hely van a legtöbb laptopban. Enyémben pölö kettõ van, ez az egyik szempont amiért vettem.

Aquir
egyszerre csak egynek volt hely

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacee86
De hát miért? :/ Készen is árulnak laptopokat vinyóval+SSD-vel.

Aquir
nekem is ki kellett szedni hozzá 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacee86
De miért akarod kiszedni belõle a vinyót? Elfér az az SSD mellett nem?

fery02
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy még garanciális laptop-ba merjek-e cserélni gyári vinyót SSD-re?
Itt ugye arra gondolok, hogy ha esetleg garanciázni kéne majd a gépet, meg fognak-e szólni, ha látják, hogy megbontottam a burkolatot.
Ha azt mondjátok beszerelhetem, egy esetleges garanciázáskor nyugodtan felküldhetem az SSD-vel vagy elõtte inkább szereljem majd vissza inkább a gyári vinyót?

A laptop aljára van valami warranty cimke ragasztva, de látszólag azt szétszedéssel nem tudom elszakítani, mert nem az illesztésen halad végig.
Köszi!

Lacee86
De, az teljesítmény alapján jó ennyiért.

cement
hát kb otthon az egyik asztalról a másikra tenném. nem számít a mobilitás. szóval a packard-bell is szar vagy azzal mi van? 😊)

respect to the man in the ice cream van

Lacee86
Felejtsd el sztem. Irtó gyenge a processzora ezért az árért. Amúgy nem tudom, mennyit cipelnéd, de ekkora dögöt nem kellemes vinni sokat.

cement
a G7 Pavilionrol mi a velemeny? mert eléggé tetszik h az 17", csak az 1mb cache kevésnek tûnik, az nagyon ratyi, mi? így ránézésre nekem a packard-bell tûnik a legjobbnak de javítsatok ki mert sügér vagyok

Lacee86
Az a Fujitsu sztem drága, és hülyén van össze rakva (tök felesleges bele 8 giga RAM).
Az a Lenovo nagyon megéri az árát, a mai játékokat is képes futtani legalább közepes grafon. De ha nem használod ki, akkor felesleges azt venned. Cod2-t viszi egy integrált kártyás Intel is. Egy olyasmi Asus jó lehet, amit linkeltél, de sztem mindenképp Intelt vegyél, és abból is a Pentiumot legalább, esetleg i3-at ha, találsz olyat, ami belefér a keretedbe.

cement
fujitsu-lifebook-lh532-vfy-lh532mpac5hu

nézegettem még ezt is , valamint láttam, hogy lentebb ajánlottad ezt vkinek

Lenovo_IdeaPad_G580_59-355631

megéri az a plus 30 ezer?

cement
régebbi játékokra gondolok, silkroad, esetleg cod2-3. másra ott az xbox. nem akarok 120nál többet költeni rá mert nem használom annyit és nem akarok sokat bukni rajta rövid idõ alatt

Lacee86
Játék alatt mit értesz? Mert mai játékok futtatásához mindegyik kevés. Régebbiekhez esetleg jók. Mennyit szánnál rá max?

cement
sziasztok. tudom uncsi már a sok ilyen kérdés, de nem igazán követem nyomon a hardware piacot, így kéne egy kis segítség.

a laptop otthoni használatra kéne, netezés, filmnézés, esetleg játék. Ár/Érték arányban melyik a legjobb?

hp-pavilion-g6-1346sg8gb

HP_Pavilion_g7-2250sh
(ez nagyobb képernyõ miatt tetszik)

asus-x54hr
(az asus allitolag jo)

Packard_Bell_EASYNOTE_TS-F4211-HR-459HG

Samsung_NP300E5X-T01HU

segítsetek plíííííz 😊

Lacee86
Adj ultimátumot, a drágábbért cserébe kérsz vmit te is. 😉 😄

Mydgard
Amúgy meggyõztél, megnéztem a benchmarkokat (proci, VGA) csak 10 ezerrel drágább a Lenovo, mint az ASUS, de lényegesebb komlyabb teljesítményt produkál. Ráadásul akciós 6 GB memóriával, nem kell külön bõvíteni. Az asszonynak fel dobtam a labdákat, õ dönti el melyiket csapja le.

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Mydgard
Valójában ez rám is igaz, amikor a gépemet vettem 2 éve (az aláírásban feltüntetve), akkor abban az ár/érték relációban, akciósan 6GB memóriával, az volt a legjobb. 500 fontot kellett leperkálni érte, de még mai napig tartja az árát 460 font körül. Bika erõs, minden megy rajta, sok minden high grafikán, elégedett vagyok vele. A magyarországi forgalmazók, a hazai típusokkal meg elmehetnek a faszomba, mert itt minden drágább. Ugyanazt a teljesítményt jóval drágábban tudod megvenni, a bérek meg töredékei a kintinek. Na mindegy. Állítom laptop vásárlásnál érdemes átnézni a UK-s oldalakat, ha nem zavar az angol billentyûzet.

Lacee86
Asus az egy jó márka, de nem csak egyedüli jó. És én nem azért vettem Asust, mert én arra esküszöm, hanem mert ez a típus anno igen jó ár/teljesítménnyel bírt, ezért vettem ezt. De ha most választanék, az a Lenovo 140-ért jelenleg a legjobb vételnek tûnik, azok között, amilyen márkákat én választanék.

franc0
Miféle?
Pont most elõzték meg a HP-t, már õk adják el a legtöbb laptopot.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Mydgard
Õ mondjuk nem igazán játszik komolyabb játékokkal, de nem is drágább sokkal ez a Lenovo. Btw miféle ez a Lenovo, megbízható márka? Tudom mindenki másra esküszik, én pl. a Toshibára, de látom neked is Asus van. Elégedettt vagy vele?

Lacee86
Irodai munkára, netezésre tökéletes. Komolyabb 3D-re (játék, grafikai programok) gyenge.

Mydgard
Köszi és errõl mi a véleményetek?

link

Lacee86

Mydgard
Sziasztok!

Az asszonynak vennénk egy laptopot, ezzel kapcsolatban kérnék tõletek ötleteket. Néhány ismérv a vásárlással kapcsolatban:

- a keret 140k HUF
- ne integrált videókártyája legyen
- legyen tartós és megbízható
- max. teljesítmény, ami ennyi pénzbõl kihozható

ebben linkeltem egyet, mi a különbség a kettõ között? oké az én általam linkelt az 10el több de van hozzá op rendszer. Egyéb különbséget nem nagyon vettem észre.

Egyébként tuti ezt veszem meg ha összejön a rávaló, szóval én még egyszer megköszönöm fõként a te ám a többiek segítségét is!
hát srácok én nem tudom ez hogy lehet (valószínûleg bamba vagyok) de egy kurva kibaszott oldalt sem találok angliában!!!, ahol kényem kedvem szerint össze tudnám rakni az Asus G75 (vagy 55) laptopot. 😞
Már Alienware-t, Samsungot, MSI-t sikerült, de Asus-t nem :S
Valaki esetleg tud valamit ajánlani?
Lacee86
Picit mindkettõ.

DONGUBA
Es mi gyengebb az acerben a proci vagy a kari?V mindketto?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Lacee86
Igen, egy kicsivel. (Én Acert nem vennék amúgy sem, de ez csak zárójeles.)

DONGUBA
ez gyengebb?

acer

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Lacee86
Aha, sztem most az a legjobb vétel.

DONGUBA
Akkor az i3-as lenovo jo nem?

Lacee86
Ha belefér a keretbe, akkor inkább i3-at vegyél. Sokat számíthat a Hyper Threading (2 magból 4 szálat csinál).

Aquir
nézz szét prohardveren (nekem bejött)