16455
  • franc0
    Veszel itt egy T400-at oszt csoki.
    Még marad is szalámiszsömire az útra.
  • FL Zoli
    Ez ilyen "most vagy soha" szitu, mert hétfőn utazok Németo.- ba
  • Lacee86
    Háát, lehet h 90-ből inkább vmi használtat kéne nézned, amire még van garancia.
  • FL Zoli
    Szevasztok, én is laptop vásárlás előtt vagyok, a cél 90k körül a legjobbat

Euronics
    ASUS x55 v
    - x55u (ebből hiányolom a dvd-meghajtót)
    HP 655
    Packard bell F5511

illetve tescoban van még 2 féle COMPAQ (kódját nem írtam fel),a műanyagja is olcsónak tűnik :D , ami plusz hogy van rajta Windows, Euronics-oson meg kiszúrják a szemet Freedos sal

Ezekről van valakinek tapasztalata pro vagy kontra. Bármelyikről. Illetve nagyobb áruházak közül ha van valami érdekes

köszi
  • Lacee86
    Nem tettél fel véletlen vmi Lenovos erőforrásprofilos szoftvert? Esetleg abban lehet vmi olyan profil beállítva, h visszavett órajelekkel dolgozzon a proci energiatakarékossági szempontból.
  • Liszi
    Sziasztok, ide írok, mert nem tudtam melyik másik topikban válaszolhatnának erre..
    A mai napon (büszke) tulajdonosa lettem egy G580-nak (i5-635M-8GB memória).
    Windows 7 Ultimate oprendszert telepítettem fel rá, utána pedig a mellékelt dvdről feltettem a drivereket, ezután a lenovo honalpjáról letöltöttem a megfelelő frissítéséket és végül a legújabb nvidia drivert raktam fel az nvidia honalpjáról.
    A problémám az lenne, hogy minden játék szaggat, még a legalapabb beállítás mellett is játszhatatlan.. (Pl.: fifa13, nba2k13,tomb raider..)
    Ezután még egyszer végig jártam ezt a kört ismét ugyanez a problémám. Próbáltam már, hogy ne automatikusan válasszon kártyát hanem én jelöltem ki az nvidiat, akkor sem volt jó, próbáltam úgy hogy jobb gombbal indítom a játékot, akkor sem...
    Szerintetek mi lehet a gond?
  • Dean Winchester
    Lenovo IdeaPad G580AH
    ez helyett milyen toshibat tudnál ajánlani ? most megvan a zsé, szóval csak dönteni kellene :D
    150k a határ és mint írtam játék közül csak a fifa menne rajta.
    videóvágásra is kellene, persze nem hd videókat vágnék.
    még 1 kérdés a fent említett lenovo is bírja a videóvágást ?
  • Lacee86
    Egyike a régi, klasszikusan ismert laptop márkáknak, szóval jó. :) Asus, Toshiba, Lenovo, Dell, ezeket nyugodtan veheted.
  • Dean Winchester
    toshiba mennyire jó márka? Lenovot akarok majd de ha majdcsak ugyanaz akkor lehet ebből a márkából választanék...
  • Dobronski
    Dell Latitude D810-et vettem tört képernyővel használtcikkesnél 1500ért :) meg egy 1000ftért egy kibelezett lapost, kicserélem a panelt, meglesz a munkagép! :)
  • Lacee86
    Hááát, attól függ. Bár a laptop i5 ugyanúgy csak 2 mag/4 szál, mint az i3, de eleve erősebbek a magok, és magasabb órajelet tudnak. (alapsebesség és turbo sebesség is van). Sztem alkalmazásfüggő, h megéri-e.
  • Liszi
    Közben találtam egy ilyet is: Lenovo G580

Szerintetek van értelme az i5-nek? kilehet használni?
  • Liszi
    Nagyon szepen koszonom! :) igy mar konnyen megy a dontes!
  • Lacee86
    Aha, teljesen. Minden játékkal megbirkózott még eddig. A 635M meg még egy picit erősebb is, mint a 630. A 8 GB RAM egyelőre nem létszükséglet, de jól jöhet később. Boltban külön véve is ennyibe kerül egy 4 gigás modul kb., úgyh tképpen veszteni nem vesztesz vele, ha beleteteted.
  • Liszi
    En is pont ezt neztem! :) koszi a megerositest! a Te konfiguraciod is ahogy latom hasonlo, meg vagy vele elegedve? :) ahonnan rendelnem +8000ert hozzatesznek meg 4GB ramot, szerinted megeri? Koszi a segitseget!
  • Lacee86
    Ez jónak tűnik: link
  • Liszi
    Sziasztok! 150 ezer forintig milyen laptopot ajánlotok? Általános használatra kellene, de jó lenne rajta fifázni, nba-zni.. előre is köszi!
  • Mydgard
    Ez bivaly, csak venni kell bele egy kis + memóriát és tényleg ópé.
  • Lacee86
    Aki esetleg max. 200 körüli összegért keres laptopot játékra is, annak sztem ez best buy. Most találtam: link
  • shaba23 #14992
    Ilyen méretben (és áron erről a gépről mi a vélemény?
  • Lacee86
    :( Háát, ez elég furcsa, nemtom, h más típusú ilyen méretű notebook-nál is ugyanígy van-e...
  • shaba23 #14990
    Innen :)

" A RAM-hoz hasonló érzésünk lehet az akkumulátor esetében is, hiszen azt sem tudjuk kivenni, de igazából még a csere sem kivitelezhető otthon a hétköznapi felhasználók számára."
  • Lacee86
    Lehet, persze, de ezt honnan veszed, h nem lehet kiszedni? :O
  • shaba23 #14988
    Ennél a gépnél (bár lehet hülye kérdés) ha nem lehet kiszedni az aksit, akkor nem okoz gondot a folyamatos használat? Lehet töltőről használni?
  • Lacee86
    Egyébként játékra ennyi pénzért kicsikét sovány a VGA-ja. GT 635M vagy 640M kellene lennie benne. BF3 Ultra meg gondolom poén volt. :)
  • Lacee86
    Hát inkább már azt, h miért laptopot? :) De biztos megvan az oka annak is.
  • Lacika 79
    Lehet butaságot beszélek, de játékra miért 15 colosat akarsz venni?
  • vajo
    Hali. Milyen laptopot tudnátok javasolni játékra, illetve videók vágására? BF3 elmenjen rajta ultrán. :) Én ezt néztem ki. Szerintetek jó?
  • Lacee86
    Fogalmam sincs sajnos. Nem játszottam a BF3 multival.
  • undY1ng #14982
    Közben a Tera-s problémám megoldódott.. Végre magas beállítások mellett is magas FPS van. :D
    Viszont még egy utsó kérdésem lenne, hogy közben a BF3-at is leteszteltem... Az lenne a kérdés, hogy a multi az ajánlott beállításokon (medium-high) megy 25-30 fps-el, míg low-on 40+ fpsel. Ez jónak számít ezen a notebookon? És bocsi, hogy ha már offolnám a topicot.
  • Lacee86
    Nincs sajnos.
  • undY1ng #14980
    Szóval erre nincs ötleted Lacee?
    Hogy ezen a laptopon amit leírtam, hogy jobban kellene mennie a dolgoknak?
  • BongoBácsi
    Szóval ez.
  • BongoBácsi
    Aha , kicsit nyomogattam a termékszűrőt iponon és ez a =1000028&srcFtr_136[]=3543&srcFtr_128[]=482&srcFtr_40[]=744&srcFtr_81[]=1616&srcFtr_85[]=282&srcFtr_296=-1&srcFtr_64[]=3353&srcFtr_138[]=546&srcFtr_148=-1&srcFtr_54=-1&srcFtr_152=-1&srcFtr_116=-1&srcFtr_159=-1&srcFtr_297=-1&srcFtr_341=-1&srcFtr_290=-1&srcFtr_291=-1]két találat jött ki. SSD változat nem is volt, és a Win7 biztosan kamu ez alapján is.
  • Lacee86
    Az oprendszerhez odaírta, h Win7, de sztem az nem eredeti, mert rajta lenne akkor a matrica a gépen... Ennek ellenére, ha minden tényleg úgy van, ahogy írja, akkor megér 140-et. Más kérdés, h én speciel nem vásárolnék ilyen összeállítású gépet, mert pl. játékhoz nagyon gyenge a VGA-ja.
  • BongoBácsi
    Puszta kíváncsiságból, szerintetek ez egy korrekt ár ezért.
  • undY1ng #14975
    Azért is furcsálom, mert ennek a srácnak a BF3 medium beállítások mellett megy a multi: link
  • Lacee86
    Háát, ez maximum úgy lehet igaz, h ha aksiról játszol lassabb, mivel vélhetően visszaveszi az órajeleket energiatakarékosság miatt. Így, h az aksit beletetted, és úgy gyorsabb, hát... Fogalmam sincs. :)
  • undY1ng #14973
    Nem tudom, hogy mennyi köze van hozzá, de ahogy rátettem az aksit... mintha sokkal jobban menne minden.
    Pl. TERA: közepes beállítások mellett 1366 x 768 felbontás (asszem ez a max) mellett ment 20-40 fps-el.. Diablo III az max beállítások mellett szintén hasonlón. De ahogy írtam aksi be tétele után minden jobb lett, ami gondolom lehetetlen. :D
  • Lacee86
    De a 7670M jóval gyengébb videokártya, mint a GT650M, és hiába van mellette i7, a játékoknál a VGA a mérvadó.