16455
-
#15091 Arra is gondoltam, hogy lehet elég lenne egy jobb ultrabook, és akkor csak egy monitort kell rákötnöm, nem kell hogy fullHD legyen a kijelzője. Szűrökkel játszadozok ezeket dobta ki (mindegyik oldal 1et)
Lenovo_IdeaPad_U510, asus_u32vj_ro015p, lenovo_ideapad_z500.
Ezek közül talán a macbookos Lenovo ami legjobban bejön, 24GB SSD+ 1TB HDD, de hogy 15.6 os kijelzőhöz 1366x768-as felbontás? Kicsit keveslem. -
#15090 tudtam, hogy 200k alatt nem fogok találni nekem megfelelőt, viszont arra nem számítottam, hogy ami tetszik közelebb van a 300k-hoz :) Használt noti vásárlástól ódzkodom, de este megnézem amiket írtál, köszi ! -
#15089 Látom te is a toronyórát akarod ingyen.
Vagy csak simán nem tudod mit akarsz.
Nagy felbontás alatt én 1600*900-at értem (és felette).
Ilyen felbontásnak szerintem 14"-tól van értelme.
Ilyen méretben viszont egy könnyű gép ma ebben az országban újonnan 400 ezer forint kb.
Vegyél egy Sandy i5-ös használt subnotit (X220 vagy 2560p vagy E6230) oszt jóvan. -
#15088 Nagy felbontást azért szeretnék, hogy nagyobb kódrészletet is szépen átlássak, jó proci meg azért hogy ha lefordítom a kódot akkor ne kelljen sokat várnom, ssd is jó lenne épp ezért, hogy a Visual studio is fürge legyen. Játszani meg csak tf2-t vagy shootmaniat játszanék. -
#15087 Lehet, csak mondd meg mit futtatnál a gépen. -
#15086 esetleg vki az en kérdésemre tudja a választ ? :) -
#15085 nekem is ez volt a véleményem, lehet kapni erősebb gépet olcsóbban, de a hordozhatóság azoknál igen alacsony. Nem hiszem el, hogy nincs egz rendes notebook rendes áron. -
#15084 Ez, ennyiért rablás fényes nappal. -
#15083 Erről a Lenovo-ról vélemény? hordozhatóság is szempont, egyetemre nem akarok 5 kilós notebookot cipelni nap mint nap. -
ATi0021 #15082 Kb 160ezerért vennék gépet, ezt a kettőt néztem ki:
HP Pavilion g6-2302sh
DELL Inspiron 3521
Munkához kéne elsősorban, viszont örülnék neki, ha egy két játék is elmenne vele. Bár a legfontosabb számomra a megbízhatóság majd az ár. Ez alapján szerintetek melyiket közülük, vagy esetleg mást kéne? Elsősorban Dell, HP, Asus érdekelne(ebben a sorrendben). Lenovokat is néztem, de valahogy nem szívesen vennék azokból. -
#15081 A linken lévő HP EliteBook 6930p kiváló gép. Bővítést tudsz kérni bele. -
#15080 Jó akkor essünk ezen túl, hogy garancia. Végül is igazatok van :)
Nah, de akkor milyen laptopot ajánlotok max 110 ezerig? (HD led kijelző, meg minimum 205gb vinyó. 4gb ram. ) -
#15079 Lámánál a pont, használt gép is lehet garanciális.
Mondjuk én inkább magam szerelem a ThinkPad-em, mint egy jöttment szervizes.
Harmadrészt meg felnyomhatod a seggedbe a garanciát, ha 1 hónapig ülnek a gépen. Addig mit csinálsz?
iPon már 3 hete ül a Logitech Performance MX egeremen, kénytelen voltam másikat venni.
Egyébként ettől a fickótól bármit megvehetsz, én már vagy 5 gépet vettem tőle ismerősöknek is. 6 hónap gari van, nekem ventihiba miatt nem szarozott, adott egy másik ThinkPad-et. -
#15078 Ugyan nem értek hozzá, de 2 éves dell gépre van még 1 év, azok mindig 3 évvel gariztatnak. Úgyhogy találhatsz használtan is jót. -
#15077 Nem játékra kell. De HD filmeket vigye meg ne legyen dög lassú. Netezni, filmezni tudjak és kész :) Garancia meg kell. Nem akarom, hogy 2 hónap múlva meghaljon a használt gép. -
#15076 Újonnan, ennyiért, semmit. -
#15075 Ezt néztem ki magamnak. Kicsit több mint 100 ezer. Acer Aspire E1-531G-B964G50MA
Vélemény? Esetleg 110 ezerig valami jobb?
(Volt anno egy Hp laptopom, de az nem való semmire..Lenovot nézeget még, de ilyen árba nem találok jót) -
#15074 Valakinek vmi ötlete lehet, hogy miért zug a laptop hangszórója mikor bekapcsolom és néha csak ugy...de csak akkor amikor be van dugva a töltőbe...ha akksiról megy nem...kihúzom abbahagyja ??? -
#15073 Ugyan ezzel a paraméterekkel keresek én is most. Ha tudtok segíteni akkor megköszönném :) -
TomBond #15072 Sziasztok!
Szeretnék egy laptopot vásárolni és várnék egy pár ötletet,hogy milyen típusok közül válasszak.
A paraméterek a következők lennének.
Kijelző 15,6 HD led kijelző, min 500GB HDD, 4GB RAM,
természetesen Wifi,Bluetooth legyen benne.
Az ár max 100 ezer jó magyar forint.
A segítséget előre is köszi. -
#15071 Azért arra vigyázz, nem véletlenül szivacsosak a laptoptáskák. Szóval hacsak nem olyan a hátizsákod, nem javaslom abban hurcolni rendszeresen. -
#15070 jó, jó lesz a hátitáskám. pont belefér xD -
#15069 Teszkó. :D Ha meg vmi egyedibb, nem tömegcucc kell, akkor neten vadászgass. :) -
#15068 Laptoptáskára van vkinek ötlete? Minél több cucc fér bele, annál jobb. Meg el kell férnie benne pár alsógatyának, meg pólónak :D
Remélem, nem túl off. -
#15067 Amit kifelejtettem, hogy két monitort tennék rá. Egyet HDMI-vel, egyet pedig VGA csatival. -
#15066 Sziasztok. Kellene nekem egy jó kis multimédiás laptop.
Játékra is kellene, nem max grafika kell, hanem hogy fusson szépen mondjuk az új Tomb Raider. Fontos, hogy legyen nuerikus billentyzet, de ne legyen nagyobb a kijelzője 15,6-nál.
Ár max 200k. -
Altair5 #15065 Átgondoltam a játékos szokásaimat és arra jutottam, hogy jelenleg még nem lenne szükségem egy y500-as erejére, elég lenne egy szolidabb erejű gép is, mivel az a céljaimnak egyelőre megfelelne.
Ezt az Asus-t néztem ki és szerintem erőileg is biztosítani tudja azt, amire szükségem van. Mi a véleményetek róla? -
#15064 Tényleg elég jónak tűnik, de nekem inkább valami könnyebb, nem kifejezetten gamer laptop kéne. Programozáshoz, egyetemre kéne, meg jó ha elfut rajta pár játék, de nem feltétlen kell nekem ilyen bika, van jó kis gépem már :) fullHD ről meg már nem akarok lemondani ^^ -
#15063 Fú, ez tök jó olcsó.
1, Én vettem hozzá egyből egy külső írót, hogy ne kelljen pendrive-val baszakodnom, de ha vállalkozó szellemű vagy, és van egy 4+ gigás pendriveod, azzal is próbálkozhatsz. Y500 fórumon többen telepítették a win-t pendriveról, segítséget is linkeltek hozzá.
2, Van. Crysis3, Tera, Bioshock, diablo3, én ezeket raktam föl eddig, minddel működik. Ebből következtetek arra, hogy újabb játékok támogatják, és ez nem ilyen kísérleti csodabogár fejlesztés.
3. optikai meghajtó. Máskülönben minek kivenni? Úgyis szoftveresen kell mindig bekapcsolni, ha kell a plusz teljesítmény, alapjáraton az a kártya pihen. Én még nem is láttam, hogy néz ki, csak képen. xD
Ha játszani akarsz, akkor az ár/teljesítményben sajnos, vagy szerencsére Y500 nagyon jó. Fölötte a dedikált gamer laptopok, alatta meg a tenger.. -
Altair5 #15062 Köszönöm a részletes kifejtésedet!
Olvastam róla egy tesztet is, amelyből lényegében az jött le, mint amit Te is leírtál.
Az általad is megadott szériaszámra rákerestem és ezt találtam a legolcsóbbnak sli változatban.
Azonban a következő kérdések merültek fel bennem:
1.: A fent linkelt gép ugye op rendszer nélkül van. Hogyan telepítsek rá egy windows-t, ha nem rendelkezik optikai meghajtóval?
2.: Van normális támogatása a sli videokártyának?
3.: Mi kerülne a 2. videokártya helyére, ha azt éppen nem szeretném használni és ezért kivenném?
Az igazat megvallva ez az ár már a legfelső plafon lenne, ugyanis már egyszer eljátszottam azzal a gondolattal, hogy egyre feljebb megyek az árban, mert a másik "csak" 20k-val több, de jobb és így már az Asus G75VX-nél kötöttem ki, de rájöttem, hogy egyelőre kezdésnek még se egy olyan drága géppel kellene indítani, mivel anyagilag nem állok úgy. ;) -
#15061 Első kérdésedre nem tudom a választ, de biztos volt ennek a laptopnak több olyan gyerekbetegsége, amit a későbbi szériákban orvosoltak, nekem már a tapipad probléma is annyira gáznak tűnt, hogy ne tegyem föl ezt a kérdést..
A negatívumokkal kezdem: -Tapipad: gusztustalan kialakítású, hangosan kattan lenyomáskor, nem értem, miért nem tudták volna külön odaépíteni két gombként. Megszokható, használható, precíz, és szerintem vannak olyanok is, akiknek akár tetszhet is a kialakítása. Érdemes róla videót nézni, boltban kipróbálni.
Van egy másik dizájnproblémája: A billentyűzet gombjai ilyen tükröződő trendy' fekete műanyagkeretbe foglalnak helyet... Gondolom nem kell magyarázni, ha valaki érintkezett már ilyen koszgyűjtő műanyaggal.. amúgy eszméletlenűl kényelmes, és a világító billentyűzet is gyönyörű látvány+hasznos.
Kijelzőjének nagyon jó a betekintési szöge, fényereje.. talán még kint napfényben is jól használható annak ellenére, hogy nem matt.
Alapjáraton teljesen halk a gép, viszont terhelésre, főleg ha be van kapcsolva 2. videókártya, és valami durva játékot futtat, akkor elég hangos tud lenni, de nem zavaróan. Én még nem találkoztam olyan laptoppal, aminek ilyen a teljesítménye, úgyhogy én ezt a zajszintet standardnak veszem, nem hiszem, hogy más gyártók ezt meg tudták oldani halkabban.
Melegedés: ha be van nyomva a dupla videókártya, akkor kétoldalt durván fújja ki a meleg levegőt, nem tudom, hány ventillátor van benne, de hajszárítónak simán elmenne. Viszont sehol nem kényelmetlenűl meleg, sem tapipad, sem a billentyűzet.. és aidával néztem, a hardver nagyon jól van hűtve.
Akku: gyorsan lemerül. Ha játszik rajta az ember, akkor meg nagyon gyorsan. 2-3 óra talán. És maga a gép is nagyon nehéz. Szóval nem vinném piknikezni. :D
Anyaghasználat: Nem nagyon tudok róla nyilatkozni, nem tudom, mit szoktak nézni. Jól össze van rakva, a műanyag részekhez is jó odanyúlni, de a billentyűzet kerete könnyen piszkolódik.
A hangfalával nem vagyok kibékülve, szerintem 'elmegy' kategória. biztos vannak igényesebbek, akik nem lennének hajlandók rajta zenét hallgatni.
Végül: Az összes negatívumot ellensúlyozza a brutális teljesítmény.
Minden negatívuma ellenére (lehet, hogy laptophoz szokottak erre azt mondanák, hogy nem negatívum, hanem átlagos egy laptopnál) még mindig ezt venném az ár/teljesítmény miatt. -
Altair5 #15060 Köszönöm a javaslatokat! Igen, a tapipados problémáról olvastam én is. Azt nem tudod véletlenül, hogy az új szériával szerelt laptopban mik lehetnek a főbb különbségek a régivel szemben a touchpad kivételével?
Valamint olvastam, hogy neked y500-ad van. Milyen a személyes véleményed róla? (kijelző, anyaghasználat, melegedés, teljesítmény, hang minősége) -
#15059 Ja erről még annyit, hogy régebbi szériás Y500-at nem szabad venni, mert sok a probléma vele (főleg a tapipaddal voltak nagyobb gondok). 59367xxx cikkszámú széria már jó. -
#15058 Hát én nem vennék Acert, ennyi pénzért ezt a tudásút meg pláne nem.
link
Nagyobb teljesítmény, oprendszerrel, és a Lenovo minőségibb is. -
Altair5 #15057 Sziasztok!
Szerintetek ez az Acer laptop megéri az árát?
Ugyanis találtam egy tesztet róla és ez alapján nem tűnik rossznak, főleg a kijelzője. :)
(Igaz, hogy a tesztben látható típus nem pont ugyanaz, mint a boltban levő, de itt csak egy kis eltéréssel találtam Full HD-val szerelt gépet. -
#15056 dupla 650m videókártya van benne. -
#15055 nem tul nagy az a felbontas neki? -
#15054 nem is tűnik rossznak, de miért drágább mint az Inspiron 17R SE ? nézem, de nem tudom mi dobja meg az árát a lenovonak. -
#15053 ezaz. Ő az én kis drágaságom, asztali gépet cseréltem le rá. xd -
Dobronski #15052 Ez nagyon rendben van... ahogy elnézem külsőleg is, egy ember is agyon lehetne vele verni...