Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lenyeg hogy ne valami gagyi integralt VGA legyen benne.
Szerintem mar egy X700-as VGA-val felszerelt laptopon talan mar elmegy mediumon az Oblivion.
Igaz 300k alatt nem igazan vannak jo minosegu laptopok ilyen VGA-kal.
Ami van gyengebb minoseg az Fujitsu-Simens az Amilo sorozatbol. (Pl. Amilo A1667G ez br. 258k)
A tobbi jocskan dragabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Létezik olyan laptop amin mediumon szépen elfut az Oblivion?
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Sok ilyet lattam a Mediamarkban a minap.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
max 225e,kedvezõ részletekkel-fõsulis diáknak
Szeretnék laptopot venni. Az árkategória az leginkább 250 körül lenne. http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c_parentid=101&c_id=217&p_id=28530&page=2#1
Ez az asus erõsen jó sztem ebben az árban.
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_a/amilo_a1667g_ex
De sztem ez sem elhanyagolható.
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspire/aspire3000/aspire_3044_wlmi_02
És még lenne ez az acer. Mit gondoltok melyiket lenne érdemes? Nagyon hajlok az asusra. A lényeg, hogy nem akarok integrált videokártyát, filmet legalább néznék rajta..., mert gondolom az újabb játékokat felejtsem el. Ha lehet, bírja az akksi sokáig (3 óra), és ne legyen szar a cucc... kösz a segítséget!!!
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Integrált memória nélküli Radeon IGP és/vagy GeForce MX/6100 kerülendõ. Összes többi VGA meg gyenge.
thx
nekem az elmúlt két laptopom Hp -volt
A mostani siemens és sz*pom vele a f@*zt! szóval hp szerintem rulez. de inkább arról vitázzunk hogy intel vagy amd 😄 <#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2>
1 re figyelj! : HP-t soha!
<#wave>#wave>
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
laptop vásárlás elött állok, van rá 250k-m. Nem játékra hanem Autocad, és különbözõ 3d-s tervezõ programokat szereték futtatni rajta.
Mi a véleményetek errõl:
albacomp
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
mobil Barton 2600+, ATI 9600Pro VGA, stb.
Ha érdekel, bõvebben itt válaszolok
[email protected]
Az 1.5 Ghz nem olyan gyenge, mert ez P3 alapú, nem P4. A Celeron-M is Banias magos, de kikapcsolták benne a SpeedStepet, nem tud órajelet leszabályozni >> kevésbé energiatakaréskos. De ennyi pénzért jobbat csak turkálóban kapsz, ez nagyon az alja notebookoknál.
az az igazság hogy nem igazán értek a laptopokhoz...
és itt már nem mindig vágom mi mit takar..
az OS- rendelhetõ az jelentheti azt hogy nem kérek?
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a3000n/asus-a3l5028 mert nekem ez is teccik... a túlnyomó többség 1,5 Gh-s az gyengének számit egy laptopnál?
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
én nem találtam.
Új laptop / AKCIÓS AJÁNLAT
Fujitsu Siemens Amilo A7640
Processzor: AMD Sempron 3000+
Memória:512 MB
Merevlemez:60 GB
Kijelzo:15" TFT XGA
Optikai meghajtó😄VDRW+-DL
Portok:Firewire,SP/DIF,SD kártyaolvasó,3xUSB, 1xPCMCIA, Svideo, VGA
Modem:56,6 kb/s
Hálózat:10/100 Mbps, WLAN
Akkumulátor:Li-Ion
Operációs rendszer: Linux
Billentyuzet: magyar
Videókártya:Sis M760/128 MB shared
Garancia: 1 év
155.000 Ft+25%Áfa
(bruttó 193.750 Ft)
csak mert lenne max 200k-230k-m egy laptopra amit a koliban 220v mellett de a suliban anélkül lenne jó használni...
meg esetleg hazafelé 2-3 órát a vonaton meg a buszon...
szerintetek megbízható vagy van vmi más ajánlat? esetleg olcsóbb?
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
Ez meg az LG-d árkategóriájában van, felbontás ugyanaz, de 15+ kijelzõ, viszont x700 videochip.
Esetleg ez mégegy Sony, 1920*1200, x700.
Hátrányok:
- 1680*1050 >> 1400*900
- 3.1 kg >> 4.1 kg
- 2 GHz >> 1.7 GHz
- 1 GB DDR2 >> 512 MG DDR2 (12-14k nettó egy ilyen modul boltban)
Elõnyök:
- 460k HUF >> 310k HUF (nettó, mert neked az kell)
- X600 128 MB >> GF 6800 256 MB
Mivel fõként terveznél rajta, igazából a kijelzõ kicsit kisebb mérete lehet hátrány, ezzel szemben áll a jelentõsen olcsóbb ár, és a jobb vga. Döntsd el melyik fontosabb!
Tudom, hogy találnék olcsóbbat ilyen teljesítménnyel, de akkor a 17" LCD-rõl kellene lemondanom, amit azért nem tennék meg, mert a kisebb alkalmatlan munkára.
http://gaborszantai.co.uk/
Oké hogy nagy a kijelzõje, de 6 kilóért LG-t én nem vennék. Notik közt noname.
a gépet elsõsorban munkára (ArchiCad, PhotoShop, grafiaki programok, Office) használnám, másodsorban szórakozásra.
A wide screen-t gondolom a Windows alapú alkalmazások támogatják: CAD, PS, Office, Mediaplayer, míg a játékoknál lesz két fekete sáv oldalt (ami legkevésbé sem zavar)
Az LW60/70 sorozatú, Intel Sonoma platformra épülõ noteszgépekben az új, 533MHz-es buszsebességgel dolgozó Pentium-M processzor, DDR2 memória és PCI-Express csatolófelületû ATI Mobility Radeon X600 videókártya található.
Háttértárként egy darab 40-100 gigabájtos merevlemez választható. Az 1280x800 vagy 1680x1050 pixel felbontású, szélesvásznú (15,4"/17") LCD-kijelzõt ATI Mobility Radeon X600 grafikus kártya szolgálja ki, amely típustól függõen 64 vagy 128 megabájt saját memóriával rendelkezik.
A grafikus kártya PCI Express interfészen keresztül csatlakozik a notebook alaplapjához. Az új készülék négyféle kártyaformátum közvetlen kezelésére (SD, MMC, MS, MS Pro) is alkalmas. Az LW noteszgépekbe épített DVD Super Multi meghajtó minden létezõ DVD-formátumot, köztük a két rétegû DVD-lemezek írását is támogatja.
A vezetéknélküli hálózati csatlakozást beépített antenna teszi lehetõvé, a készülékek bármely számítógéphez, hálózathoz vagy az internethez is csatlakoztathatók. A Battery Miser technológiának köszönhetõen a készülék a különbözõ funkciók (például hangerõ-szabályozás, automatikus fényerõ-beállítás, merevlemez) áramfogyasztásának ellenõrzésével szabályozza az akkumulátor élettartamát. A noteszgépek kétéves garanciával, magyar billentyûzettel, magyar nyelvû Windows XP operációs rendszerrel kerülnek forgalomba.
LG LW70-JMBH
http://gaborszantai.co.uk/
ez a Fujitsu nem is olyan rossz!<#eljen>#eljen>
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
FUJITSU SIEMENS Amilo M3438G 03
Ha mindenben jó legyen, kis kompromisszumokkal, akkor: ACER Travelmate 4652LMi (kép). Ugyanez 40 ronggyal drágábban, de kicsit ütõsebben: ACER Travelmate 4654LMi.
ezzel már végülis jól futnak a gémek <#smile>#smile> vagy nem?
meg akkor irodai célra is jó.
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Turionra nem nagyon építenek üzleti notit, az inkább a kommersz gépeknél hódít, így leginkább játékgépekben vagy olcsóbb irodai célú (celeron helyettesítõ) notikban találkozhatsz vele. Sztem neked az Acer Aspire 5024 WLMi, vagy a Fujitsu-Siemens Amilo 1667G 02 notija kell (mindkettõt megtalálod pl. a notebook.hu-n, bár árban annál olcsóbb helyeket is találhatsz). Elõbbi ML-es Turiont tartalmaz (35W), utóbbi MT-set (25W), a videokártya azonos: x700 128 MB.