16455
  • Solten
    AMD Neo based HP DV2 listed in Europe

• Balee 007
    szerintem is inkább ez maradjon
  • Solten
    Meg egy szavazat.
  • xNoodlex
    Aktívabb ez mint a másik, ez maradjon.
  • Kalozoner
    sztem ez maradjon....1 szavazat ide
  • Sir Quno Jedi
    Uff, ezt benéztem, ide pont nincs tátyikzárási jogom (senem). Csak moderálni tudok, meg törölni. Meg kéne kérni egy hardware-es modit.
  • Sir Quno Jedi
    No és melyiket zárjam le szerintetek??? (nem akarok utána sírásokat, ergó most találjátok ki) :D
  • hykao #4159
    Ezt vagy azt lezárod, és utolsó hozzászólásnak a másik topik linkje, hogy a téma ott folytatódik.
  • xNoodlex
    Mit gondoltok erről az ASUS laptopról?
    Elfut ezen a COD 4-5 vagy pl. CS-Source rendesen/játszhatóan?
  • Solten
    jó ez
  • Solten
    Vagy zárd be a kettő közül régebbit plz :)
  • Sir Quno Jedi
    Egyesítés??!!?? Ammegmifánterem?!?!?
  • hykao #4154
    Tudja valaki, hogy a HP Pavilion dv5-1190eh-ban a videokártya (NVIDIA GeForce 9600M GT) ramja DDR3-e? Mert a gyengébb 1180eh-ban csak DDR2-es egy magyar teszt szerint, azonban a 1190eh-ról nem találtam ilyen tesztet, és még a gyártó honlapján sincs feltűntetve ez a nem mellékes adat...

@SQJ: Nem egyesítenéd ezt a topikot ezzel?
  • Sir Quno Jedi
    No, vettem vasárnap egy ilyet. Normális netbook ár alatt van és egész korrekt laptop. Virtual server 2005 szépen suhanik rajta, kellemes bootidők, megy rajta az XP (nem kell visztával baszakodni), szarrátitkosítottam truecryptel (még a sysem partíciót is, bár rühellem a 20-30karakteres jelszókat), de azzal is gyors, még a virtuálgépek is ugranak 2005-ös SQL szerverekkel, meg 3.5.NET-tel is. Visual Studio is megy rajta gond nélkül, virtuál alól, egész kellemes sebegsséggel. 1xű biznisz dizájn (nekem jobban be is jön, mint a csicsás verziója, kívül meg ez is szép mélyezüst), meglepően könnyű még a hat cellás aksival is. Vettem hozzá rásimuló puha vízálló védőtáskát, meg rendes nagy hordozó laptoptasit is, amibe így táskástúl is kényelmesen elfér, meg külső billt (plusz lézeregerem épp akadt). Vinyót nem lehet 40 fok fölé terhelni, a cucc kiadós/tartós terhelés alatt sem melegszik nagyon, ÉS halk, mint állat. Totál lenyűgözött, mert sokkal rosszabbra számítottam. Fincsi cucc (melóra tem.).

Jah és 35-36s az 1M SuperPI, míg egy atomos szarnak csak 93-96s. Ez önmagáért beszél.

Egyszóval igencsak jó az ár/teljesítmény viszony (ennyié alkatrészárban is megérné).

Lehet fikázni...

(egyetlen apró gondom van még vele, a gigabit LAN-t nem tudtam még kicsiholni belőle XP alatt, csak a 100-asat, de ez valszeg. a sys kari driver hibája, majd megoldom ezt is)

Fujitsu Siemens Esprimo V5555

:D
  • 19020306
    értem, köszi
  • Solten
    Hello.: link. Teszt: link

A V5505-ben egy ocska X3100 IGP van, ami netre irodai munkahoz meg elegseges.
  • xNoodlex
    Köszi szépen.
    3 USB az már elég, csak mindenhol kettőt írtak. Megkérdezem tőle mit szól hozzá.
  • 19020306
    sziasztok!
    szeretnék venni egy laptopot, ~120k van rá, leginkább net, film, letöltés miatt kellene, de játszanék is rajta viszont nem cod meg hasonlokkal, hanem football manager, hearts of iron és ilyen félékkel szal nem kell izmos vga
    én a FUJITSU-SIEMENS Esprimo V5505 -t néztem ki, de nemtudom mennyire jo nemigazán értek hozzá, szerintetek melyik lenne a legjobb ennyi pénzért?
  • Kalozoner
    3 van rajta....... elfogulatlanul? hátrány: a billentyűzet kiosztás: botrány a numpad miatti zsúfoltság az enter környékén, kurzorok gyakorlatilag használhatatlanok, ha izzasztom a gépet felpörög a ventillátor elég hangosra, egyébként nem vészes... még hártány hogy nagyon könnyen összelehet tapizni..... előny: bika gép, árához képest, 210K-ért vettem, a funkciógombok meg a turbogomb jó dolog, hogy érintős az egész..... jó anyaghasználat,

még hátrány, legalább nekem: jobb oldalt küldi ki a levegőt, néha zavaró ha ott egerezek,
    nem lehet bővíteni benne semmit, bár minek? de ha valamit szerelgetni akarsz akkor garivesztés, még vinyócserénél is,

összeségében az árához képest nagyon erős gép, acer van hasonló ár/érték arányban, de én inkább elkerültem...

ha van konkrét kérdésed még, akkor kérdezz....
  • xNoodlex
    Látom neked is az van, írnál egy rövid véleményt róla (tapasztalatok) elfogultság nélkül? :)
    Meg egy dolog feltűnt, hogy 2 USB port van rajta?! Az picit kevésnek tűnik tűnik, bár nem kibírhatatlan csak fura, hogy egy ilyen laptopra kettőt raknak. USB billentyűzet + egér, többi USB cuccodat meg fogdoshatod.
  • Kalozoner
    cod 5 simán fut a gépen, meg visz minden mai játékot szép grafikával, persze natívban...
  • xNoodlex
    Solten: Na igen, E/1-ben írtam, de igazából barát fogja venni és ő azt mondta, hogy acertől elzárkózik (gondolom ő is olvasott valahol pár acer ellenes emberke írást).

Balee 007: valóban jobbnak tűnik, de a 250k fölső határnak tűnik és GX620-ast az alatt nem nagyon találok.
  • Solten
    link
  • Balee 007
    Hello
    Szerintem a GX620X-063HU jobban megérné, mert a procija jobb és csak 10-15ezerrel drágább és a procin kívül megegyezik az általad mutatottal.
  • xNoodlex
    Kellene egy laptop 200-250k értékben a mostani asztali pc helyett a következőkre: netezés, filmnézés, tanulás, játék (jó lenne, ha pár újabb játék is elfutna rajta pl. újabb COD-ok).
    Elsőre erre gondoltam: MSI GX630X-007HU
    Valami vélemény vagy egyéb javaslat?
    Előre is köszi!
  • Solten
    Igy igaz
  • hykao #4140
    Hát basszus, szegény ember vízzel főz, ez van...

@Solten: majdnem ugyanazokat linkeltem én is...az ACER tűnik a legjobb ár/érték arányúnak.
  • vasziszdasz
  • Solten
  • vasziszdasz
    van mit
  • Solten
    koszi emese
  • vasziszdasz
    Ezek teszkós cuccok.
  • Solten
    Acer Aspire 5530G

HP Pavilon DV5 1160EH
  • Balee 007
    Igaz hogy nem egy gamernotesz de ennyi pénzért sztem bőven megérné.
    Az Assasin's Creed-et szépen vitte :D
  • Solten
    HD 3200 remek IGP, de nem igazan jatekra valo... :) Bar par jatekot igen tisztessegesen futtat.
  • Balee 007
    Vagy még esetleg ezt is meglesheted Asus X59SL
  • Balee 007
    Hello.
    Esetleg ezt nézdd meg HP Compaq 6735s
    Olcsó és még játszani is tudnál rajta valamilyen szinten
  • vasziszdasz
    Hát úgy nehéz. Mind a minőség, mind a komolyabb videokártya +pénz, a kettő együtt olyan 600k körül keződik.
  • hykao #4128
    Hát de ezeknek sajna gyenge a videókártyája. Minimum HD sorozatú ATI vagy 9-es nV kéne, hogy játékra is alkalmas legyen azért.
  • vasziszdasz
    De, csak az egyel kisebb méretkategóriában. Pl: 1, 2, 3, 4.