16455
  • hykao #4326
    Hát hírek azok vannak...csakhogy az nem azt jelenti, hogy hozzánk Magyarországra is elérnek a hírekben szereplő notik...illetve a nagyobb és márkásabb cégek esetében pedig (pl. HP) különböző országokban (akár ugyanazon a néven, ugyanolyan típusszámmal) különböző konfigurációkat különböző árakon értékesítenek...ha pl. az USA-ban élnél IDE kattintva máris összeállíthatnád a neked tetsző konfigurációt, amit április 9-én már át is vehetnél...(pl. 1000 dodóért össze is raktam egy 16"-os T6400-as HD4650 1GB "eszpresszó fekete" HP notit :D ...milyen jó is lenne egy ilyen cucc nyári dodó áron, nemde?! ...)

Amúgy van valami kezdeményezés - talán Intel-nV alapokon - szabadon konfigurálható notebookokra, és itthon is láttam neten egyes cégeknél erre lehetőséget, ill. talán a HWSW vagy a Hardwareoc le is tesztelt egy ilyet (ha jól emlékszem abban is 9600M GT vid.kártya volt)...de most fejből nem ugrik be a márkanév, ami alatt futtatják a dolgot...

180-ért láttam valahol hirdetni egy teljesen új 2 év garis 1199eh-t, valamint a T-mobile is nyomat most akcióban részletfizetési lehetőséggel 1199eh + mobilnet csomagot.
  • Csisszancs
    Van egy hónapon belül bejelentve valami olyan masina, amire érdemes lenne várni és olyan 200e körül várható, vagy nem valószínű, hogy mostanában kiadnának valamit, ami ezért az árért űberelheti az 1180eh-t?
  • Sir Quno Jedi
    Vegyé olyat, amilyet én is, az nincs 100k és űberkellemes ezé az árért.
  • PLackó
    ezen én is gondolkoztam, viszont asztali gépre nincs szükség, elég az 1 ami itthon van. A laptop természetesen a mobilitása miatt volt jó :)
    Viszont mára tényleg nem egy nagy érték a noti (1.46Ghz celeron, 512MBram), szóval ha nem találok bontott gépet akkor új notiba kell ruházni.
  • Solten
  • Kalozoner
    erre nem is gondoltam...jó ötlet
  • Sir Quno Jedi
    Ha jó a külső vga csatija, akkor rádugsz valami hulladék monitort (5-10k) és máris tudod használni asztali gépnek. Nem kell lemondani róla, csak mert deglett a kijelzője! :D
  • Solten
    Alkalmazas-fuggo. Ha jatekot nezzuk, nincs sok kulonbseg. VGA-nal annal inkabb :) Cserelni nem fog menni mivel vagy DDR2-t tamogat a noti mobo-ja vagy DDR3-at.
  • PLackó
    Bár nem túl jó hír, de köszi a segítséget.
  • vasziszdasz
    Nem nagyon, újonnan többe kerül mint az egész gép. Esetleg ha használtan veszel egy olyan notit amiben ép a kijelző és kicseréled. Amúgy kuka.
  • Kalozoner
    én azt mondom nem éri meg, elég drága mulattság, ha csak arra gondolok a pspémnek, 15 ezer volt, de majd jön valaki aki ért is hozzá...
  • PLackó
    Üdv!
    Bocsi hogy itt kérdezem,de máshol nem tudom.
    A 2 éves F.Siemens laptopunk kijelzőjének lőttek,mivel egy családtag elejtette,és így kb. 10% felület maradt a kijelzőn ami ép.
    Vajon mennyiért lehet kicserélni az LCD-t?
    Gondolom nem olcsó mulatság,de mivel a laptop nem ér többet 60-70e Ft-nál ezért kétséges hogy megérné-e cserélni.
  • Csisszancs
    Elsősorban memóriára gondoltam, de VGA-ra is érdekelne (persze ott a csere dolog nem).
  • vasziszdasz
    A fogyasztásuk is nagyjából hasonlóan aránylik, 9800 SLI-vel akár 5 percet is kibír a gép. ^^
  • vasziszdasz
    Most épp esett a dodó, csökkentek kicsit az árak. Azért nem vitték tólzásba.
  • hykao #4311
    2 srác kérdezett a témában, egyik "főleg játékra és netezésre használnám" szöveget írt, a másik pedig "játékra, filmekre + netezni"-t. :)
    Na de mindegy, nem akarok vitatkozni, de szerintem összességében a HP lenne mégis a jobb választás.
  • Solten
    Kosz hogy elmagyarazod mire jo egy taviranyito... A srac tovabbra is a LAPTOPON torteno mozizasrol irt, na mind1. Ha jobban megnezed, a notebookcheck NEM MERTE le a kartyat, csak benyomta a tablazatba "valahol ott jo lesz" alapon. Igaz, azt meg persze nem figyeltem hogy a 4570 "mindossze" 80 komplex shader, ez valoban keves lehet a boldogsaghoz, mert pl. a 4650 a 320 shaderevel jocskan gyorsabb a 9600-nal (hogy a szavaiddal eljek). Azt elismerem ennek fenyeben hiba volt kijelenteni a reszemrol hogy jobb, max. a nagyobb kijelzo szol az asus mellett (meg hogy nem nvidia van benne ). Az erosebb vga-ra "utaztam".
  • hykao #4309
    Távirányító pl. ahhoz jó, ha ágyból tévézel (ez esetben filmnézés laptoppal tévére kötve) vagy hangerő állításhoz ha zenét hallgatsz, és nem akarsz a laptophoz ugrabugrálni stb...

A T3400 proci azért messze nem a csúcs ma már, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy te azt írtad jobb az ASUS noti, mint a HP dv5-1180, azonban ez nem igaz.

A 9600M GT pedig jócskán gyorsabb, mint a HD 4570...de persze nem a kisujjamból szoptam ki a dolgokat, hanem a már jól bevált notebookcheck oldal GPU és CPU erősorrendjéből...asszem kérni is fogom ezt a két linket a bannerba.
  • Solten
    Joval? :) Nem tudom mihez nem eleg az Asus procija. Gondolom nem laptopon vegez valaki filmtomoritest :) Laptopon torteno filmnezeshez meg minek taviranyito :D Jo ketsegtelen hogy az 1180 "barati aron" van es vonzo a korites.
  • las vegas
    leírom mégegyszer aki még nem olvasta és játékra szeretne laptopot venni nekeM hp dv5-1180-am van mindent visz akadásmentesen ráadásul full-hd tévére kötve hdmi-n keresztül nagy felbontásban,és a játékokban direkt beállítottam,hogy mindent részletesen mutasson,elég sok játék van a gépen,autós,sport lövöldözős stb.Jó választás volt nem kell parázni néztem asust,acert,de ebben az árban a többiből csak gyengébb volt.ráadásul ez még szép is nem úgy mint az asus.
  • hykao #4306
    Na várjál azért. A HD4570 jóval lassabb, mint a 9600M GT! Ezen kívül a 1180-nak a procija is erősebb az általad linkelt ASUS-énál, valamint a HP-hoz adnak még két távirányítót is (ha már filmnézésről van szó :D)...ezen kívül a HP féle 1280x800 natív felbontás teljesen megfelelő a 720p filmekhez, és a kisebb felbontás miatt a játékok már csak ezért is jobban futnak rajta, mint a lassabb procis, lassabb videokártyás ASUS-on...és az ASUS még drágább is...s a szervíz sajnos nagyon körülményes pl. az ASUS, ACER, MSI stb. márkák esetében. HP, LENOVO, DELL ilyen szempontból sokkal előnyösebb.
  • xNoodlex
    Laptop piacon van még drágulás mostanában?
  • Solten
    VGA?
  • Solten
    Jobb. Finom zsiruj HD4570 van benne es 16"-os kijelzoje a mozizasra termett.
  • Csisszancs
    Amúgy miben van érezhető különbség a ddr2-es és ddr3-as ramok között? Utólag lehet esetleg cserélni?
  • Csisszancs
    Szerinted ez jobb(#4294), mint a 1180eh játékra, filmekre + netezni?
  • Csisszancs
    Szívesen! :)
  • Solten
    Nm.
  • Klemice
    Nem az én pénzem :) 17es pavilion lesz, kösz a segítséget.
  • gurubefree
  • Solten
    Egyetertek, azert irtam ha ennyi penze van, hadd koltse... Az mondjuk igaz hogy szinte a legkomolyabb intel mobilproc van benne (#4293).

Hm, ez egy qrvajo bolt, arakkal sincsenek ellszallva.
  • Csisszancs
    Szerintem excel és hasonló dolgokra nem érdemes 200e-nél drágábban notit venni. Én azt mondom, hogy ez egy megbízható és erre a célra abszlút elégséges masina (netezni, filmet nézni is bőven jó + 17"os kijelző, 8 cellás akksi). Ha mindenképp valami combosabbat szeretnél, akkor ezt tudom ajánlani (18,4"-os kijelző). Ez szinte "minden földi jóval" el van látva.
  • Solten
    link
  • Solten
    link
  • hugyagy
    Szeretnék egy laptopot,főleg játékra és netezésre használnám.A hp dv5 1180eh-t néztem,de nem igazán tudom hogy ez jó választás lenne.Még az acer-eket nézegettem,de azon belül már semmi ötletem sincs.Max 240
    e-ig gondolkodtam.Előre is köszi.
  • Klemice
    Valaki tudna ajánlani üzleti célokra (excel és társai) valami minőségi laptopot? A lényeg a minél jobb és nagyobb kijelzőn lenne. Árilag meg egy értelmes határon belül, max 300-400 kb.
  • hykao #4290
    Neked is érdemes lenne még egy kicsit hozzátenni. Kb. +30e-ért kapnál már pl. egy ilyet: KATT -> erősebb proci, lényegesen erősebb videokártya (9600M GT), eredeti Vista, távirányító, gördülékenyebb szervizelés...stb...
  • Balee 007
    Hellosztok.
    Szeretném kikérni a véleményetek erről a noteszról: MSI GX610PX-059HU
    Nincs rá sok pénzem ezért gondoltam erre. Szerintetek jó vétel lenne?
    Nem annyira játékra lenne használva hanem inkább net, de azért néha pár game se árt ha elfut rajta. Nem épp a nagyokra gondoltam hanem valami kisebbre mint pl az rFACTOR.
    Várom a véleményeket a masináról
  • Kalozoner
    enyémbe.... de a kurva válság miatt 50 ronggyal felment az ára... én még 20x ezerért vettem...
  • hykao #4287
    Sajnos egyelőre 200-ért nemigen van olyan hordozható masinéria, amiben jobb videokártya lenne a 9600M GT-nél...a HP-vel kapcsolatban az egyetlen gond, hogy DDR2 ramok vannak a videokártyához, ezért is írták a cikkben, amit írtak...no de tudunk-e 200-ért olyat, amiben DDR3 ramos 9600M GT van?!