Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nandusz
Nos "valahol" én azért örülök az 1280x800 felbontásnak (de õszintén), mert melyik notis videorendszer tudna ugyan kipörgetni 1920x1200 natív felbontásban futtatott játékot? Ha meg ugye ilyen nagy felbontásúnál vissza veszed a felbontást, akkor bõdületesen szar képet kapsz.
Én annak a híve vagyok, hogy legyen gyönyörû, kontrasztos a felbontása és olvasható/játszható/nézhetõ a NEKEM elvárt színvonalon (most majd ne gyere megint azzal, hogy alacsonyak az igényeim, mert unalmas már ez...)
Tehát számomra egy 16,7M színt prezentáló 1280x800 noti tökéletesen megfelel. Még ma is.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

az hogy külföldön olcsóbb a mac nem újdonság, kimész megveszed hejettem? elhozod nekem? NEM ! akkor kár nézni a külföldi árakat, a magyar árakat nézd, mert magyarok vagyunk, Az alternatíva sosem olyan mint ami kell, pl photoshop - gimp csakhogy egy példát mondjak....
grizzly21
lasd 1483

grizzly21
V for Vista Baby
ne a magyar arakat nezd. menj fel az apple.com-ra ott mar az uj intel procis gepek vannak, megnovelt orajellel es vga-val meg hdd-vel, a regi aron.

csak ok fejlesztenek ra? ilyen butasagot is ritkan hallok szerencsere. tipikus microsoft demagog szoveg. nincs olyan program amit ne tudtam volna feltenni osx-re, vagy ne lett volna alternativaja.

grizzly21
+t

grizzly21
lofaszt hasznalok en windows😊 csak itt az asztalin

madass
tény hogy jobb....(3dmark-ban is) de ezis 270k val drágább

asus p7h55m i5-760, gts 450, 8GBddr3,razor abyssus

jah és 100-at megér az osx? hát nemhiszem, mivel nemsokminden van rá, szinte csak õk fejlesztenek rá, szal akkormár vistát veszek !
akkor kifejtem hozzászólásomat!

MacBook Pro notebook 15.4 hüvelykes monitorral, 2.4 GHz-es kétmagos Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GB memóriával, 160 GB merevlemezzel, kétrétegû lemezt írni képes SuperDrive, AirPort és Bluetooth egységekkel. Raktáron. Akció : 582900 Ft (xms.hu)

És akkor jöjjön az acer konfigja : 15.4 hüvelykes monitorral, 2.4 GHz-es kétmagos Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GB memóriával, 250 GB merevlemezzel, kétrétegû lemezt írni képes SuperDrive,bluetooth ár : 306,688 Ft (pcx.hu)

Ha csak a tömény nyers konfigot nézzük akkor az acer eleve otthadja, egyrészt 4 usb, 1 giga turbo memory (mégha a semmitõl sem való) 250gigás vinyó, 512mb-s videókártya!

Te azt mondtad hogy linkeljen virs lee egy olyan gépet ami paramétereiben megegyezik a mcpr-val . Nost láthatod itt a 2 gép, az árkülönbség : 276.212 ft.- , Felteszem a kérdést ha mind2 laptop örökké hibátlanul menne (mert ugye egyszer minden elromlik) akkor melyik érné meg jobban? árban jóval otthaggyja majdnem egy másik acer ára jön ki belõle...

15.4"-hez 1280x800 az nagyon kevés, jobb helyeken ilyen mérethez 1920x1200 jár.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

az osx eleve meger+100at
Nyilván... <#eplus2> Windowsra meg 30-at is sajnálnál, mégis azt használod.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Nandusz
a képe gyönyörû...
"A grafikus alrendszert vélhetõen azért így sem fogják zavarba hozni a modern 3D-s játékok, elsõsorban azért, mert a 15,4 hüvelykes, fényes felületû (CrystalBrite) kijelzõ WXGA (1280x800 pixeles) natív felbontásban dolgozik, ami ebben a kategóriában szerintünk már rezegteti a lécet, mi legalábbis a multimédiás erõgép imázshoz mindenképpen egy nagyobb felbontású, részletesebb képet adó kijelzõt társítanánk. A tesztgépbe amúgy a Samsung paneljét szerelték, a konkrét típus fényereje és reakcióideje a notebookokhoz készült TFT-k mezõnyében átlag feletti (220 cd/m2 és 8 milliszekundum), 300:1-hez kontrasztaránya átlagos."

Forrás: http://prohardver.hu/teszt/acer_aspire_harom_taskanyi_dragako/a_ko_belseje.html
(de egyébként nekem is szemet gyönyörködtetõ a képminõsége, de gondolom majd virsli rám kontráz, hogy nem láttam még rendes kijelzõt, csak kirakatban...pedig nem)

grizzly21
nana azert acert ne keverjuk ide, tenyleg jok a parameterei. de egyreszt az arban "csak" 100as a kulonbseg, az 580 Kt nem tom honnan vetted, masreszt kicsi a felbontasa, meg a kepe sem az igazi. az osx eleve meger+100at

vita elkerülése végett : az ACER AS5920G-702G25N paramétereiben otthagyja a mcbp-t , jah persze háttérvilágításos bill nincs , de az acer ígyis 310ezer a mcbp meg 580 ugyanilyen konfiggal...
ebbe a tokba minden 15,4'-os notebook belefér? és ha igen, mi az elönye, mert ugy látom, hogy nem tul vastag, tehát vszinüleg nem táskaként funkcionál. elsösorban azért kellene mert fényes a notebookom háza és mikroszálas törlön kivül minden összekarcolja, szoval ez jo ilyen célra is?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

grizzly21
biztos vagyok benne hogy nem tudsz linkelni olyat, es mivel csak ugy tudnad bizonyitani az ellenkezojet hogy linkelsz -amit nem teszel meg, igy ugy veszem hogy tenyleg nem tudsz es ezesetben hagyjuk is a temat.
a zeroshock amire utaltam egy tok, semmi koze szoftverhez
lasd itt

Nagy a haszonkulcs.

tudja valaki, hogy miért kerül ilyen sokba a toshiba X200-asa??:Sx200

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

The trough(vályú, ezt hozta ki a szotár, nem tudom pontosan mit ért rajta, de gondolom h a váz) is made of aluminum and magnesium.-ez a válaszom, még mindig ugy gondolom, hogy az Xps jo vétel.

Az a zeroshock egy szoftveres akármi, windows alól gyorsulásmérõ jelzésére kibassza a vinyófejet a tányérok közül, ilyen nélkül már acert se nagyon gyártanak.

valtozatlanul nem latok egy linket egy mbp szintu laptoprol
Bármelyik acer / gericom megteszi, ilyen gagyikat felesleges linkelni. ^^

grizzly21
3 napig hasznaltam trackpoint-ot, nem hianyzik. gyorsabb a touchpad.
nem tudom hogy hivjak a vedelmet de nem is erdekel en nem dobalom a laptopom, es a legjobb tokot veszem meg hozza, ami megvedi mindenfele utodestol. (zeroshock)
valtozatlanul nem latok egy linket egy mbp szintu laptoprol, enelkul kar folytatnuk ezt a kis kellemes pentek delutani csevejt😊

elmentel a kerdes mellett, tehat nem talaltal hasonlo parameteru gepet ami arban sokkal jobb lenne
Ott van a válasz leírva, csak el kéne olvasni.

gagyi anyagminoseg? a mbp is ugyanabbol az alkatreszekbol van osszeteve mint barmelyik jo minosegu laptop.
Érdekes fogalmaid vannak a minõségrõl... Amíg nem láttál olyat, nem tudod mihez hasonlítani.

trackpoint kifejezetten jo hogy nincs, tokeletesen lehet kezelni trackpaddal.
Na ilyet is csak az mondhat aki 100 méternél közelebbrõl még nem látott trackpointot.

a vaza meg aluminium ellentetben a muanyag ibm-es teglakkal.
A gép mechanikai védelmérõl többek közt a már ismert rollcage magnéziumötvözet váz gondoskodik (mely immár a kijelzõt is védi az ütésektõl, leejtéstõl) Ez se jött be. Ja és ilyen sincs a konzumer gépekben, így a mekben se.

grizzly21
eloszor is: elmentel a kerdes mellett, tehat nem talaltal hasonlo parameteru gepet ami arban sokkal jobb lenne
masodszor: az apple eger ket gombos, csak fizikailag 1 feluleten van mindketto. de ennek semmi koze ahhoz hogy milyen a macbook pro, akarmilyen usb egeret rakhatsz ra. gagyi anyagminoseg? a mbp is ugyanabbol az alkatreszekbol van osszeteve mint barmelyik jo minosegu laptop. a vaza meg aluminium ellentetben a muanyag ibm-es teglakkal.
trackpoint kifejezetten jo hogy nincs, tokeletesen lehet kezelni trackpaddal. engem irritalna egy muanyag pocok a gombok kozott.

az Acer-rel van egy árban nagyjábol, és hát nem kell részletezni, hogy melyik az elismertebb
Minõségben is. Az XPS is egy konzumer széria mint az Inspiron.

hidd el h nem annyi, ha egyszer kiemelik, hogy kis tömeg...találtam rola a Dell honalpján is adatot, azt irja h kb 2,66kg.
felölem vehet bármilyen laptoppot, de ez az Acer-rel van egy árban nagyjábol, és hát nem kell részletezni, hogy melyik az elismertebb..A notebookreview.com-on is jelenleg elsö helyen áll, utána a T61-es jön.😊

parametereiben megegyezik a mostani macbook pro-val
Rollcage teljes hiánya? Megbízhatatlanság? Gagyi anyagminõség? 1 gombos "egér", trackpoint meg sehol? Ilyeneket tényleg nem találsz üzleti szériában. ~~

Pedig annyi. Van olyan Alienware amelyik 6(!) kg. Ez a böszme méret és a komoly videkártyához tartozó nagy (és fõleg nehéz) hûtés eredméménye. Nameg a 17"+ kijelzõé.

Sziasztok.
Milyen laptopot tudnátok ajánlani 150-180 ezer forint közt?
Én kinéztem egy :
MSI Megabook EX600-076HU Intel Core Duo T5250 1,6Ghz

http://www.edigital.hu/product.php?productid=33893&cat=1135&page=1

Mi a véleményetek errõl? A játékok hogy futnának rajta? pl: pro street, c@c general...

PS3 ID: hdcsaba

itt van egy teszt az Xps-röl
Pros

Thin and light ... for a 15.4" Dell notebook

biztos beleszámitják a csomagolást is, nem hiszem el h 4 kg lenne.

a Hp-vel nincs sok tapasztalatom, viszont más termékeiröl tudom, hogy megbizhatatlanok. pl: monitor tönkremegy, nyomtato, stb.
Szoval mint márka sztem nem a legmegbizhatobb.

grizzly21
baromira nem. linkelj egy olyan gepet ami parametereiben megegyezik a mostani macbook pro-val (apple.com/macbookpro), es hasonlitsuk ossze az arait

Súly 4 kg
Az sok. Kb. 2 notebook.

Tekintve hogy a bluray megnyerte a HD háborút, HDDVD-be fektetni tök felesleges. ~~

A turbo memory jelen állapotban csak parasztvakítás, kb. semmit nem gyorsít. Ezért már dolgoznak a 2.0 változaton, de az még odébb lesz.

Ment pm! A macet nem javaslom, gyakorlatilag konzumer gép business class áron eladva. Csak dizájn, semmi más.

A Dell Latitude sorozata ugyanúgy üzleti modell, az is jó (bár a Dellre van a 3 nagy - IBM / HP / Dell - közül a leginkább panasz, valamint Magyarországon sincs jelen, csak partnerek révén, ezért a külföldön vett gépekre a világgarit nemigazán fogadják el itthon). Ugyancsak ajánlott a HP nc / nw szériája - DE: azóta egybemosták a szériákat, és most már fogalmam sincs melyik modell mit takar. A HP 500-as mindenesetre sima "teszkós" notinak számít, olyat ne.

Notebookba nem lehet radiátort bepakolni (bár van aki megpróbálja, pl. Clevo / Alienware), mert szétolvasztja a gépet. Ezen felül aksiról használva még az a teljesítmény is kb. felére esik vissza (a hosszabb üzemidõ miatt visszafogja a proci és videokártya teljesítményét). Ezért érdemes elfelejteni a notebookos játékot.

grizzly21
csak loszar videokarival, amivel cseszheted a videovagast

Nandusz
Nos az a laptop BÕVEN ki tudja szolgálni a legmerészebb igényeidet (nem csak azokat, amiket felsoroltál) de én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy kell-e a HD olvasó....nekem nem kellett, ezért vettem 40.000-el olcsóbbat, ami minden másban ua.

Nandusz
Benne van...ez annyiban jobb az én laptopomtól, hogy HD DVD lejátszó van benne....amúgy mindenben ugyanazok....tehát van benne 1Giga turbo memory.
Egyébként az a laptop a csúcs az Acer gaming szériájában jelenleg.

hát nem tudom, öszintén szolva nem tudok hozzászolni az applehez, de az a véleményem h inkább a márkát fizeti meg az ember és joval olcsobban kapsz ugyanolyan minöségi gépet hasonlo tudással. lásd a virslee által eldicsért IBM alias lenovo, de akár a Dell-nek is vannak hasonlo kaliberü notebookjai.

Ebben ugyan nincs írva , de úgytudom hogy ezekbe mind van 1 giga turbo memory, ebbe van?
grizzly21
Macbook Pro

500-600 ezerért tudnátok mondani valami jó laptopot fõleg vidóvágásra, képszerkesztésre és audiószerkesztéshez kellene, ilyen elvárások mellett fontos a proci , a vinyó stb, már csak azon gondolkozok hogy mac-t vegyek-e?! köszi
dell-t is nyugodt szivvel vehetsz, ha neked megfelel ez a processzor, erre már nem lehet azt mondani h a gagyi kategoria, márka alapján

daxan
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni errõl a laptopról. Játszani nem sokat akarok, többnyire filmet nézni, zenét hallgatni, netezni kellene. Vagy esetleg tudnátok mondani egy olyan modellt ami nem haladja meg a 200 000-et?

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

esetleg ha a fifa 08 topiqban feltennéd ugyanezt a kérdést 😊

Amugy bármi baja lehet : videódriver, rossz verzó vagy akármi..