16455
  • Sir Quno Jedi
    Mindig meg lehet találni, hogy konkrétan MI(k) lassú(ak) egy rendszerben. Ez a lényeg. Ha látod, hogy "szemre lassabb", akkor elkezdessz tesztelni, hogy megtaláld, miért is van ez (erre vannak a tesztprogramok, akár írhatsz saját magadnak is cél-tesztprogramot, én is szoktam)). Ha megvan, könnyedén kiderülhet, hogy csak valami butus beállítási probléma, driver-gyanú, avagy bármi, ami kis hozzáértéssel orvosolható. Nem hivatkozhatunk mindig a szellem a gépben effektusra... :D
  • Magiszter
    Szerintem meg pont hogy a szemre lassú a mérvadó. Totál nem érdekelt soha hogy 3dmark-ban a mittommelyik teszten 30fps helyett 32 vel megy... húúú az gyorsabb... csak totál nem venni észre.

Amit én csináltam az a programok telepítése. Direkt egyszerre indítottam, és a SIS jó 3-5 másodperccel fejezte be később minden esetben. Illetve tömörítésnél voltak 1-2 perces eltérések is. Meg úgy az egész rendszer lassabb volt ablakok megnyitásával, parancsok végrehajtásával. Lehet hogy ha csak az a gép van nálam észre sem veszem, de mivel volt viszonyítási alapom ezért észrevettem
  • Sir Quno Jedi
    Definiáld, hogy "lassabb"?! (/me kíváncsi)

SuperPI-ben, 3DMark-ban, HDtach-ban, XP boot-ban, vagy mi a rohadásban?!

Persze a szemre való lassúságot hagyjuk, az nem mévadó...
  • Solten
    np
  • Magiszter
    ASUS is jó gépeket gyárt, csak amibe már komlyabb cumókat is belepakol és még meg is fizethető az egyszerű halandók számára az mind SISeg. Attól mentsen meg az ég. Egyszer volt "bal"szerencsém SIS csipszettes géphez. Örült a fejem hogy milyen vagány C2D-van benne meg ATI kártya. Hát néztem is mikor lassabb volt mint a mellette lévő azonos teljesítményú Lenovo (nem reklámozom). Pedig frissen telepített XP-vel rohant mindkettő. Eddig még a HP volt az egyetlen laptop gyártó akinél nem találkoztam "rossz" géppel. Most is olyat vennék szívem szerint. Csak a pénztárcám beszél le. De leht hogy mégis engedek a Sötét Oldal csábításának.
  • xNoodlex
    Am akkor bocs. Annak tényleg semmi.
    Hmm, lehet hogy ma nyomtam meg először életemben?
  • Solten
    Vegyenek leckeket az Asustol pl.: megmutatta hogy kell egy pottom gephez hasznalhato billentyuzet parositani:

Annyi, hogy a magyarnal a Bal Shift-bol van lecsippentve hely az í-nek (meg az Enter "egysegesitett" hal' isten). Es meg azok is elegedettek akik belezugtak a win billentyukbe :)
  • Balee 007
    Nekem fel se tűnt olvasás közben
    Sztem tök érthető az egész
  • Solten
    En ertettem a szlenged...
  • Magiszter
    Jelmagyarázat: Deszka = Billentyűzet, Lekaplimpálni = Gépelni (átolvasva nem olyan egyértelmű mint ahogy a fejemben hangzott )
  • Magiszter
    Nekem az tűnt fel elsőnek ("í"), mivel aránylag sokat gépelek és laptopon is azért szeretnék jó néhány oldalas szövegeket lekalimpálni, de az vicc hogy az í helyett mindig a shift-et nyomogatom, aztán mikor látom hogy nem történt semmi ketté fejelném az egész gépet. Van otthon egy ilyen "MSI elrendezésű" vezeték nélküli deszkám, ajándékba kaptam. KB 2x 5 percet használtam. Előszőr a fiókban landolt, aztán adtam neki egy második esélyt. Utána a szekrény legmélyére került az első-selejtezésnél-megy-a-tűzre alkatrészek közé.

Tényleg nem lehet "emberi fogyasztásra alkalmas" billentyűzettel kérni az MSI gépet? Vagy venni hozzá és otthon átszerelni?
  • Solten
    Az Í lehetetlen helye csak most tunik fel... A "fel-billentyu vastag" kurzormozgatok a leggazabbak. (En nem hasznalom ezeket (gagyiwingomb), kivaltja ketto vagy egy klikk az egerrel...:) )
  • Magiszter
    Totál Kommandír-ban, ha gyorsan lenyomod+Á akkor máris ugrik az átnevezésre. Én csak erre az egyre használom, ez tény.
  • Magiszter
    Windows+R, Windows+M, Windows+Tab (Asztalaviszta=A Viszta Asztala ),Windows+F amit én használok egész gyakran. Szóval nekem jöhet az az egy darab gomb. De a többi amit leírtál (Shift fele, mellé mehet az Í aminek a jelenlegi helyétől én sugárban kapok idegrohamokat.) De legalább már két soros "az Henter". Cserébe mini ékezetes gombokat kapunk. Nénikéjük hogy van?
    A többivel nem is lenne bajom ezen a klavin. De ez a babarózsaszín... csak a szőke hónaljkutyás plázacicák vesznek ilyeneket. Ekkora lenne a piacuk?
  • Solten
    Jobb oldali win billentyure gondoltam... (bar nem voltam egyertelmu -> menu-elohozo billentyu v. valami ilyesmi :D). Es ha Linux van a gepen?
  • xNoodlex
    Windows gombot? OMG, képzeld használom. Ablakok tálcára dobásához, asztal megjelenítés/eltűntetéshez, játékból való gyors kiugráshoz(nem véletlen megnyomásból^^), de a keresés előhozásához is.
    Szerintem csak a saját nevedben beszélj, de azért "5-let"-nek jó volt...
  • Solten
    Ezt meg lehetne 100* ertelmesebben valositani, 5-letek:

- A shift sorat lehetne balra tolni, nem kell bal oldalt ilyen dognagy shift.
    - Ctrl melletti windows gombnak van ertelme??? JE AZ ENYEMEN IS VAN! most tunt csak fel Omg, hasznalja valaki??? - kivaltja az eger jobb klikket - omg... Na szoval a hianya miatt biztos sokan veget vetnenek az eletuknek. Szoval e billentyu helyere mehet a Ctrl. Je maris van egy tonna hely a kurzormozgatoknak..! (Ugyanugy a rohadt windows-logo billentyu csak a helyet foglalja -ez nem gond egy olyan laptopnal ami bazi szeles, egy szubnotinal mar eleg problem)

MSI, jopenzer' rendelkezel velem...
  • Solten
    link

Hat nem edes? Szokasos katasztrofa beviteli eszkoz:

Szerintem inkabb liszenszeljenek mas gyartotol v. nemtom'...
  • Solten
  • Kalozoner
    én 1-el hozzájárultam, hogy elpusztítsuk végleg ezt a rohadt g szériátt.....
  • Solten
    MSI gamer szeria igen bejovos, erthetetlen hogy lehet elcseszni a billentyuzettel az egeszet. Remelhetoleg vegre elfogy mar nekik ami raktaron van...
  • Solten
    Optikai, laptopon? No chance. Szvsz jack (fules) kimenet (az enyemen legalabb is az).
  • Kalozoner
    pont most raktam fel a far cry 2-őt és hát azért tud ez a kis gép, natív felbontás, 4x-es élsimitás, és közepes beállítások mellet tök jól megy...
  • Kalozoner
    nekem nem volt szempont, én egy bika gépet akartam, viszonylag jó minőségben, elérhető áron(mint mindenki kb, aki nem ibm-et vesz)...megkaptam, az meg most, hogy a billentyűzet egy rakás szar túlélem...cserébe kaptam fasza táskát, meg egy tök jó egeret, engem megvettek...
  • Solten
  • PLackó
    Nem tudjátok véletlen, milyen az az S/PDIF audio kimenet?
    Optikai lenne? Elvileg ezzel érhető el 5.1 hang az EX623-nál a hdmi helyett.
  • Magiszter
    Úgy látom mindeki egyetért, hogy az MSI = emberíség ellen elkövetett előre megfontolt szándékú szörnyű kiosztású billentyűzetek gyártása.

De hogy az miért jó nekik hogy fognak egy normál billentyűzetet belevágják egy turmix gépbe, felnyomják max fokozatra, majd a kész katyvaszt rászórják a notirkra? Miért nem lehet követni a régi jól evált szabványt? Pedig jókat árulnak csak itt vágják el magukat.

Maradok az Acer-nél, vagy a HP-nál. Azok legalább tudják mi az a billentyűzet. (meg mondjuk mindenki más is az MSI kivételével )
  • Kalozoner
    ne mondjátok, most vadászok valami vezeték nélküli cumóra mert ez a notibill. szürnyű...
  • Solten
    En is elgondolkodnek egyen... De ilyen katasztrofa billentyuzettel nem kell (MSI nem akar maganak forgalmat).
  • PLackó
    upsz,mégis van egy kis gond
    Az Ex623 adatlapját összevetve az ex620 adatlapjával, a csatlakozóknál az EX623-hoz azt írják hogy Display Only.Tehát a 623-as csak képet visz át hdmi-n, hangot nem? Az nagy baj lenne, mivel fontos nekem a hdmi,és ha hangot nem közvetit, akkor emiatt sajnos kiesett :(
    Miért butították ezt le basszus..
  • PLackó
    köszönet,akkor el is dőlt
  • Csisszancs
    Szintén!
  • Magiszter
    Ez Balee007-nek ment a 623-as modellt erősítendő.
  • Magiszter
    Ha az MSI leszokna a hülye billenytűzetekről akkor én is olyat vennék
  • Balee 007
    Hello
    Hát minden attól függ hogy milyen játékokat szeretnél futtatni.
    Ha kicsit komolyabbakat akkor sztem jobban megérné a 623-as
    Deh ez csak az én véleményem
  • PLackó
    Üdvözletem.
    Eddigi befutóm az MSI EX620-056(Intel Core 2 Duo P7350, ati3470) volt,de most felfedeztem az MSI EX623-080-at,(Intel Centrino Duo T3400,nvidia9500GS) ami olcsóbb, picit gyengébb a procija (notebookcheck bench szerint pár %-al), viszont a GPU-ja 2-3-szor erősebb. (szintén notebookcheck szerint-bár nem tudom hogy ddr2-eset vagy ddr3-asat teszteltek ott,az msiben sajnos ddr2-es a kártya).
    Ha be-be csúszna néha játék is a felhasználásba,akkor jobban megérné az EX623,nem?
  • Solten
    Kepesseged nem egyedi, de azert ne szomorodj el...
  • vasziszdasz
    Rendelkezem azzal az sg-n egyedülálló képességgel, hogy képes vagyok elolvasni szakértők (szervizesek, boltosok) témába vágó tapasztalatait. Neked is csak ajánlani tudom.
  • Solten
    Gondolom rendelkezel 1000 darabos mintával, amiből tapasztalatot tudtál levonni (#4544 ). De az is lehet hogy home user vagy, és örülsz mint majom a farkának hogy az 1 szem géped véletlenül nem sz@rik be. :)
  • vasziszdasz
    Érdekes, másnak még sose ment tönkre...