Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõsorban grafikai alkalmazásokra alkalmas gépet szeretnék vásárolni. Fontos szempont a hosszútávú megbízható mûködés. Hordozhatóság és hosszú akkumulátor élettartam elõny. Ár: br. 350-ig.
Egy üzletben Toshiba Satellite A200-23W jelzésû gépet ajánlottak. Dellre is gondoltam, de azt mondták, nincs igazából ilyen jellegû használatra fejlesztett típus. A gyártók között sem tudok eligazodni.
Köszönök minden tippet.
István
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
a laptopok neve:
Asus F3SR-AP097
ASUS F3SC-AP325
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Az AMD procik terhelve, az Intelek üresjáratban fogyasztanak kevesebbet azonos csíkszélességen. Hacsak nem folyamatosan 3dmarkozol rajta, akkor az intellel jobban jársz.
ODD = optikai egység. CD / DVD / Bluray.
Dellbõl a Lattitude, HP-ból az nc / nw sorozat a jó. Viszont azóta a HP megszûntette a szétválasztást, mostmár tudja a franc melyik gépe minõségi, és melyik "jó lesz a parasztnak ez is" konzumer. És ugye van még az IBM (Lenovo) ThinkPad (nem összekeverendõ a Lenovo 3000-essel), ami gyakorlatilag az etalon.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
A Vista Businessben az olyan lényegtelen média cuccok maradtak ki, mint a Media Center. Na ilyet kb. csak az használ aki nem ért a számítógéphez, úgyis mindenki lecseréli vmi jobbra, ha van, ha nincs, tehát hiánya fel se tûnik. Legalább nem foglalja a helyet. 😊 Sztem a Vista mostmár egyértelmûen jobb mint az XP, amennyiben megvan alá a vas. Hulladék gépen jobb az XP, nade olyan notebookot már nem is kap nagyon ahol ne futna el rendesen a Vista.
- Bõvíthetõ legyen
Na ez alatt mit értesz? Egy jó notiban is max. HDD, ODD és optimista esetben proci cserélhetõ.
Egy jó notiban az aksi is "tuningolható", van CD helyére tehetõ pótaksi, meg az alap 4-6 cellás helyett nagyobb 9 cellás. 😊
Köszönöm az eddigi segítséget.
Felmerült bennem még pár kérdés?:
- Azt az infót kaptam, hogy a fényes kijelzõ szebb képet ad? Te az ellenkezõjét mondod. Mik az indokaid?
- Bluetooth, WLAN, Modem: mivel sokat utazok, szükségem van arra,hogy internetezni tudja és ezeket javasolták hozzá, demegköszönöm, hogy ha leírjátok, hogy melyik eszköz mire való (igényeim: kávézóba rácsatlakozni egy hálozatra-vezeték nélküli, ez a WLAN, WIFI?, telefonos internet használat, azt hiszem ehhez kell a bluetooth)
- akkumlátor: 6600mA/h-s akksit csak a Dellnél találtam azen az áron, ez a garanciaidõre is igaz (3 év)
- Processzor: egyik helyen azt mondták, hogy az AMD jóval nagyobb teljesítményt vesz fel, mint az Intel, a másik helyen a fordítottját
- Bõvíthetõség: memóriabõvítés pl? Ezer boccs, de nem tudom mi az ODD
- Márka: tapasztalatok alapján a DELL és a HP-t hozták jónak. Szerintetek?
Köszönöm mégegyszer a segítséget: Dávid
Inkább 2GB, vagy olyan márka amibe nem csak arany áron kapsz ramot.
- Kijelzõ: 15,1' vagy 14,1'1, de matt vagy fényes legyen?
Hát te írtad, hogy filmezni kell, akkor minnél nagyobb. Matt nyilván jobb és nyilván drágább is. 😊
- Operációs rendszer: Windows Vista Business vagy XP?
Hát vagy Xp, de legtöbb notihoz nem azt adják és nehéz hozzájuk Xp drivert szerezni, vagy Vista Home Premium. A Business és a Home basic pont média dolgokban HERÉLVE vannak.
- Garanciaidõ: 2-3 év
Minnél több, nem de?
- Hálózati kártya
Ez alap minden gépben
- Bluetooth
Ez nem alap, de mennyire fontos? Nehogy ez miatt dobj egy jó gépet! 2K alatt kapsz olyan USB BT egységet, ami ilyen 1-2 cntire áll ki max.
- WLAN
- Modem
Ez minek? Faxolni akarsz?
- Külsõ borítás: fém vagy mûanyag?
Nyilván a fém jobb, de nagyon drága, ha csak nem duplázod meg a rá fordítandó összeget legalább.
- Akkumlátor: 4400mA/h vagy 6600mA/h?
Minnél nagyobb
- Processzor: AMD vagy intel
Amelyikkel árban jobban kijössz, itt nem szempont a tuning.
- Videokártya: milyen megfelelõ? Integrált jó?
Ennyiért azt kapsz, vagy leg optimistább esetben valami HD2400/GF8400 szintüt, bár azok is jellemzõbbek a 300K fölötti kategóriában.
- DVD író
Ez is alap szerintem mai gépekben.
- Bõvíthetõ legyen
Na ez alatt mit értesz? Egy jó notiban is max. HDD, ODD és optimista esetben proci cserélhetõ. Meg ugye nyilván jó lenne C2D proci, de ennyibõl nem nagyon fog kijönni, egyébb esetben meg proci bõvíthetõség elúszik jól.
Szóval a szempontjaim a következõk: árban 210e Ft-ig megyek el, céljaim a géppel üzleti felhasználás (utazok is vele), ill. otthoni felhasználás, filmnézés (nem jelent problémát egy 2-3 kg-os gép magammal vitele). Nagyon sok embert megkérdeztem, ahol azért kaptam hasznos segítségeket is. Most azokat írom le amiket biztosan szeretnék a gépbe és itt vannak a kérdéseim is:
- Memória: 1-2 GB
- Kijelzõ: 15,1' vagy 14,1'1, de matt vagy fényes legyen?
- Operációs rendszer: Windows Vista Business vagy XP?
- Garanciaidõ: 2-3 év
- Hálózati kártya
- Bluetooth
- WLAN
- Modem
- Külsõ borítás: fém vagy mûanyag?
- Akkumlátor: 4400mA/h vagy 6600mA/h?
- 4 USB csatlakozás
- kártyaolvasó nem feltétlen
- Processzor: AMD vagy intel
- Videokártya: milyen megfelelõ? Integrált jó?
- DVD író
- Bõvíthetõ legyen
- HDD: 120-160 GB
Szóval elõre is köszönöm a segítséget!
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
olyan laptopot keresek, ami tûrhetõ sebességgel tudja futtatni a call of duty 4-et, más játékkal nem hiszem, hogy játszanék vele=)
a lényeg, hogy jobban fusson rajta, mint a jelenlegi (amd 3200+, 1,5gb 400mhz ram, 6600gt 128 mb) asztali gépemen😊
lehetõleg maradjunk azért 200-250 ezer között 😄
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
JBQA!
JBQA!
köcce
nVidia GeForce Go 8400 1024MB TurboCache
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
shinzas táska, és ha megnézed az elsö képet, jobb felsõ sarokban ott van az Elecom felirat.
A kinézet beli különbségek, amit mutattál azért lehet, mert ez már a 3. generácio, és nem ugyanugy néznek ki a generáciok.
A 3. dolog, hogy minden egyezik, ugyanazok a képek vannak linkelve..stb
Japán a cég, az ebayesek többségét onnan importálják, és azért olyan a csomagolásuk.
Továbbá találtam olyan eladot az ebayan, akinek Shinzateam a neve, és volt olyan termék ahova odairták, hogy ök az egyetlen engedélyezett importörjei az Elecomnak.
nagyon sok méretben van.
ilyen tokot ajanlhatnatok meg, en neztem egy idoben de ez jott be a leginkabb
dell.com
azért nem fejtettem ki bõvebben, mert nagyon körülményes az egész dolog, és ha nincs amerikai ismerõs aki elhozza, akkor sok a pluszköltség is:
-postaköltség (szállitmányozo céggel 23000Ft körül van)
-áfa (meg nem mondom most, hogy 20 vagy 25%-a a laptop árának)
-vám 6-7% körül
de azért egy link is jól jött volna
(mármint hogy konkrét hol lehet beszerezni)<#integet2>#integet2>
Egyébként mennyi a szállítás a shinzáról??😊
mi ez az elecom egyebkent? nem valami kamu ugye? Mert a shinza.com gyartja tudtommal a tokot..lehet h a kep kicsit atbaszos, amazonon ilyen van rola:
http://www.amazon.co.uk/Elecom-Zeroshock-Laptop-Protective-Sleeve/dp/B0007PEOPA
A zeroshock szerintem azert jobb a tobbinel, mert az utesektol nagyon megvedi. persze ha leejted az elere akkor meg lehet baj..Szerintem kizart hogy karcoljon a belseje
Még valami: ezeknek milyen a belsõ felületük??? Van annyira finom, hogy nem karcolja meg a fényes laptop borítást???
elõre is köszi😊
meg tudnád mondani hogy hol és hogyan beszerezhetõ egy ilyen gép ( pláne ezen az áron)?
én is gép vásárlás elõtt állok és az altalad leírt konfig nagyon is megfelelne
Elõre is kösz a segítséget....<#wave>#wave>
Segitségeteket kérném van egy kis gondom!
Van egy MSI gx700as latopom 2g-hes core proci 2g RAM egy gforce 8600M GT kártyával szerelve és agondjaim vannak a video driverrel.
amit találtam az msi onlapján ott a legfrisseb driver 156.08as drievrnek megfelelõ és a játékokhoz már 169.21 vagy késõbbi kellene.
Nos ha az nvidia comon rákerese akkor nem találok egyáltalán driver a 8600M GT kártyához.
Milyen drivert tehetek fel,pls help?!
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
Azert kerdezem mert az en laptopomhoz meg nem jott ki a megfelelo meret, de addig megvennem a 15colosat, es ha megjon megveszem a jo meretet, ekkor adnek tul a 15os widescreenen, barati aron hogy mindenkinek megerje
Valaki cseréltetett már videokarit a laptopban, vagy reménytelen vállalkozás???:S
Amugy acert nem veszek soha tobbet.Allandoan tul melegszik es lekapcsol pedig egy dragabb fajta van.MacBook Prot vettem jatekra (alienware arei51 m15x es ez kozott gondolkodtam) de nem bantam meg.Hasit a vista es az xp is baromi stabil mondom ezt megannyi msi,asus lapos es vgas asztali utan.Persze a macosx is kurva jo (meg jobb sokkal) csak online nyomom enemy territory es cod4.
Persze egy crysishez keves nekem csak 128 mega ramos van de a cod4 1440x900 minden maxon fullon szakit.
Sokall jobb termeszetesen az alienware 8800m gtx aki mindennel jatszik.
JBQA!
PS3 ID: hdcsaba