Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Laptop vásárláshoz kérem a tanácsotokat.
Elsõsorban grafikai alkalmazásokra alkalmas gépet szeretnék vásárolni. Fontos szempont a hosszútávú megbízható mûködés. Hordozhatóság és hosszú akkumulátor élettartam elõny. Ár: br. 350-ig.
Egy üzletben Toshiba Satellite A200-23W jelzésû gépet ajánlottak. Dellre is gondoltam, de azt mondták, nincs igazából ilyen jellegû használatra fejlesztett típus. A gyártók között sem tudok eligazodni.
Köszönök minden tippet.
István

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

KáZé
sziasztok! én 2 laptop között vacilálok. minden lényeges adatban megegyeznek, csak a videókártyában különböznek. itt kérdeznélek titeket, hogy az "ATI HD2400 (1024M😎" vagy pedig az "nVIDIA Ge8400 128MB(896MB TurboCache)" a jobb? valamint a második laptoban még van 1GB Intel Turbo Memory. Mind2 laptop 270-280ezres árban van. Szóval ti melyiket vennétek? Vagy esetleg ilyen árban milyen laptopot tudtok ajánlani?

a laptopok neve:
Asus F3SR-AP097
ASUS F3SC-AP325

Köszönöm szépen a sok segítséget. Kicsit kezd tisztulni elõttem a kép..
nem hiszem, hogy drágább lenne a matt kijelzõ... minden õsidökbeli( és olcso) laptop matt kijelzövel volt gyártva, szoval nem nagy dolog megcsinálni, és a fényes sokkal szebb képet is ad.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

A csillogó képernyõn tulajdonképp egy bevonat van, amivel kontrasztosabb képet kapsz, cserébe viszont úgy fog látszani rajta minden mögötted levõ fényforrás, mintha tükröt néznél. Nap, lámpa jól bevilágít, a felét nem látod a képernyõnek. Ezért inkább matt legyen.

Az AMD procik terhelve, az Intelek üresjáratban fogyasztanak kevesebbet azonos csíkszélességen. Hacsak nem folyamatosan 3dmarkozol rajta, akkor az intellel jobban jársz.

ODD = optikai egység. CD / DVD / Bluray.

Dellbõl a Lattitude, HP-ból az nc / nw sorozat a jó. Viszont azóta a HP megszûntette a szétválasztást, mostmár tudja a franc melyik gépe minõségi, és melyik "jó lesz a parasztnak ez is" konzumer. És ugye van még az IBM (Lenovo) ThinkPad (nem összekeverendõ a Lenovo 3000-essel), ami gyakorlatilag az etalon.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

A 15."-esek jellemzõ felbontása 1280x800, míg a 14.1"-é 1440x900. Ennek oka hogy az utóbbi business gépekbe kerül, ahova nem elég akármi, míg az otthoni gépekbe "falura jó lesz" alapon mehet a 15.4" / 1280x800. Ebbõl következik hogy a kisebb kijelzõ néha nagyobb (felbontásban), ami HD filmeknél (meg amúgy is) jól jöhet.

A Vista Businessben az olyan lényegtelen média cuccok maradtak ki, mint a Media Center. Na ilyet kb. csak az használ aki nem ért a számítógéphez, úgyis mindenki lecseréli vmi jobbra, ha van, ha nincs, tehát hiánya fel se tûnik. Legalább nem foglalja a helyet. 😊 Sztem a Vista mostmár egyértelmûen jobb mint az XP, amennyiben megvan alá a vas. Hulladék gépen jobb az XP, nade olyan notebookot már nem is kap nagyon ahol ne futna el rendesen a Vista.

- Bõvíthetõ legyen
Na ez alatt mit értesz? Egy jó notiban is max. HDD, ODD és optimista esetben proci cserélhetõ.

Egy jó notiban az aksi is "tuningolható", van CD helyére tehetõ pótaksi, meg az alap 4-6 cellás helyett nagyobb 9 cellás. 😊

Itt egy IBM T61 250k-ért, ez minden igényedet kielégíti, és gyakorlatilag vadiúj. Ennél jobbat nem találsz.

Mademan,Inquisitor!

Köszönöm az eddigi segítséget.

Felmerült bennem még pár kérdés?:

- Azt az infót kaptam, hogy a fényes kijelzõ szebb képet ad? Te az ellenkezõjét mondod. Mik az indokaid?
- Bluetooth, WLAN, Modem: mivel sokat utazok, szükségem van arra,hogy internetezni tudja és ezeket javasolták hozzá, demegköszönöm, hogy ha leírjátok, hogy melyik eszköz mire való (igényeim: kávézóba rácsatlakozni egy hálozatra-vezeték nélküli, ez a WLAN, WIFI?, telefonos internet használat, azt hiszem ehhez kell a bluetooth)
- akkumlátor: 6600mA/h-s akksit csak a Dellnél találtam azen az áron, ez a garanciaidõre is igaz (3 év)
- Processzor: egyik helyen azt mondták, hogy az AMD jóval nagyobb teljesítményt vesz fel, mint az Intel, a másik helyen a fordítottját
- Bõvíthetõség: memóriabõvítés pl? Ezer boccs, de nem tudom mi az ODD
- Márka: tapasztalatok alapján a DELL és a HP-t hozták jónak. Szerintetek?

Köszönöm mégegyszer a segítséget: Dávid
- Memória: 1-2 GB
Inkább 2GB, vagy olyan márka amibe nem csak arany áron kapsz ramot.
- Kijelzõ: 15,1' vagy 14,1'1, de matt vagy fényes legyen?
Hát te írtad, hogy filmezni kell, akkor minnél nagyobb. Matt nyilván jobb és nyilván drágább is. 😊
- Operációs rendszer: Windows Vista Business vagy XP?
Hát vagy Xp, de legtöbb notihoz nem azt adják és nehéz hozzájuk Xp drivert szerezni, vagy Vista Home Premium. A Business és a Home basic pont média dolgokban HERÉLVE vannak.
- Garanciaidõ: 2-3 év
Minnél több, nem de?
- Hálózati kártya
Ez alap minden gépben
- Bluetooth
Ez nem alap, de mennyire fontos? Nehogy ez miatt dobj egy jó gépet! 2K alatt kapsz olyan USB BT egységet, ami ilyen 1-2 cntire áll ki max.
- WLAN
- Modem
Ez minek? Faxolni akarsz?
- Külsõ borítás: fém vagy mûanyag?
Nyilván a fém jobb, de nagyon drága, ha csak nem duplázod meg a rá fordítandó összeget legalább.
- Akkumlátor: 4400mA/h vagy 6600mA/h?
Minnél nagyobb
- Processzor: AMD vagy intel
Amelyikkel árban jobban kijössz, itt nem szempont a tuning.
- Videokártya: milyen megfelelõ? Integrált jó?
Ennyiért azt kapsz, vagy leg optimistább esetben valami HD2400/GF8400 szintüt, bár azok is jellemzõbbek a 300K fölötti kategóriában.
- DVD író
Ez is alap szerintem mai gépekben.
- Bõvíthetõ legyen
Na ez alatt mit értesz? Egy jó notiban is max. HDD, ODD és optimista esetben proci cserélhetõ. Meg ugye nyilván jó lenne C2D proci, de ennyibõl nem nagyon fog kijönni, egyébb esetben meg proci bõvíthetõség elúszik jól.

mademan
www.pcx.hu
Itt nézz szét!

WWW.CALLOFDUTYLAP.MLAP.HU

Sziasztok, Dávid vagyok! A segítségeteket kérem, hogy milyen laptopot vegyek magamnak. Azért írok ide, mert bent jártam kismillió boltban inbformációért, de mindenhol (tisztelet a kivétel) egy márka egy termékét akarták eladni nekem.
Szóval a szempontjaim a következõk: árban 210e Ft-ig megyek el, céljaim a géppel üzleti felhasználás (utazok is vele), ill. otthoni felhasználás, filmnézés (nem jelent problémát egy 2-3 kg-os gép magammal vitele). Nagyon sok embert megkérdeztem, ahol azért kaptam hasznos segítségeket is. Most azokat írom le amiket biztosan szeretnék a gépbe és itt vannak a kérdéseim is:
- Memória: 1-2 GB
- Kijelzõ: 15,1' vagy 14,1'1, de matt vagy fényes legyen?
- Operációs rendszer: Windows Vista Business vagy XP?
- Garanciaidõ: 2-3 év
- Hálózati kártya
- Bluetooth
- WLAN
- Modem
- Külsõ borítás: fém vagy mûanyag?
- Akkumlátor: 4400mA/h vagy 6600mA/h?
- 4 USB csatlakozás
- kártyaolvasó nem feltétlen
- Processzor: AMD vagy intel
- Videokártya: milyen megfelelõ? Integrált jó?
- DVD író
- Bõvíthetõ legyen
- HDD: 120-160 GB
Szóval elõre is köszönöm a segítséget!
Bocsi téves!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Van egy ASUS P5K alaplapom. Gondoltam teszek bele két Sapphire HD3870-es videokártyát, meg is vettem és beszereltem. A gondom az, hogy nagyon lassú így a dolog. Vannak játékok amiben már a menüvideó is szaggat. Ha csak egy kártya van a gépben (mindegy melyik) akkor viszon minden rendben. Olvastam hogy a második VGA-t csak 4x-esen kezeli, de miért lassítja be az egészet? Valahol valamit még állítani kell a BIOS-ban (esetleg a Windowsban) hogy normálisan fusson vagy így jártam, és adjam el az egyik videókártyát? A Catalistban engedélyezve van a CrossFire mód.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

NEOreg3
sziasztok!

olyan laptopot keresek, ami tûrhetõ sebességgel tudja futtatni a call of duty 4-et, más játékkal nem hiszem, hogy játszanék vele=)

a lényeg, hogy jobban fusson rajta, mint a jelenlegi (amd 3200+, 1,5gb 400mhz ram, 6600gt 128 mb) asztali gépemen😊

lehetõleg maradjunk azért 200-250 ezer között 😄

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Karcsú. Játékra ne vegyél notit.

JBQA!

Nekem dobozos Ultimate van, ahhoz jár 64 és 32 bites dvd is, ugyanazzal a seriallal. OEM-nél nemtom van-e korlátozás, de legegyszerûbb kipróbálni.

JBQA!

Valaki aki vistával elõretelepített laptopot vett, ha én 64-bites rendszer t akarok rátenni akkor honnan tudom meg a serialt? mert nemigazán értem ezt a 10gigán lévõ vistát, tehát valahogy megtudom a serialt? (mertha felteszem a 32-bitest ott rögtön látom hogy mi a serialom de sokáig teszi) és azzal feltehetem majd a 64-bites vistát?

köcce
hi,erröl tud valaki mondani véleményt mien lehet? (játékra)

nVidia GeForce Go 8400 1024MB TurboCache

grizzly21
ez erdekes. koszi az utanajarast! Nekem mindenkeppen macbook pro-s verzio kellene, olyat viszont nem talaltam sajnos, es a shinza-n is elfogyott. Irtam nekik emailt meg regebben azt irtak hogy egy uj verziot fognak kihozni a macbook pro tokbol

persze, ha megveszed Shinzárol és elecom jelzés van rajta akkor én megmondtam😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

na végre mindent megértettem. a Shinza vmiféle kereskedö vagy mittudom én mi lehet, ami elecomot forgalamaz. erre bizonyiték itt van: link
shinzas táska, és ha megnézed az elsö képet, jobb felsõ sarokban ott van az Elecom felirat.
A kinézet beli különbségek, amit mutattál azért lehet, mert ez már a 3. generácio, és nem ugyanugy néznek ki a generáciok.
A 3. dolog, hogy minden egyezik, ugyanazok a képek vannak linkelve..stb
Japán a cég, az ebayesek többségét onnan importálják, és azért olyan a csomagolásuk.
Továbbá találtam olyan eladot az ebayan, akinek Shinzateam a neve, és volt olyan termék ahova odairták, hogy ök az egyetlen engedélyezett importörjei az Elecomnak.

grizzly21
de ezek tuti eredetiek? marmint shinza-sok?

link
nagyon sok méretben van.

persze, az eredetit néztem, csak az ebayröl. Megbizható eladotol meg lehet venni ilyen áron, és ugyanaz. Ez sok mindennel igy van egyébként, az a fõ, hogy az eladonak legyen már pár ezer eladása és 99% fölött legyen az értékelése...ilyenkor biztos, hogy nem vernek át.

grizzly21
a shinza.com osat nezted?

igen, miért Te mennyiért tudsz?

grizzly21
7500?

tudom már, hogy az a legjobb, de még nem döntöttem el, hogy kell-e 7500ft-ért_D

grizzly21
ebben biztos vagy? ha a zeroshock ot beirod googlebe akkor is a shinza jon elo..
ilyen tokot ajanlhatnatok meg, en neztem egy idoben de ez jott be a leginkabb

ezek a hütõk jok valamire??? és amugy is, hogy lehet, hogy 3dollár a villámára???

közben megértettem mindent, többek között, hogy a többi táska csak másolat😊 az ebayrõl 45 dollár lenne mindennel együtt a Zeroshock, a másik helyen meg nem találtam a postaköltséget

a Dell kereskedök nélkül értékesít értelemszerüen a gyártó honlapjáról.
dell.com
azért nem fejtettem ki bõvebben, mert nagyon körülményes az egész dolog, és ha nincs amerikai ismerõs aki elhozza, akkor sok a pluszköltség is:
-postaköltség (szállitmányozo céggel 23000Ft körül van)
-áfa (meg nem mondom most, hogy 20 vagy 25%-a a laptop árának)
-vám 6-7% körül

köszi,

de azért egy link is jól jött volna
(mármint hogy konkrét hol lehet beszerezni)<#integet2>

<#fejvakaras><#fejvakaras>hát így már semmit sem értek😄 azt hittem, hogy a zeroshock csak egy technologia, és hogy több gyártónak is van ilyen terméke. Mo.n nem lehet ilyen shinza által forgalmazott cuccot kapni??
Egyébként mennyi a szállítás a shinzáról??😊

grizzly21
tapasztalatom sajnos nincs, de eddig amiket olvastam rola nem nagyon volt panasz, ezert is akarok ilyet venni. neztem a linket..nem tudom a zeroshock tutira megvedi.
mi ez az elecom egyebkent? nem valami kamu ugye? Mert a shinza.com gyartja tudtommal a tokot..lehet h a kep kicsit atbaszos, amazonon ilyen van rola:
http://www.amazon.co.uk/Elecom-Zeroshock-Laptop-Protective-Sleeve/dp/B0007PEOPA

A zeroshock szerintem azert jobb a tobbinel, mert az utesektol nagyon megvedi. persze ha leejted az elere akkor meg lehet baj..Szerintem kizart hogy karcoljon a belseje

grizzly neked van itt tapasztalatod a zeroshock tokkal kapcsolatban: itt találtam elég sokat, de nem igazán tudom, hogy melyik a jobb, és melyiket érdemes venni. Az ebayen nem találtam olyan sokfélét és nagyjábol 25dollár körül vannak, ahhoz képest ezek sem drágábbak.
Még valami: ezeknek milyen a belsõ felületük??? Van annyira finom, hogy nem karcolja meg a fényes laptop borítást???

elõre is köszi😊

Szeva,

meg tudnád mondani hogy hol és hogyan beszerezhetõ egy ilyen gép ( pláne ezen az áron)?
én is gép vásárlás elõtt állok és az altalad leírt konfig nagyon is megfelelne
Elõre is kösz a segítséget....<#wave>

Jockey
Sziasztok!
Segitségeteket kérném van egy kis gondom!
Van egy MSI gx700as latopom 2g-hes core proci 2g RAM egy gforce 8600M GT kártyával szerelve és agondjaim vannak a video driverrel.
amit találtam az msi onlapján ott a legfrisseb driver 156.08as drievrnek megfelelõ és a játékokhoz már 169.21 vagy késõbbi kellene.
Nos ha az nvidia comon rákerese akkor nem találok egyáltalán driver a 8600M GT kártyához.
Milyen drivert tehetek fel,pls help?!

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

grizzly21
Nem kell valakinek egy 15os widescreen zeroshock tok ? Utesallo cucc. a honlapjukon ra lehet keresni.
Azert kerdezem mert az en laptopomhoz meg nem jott ki a megfelelo meret, de addig megvennem a 15colosat, es ha megjon megveszem a jo meretet, ekkor adnek tul a 15os widescreenen, barati aron hogy mindenkinek megerje

gépem

arrrghhh.... annyira idegesít, hogy a játékokhoz szükséges\ajánlott gépigény mérésekor a gépen elég jól teljesítene (minden normális szinten van), egyedül az X3100-as videokártya az, amelyik a többi értéknek kb a negyedét sem képes elérni.... még alap játékok is akadnak rajta, olyanok, amik a 4 éves gépen is lazán elfutnak.<#boxer><#boxer><#boxer><#gonosz2><#bdead>
Valaki cseréltetett már videokarit a laptopban, vagy reménytelen vállalkozás???:S

grizzly21
GT 8600 korulivel lehet mar jol

gyakorlatilag igen , viszont van olyan játék amely vista alatt több fps-t produkál, tehát szerintem nem érdemes a csere, a vista már tényleg nem olyan mint megjelenésének idején.
Hi tudtok nekem ajánlani,milyen videokártya legyen a laptopba amivel már azért játtszani is tudok ujabb játékokkal?

Nagyon is megeri 240ert.

Amugy acert nem veszek soha tobbet.Allandoan tul melegszik es lekapcsol pedig egy dragabb fajta van.MacBook Prot vettem jatekra (alienware arei51 m15x es ez kozott gondolkodtam) de nem bantam meg.Hasit a vista es az xp is baromi stabil mondom ezt megannyi msi,asus lapos es vgas asztali utan.Persze a macosx is kurva jo (meg jobb sokkal) csak online nyomom enemy territory es cod4.
Persze egy crysishez keves nekem csak 128 mega ramos van de a cod4 1440x900 minden maxon fullon szakit.
Sokall jobb termeszetesen az alienware 8800m gtx aki mindennel jatszik.

Attól függ milyen a vas alatta. A vistának magas a hardver követelménye, az alatt lassabb lesz valamivel. De ha megvan ami kell alá, akkor viszont gyorsabb. Pl. internet explorer egybõl megnyílik, nem homokórázik 1-2 secet akkor se ha üres a kezdõlapod. Általánosságban azonban elmondható hogy nem érdemes lecserélni. A sok frissítés után a vista már pont ugyanolyan stabil mint az xp, driverek is vannak hozzá, nincs már olyan probléma mint a megjelenés idején.

JBQA!

Ha a vistát lecserélem xp-re akkor tapasztalni fogok majd a játékokban valamennyi fps javulást?

PS3 ID: hdcsaba

grizzly21
1.azon is dolgozom
2.ennyi erovel minek laptop? elfer a gep is az asztalon (es nem 1 kg)
3.engem meg az nem erdekel hogy hol a legdragabb, meg tudod venni 150-nel olcsobban is gyakorlatilag barhol (itthon)
4.hat ja