Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Regisztráció idõpontja: 2008. 03. 16.

szerintem ez virsli... <#hehe>

(stílusból ítélve: ugyanakkora marhaságokat írkál..)

Saor Alba

davidka003
Egy virsli elment, jött egy másik.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

A népszerûségnek és a minõségnek semmi köze egymáshoz. Lásd: suzuki swift / parizer / kíni ruha.

JBQA!

1-2. De addig nem is akarom szervízbe vinni, se azon parázni mikor lesz baja a rajta levõ adatoknak.

JBQA!

madass
ha használo d 1 éven belül igy is ugy is csere....

asus p7h55m i5-760, gts 450, 8GBddr3,razor abyssus

Nandusz
Te hány évre tervezel magadnak laptopot a megvásárlásakor?

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Az ok, h az FS bizonyos modelljei 100k-ba vagy még annál is kevesebbe kerülnek.... DE ha megnézed, h ennek az árábol milyen FS-t veszel, vagy más modellt, akkor látod, hogy nem a legolcsobb a hasonlo paraméterû gépek közül. Mellesleg ezen a legnagyobb notebook tesztelõ oldalon jelenleg a 3. legnépszerübb gép az Tos. A-200. És az elsõ 15 között csak Lenovo, Apple, Dell, Hp, Sony, Toshiba és az Asus EEE van, ha megfigyeled bizonyos itthon kapható márkák nincsenek fent a listán, ami talán megmutatja, hogy melyik gyártó nemzetközileg milyen igényeket akar kielégíteni. link
és nem csak azért védem, mert nekem ilyen van....azért választottam ezt, mert inkább megbizok egy hagyományos japán cég termékeiben, mint az ujkeletû kinaiakban....

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Azért, mert direkt annak csinálják. Ismered a mondást: olcsó húsnak híg a leve. Olcsón kapod, cserébe hamar beszarik hogy vegyél újat. Nem hülye a gyártó, nem a minél kisebb profitban érdekelt. Ha azt látja hogy az olcsó cuccra bukik a nép, akkor azt ad neki, de x év alatt kénytelen leszel venni x darabot, amin megvan ugyanaz a profitja, mintha vennél egy drágát, de megbízhatót.

JBQA!

kifejtenéd, hogy miért teszkós, igazán kiváncsi lennék, hogy mivel tudod megindokolni<#mf2> Sztem ár-érték arányba jo vétel (a proci az gyenge pont lehet), de attól még össze van rakva rendesen, nem ugy, mint a vérbeli teszkos gépek<#nyes><#nyes>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

teszkós

JBQA!

Ejj csak most látom, h valaki más is nézte ezt rajtam kívül 😊

Sziasztok!
Erõl mi a véleményetek?
Toshiba Satellite A200-1S9

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy ASUS A6R notebook-ban ki lehet e cserélni a Celeron M390-es procit, legalább egy Pentiumra?

Üdv.
Ha eléggé kigyúrt vagy, az asztali gépet is a hónod alá csaphatod.

JBQA!

Nandusz
Proci összehasonlításra inkább egy progit ajánlanék, illetve kettõt: a Sisoft Sandra-t és az Everest-et.

Toshiba A200-1S9
én most ezt nézegetem, iszonyatosan megy le ennek az ára, 2 hónapja 210K volt, csak egy kérdés maradt, a procitól mit várhat az ember mert 2 mb cache,667hertzen robog... proci összehasonlító vagy ilyesmi oldal létezik?

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

ennyi erõvel vegye meg az Asus EEE-t az 7"...sztem a 15,4-es notebookot még simán el lehet birni sztem ez a legideálisabb méret😊

Elég-e a 14"?? Notebookban az a jó ha minél kisebb, tehát igen. Legjobb az 1". 😄 Komolyra fordítva: 12-14" amit notebooknak lehet nevezni, afelett kézben cipelhetõ asztali gép. Ha nincs sok pénzed, próbálkozz használtan! Jobb cuccokra 3 év gari van, 1-2 évesen megkapod féláron, és még mindig jobban jártál mint egy vadiúj fusival.

JBQA!

Filmnézésre is sûrûn használnám, mert viszonylag sokat utazok.

Sziasztok!
Laptopot/notebookot szeretnék venni, nézelõdtem minden fele de elég tanácstalan vagyok.
Fõként programozásra (c, Java, c++, php stb) kellene, de nem lenne hátrány ha játékra is használhatnám olykor olykor.
Árban körülbelül 200e ft-ot tudok rászánni.
Nézegettem h vannak 17"-ok is, érdemes-e olyat venni ? vagy bõven elég a 14" is ?

Tudnátok tippeket adni mit érdemes venni ilyen árkategóriában ?
Elõre is kösz.

Rakd vissza a vistát! Sok noname cuccnak eleve nem is írnak már xp-s drivert, valszeg ez a gond.

JBQA!

madass
drivert ujraraktad? xp kompatible?

akyyy
Tud valaki segíteni?
Mikor vista volt a laptopon, gond nélkül felment bármilyen wifi progi, felismerte a benne lécõ cuccot és lehetett wifin netezni.

viszont xp alatt meg nem találja sehol se a hadvert, mintha nem is lenne benne:S mert vista nem jött be annyira,lassab is tõle, viszont a wifi fontos lenne

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Köszi szépen Nandusz! A 812G mellett döntöttem végül is. <#finom><#vigyor2><#vigyor2>
Nandusz
Mindnképp a 5720G-812G25-t ajánlanám, hisz megnéztem pár üzletet és valahol még olcsóbb is mint a 5720G-602G25.
Amiatt érdemesebb megvenni, mert nem integrált videókártyája van.
Ez két dolog miatt is nagyon fontos:
1. Nem foglal le a rendszer memóriából RAM-okat.
2. Sokkal gyorsabb a 3D-s alkalmazásokban.
A többi paraméterében viszont nagyjából megegyeznek.
Megemlíteném a 802.11N wifi LAN-t is, mert ez jócskán felülmúlja sebességben és vételi képességben az elõdeit 802.11(b,g).
Magyarán kb. 250-260E Ft-ért kapsz egy olyan laptopot, ami lényegében minden mai alkalmazás/játék/video tökéletes futtatására bõven elegendõ kell hogy legyen. (már ha a 5720G-812G25-t veszed meg)

Nandusz látom neked acered van, szal gondolom képben vagy az Acerekkel kapcsolatban. Légyszi ird már meg hogy mi a véleményed errõl: ACER TravelMate 5720G-602G25 LX.TN50X.135 (#1681), illetve hogy akkor már megéri-e egy ilyet venni helyette: Acer TravelMate 5720G-812G25
Thx a választ.<#vigyor2>
Nandusz
3 Gigát lát és nem okoz gondot a nem látott többi memória.

csak azt nem értem, hogy téged miért kerültek el akkor ezek a példányok, na mindegy

Dehogynem tudod, hisz te írtad: csak parasztoknak gyártják. <#eplus2>

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

bloodnero
NEC Versa M370/FM370, C2D T7250 2ghz, 1gb ram, 120gb hdd,
Tapasztalat? Mennyit érne meg?

Mark\"Rent-boy\"Renton:Choose Life.Choose a job.Choose a career.Choose a family.Choose a fucking big television,choose washing machines,cars,compact disc players and electrical tin openers.

Neked vista 32bit alatt pontosan hány giga ramot lát? amúgy nem akadály ez a gépnek hogy a többi memóriát nem tudja megcímezni?

kösz
Nandusz
Oké virsli fiam...erõlködésed gyümölcsözõ lett. Mára elhisszük, hogy az a legjobb laptop és nincs ellenfele<#worship>
Sõt azt is elismerjük, hogy minden más gyártó csak parasztoknak gyárt laptopot, mert azok jó sokan vannak. (csak azt nem értem, hogy téged miért kerültek el akkor ezek a példányok, na mindegy)
A lényeg, hogy meggyõztél...

Hali!
Mi a véleményetek errõl a laptopról? Grafikai progikat használnék vele: Photoshop, AutoCAD... meg persze valami játékra is( nem a legújabb, de egy Cod 2, esetleg 4 szintû):
ACER TravelMate 5720G-602G25 LX.TN50X.135
* PROCESSZOR: Intel Centrino 2 Duo T7500 2.2Ghz
* MEMÓRIA MÉRET: 2Gb
* MEMÓRIA TÍPUS: DDR2
* KÉPERNYÕ ÁTMÉRÕ: 15,4"
* FELBONTÁS: 1280x800 (WXGA)
* MEREVLEMEZ: 250 Gb
* FLOPPY: Nem
* OPERÁCIÓS RENDSZER: Windows Vista Home Premium
* OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
* AUDIÓ: Igen
* INTEGRÁLT VGA TÍPUS: ATi Mobil RadeOn X2600
* WLAN: Igen
* HÁLÓZAT: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
* MODEM: Igen
* BLUETOOTH: Nem
* IRDA: Igen
* USB PORT: 3 db
* SOROS PORT: Nem
* PÁRHUZAMOS PORT: Nem
* SÚLY: 2,9 kg
* FIREWIRE /IEEE1394/: Igen
* KAMERA: Igen
* S-VIDEO: Igen
* MODEL SZÁM: LX.TN50X.135
* MOBIL NET:
* SSD MEGHAJTÓ: Nem
* KÁRTYAOLVASÓ: Nem
Esetleg megéri ez:? (nem sokkal drágább): Acer TravelMate 5720G-812G25
(a memória egybe van és más a video kártya) Melyik a jobb?

Thx

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

hát ha nem játszol rajta, akkor megfelel neked ez a gép😊 az biztos, hogy nem lesz lassú (idõvel ha lassul, akkor az csakis a windows hibája lesz), sztem nyugodtam megveheted, fõleg mert Sony.

Szia Kalozoner!

Az mit jelent, hogy elég gyenge? Sorry, de nem értek hozzá...
Mindennapi használat alatt: internetéz, munkára (Word, Excell stb.) jó?
Nem igazán szoktam játszani..

Elõre is köszönöm: Dávid
hát sony, tehát minõség, de csodákat ne várj mert elég gyenge a gép, de minndennapi használatra tökéletes...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

hát a 4 évre nem tudok mit mondani, mert nekem is csak 4-5 honapja van meg, de az biztos, hogy jobban jársz vele, mint sok más gyártóval (neveket nem mondok😊)

Köszi a tanácsot! Ma láttam egyet mûködés közben is. Külsõre tényleg inkább konzumeres benyomást kelt, de a konfiguráció biztató. Az http://usanotebook.hu/ áruházában néztem. Árban is ott találtam a legjobbnak. Azthiszem jó lesz... remélem 4 év múlva is...
Az acer mint megbízható? Ez a nap vicce volt. ^^

Sziasztok!
2 napja kezdtem írni ide a fórumba. Mi a véleményeket errõl a laptopról?

http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=1879

Ui: én nagyobb akksit képzelek el hozzá..
KáZé
köszönöm a tanácsot. tetszik a laptom ami neked van. mindenben veri azt a 2õt amit én mutattam. na kezdek gondolkozni.

Nandusz
Kázénak válaszoltam, nem dexxternek. Nála nem volt ez szempont.

kicsit utánanéztem a Toshiba féle konfignak, és tényleg jónak tünik, sõt meg merem kockáztatni, hogy erõsebbet nem kapsz ilyen árban. Ha meg márkáról van szó, egy megbizható japán gyártó, tény, hogy az A200 inkább "konzumer<#zavart2>" kategória.

trackpointot, kettõs touchpad gombokat, meg stb. nem találsz rajta (ezektõl még nem lesz jobb a notebook, de ha be vannak építve, az már jelent valamit)

madass
'. Fontos szempont a hosszútávú megbízható mûködés. Hordozhatóság és hosszú akkumulátor élettartam elõny'

Nandusz
Mondjuk nálam az akksi készenléti ideje a leges legutolsó szempont, de ezt már egyszer kifejtettem. Az elsõdleges szempont a mobilitás az erõs konfiguráció mellett. Lényegében ahol használom a laptopomat, ott feltételezem, hogy van 220V-os dugaljzat. Nem is emlékszem, hogy valaha használtam volna külsõ áramforrás nélkül...

madass
és az aksi terhelés alatt mit bir??<#eplus2><#eplus2><#idiota>

Nandusz
Egyébként nyugodtan nézz körül az ACER-ek között, hidd el azok is elég megbízhatóak és ár/teljesítmény tekintetében verhetetlenek. Ráadásul tûzbe merném tenni az új ACER-ek megbízhatósága szempontjából a kezemet.
Nekem is az van, mondjuk ez 310 ezer, viszont tökéletes, fut rajta minden ami létezik.

Nandusz
mi mást ajánlhatna, hisz csak az a laptop, az összes többi utánzat, parasztvakítás, és selejt. 😊

Köszönöm
nekem toshiba a200-am van, teljesen meg vagyok vele elégedve, de be kell látni, hogy ennyi pénzért jobb gépet is kapsz. Az akkumlátor az enyémben kb 2,5 orát birja, ami közepesnek mondhato a notebookok között.
virs lee valószinüleg Ibm thinkpadot fog ajánlani, mindenképpen nézd meg ezeket a gépeket, mert megfelelnek a céljaidnak.