Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AceCodec Megapack-ot feltettem, restart de ugyanaz a szitu, sötétvöröses és eléggé sötét a kép.Mi lehet a bibi.Az mitöl van hogy 1280x800 éles az asztal képe de ha kissebb felbontásba teszem homályos 1 kicsit de ha vissza állítom akkor megint éles.
Nandusz
Valószínû, hogy codec hiányzik. XP esetében ajánlanám az AceCodec Megapack-ot. De kereshetsz ennél egyszerûbbet is.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Sziasztok!
Vettem 1 HP 6720s operácios rendszer nélküli notit, leszedtem a drivereket a HP honlapjáról. Feltettem rá Xp-t. A videókártyánál nem lehet filmet nezni rajta mert nem jó a kép.Sem dvd sem avi, stb... Nagyon sötéten látszik és csak árnykép szerüt látok. Más minden fut rendesen (játék,kép) már próbáltam több playerrel is. Szerintetek mi hiányzik, codec? Az asztali gépnél nincs gond ott müxik csak a notin nem.
Sziasztok!
grizzly21
ja elirtam sry

Nandusz
mondja ezt egy szobák lábtörlõje..eheheh

Nandusz
Nos virsli, ismét (immáron számtalanul sokadszorra) beégtél papa. Jobb lesz, ha félrevonulsz kicsit olvasni 😄D

LukacsB
Koszi a segítséget...😄😄 De tudod a kérdést 3 win reinstal után írtam be, es igen formáztam is... felraktam a vistat es egybol mukodott...hmm.
Am igen, kijelentették MS-ék h mostantól csak vista lessz , xp nem😄 Köcsögök😄😄

Config: Intel Pentium Ibm kompatibilis pc. 233 Mhz 128mb sd Geforce 2 32 mb Vga Kártya és 15 colos VGA kompatibilis CRT monitor:)Szar a gépem és? OGwalkerből pvpzek @ FRANZ!!!

de mindhárom õ

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Nandusz
õõõ...nem vista drivert nem csinálnak, hanem XP drivert. Az új laptopokra egész egyszerûen nincs XP support. Ennyi.....látom Te legalább megértetted a lényeget.

grizzly21
*vegyetek mac-et😊

grizzly21
palm pilot = zoli 47 ez szinte biztos, mert 1 napon regisztraltak, de egyik sem virsli szerintem.
mindenesetre folosleges egymast oltogatnotok szvsz😊

Meg a vistaval is folosleges szopni, vegyetek minden es mukodni fognak a dolgok😊 de tudom en hogy nem olcso..

a vistara optimalizalva gyartjak, amin ennyire felhergelted magad azt ugy kell erteni hogy az uj hardvereknek mar sokszor nem csinalnak vista drivert, es ez teljesen igy van

Nandusz
Látom rákerestél a googléban, ahol találtál is egy kis útmutatást. Mostmár csupán az a kérdés merülhet fel, hogy ezt miért nem korábban tetted meg, amikor segítségre szorult LukacsB?

"win reinstall" ---> na ilyenek miatt nézünk itt páran sötétnek

Kezdek rájönni virsli manuska, hogy téged motiválni kell saját hülyeséged ellen, aztán csak kipréselsz magadból valami használhatót is (mondjuk szökõ évente egyszer). Minden esetre olvasd el az útmutatást amit belinkeltél, mert abban mintha nem a win reinstallra buzdítanának, hanem egy pár fontos dologról való meggyõzõdésre.
Egyébként meg az újabb Notikat valóban már csak vistára optimalizálva gyártják, értem ezalatt pl. az összetevõk driver ellátottságát. Nézz nyugodtan utána, mielõtt fröcsögsz itt mindenféle baromságot.

Nálad tényleg nem nehéz szakszerûbbnek lenni, ezt tudjuk régóta. "vistára optimalizálva gyártják"... LOL! Ilyen baromságok után ki venne téged komolyan? Az meg hogy az "NTLDR not found" közismert hibaüzenetet se ismered, csak tudásod igen hiányos (= 0) voltát mutatja.

Máskor tájékozódj mielõtt olyanba ütöd az orrod amihez fingod sincs!

JBQA!

Nandusz
Nos virslivel ellentétben megpróbálok egy kicsit szakszerûbben segíteni neked (az õ esetében nem nehéz szakszerûbbnek lenni, de ez más téma).
A lényeg: a mai notebookokat általában vistára optimalizálva gyártják és forgalmazzák. Azaz, mindenki megteheti hogy XP-t telepít rá, max. a driver ellátottságban fog hiányt szenvedni és a tiédhez hasonló problémákba ütközni.
Annyit azért még majd megkérdeznék, hogy eredeti XP-t pakoltál fel rá?

win reinstall

JBQA!

LukacsB
hali vettem egy hp 530as gepet: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF08a/1090717-1124059-1124059-1124059-12434498-80201631.html es felraktam ra az xp-t es azt irja h Hiányzó NTLDR😮 ezt hogy lehet megoldani?😛😊Elore is koszi

Config: Intel Pentium Ibm kompatibilis pc. 233 Mhz 128mb sd Geforce 2 32 mb Vga Kártya és 15 colos VGA kompatibilis CRT monitor:)Szar a gépem és? OGwalkerből pvpzek @ FRANZ!!!

<#banplz>
na ez egy igazi építõ beszólás volt<#nyes>
mrzoltan
Milyet vegyél semmilyent!!!
az intelt nem nevezném videókártyának csak valami office megjelenítõnek😄
Igen akkor is jobb az MSI. ha nem is a proci miatt de minden másért.
Nem veszel észre annyi külömbséget ilyen szinten a cachen.
Azt olvastam, hogy a AMD Athlon 64 X2 TK-55-nek 512kb a belsõ memóriája az Intel® Core Duo T2400 pedig 2mb. Ezek ellenére is az MSI a jobb?
Ja a két videókártya közül melyik a jobb?
- Intel Graphics Media Accelerator 950
- ATI Radeon® Xpress 1270

Ehh, szal Latitude / Inspiron az Dell, a HP-nál ez nc / nw.

JBQA!

Mert nem is vesznek sokan Latitude-ot, a teszkóban csak Inspiront meg 500-ast kapni.

JBQA!

rehabilitáltak?😄
nekem ez a véleményem myomtató, palmtop és monitorok alapján, lehet hogy van akinek szerencséje is van a Hpval de nem hiszem hogy olyan sokan vannak..

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Nem a HP szar, hanem az 500-as sorozat. Kb. Acer színvonalú.

JBQA!

hasonlo véleményen vagyok, HP<#levele>

davidka003
Én is inkább MSI-t venném, mert többet tud teljesítményben. Minõségben milyen azt nem tudom.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

ÉG ÉS FÖLD A KÉT GÉP.
Én 100% hogy az msi-t venném gondolkodás nélkül
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni az alábbi két géprõl:

HP 530 KD088AA 1024
- Mobile Intel® Core Duo T2400
- Intel Graphics Media Accelerator 950
- 1024MB 2db 512/533MHz
- 80GB 5400RPM

MSI VR610X-202
- AMD Athlon 64 X2 Mobile Technology Processor TK-55
- ATI Radeon® Xpress 1270
- 2048MB 2db 1024/667MHz
- 160GB 5400 RPM

Melyik a jobb teljesítményû? A két proci között nagy különbség van, vagy kb egy szinten vannak?
Segítségeteket elõre is köszi!

hello
van olyan laptop szaki aki wow-t laptopon tolja, ha igen, elárulja nekem milyen konfigon?
elõre is köszi

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

#1807, ez neked is megfelelõ. 130k-ért, még 1 év garival.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Kaplan
Sziasztok, szeretném lecserélni a jó öreg asztali PC-met egy laptopra. Csupán filmnézésre, internetezésre, Photoshopra és MSNzésre használnám, milyen tipusokat tudtok ajánlani illetve milyen árban vannak a belépõ típusú gépek ezekre a célokra?

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

hát akkor te nem sokat keresgettél, millió jó teljesítményû, 14,1-es laptop van a piacon, és az ára se vészes egy hasonló kategóriás 15,4-eshez képest... én utánajártam mert 14,1-est akarok tehát nem a levegõbe beszélek...
ha meg nem nem nekem írsz, ne kattints rám...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

De elolvastam, ellenben csak azért mert arra reagálva írtam, az nem jelenti azt, hogy neked írtam.
A 14"-ról meg ... ami értelmes gépet értelmes árban találtam az mind 15.4-es volt, egyedül DELL-t találtam 14"-ost, de azok meg drágábbak is voltak mint a megcélzott kategória.

nincs új 14-es?<#buck> Akkor sztem ezt megbeszéltük...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

kösz hogy végigolvastad a hozzászólásom és úgy reagáltál...

A FuSi Amilo és a Lifebook közt fényévnyi a különbség! A teszkós notikat direkt gyártják szarra, egyrészt hogy minél olcsóbb legyen, másrészt hogy vegyél mindig újat. Ez nemcsak notiknál van így, a kínai piacos cipõ se Adidas / Nike minõség. X idõ alatt a gyártó mindenképp hozzájut a hasznához, a különbség csak abban van hogy egyszerre fizeted ki, vagy évente részletekben.

A T60 a Core(1) széria. a T61 a Santa Rosa chipsetes (egyes típusokba már a 45 nm-es procit rakják, de minden más ua). Nem a legújabb, de annyira azért nem gyenge. Gyakorlatilag annyi hogy nem tud 64 bitet, ami tekintve a 64 bites programok mennyiségét, kb. semennyire nem hátrány. Viszont ugyanúgy van benne rollcage, erõsített burkolat mint minden business modellben - ezt egy acerrel / amiloval nem kapod meg. A gyári alkatrész az valóban drága hozzá, viszont a szervizük kifejezetten jónak számít, ami nem mondható el a Rikvest féle szakbarbár brigádokról.

[Jakuza]
Esetleg ezek:

MSI
Acer
Asus
HP

Ezeknel jobbat ebben a kategoriaban nem talalsz. Igaz, hogy nemelyikhez Free DOS van, vagy OP rendszer nincs,, de ehhez az arkategoriahoz merten a legjobb tipusok.
Hiaba a gariztatas, bovites stb, amivel szamolsz, mert hiaba tartod azt nagyobb elonynek, ha a gep amit vennel, 20-30%al dragabb.
Gyakorlatilag a 110k- es 140K kozotti tartomany a laptopoknal eleg szuk igy a vasarlasi lehetosegek is beszukulnek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

A HP és Toshiba a szándékos bõvítési szivatás miatt, a FuSi az olcsó készülékei "minõsége" miatt, a Dell és Sony az ára miatt nem jön szóba.
A felsoroltakból a Dell és a Sony amúgy szimpatikus. IBM meg valamiért túl van árazva, néztem lentebb a T60-as modelleket, pötyeg réginek tûnnek. Ahol meg az Asus meg lenne véve ott simán cserélnek benne bármikor garivesztés nélkül ODD-t, HDD-t, procit vagy bõvítik a ramot.
A legtöbb helyen ilyen nincs, külön el kell küldeni valahová, sokat várni és persze mindenért 3-5x-ös árat kérnek el.

Ettõl függetlenül áll a kérdés a 130-140K árhatárig, bár jeleztem a kis hölgynek, hogy számoljon bele 10K körül egy normális noti tatyót is.

IBM, HP, Dell, Toshiba, FuSi (a Sony inkább 13.3") mind gyárt 14"-eset, csak ezek nem a teszkós modellek.

Magoo
Magyarországon rendeltem a Duna Elektronika Kft-nél.
Õk meg írországból rendelik természetesen, ahol az igényeim szerint összedobják és küldik ide 😊

Kollégám vett nagykeráron 144-ért egy 2x2.2GHz-es C2D-s Acert 2GB rammal, 160GB HDD-vel és HD2400XT-vel. Na most ez boltban 205K, nem semmi mekkora haszonkulcsal dolgoznak egyesek ... Meg én nem tudok nagykerben vásárólni. (Meg ha tudnék is, azért elég nagy szivacs a gariztatás ilyen helyen.)

Solten
Az a "klassz" hogy a "bika gépekhez" meg nem adnak op.rendszert... Tehát ami értelmes árban van 2GB-al, értelmes IGP-vel...

Saor Alba

Nem rosszak, csak ...
Drága a +1 év gari Acerhez.
Macerás a garanciáztatása és bõvítése az Albacompon keresztül.
Csak a kétmagos proci az igazi plusz bennük, nem tudom mennyire lesz kihasználva.
Max. ha HD videózni akarnak rajta.

Egyébként Acereket nézegettük sokat a jó ár/teljesítmény miatt, az új gépeik meg pofásak is.

Nem fogod elhinni, de nem nagyon van ÚJ 14"-os. Mindenki 15.4-es wide cuccot gyárt ezerrel, vagy van 12"-os. Amit 14-est találtam az sokkal régebbi és egyben drágább is volt.

"meg télleg rá kell jönni a laptop nem játékra van"
Inkább arra, hogy szuperalsókategóriás noti nem arra van 😊
Van ám élet a 600.000 fölött is, sõt.

Solten
Unokahúgomnak Aspire van, klassz kis masina.

Saor Alba

meg télleg rá kell jönni a laptop nem játékra van, persze most fellendült a piac, és érkeznek a keményebb gépek de ezek még jóideg nem lesznek elérhetõk az egyszerû embernek, nekem pl játékra ott a konzol, arra lett kitalálva, úgy mint a laptop is valamire, de nem játékra.

Solten

Saor Alba