Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Aki tudja a teljes winfos macintosh storyt az tudja hogy ki mit talált fel és ki kitõl lopott"
Mindketten a Xeroxtól lopták. 😊
Macet meg ki is gyártja? Valami AsusTek? 😄
Mi is van az alaplapján? Jé, ugyan azok a vezérlõk mint bármelyik PC-s lapon, és jééé ... Intel Core és Core2 procik.
Nincs velük semmi baj, szépen designolt márkás gépek, amiket ismeretlen okból itthon dupla áron vehetsz meg.

Nandusz
Lényegében az összes mai 3D játék, a Crysist leszámítva (bár szerintem low-on az is elmenne, én még nem próbáltam az enyémmel).

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Tetsuo
Good Morning!
NVidia GeForce 8400M GT
Ez mit tud? Milyen jatekot vehetek hozza? Crysis es tarsai, v csak managerjatekok? Mi a velemeny?

Egyebkent a gep tobbi parametere jo: 3Giga memo, 2x2,1GHz proc...

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

grizzly21
nem ertem hogy jon az eredeti szoftvervasarlas kerdese ahhoz hogy a vista a legnepszerubb oprendszer e vagy sem.

Nandusz
Ahha...és szerinted mariacchi letörölte?

Letörlöd a rejtett partíciót amin a recovery image van.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Hát igen, tudod nem mindenki olyan csóró hogy ne tudná megvenni. Vagy lewarezolni. A gyártó meg minek írjon drivert csóróknak? Az már nem fizet érte. Ez van, ígyjárás.

Seithennin
nem kell ezt felvenni, ennyi! Aki tudja a teljes winfos macintosh storyt az tudja hogy ki mit talált fel és ki kitõl lopott, ezen felül hogy a mac sokkal jobb igaz drágább is de a cigány se jár bundában😄 a minõségért fizetni kell cserébe nincs fagyás töltögetés stb, a pista meg legnépszerûbb a cirkuszi fakírok körében valóban😄

Nandusz
telepitett Vista Home(természetesen agyonvágtam)

Na errõl egy kicsit, ha bõvebben is tudnál ejteni pár szót. Ugyanis engem érdekelne, hogy az újabb laptopokba egy rejtett partícióba beépített és onnan települõ Vistát hogy lehet véglegesen agyonvágni.
Tehát nyugi van, a tanácsom...felejts el mindenféle XP cd;dvd-t és próbáld a GÉPEDEN ott lévõ (nem egy külön lemezen) Vistát telepíteni.

grizzly21
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A Vista mint legnepszerubb oprendszer😄DDDDDDDDDDDDDDD
koszi hogy irtal😊

Nyilván fizet... túl sok Columbot nézel. Egyszerûbb magyarázkodni mint dolgozni. Simán csak lusták a gyártók, csak a legnépszerûbb oprendszerhez írnak (ha írnak) drivert.

Ez felettébb logikus érvelésnek tûnik, sztem van is benne valami.

grizzly21
csak annyi hogy fizet neki hogy ne irja meg😊 ne legyel mar ilyen naiv, a hardvergyartonak az lenne az erdeke hogy az o cucca minnel tobb gepbben mukodjon, es amig az xp a legnepszerubb oprendszer (a rohej az hogy az is marad, max a kovetkezo windows fogja tudni talan lehagyni), addig miert ne gyartananak xphez is drivert? Azert mert az ms tobbet fizet

Milyen korrupció? Az hogy a hardware gyártó nem írja meg az XP-s drivert? Ennek mi köze az MS-hez? Fordulj a gyártóhoz!

A DELL Inspiron 1720-szal van-e valakinek gyakorlati tapasztalata? Az egyszerûbb verzióra gondolok (T5450, 1440x900, x3100). Fõként arra lennék kíváncsi, hogy
- mennyire masszív az egész
- mennyire jó a magyar billentyûzet kiosztása
- a T5450 CPU-ra azt mondta valaki, hogy az 50-re végzõdõek afféle "kísérleti típusok". Ha ez igaz, lehet-e ennek gyakorlati jelentõsége a (hosszabbtávú) megbízhatóságban? (melegedés, fagyogatás, fogyasztás, mittudomén)

Hosszútávon megbízható 17" DTR gépre van szükségem, alapvetõen linux-szal, és alapvetõen irodai dolgok + elektronikai (2D) tervezés + firmware fejlesztésre, tehát nem kell csúcserõmû. Ár, név, képességek tekintetében ez a Dell gép szimpatikus lenne. Most egy NEC Versa P570 elõtt ülök (ami valószínûleg átcimkézett MSI PR620, T7500, 1680x1050, GeF8400M GS), úgy érzem, hogy ezzel kicsit túllõttem a célon. Ennek a downgrade-elésén :-) gondolkodom erõsen, fõként mert kicsi a szemeimhez az adott célra ez a 15"-os képernyõ, ezzel a felbontással (a külön monitor meg nem megoldás).
ott lenne a pont ha nem lenne picsa drága...<#hehe>

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

grizzly21
en se azt mondom hogy xp..de ha van penzed akkor mac. (itthon ez nem jellemzo)

én azt mondom vista, nekem sem a szivem csücske, de ránnkerõszakolják lassan, fõleg notiknál, plusz ram és nem lesz oylan nagy baj a vistával sztem, legaklábbis feleslegesnek érzem az xp-vel való cumizást egy vista orientált notin...

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

grizzly21
az a baj hogy az MS korrupcio miatt nem is biztos hogy talalsz ra drivereket, igy valaszthatsz hogy szopsz, vagy vistazol (vagyis megintcsak szopsz) 😄

Rita79
Nekem sincs sok közöm a gépekhez, ezért sem nyúltam egy újjal sem hozzá az új gépemhez, amikor megvettem, hanem odaadtam egy hozzáértõ személynek, aki szakszerûen feltelepített nekem mindent, ami csak kell, hogy mûködõképes legyen.
Neked is ezt kellett volna tenned. Én most már nem matatnék a helyedben, ha ennyire agyonvágtad, inkább elvinném egy pc klinikára.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Hello
Ez igen na ez egy pörgös kis topic
Kissé komolyabban kellene venni ezt urak és hölgyek
Én dorogi bányász voltam de továbbképeztem magam csilletolová,igy nem sok közöm van a gépekhez
De most viszont egy kis help valakitöl nem jönne rosszul
ASUS X51RL telepitett Vista Home(természetesen agyonvágtam)
Xp föl majd kezdödik a szivás
Driverek(a kapott gyári lemezröl 2 ismert föl majd jó utat)
Hang nincs
Vga Ati Catalyst nem szereti Net keretrendszer fönn
Gyárilag a 160k laptophoz nem adtak Vista lemezt csak egy javitót igy vissza se tudom rakni azt a fos Vistát
Lenne e valaki aki esetleg egy driver-eket vagy egy Driver packot tudna nekem adni?
Feleségemé a laptop nekem asztali gépem van de ha fizetnének sem kellene egy ilyen kis börönd
Elöre is köszönöm a segitségeteket

Már "csak" ez a 2 driver hiányzik a többit letoltam a torkán
😄
Rita79
Második gépnek akkor tényleg jó egy gyengébb is.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Seithennin
van rendes gépem, ez valóban csak az alul írott tevékenységekre kell, annál meg az sem zavar ha egy 800 mhz es 128 mb ram os cucc😄

Rita79
Errõl az a véleményem, hogy ne sajnáld a pénzt egy normális gépre, mert utána csak meg fogod bánni. Én is elöször ennyiért vettem és nagyon megbántam, mert minden lassú rajta, vagy egyáltalán nem mûködik és nagyon idegesítõ tud lenni. Ha tudsz, inkább részletre vegyél egy "értelmes" gépet, amivel nem kell majd szenvedned.
200.000-ért már van olyan, mint az enyém. Nem sokkal több, mint amennyit te szánsz rá, de ÉG ÉS FÖLD a kettõ közötti különbség!

Seithennin
Sziasztok! Kéne nekem 1 laptop, notbook, 120.000 HUF van rá max! Netezésre, dvd írásra, szövegszerkesztésre, filmnézésre, zenehallgatásra kéne! Elõre is köszi a segítséget!

nem egy gamerconfig, de sztem jó kis gép, a videokártya is fasza benne, sztem megéri.

Szevasztok!

Kinéztem egy Asus notit magamnak, érdekelne a véleményetek. A gépet mindenre szeretném használni, játékra is. Kérdés mennyire elég a videokártyája, és hogy árban ez most jó vagy sem?
Itt néztem meg:
http://www.hwcenter.hu/products/6706.html

Elõre is köszi a segítséget.
Ja a proci Nem T2080 hanem T2300!

Hy!
Nem érdekel valakit esetleg 1 szép állapotú eladó laptop?
Tulajdonságok:

Fujitsu Siemens Notebook Amilo Li1705 notebook
Processzor: Core Duo T2080
Memória: 2 x 512 MB DDR2 533 MHz
Kijelzõ: 15.4" WXGA
Merevlemez: 120 GB SATA
Optikai meghajtó: DVD Super Multi DL
Chipset: VIA VN896
VGA: integrált VT8237A
LAN: 10/100 Mbps Fast Ethernet LAN
WLAN
Modem
Audio and Microphone integrated
Touchpad
Csatlakozók:
3x USB 2.0
1x VGA
RJ 11 for Modem
RJ45 for LAN
1x audio in
1x audio out
1x DC-in
1x Kensington Lock
Akkumulátor: Li-Ion battery 3 cell, 2,200 mAh(kb 1,5 órát bír)
AC Adapter: AC Adapter 20 V / 65 W
Operációs rendszer: Vista Home Basic
+Eredeti szoftver csomag:Windvd8,Norton internet sec. 2007,Nero7+Genius webcamera(2 hónapos),Targus laptop táska,Vezeték nélküli Fujitsu egér(1 hónapos).A laptop 10,5 hónapos,még 1,5 hó garival.
Minden cucc dobozában papírjaival,cd-ivel.

ÁR:egyben 115000ft(190 volt+kb 15 ezer a többi cucc)

mrzoltan
Nem,
1.Csórók az emberek,nem tudnak laptop-ot venni.
2.Mindenki Asztali PC-t vesz.
mi történt itt, mindenki elment a banamákra?😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Hogykell elbaszni egy topikot?

így 😞

Pont azért akad össze mert 5000000 codecet, filtert felraksz. Én a k-litebõl is csak a playback only opciót választom.

JBQA!

Nandusz
?

Nandusz
Tudom, ismerem sokak véleményét az acerõl, de nekem semmi gondom nem volt vele. Holott a teljes telepítést felraktam (had szóljon).

szerinted hazudtam? (nem szokásom)

<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

JBQA!

Solten
A K-lite-ot jobban preferálom az ace-nál (igaz, utóbbi sem okozott különösebb -csak egy-két apróbb galibát még anno XP-n).

Saor Alba

Örülök hogy végre beismered hogy te gerjeszted a flémet. Tanulni pedig eddig is tanulhattál volna tõlem, csak az olvasással akadtak problémáid. ^^

JBQA!

Solten
Talán végre ráragad valami... <#hehe>

Saor Alba

Nandusz
ugyan virsli..
(jelzem nekem az acecodec tökéletesen bevált, semmilyen összeakadást nem éltem meg vele)
szerinted hazudtam? (nem szokásom)

Nandusz
Ingyen oktatás vállaltam be neki így pénteken délutánra...mondjuk a hangulat az paprikás (általa gerjesztett), de tanulni így is tanulhat😄DDDDD

Filmnézésre is ugyanolyan szar, saját magával összeakad az ace, de gondolom ezt te is tudod, csak a flém kedvéért játszod a hülyét.

JBQA!

Solten
Neked aztán van türelmed <#vigyor> Még virslihez is... <#hehe>

Saor Alba

Nandusz
Egyelõre itt FILMRÕL volt szó, nem programokról...kérlek fejezd be a további butaságodat😊

Látod, megint baromságokat beszélsz. Azok a programok amik már az intronál kifagynak az ace miatt, azok k-lite-tal tökéletesen mennek.

JBQA!

Nandusz
Látod, megint ostobaságot beszélsz....ugyanis, ha AceCodec-el nem megy valami, akkor a K-liteval sem fog. Ezért kértem türelemre õt, hogy jelenleg nem tudok segíteni neki.
Ugyanis a kérdés nem az volt, hogy melyik codec csomag a jobb, meg játékok alatt össze nem akadó (jelzem nekem az acecodec tökéletesen bevált, semmilyen összeakadást nem éltem meg vele), hanem hogy a CODEC ellenére miért marad sötét a kép...

Ne ace codec packot használj, az mindennel összeakad (sok játékkal is). K-lite az embered!

JBQA!

A régi motimon is müködött a videólejátszás, nem volt gond vele.
Az asztali gépen is ez az xp és progik vannak fennt és ott müxik minden, lehet videózni. Rejtély hogy mi lehet. A renszerben nincs sárga kérdöjel, eltünt mind ahogy a drivereket felpakoltam.
Nandusz
Mert az LCD-knek csak egy felbontásuk van, az pedig a maximum. Minden ettõl eltérõben homályos lesz, mert nem az a natív felbontása. Kb. úgy kell elképzelni, mint amikor felbontást váltasz, mintha egy sakktáblára rá akarnád fogni, hogy a 8x8 helyett az bizony csak 5x5.
A másik problémádra egyelõre nem tudom a választ.