Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
hat, xps meg latitude szerintem nem ronda, jo videokartyat is lehet ezekbe rakni. Az ar az igy van, a dell-el azt is megfizeted hogy talan a legnagyobb nev pc laptopok kozott.
En amikor dell-en gondolkoztam ezt vettem volna:
Latitude D830
Jobb felso plusz jelre kattintva van 360fokos kep is, ez nem kihivoan szep, inkabb elegans, mert business laptop. Ha ramesz a customize-ra jobboldalt, akkor graphics-nal ott van egy :
256MB NVIDIA® Quadro NVS 140M ami elsosorban 3d-s alkalmazasokhoz jo, pl studio max talan, de tuti a jatekok is eleg jol elmennek egy ilyenen.

Amit meg virsli mondana, az az IBM Thinkap T61p, amiben a videokartya se rossz, es ez nagyon massziv cucc
t61p
de nagyon draga, es szerintem ronda szoval en ilyet sose vennek.

1 biztos: Fujitsu-S. Amilio-t ne vegyel😊

I.C.ram
Ez az Asus M51 itthon olyan 350ezer forint körül mozog, és az még nem a fullos.

Amerikában olyan 240ezer a fullos, de ebbõl még lejön a tesóm diákkedvezménye, ami legalább 10%, és így lesz olyan 215 rugo.

XPS 1530, amibe csak 8600 GT-t lehet venni, hasonló konfiggal 2100-2200 dollárra jön ki, ami több, mint 300ezer forint. 15.4-es Inspironba meg csak az integrált szart lehet kérni, ami egy vicc...
I.C.ram
Dell-lel több bajom is van.

-Ronda.
-Gyenge VGA.
-Konkurenciánál legalább 30%kal drágább.
grizzly21
a Dell Inspiron nem valami szep szerintem, ez jol nez ki, Asus sem rossz marka. (de en ha pc laptopot vennek akkor mindenkepp dell, itthon jo a szerviz, es megbizhato nagyon)

I.C.ram
Dizájn is tetszik nagyon. Sokkal jobban bejön, mint a so kagyon csicszátott "mérges szem, villogó élijen fej, LED-es KITT lámpa" gamer notik. Dell Inspiron-nál is szebb számomra.

I.C.ram
Kérdés az, hogy vajon a magyar Asus szervíz kitudja-e cserélni a billentyûzetét magyarra?

Magyar Dell kitudja a Dell gépekre kb 10-20ezer forintért típustól függõen.

jó lenne, ha az Asusnûl is menne, mert akkor megvan végre a választott laptopom 😊
I.C.ram
Hülye Dell meg nem bírja berakni a normális laptopjaiba a 8700-at sem... holott már van 8800 GTS is.
I.C.ram
Teljesen kiestem a játékpiac történésibõl, szóval fogalmam sincs 😄 Olyan gépet akarok, amivel pár évig nem lesz gondom.
grizzly21
a 8600m gt szerintem eleg jo egyebkent, nem tudom milyen jatekokkal akarsz nyomulni majd😊

I.C.ram
Dell XPS 15.4-esébe pont ugyanazokat a VGAkat lehet rakni (max 8600M GT), amiket az Inspiron 15.4-esbe. Azzal a különbséggel, hogy az Inspiron kb 500-600 dollárral olcsóbb 😛

Meg má jönnie kellene az új 1535-ös Inspironnak, de még mindig semmi hír róla, pedig elvileg májusban kellett volna megjelennie. Olyat meg nem akarok venni, hogy rá két héttel kijön az újabb modell. Ha iõdben kijünne az Inspiron 1535-öse, akkor valószínû, hogy azt venném... Valaki tudja, hogy mi lehet vele?
I.C.ram
Félig meddig az azstali gépem helyett is szeretném venni. A mostani asztali konfigom kb 8 éves, és nem igazán fut rajta már semmi, ezért ha lesz új gépem, akkor szeretném bepótolni a játékokat is, amik kimaradtak. 😊
grizzly21
az elegge. Szerintem 2 kilo amit meg erdemben lehet hurcolaszni.
dell xps nagyon draga?
dell oldalan is tudsz egyeni konfigot osszerakni, olyan vga-val amit szeretnel. pontosabban van kb 3-4 amibol lehet valasztani

DanielT
Minek annyira az a bika VGA? 1 óra alatt lemerül vele a gép és hurcolhatod tök feleslegesen a 4 kilós hasztalan cuccot...
I.C.ram
HP-nak van rengeteg 20 colos notija.

Dell már nem gyárt 20-ast, csak 17-est max.

Az átlag 17-esek olyan 3.6-4 kg között mozognak. Ez soknak számít?
PíszLávJuniti
Épp Dellbõl láttam 20(!) colos "notit" 8+ kilóval szép próbálkozás.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

I.C.ram
Én is jobban örülnék annak, csak nem találtam még egy jó 15.4-est sem, amibe kicsit bikább VGA lenne, és az ára sem 500 körül mozogna 😞
DanielT
A 17-es hordozásától be fogsz szarni. Plusz hiába van benne erõsebb VGA, a képernyõ hatalmas natív felbontásán kellene hajtani, hogy szép képet adjon, amire meg gyenge.
I.C.ram
Valaki tudja, hogy mi van már a Dell Inspiron 1735-tel? Elvileg június 9-én jött ki, de a hivatalos honlapon semmi. Sehol nem lehet még kapni 😞 1535-ös meg már májusban kijött elvileg, de azt sel ehet még kapni. Mikor jönnek ténylegesen ki ezek a notik?
mrzoltan
Hali!Eléggé sürgõs lenne.Nem tudtok vmi megoldást a netre kamionozás közbe ami nem vodafone?
UPC Direct-re nem lehet netet rendelni hogy ne keljen kábel csak a tányér?

THX hurry up!!!
I.C.ram
Gateway márkát ismeri valaki? Amerikai márka, és az Acer leányvállalata.

Esetleg tud errõl a márkáról valaki valamit, ittho nvan képviselete?
grizzly21
Macbook Pro (15.4es)

I.C.ram
Amúgy beszéltem a Dell magyar szervízével, és ki tudják cserélni a billentyúzetet magyarra, kb 20ezer forintért típustól függõen.
I.C.ram
Neked milyened van amúgy?
I.C.ram
Az van, ja.

Amerikában átértékelõdik a drágaság fogalma, mert egy 8600GT-s laptopot már hozzádvágnak annyiért, amennyiért itthon a legócskább itnegrált notikat adják.

300kból meg már Dual SLI notikat szórják, amik itthon 600-700 ezer körül vannak.
grizzly21
a 8600gt az van 15osben? Nekem olyan VGA van a 15.4es laptopomban, Crysis, Cod 4, NFS medium, illetve high grafikaval 1440*900 nativ felbontason tokeletesen rezzenestelenul elfut. Szerintem annal jobb vga nem igazan kell, laptopon ugyse fogsz tudni teljesen max beallitasokon jatszani, mert az iszonyat draga, de nincs is ra szukseg szerintem

I.C.ram
ha már notit veszek, akkor azért szeretném hordozni is, viszont 15.4-esekbe valamiért nem raknak jó vgakat. 17esekeben vannak a jó VGak 😞
grizzly21
attol fugg hol hasznalod. Ha foleg otthon, tehat desktop replacement-nek kell akkor talan jobb a 17es, de akkor arra szamits hogy bevinni nem nagyon fogod egyetemre mert tenyleg iszonyatos, a sulya is.
15os az a meret szerintem ami pont eleg nagy hogy erdemben lehessen rajta dolgozni/filmet nezni, de nem tul nagy hogy ne lehessen akar elvinni nehanyszor erre-arra.

I.C.ram
8600GT van benne ez tuti. Dell.com-on lehet rakni is beléjük. 15.4-esbe és 17-esbe egyaránt.
8700GT is jöhetne már Dell gépekbe 😞

Amúgy melyik méret a jobb, szerintetek?

17 vagy 15.4? Páran azt mondják, hogy a 17 nagyon batár, de az asztali 4:3-as 19-es monitoromat elnézve annyira nem lehet batár.
Ha kint leszel szerintem érdemes szétnézned nagyobb szaküzletekben is, mert találhatsz akciókat, pl. az én Toshibám is jelentõs kedvezménnyel lett megvéve Kanadában. Én ugy láttam, hogy az Inspironokba 8400M GS megy, gondolom ezt elírtad😊 nézd meg az Xps-nek és Inspiron-nak is a tesztjét
Notebookreview

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

I.C.ram
Ja igen, amit kérdezni akartam még Dell-nél: Ez a Shared Memory mit jelent? Tudtommal dedikált VGA-nak az a lényege, hogy saját memóriából dolgozik, és csak az integráltaknál van az, hogy ram közös. Vagy hogy van ez?
I.C.ram
Ezek nálam nem játszanak, mert úgyis Amerikában venném, vámon meg azt mondom, hogy már eleve ezzel mentem ki, szóval nincs elvámolni valóm 😛

Dell-t néztem én is, csak az a bajom, hogy 8600M GT a legjobb kártya, amit Inspironokba lehet rakni. XPS meg rohadt drága, és semmivel nem tud többet a VGA-n kívül, sõt még gyengébb cuccokat is lehet bele pakolni.
én Dell-t ajánlanék, de itthon nem kapsz jó áron. itt össze tudsz állítani egy konfigurációt, de azt tudni kell, hogy elég költséges az, hogy ide szállítják: kb 22k postaköltség, Áfa (20%), vám (7% ha jól tudom), szoval nem olcsó, de az árfolyamok miatt sztem így is jobban jársz. Azon belül, hogy melyik típust nézed ki, az már a te dolgod😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

I.C.ram
Sziazstok! Szeretnék venni egy laptopot. Kérdésem lenne, hogy mit ajánlotok?

szempontok: lehessen rajta játszani, legalább 8600M GT VGA vagy jobb, 15.4" vagy max 17"-es legyen. Vinyó is legyen benne legalább 250-300GB.
Az MS szerint több Vistát adtak el mint XP-t ugyanannyi idõ alatt anno. Mivel az XP régebb óta nyomul, nyilván több van (még) belõle, de ez csak idõ kérdése. A Vista nem hype, hanem fejlõdés. Tény hogy biztonságosabb mint az XP, hibái nyilván vannak, de az XP-nek is vannak, sõt, az XP-t is anno ugyanúgy fikázták a bugok miatt, csak azóta kijött rá 3 SP, és már mindenki csak az SP2-es XP-re emléxik, az alapra nem, pedig akkor is ment a jajgatás. Mit szoktak még felhozni a Vista ellen? Hardver igény. Az az XP-nek is megvolt a Win98-hoz képest. Mi van még? Driverek. A Vista szakított a Win32-vel, behozta a WinFX-et, a gyártók meg basztak normális drivert írni a cuccaikhoz. Ez miben is a MS hibája? Talán a gyártókat kérdezd miért voltak lusták dolgozni! Igazából semmi olyat nem tudsz felhozni a Vista ellen, amit az XP-re nem lehetne elmondani. A Windows 7 még olyanabb lesz, majd akkor beindul a "vistás idõkben milyen jó is volt" siránkozás.

Downgradelni a cégek szoktak, mert sok olyan speciális üzleti alkalmazás van, ami nem kompatibilis a Vistával, ez otthoni júzereknél nem szempont. De tudnék mondani rengeteg DOS-os, Win98-as gamét, ami még az XP-vel se kompatibilis, azért miért nem sír senki? Nem lehet minden õskövületet támogatni, mert az csak a rendszer stabilitásának kárára megy. MFM vinyót, VESA kártyát se támogat már senki.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

grizzly21
En laptopon osx-et hasznalok ugyhogy nagyon leszarom ezt az egesz vista hype-ot laptopokra, de az asztalimra se raknek fel vistat soha az biztos.
Egy ideje meg mindig nagyobb volt az xp eladasi statisztikaja mint a vistae, lehet hogy meg most is. Csomo elado downgradelesi opcioval adja a vistat mert igy jobban kelendo..

Nandusz
Ahha... És szerinted ezt mariacchi kérdezte?

Nem, nem õ, de ha már õ vetette fel a problémáját, aminek ez a momentum nem egy elhanyagolható kérdése( ha néha figyelnél is esetleg, akkor nem kérdeznél vissza badarságokat), akkor abból indultam ki, hogy próbáljunk meg segíteni neki kicsit.
A kérdésemet természetesen nem azért tettem fel, mert nem tudnám, hogy a rejtett partíción lévõ image-t le lehet törölni, hanem próbáltam volna rávezetni õt (mariacchit), hogy beszéljük meg együtt, hogy õ letörölte-e.
Érted most már? <***reménykedik>

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Nandusz
Tutira vinni fog minden játékot natív felbontásban is, persze a legújabbak esetében meg kell találni a medium-very high közötti legoptimálisabb beállításokat. Minden esetre a látványra így sem lesz panaszod.
A notiban lévõ videókártya egy 8600GT teljesítményének felel meg.
LINK

Az pedig elég erõs még a jelenlegi játékokhoz a fent leírt optimalizációk mellett. Nekem Pl. a COD4 is simán megy a gépemen és kb. teljesítményre u.a. az általad belinkelt géppel.
Magyarán vedd meg bátran azt a laptopot.

Mivel asztali gépem eladom, és ez a gép azt a szerepet fogja betolteni, ezért nagyjából mindketto szempont fontos lenne. De játszás terén tényleg nem 2007-2008-as játékokról beszélek. Csak az olcsóbb játékokat veszem meg, amik tényleg jók, szóval ezek vannak pár évesek. 😊 Nagyon drága gépet nem akarok venni, mert 2-3év alatt az is totálisan elavul. Az ASUS X55SV-AS070C típusról mit gondoltok? Ez eltudná vinni natív felbontásban a 2-4éves játékokat? Itt egy link róla: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11076698
Még sosem volt laptopom, ezért jó lenne ha valaki véleményt tudna mondani, hogy ez nagyjából mire lenne elég. Kossz!
A 9600pro mobility (ami kb egy 9600 nempro asztalival egyenértékû) kb egy x300 mobilitynek felel meg, tehát kb. bármelyik mai low end vga megfelel, az x300-nál már majdnem minden jobb.

Nyilván a nagyobb felbontás a jobb, 15.4"-re a jobb gépek 1920x1200-at is tudnak. Persze nem a teszkósak. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy a low-end videokari nem biztos hogy a nagyobb felbontást is elbírja játék alatt. Vissza lehet venni természetesen a felbontást (TFT miatt ilyenkor hol vastagabb, hol vékonyabb vonalakat fogsz látni, az csak a natív felbontásban ad éles képet), de akkor meg ugyanott vagy mint a kisebbel. Játékon kívül viszont jól jöhet a nagyobb felbontás, explrerben, offiszban nem kell teljesítmény, azt bármilen vga elbírja. Ha játszani akarsz, akkor a kisebb felbontás jobb, ha leginkább nem jkátszani, akkor a nagyobb. Ezt neked kell eldöntened.

Ja, mivel xp-s gépeket már régebb óta forgalmaznak, nyilván több ideje volt elterjedni. De akinek már megvan, annak nem kerül új alkatrész a gépébe. Kulturáltabb helyeken koncepció hogy ami oprendszert ráraknak, azzal használja a júzer a gépet. Ergo nem kell neki vistás driver.

Viszont új gépet már szinte csak vistával szállítanak (fõleg notit, mert ugye arról van szó), ahhoz meg xp-s driver nem nagyon fog kelleni. Az meg hogy itt a balkánon megy a házibarkácsolás, a gyártót nem igazán érdekli, ez a környék nem célpontja senkinek, ide csak úgy lehullik valami a maradékból, ha nem teccik, nem veszed meg, a gyártót az nem érdekli, nem tétel. Márpedig az az amcsi / japán / (nyugat) EU piacra készül, és az ottani eladásokhoz / használati szokásokhoz igazítja az üzletét, benne a driver készítést is.

És képzeld, win95-ös, meg DOS-os drivert se fejlesztenek pár maradi ember kedvéért. Az intel is kidobta az IDE portot a chipkészleteibõl, és a VESA sloltot se támogatja. Ez van, ez a fejlõdés. Az hogy te nem tudsz ilyenekrõl, az egyéni szocproblémád.

Hello! Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert laptopok, sot az újabb fejlesztések terén sem vagyok már túlságosan képben. Szeretnék venni egy laptopot elsosorban mindennapi használatra(net,Office,filmnézés), és olyan játékok futtatására mint Neverwinter Nights 1-2, Morrowind,esetleg még bepróbálnám a Oblivion4-t, FM 2008 meg manager típusú játékok. Nekem nem kell Crysis meg Mass Effect és hasonló ultragépfuggo játékok. Egy HD3470-es grafkártya 256MB-Rammal elég lenne nekik? Mivel 9600Pro grafkártyán is sikerult mukodésre bírni ezeket a játékokat, gondolom azért itt is mukodniuk kellene, de úgy nagyjából mégis milyen teljesítményre lehet számítani? Egy Nvidia 9500-os grafkártyás gépet inkább jobban megéri még ilyen játékok mellett is? Mert nekem az új játékokra ott az Xbox360-m, PC-n nem fogok nagyon új játékoknak nekiállni, csak az RPG meg manager marad. Valamint felbontásban 1280x800 vagy 1440*900 felbontás jobb egy 15,4-es monitornál? Olvastam olyanokat, hogy akik játszani is szeretnének azok inkább 1280x800-asat válasszanak, mert a grafkártyák nem bírják nagyobb felbontásban a játékokat, és alacsonyabb felbontásban pl 1204*768 v 800x600-ban nagyon rosszul néznek ki a játékok 15,4+-os monitoron. AMD Turion X2 TL64 vagy C2D 8100T proci? Kossz a segítséget!
grizzly21
de mi koze ennek a warezhez ember? Az xp-t is ugyanugy letoltik mint a vistat...statisztikailag SOKKAL tobben hasznalnak XP-t mint Vistat, es a cegek egy jo resze egesz egyszeruen tul akarja veszelni ezt az idoszakot az xp-vel, mig ki nem jon a kovetkezo win os. Ezen nincs mit felrebeszelni, en leszarom hogy mennyire nem ertesz hozza, de masokat ne hulyitsel mar ilyenekkel hogy a vista a legnepszerubb os.

Hát hogy lesz népszerû valami? Sokan használják. Gondolkodni kéne...

grizzly21
ahhoz hozzatartozik, de ahhoz hogy a vista milyen nepszeru mi koze van mar??? Osszefuggestelenul irkalsz hulyesegeket

"Vagy lewarezolni" <-- én se értem hogy jön ehhez a vásárlás...

Ugyanis engem érdekelne, hogy az újabb laptopokba egy rejtett partícióba beépített és onnan települõ Vistát hogy lehet véglegesen agyonvágni.

Ahha... És szerinted ezt mariacchi kérdezte?

Nandusz
Szerinted Windows nélkül hogy futtasson Everestet?

Tetsuo
thx
akkor probalok nehany jatekot 😛

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Futass egy Everestet (valami frisset) és az adatok alapján szépen le lehet vadászni a legtöbb vezérlõhöz az XP drivert. vannak olyan trükkös vezérlõk, mint pár ADI audio, amikhez külön nem lehet töltögetni, de kis kereséssel talál az ember FTP linket mondjuk a HP/Compaq vagy más noti "gyártó" oldalán 😊
ATI Catalyst felerõszakolásához meg nézesd meg valakivel ezt a leírást olyannal aki ért ángliusul:
MODTOOL