Milyen laptopot vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
En amikor dell-en gondolkoztam ezt vettem volna:
Latitude D830
Jobb felso plusz jelre kattintva van 360fokos kep is, ez nem kihivoan szep, inkabb elegans, mert business laptop. Ha ramesz a customize-ra jobboldalt, akkor graphics-nal ott van egy :
256MB NVIDIA® Quadro NVS 140M ami elsosorban 3d-s alkalmazasokhoz jo, pl studio max talan, de tuti a jatekok is eleg jol elmennek egy ilyenen.
Amit meg virsli mondana, az az IBM Thinkap T61p, amiben a videokartya se rossz, es ez nagyon massziv cucc
t61p
de nagyon draga, es szerintem ronda szoval en ilyet sose vennek.
1 biztos: Fujitsu-S. Amilio-t ne vegyel😊
Amerikában olyan 240ezer a fullos, de ebbõl még lejön a tesóm diákkedvezménye, ami legalább 10%, és így lesz olyan 215 rugo.
XPS 1530, amibe csak 8600 GT-t lehet venni, hasonló konfiggal 2100-2200 dollárra jön ki, ami több, mint 300ezer forint. 15.4-es Inspironba meg csak az integrált szart lehet kérni, ami egy vicc...

Magyar Dell kitudja a Dell gépekre kb 10-20ezer forintért típustól függõen.
jó lenne, ha az Asusnûl is menne, mert akkor megvan végre a választott laptopom 😊
Meg má jönnie kellene az új 1535-ös Inspironnak, de még mindig semmi hír róla, pedig elvileg májusban kellett volna megjelennie. Olyat meg nem akarok venni, hogy rá két héttel kijön az újabb modell. Ha iõdben kijünne az Inspiron 1535-öse, akkor valószínû, hogy azt venném... Valaki tudja, hogy mi lehet vele?
dell xps nagyon draga?
dell oldalan is tudsz egyeni konfigot osszerakni, olyan vga-val amit szeretnel. pontosabban van kb 3-4 amibol lehet valasztani
Dell már nem gyárt 20-ast, csak 17-est max.
Az átlag 17-esek olyan 3.6-4 kg között mozognak. Ez soknak számít?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
UPC Direct-re nem lehet netet rendelni hogy ne keljen kábel csak a tányér?
THX hurry up!!!
Esetleg tud errõl a márkáról valaki valamit, ittho nvan képviselete?
Amerikában átértékelõdik a drágaság fogalma, mert egy 8600GT-s laptopot már hozzádvágnak annyiért, amennyiért itthon a legócskább itnegrált notikat adják.
300kból meg már Dual SLI notikat szórják, amik itthon 600-700 ezer körül vannak.
15os az a meret szerintem ami pont eleg nagy hogy erdemben lehessen rajta dolgozni/filmet nezni, de nem tul nagy hogy ne lehessen akar elvinni nehanyszor erre-arra.
8700GT is jöhetne már Dell gépekbe 😞
Amúgy melyik méret a jobb, szerintetek?
17 vagy 15.4? Páran azt mondják, hogy a 17 nagyon batár, de az asztali 4:3-as 19-es monitoromat elnézve annyira nem lehet batár.
Notebookreview
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Dell-t néztem én is, csak az a bajom, hogy 8600M GT a legjobb kártya, amit Inspironokba lehet rakni. XPS meg rohadt drága, és semmivel nem tud többet a VGA-n kívül, sõt még gyengébb cuccokat is lehet bele pakolni.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
szempontok: lehessen rajta játszani, legalább 8600M GT VGA vagy jobb, 15.4" vagy max 17"-es legyen. Vinyó is legyen benne legalább 250-300GB.
Downgradelni a cégek szoktak, mert sok olyan speciális üzleti alkalmazás van, ami nem kompatibilis a Vistával, ez otthoni júzereknél nem szempont. De tudnék mondani rengeteg DOS-os, Win98-as gamét, ami még az XP-vel se kompatibilis, azért miért nem sír senki? Nem lehet minden õskövületet támogatni, mert az csak a rendszer stabilitásának kárára megy. MFM vinyót, VESA kártyát se támogat már senki.
q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek
Egy ideje meg mindig nagyobb volt az xp eladasi statisztikaja mint a vistae, lehet hogy meg most is. Csomo elado downgradelesi opcioval adja a vistat mert igy jobban kelendo..
Nem, nem õ, de ha már õ vetette fel a problémáját, aminek ez a momentum nem egy elhanyagolható kérdése( ha néha figyelnél is esetleg, akkor nem kérdeznél vissza badarságokat), akkor abból indultam ki, hogy próbáljunk meg segíteni neki kicsit.
A kérdésemet természetesen nem azért tettem fel, mert nem tudnám, hogy a rejtett partíción lévõ image-t le lehet törölni, hanem próbáltam volna rávezetni õt (mariacchit), hogy beszéljük meg együtt, hogy õ letörölte-e.
Érted most már? <***reménykedik>***reménykedik>
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
A notiban lévõ videókártya egy 8600GT teljesítményének felel meg.
LINK
Az pedig elég erõs még a jelenlegi játékokhoz a fent leírt optimalizációk mellett. Nekem Pl. a COD4 is simán megy a gépemen és kb. teljesítményre u.a. az általad belinkelt géppel.
Magyarán vedd meg bátran azt a laptopot.
Még sosem volt laptopom, ezért jó lenne ha valaki véleményt tudna mondani, hogy ez nagyjából mire lenne elég. Kossz!
Nyilván a nagyobb felbontás a jobb, 15.4"-re a jobb gépek 1920x1200-at is tudnak. Persze nem a teszkósak. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy a low-end videokari nem biztos hogy a nagyobb felbontást is elbírja játék alatt. Vissza lehet venni természetesen a felbontást (TFT miatt ilyenkor hol vastagabb, hol vékonyabb vonalakat fogsz látni, az csak a natív felbontásban ad éles képet), de akkor meg ugyanott vagy mint a kisebbel. Játékon kívül viszont jól jöhet a nagyobb felbontás, explrerben, offiszban nem kell teljesítmény, azt bármilen vga elbírja. Ha játszani akarsz, akkor a kisebb felbontás jobb, ha leginkább nem jkátszani, akkor a nagyobb. Ezt neked kell eldöntened.
Viszont új gépet már szinte csak vistával szállítanak (fõleg notit, mert ugye arról van szó), ahhoz meg xp-s driver nem nagyon fog kelleni. Az meg hogy itt a balkánon megy a házibarkácsolás, a gyártót nem igazán érdekli, ez a környék nem célpontja senkinek, ide csak úgy lehullik valami a maradékból, ha nem teccik, nem veszed meg, a gyártót az nem érdekli, nem tétel. Márpedig az az amcsi / japán / (nyugat) EU piacra készül, és az ottani eladásokhoz / használati szokásokhoz igazítja az üzletét, benne a driver készítést is.
És képzeld, win95-ös, meg DOS-os drivert se fejlesztenek pár maradi ember kedvéért. Az intel is kidobta az IDE portot a chipkészleteibõl, és a VESA sloltot se támogatja. Ez van, ez a fejlõdés. Az hogy te nem tudsz ilyenekrõl, az egyéni szocproblémád.
Ahha... És szerinted ezt mariacchi kérdezte?
ATI Catalyst felerõszakolásához meg nézesd meg valakivel ezt a leírást olyannal aki ért ángliusul:
MODTOOL