16455
  • Solten
    Nincs nagyon teszt, nezd meg a Youtube-on, vannak vidik. Amugy ez is erdekes joszag: link Pistat is adnak hozza, hihetetlen.
  • Magiszter
    Az 5530g-t én is néztem egy ideig, csak nem találtam hozzá tesztet, hogy lássam mit produkál játékok terén. Csak ilyen 3dMark-os meg hasonló szintetikus tesztek voltak. Én arra vagyok kiváncsi hogy Pl mit alakít egy HL2-ben, COD4-ben, Crysis-ben, meg amiket szoktak még játékokat tesztelni.

(Hmm... HD2600 120 SP-vel 500Mhz-n. Ala M-i-SI GX610PX)
  • Solten
    Talaltam neked valamit. Best buy gyanus: link :)
  • Magiszter
    Akkor tudsz mutatni egy tesztet amin esetleg rajtavan a 9400 egy 3570 mellett tesztelve nem crysis-játékokban? Mert én nem nagyon találtam ilyen összehasonlító teszteket.
  • Solten
    "Ezek szerint nem az SP számít"

O dehogynem... Nvidia es az Ati teljesen mas architektura. Az Ati-nak komplex shaderei vannak pl. Ez alapjan osszehasonlithatatlanok. Irtam mar, ne a krajziszbol indulj ki.
  • Solten
  • Magiszter
    Érdekesség:

A fenti link szerint az eredméynek Crysis low 1024x768x-ban:

GF 9400 G= min: 30, avg: 30, max: 30 fps / C450mhz, S1100mhz, M800Mhz, 16sp
    GF 9600 GT= min: 32, avg: 62, max: 78 fps / C500mhz, S1250mhz, M800Mhz, 32sp
    HD 3470 = min: 22, avg: 22, max: 22 fps / C680mhz, S680mhz, M800Mhz, 40sp
    HD 3650 = min: 37, avg: 40, max: 43 fps / C600mhz, S600mhz, M700Mhz, 120sp

Tehát 32 SP is elég 1250Mhz-s Shader Clock mellett a Crysis-ban hogy szárnyaljon 78 FPS-el is akár. Ezek szerint nem az SP számít, hanem hogy mennyire van állítva az órajele. (minden nap tanul az ember valami újat.)

Amúgy én ezeket a játékokat szeretném futtatni a gépemen majd:
    - Half-Life 2
    - Call of Duty 4
    - Dark Messiah
    - KOTOR 1-2
    - Lineage 2
    - Crazy Machines 2

Meg esetleg még 1-2 régebbi játék (Doom3, Prey, Q4, COD1... inkább FPS-ek)
    A baj ott van hogy az egyik nVidia párti a másik ATI párti. Szerintetek melyik noti lenne erre a legjobb döntés? (Döntésképtelenség a köbön)

Acer TM5530g (Puma/3470)
    Acer Asp5737Z (9400G)

Vagy esetleg valami másik masina?
  • ba32107
  • Solten
  • ba32107
    Hol van?
  • Solten
    Mindketto nvidiara optimalizalt jatek.
  • Solten
  • mrzoltan

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt hittem magadat rakod bele :D
  • Magiszter
    Crysis meg FEAR tesztet néztem és mindkettőben jobban teljesített a 9400 ezért bizonytalanodtam el.
  • Solten
    9400M hurka a 16SP-jevel. Szvsz a 3470 raver. Hybrid CF meg plane.
  • Magiszter
    Találtam valami érdekeset:

Acer 5737Z

Ebben elméletileg egy GF 9400M-G videókártya van, ami gyorsabbnak tűnik mint egy HD 3470.

Szerintetek gyorsabb ez a gép összességében mint mondjuk egy Pumás Travel Mate 5530G? Vagy azért az a Hybrid Crossfire odaver neki?
  • Solten
    Nah, emberek osszedobtam egy egyszerubb bannert, mehet a "fejlecbe"?

• Magiszter
    iPon... amit adatokat azok be tudnak írni, csoda hogy nem egy mosogép tulajdonságait tették hozzá.

Elírás...1 év van mindenhol írva ehhez a típushoz.
  • hykao #5309
    ERRE vajon tényleg 3 év garancia van, vagy elírás lehet?
  • hykao #5308
    Ezektől az úgymond negatív dolgoktól nem kell annyira megijedni! Az én dv5-ömnek ugyanilyen a billentyűzete, a borítás anyaga, a tapipadja, a venti zajszintje, hangszórója stb...ha nem abból a kemény matt grafitszínű műanyagból van a cucc (amely bár valóban strapabíró azt el kell ismerni, ám mégis a 85-ben vásárolt SONY magnómra emlékeztet :P), akkor bizony fényes lesz, és gyűjteni fogja az újlenyomatokat...

A zajszint egyébként nem vészes, bár játék alatt valóban eléggé felerősödik a venti hangja, de a játék hangjai úgyis elnyomják, illetve a pörgős ventinek köszönhetően, ahogy kilépek a játékból, pár másodperc múlva már áll is vissza a normál zajszint, és a noti borítása még több órai játék alatt sem válik forróvá.

A világos - moonlight - egyébként ugyanabból az anyagból van, csak a színe más, a kijelző hátlapját pedig még nem vetettem alá ütéspróbának... :)
  • hykao #5307
    Elárulom neked, hogy a Win7 ugyanúgy rákérdez ezerszer, és nem csak másoláskor, hanem program fájl indításakor is! - ha már erről van szó...ezt a dolgot egyébként kb. 2 kattintással ki lehet iktatni a Vistában és a Win7-ben is - persze ez a kiiktatás a biztonság csökkentésével jár...

Windows 7-ről lehet, hogy sok jót hallottál, csak egy baj van vele: INKOMPATIBILITÁS!!! Nagyon sok eszközhöz nincs még Win7 driver, illetve a Vista driverek sok esetben nem megfelelően működnek-funkcionálnak! Ez a probléma laptopok esetében hatványozottan felmerülhet, hisz az asztali gépekben általában kevesebb beépített és extra részegység van - míg a laptopok tele vannak ilyenekkel ugye...

...én saját példámból kiindulva egyelőre senkinek nem javaslom a Win7 felrakását Vista helyett, főleg aki jogtiszta, előtelepített oprendszert kapott a noteszgépéhez...

...egyébként ezt a rákérdezősdit én pl. azért lőttem ki, mert amikor filmet néztem a géppel a tévén és jött egy ilyen szokásos elsötétítéses rákérdezés, jól kiakasztotta a lejátszót vagy megakasztotta a filmet is...
  • Solten
  • neoCT
    Értem, akkor köszi a segítséget. Megint sikeres hadjárat volt bevenni az SG-t ilyen kérdésekkel. Tisztább mint haverokra hallgatni. ;)
    Üdv
  • Solten
    Nekem csak akkor erolteti a rendszergazdasagot mikor is a "program files" csodamappaba probalok valamit masolni.
  • Solten
    Most a kedvedert masoltam egyet es egyszer kerdezett ra... (Pista Home premium - legtobb laptopon ez van, - kivetel: vasziszdasz altal agyonhajpolt bizniszklasszokra - a pista bizniszt teszik fel altalaban)

"Ezt a win-váltást hol olvastad egyébként?"

IT-oldalakon.
  • xNoodlex
    Csak rendszerpartícióra való másolásnál kérdezget vissza, arra pedig úgyse nagyon másolgatsz dolgokat (persze csak ha normálisan partícionálod a merevlemezed)... Másfél hónapja használok Vistát és eddig kétszer kellett a rendszergazdaként gombra kattintanom másolásnál. UAC figyelmeztetés szintén kilőhető: UAC is, meg nem is
  • Falkon
    Sziasztok!
    Ezek közül melyik a legjobb?
    Fontos hogy itt.
    köszi üdv
  • neoCT
    Linuxosat nem fogok, mert a vágóprogram amit használnék, az azon nem működne.
    Jó, bocs, csak most nagyon nem tudom kifejezni magam értelmesen. A probléma maga az lenne, hogy azt mondta haverom, hogy először rákérdez arra, hogy valóban másolnék-e, a második kérdése pedig az, hogy ez a művelet lesz végrehajtva, tud-e róla? Ezt így többen hozták fel elvileg, hogy ez elég sok időt vesz igénybe, meg hogy elvileg ezt nem lehet elkerülni, tehát minden egyes másolásnál végig kell menni ezen.
    Amúgy még nagyon régen használtam egy hónapos próbaverziót, az is a végleges volt már, de nekem akkor se jött be nagyon... Tetszett pár dolog benne, de úgy összességében jobbnak találtam az XP-t.
    Ezt a win-váltást hol olvastad egyébként?
  • Solten
    Nem vagyok egy Micro$oft-vedo (Isten ments) de ilyeneket (#5296) a bugyuta emberek mondanak... :)

"mikor másolok egy fájlt, akkor x-szer rákérdez dolgokra, mire másol."

?? Hasznaltal valaha egyaltalan Pistat? Ennyire aggodsz, vegyel Linuxosat Amugy elvileg Junius x-edike utan a pistaval vasarolt gepek tualajai ingen valthatnak Win7-re.
  • neoCT
    Azért mindenhonnan nem, de speciel engem zavarna, hogy mikor másolok egy fájlt, akkor x-szer rákérdez dolgokra, mire másol. Amúgy tényleg nem lehet megmondani a Vistának, hogy megjegyezzen valami parancsot, szóval ne kérdezzen rá minden egyes esetben? Például másolásnál...
  • digital
    Ilyesmik:

• Solten
    "és mindenhonnan azt mondogatják vissza, hogy az elég bugyuta egy rendszer"

??
  • digital
    Egyre inkább a DV7-2090eh Moonlight imprint verzsön teccik. Színe ellenére talán nem olyan kényes, mint a csillogó lakk fekete.
  • neoCT
    Üdv mindenkinek.
    Már van egy kiszemelt laptopom, annyi lenne a kérdésem csak, hogy mivel Vista van rajta, és mindenhonnan azt mondogatják vissza, hogy az elég bugyuta egy rendszer, így azt gondoltam rárakatnék másik oprendszert. Már valahol olvastam, hogy visszafelé nem mehetek, tehát xp esélytelen, mert nincsenek driverek hozzá.
    A Windows 7-ről csak jót hallottam eddig, és az lenne a kérdésem lényegében, hogy valaki tudja-e, hogy fel lehet-e rakni ezt a Sony Vaio VGN-FW31J típusú gépre, minden probléma és nagyobb hercehurca nélkül.
    Haverom azt mondta valami Firmware lenne szükséges a gépen hozzá vagy mi, csak én azért ennyire nem vagyok képben.
    Előre is köszönöm a segítséget.
    Üdv
  • digital
    Jó teszt, legalább tudom mik a DV-6 1130 gyengéi. Hát akad. Csillogó műanyag porszívó izzadós bill, melegedés, venti zaj, belsőhangszórók minősége, fedlap nem elég merev...) Vajon a DV-5 ill. a DV-7 2090eh (moonlight) is ilyen bill és fedlapú, és jellemzőek ott is ezek a problémák?
  • vasziszdasz
    Nyilván FuSi Amiloja van, ami nem említhető egy napon a FuSi Lifebookkal.
  • vasziszdasz
    Nem. A minőségi sorrend:

1. Lenovo ThinkPad, Dell Latitude, FuSi Lifebook, Toshiba Portege / Tecra.
    2. Lenovo 3000, Dell Inspiron / XPS, FuSi Amilo, Toshiba Satellite / Quosmio, összes Apple, Acer, Asus, meg a többi futottak még kategória.

A HP jól összekeverte a számozást, mostmár nem lehet követni melyik széria lenne nála az üzleti, de leginkább egyik se, kb. mind a másodosztályba tartozik.
  • xNoodlex
    FU-SI-ja van bátyámnak is és hááát sok jót nem mondott róla, bár az régebbi típusú is, lehet hogy az újabbak már jobbak és azért 44k tényleg elgondolkodtató. (a név és minőség az a 44k.. az viszont tényleg jó kérdés, hogy tényleg van-e ekkora minőségkülönbség a kettő között)
  • vasziszdasz
    Ez a HP teszkós szériája, ugyanolyan "jó", mint a fusi amilo, acer, asus,...
  • lacibacsi
    Hali!

Adva van ez a két gép:
    HP DV5-1120eh, 165 rugóért
    FU-SI Amilo Pa3553, 121 rugóért

Hardver kiépítésben kb ugyanaz a kettő (prociban a HP jobb egy kicsit, HDD-ben, meg VGA-ban a FU-SI, + a garancia HP-n 2 év)...
    Árban egyáltalán nem egy kategória...
    Minőségben ne győzködjetek, hogy a HP a jobb, tudom hogy az...

A kérdésem: A FU-SI-hoz képest 36%-kal drágább HP minőségi többlete vajon tényleg megér ennyit? Két, alapvetően azonos harverkiépítésű modell között mi az ami ekkora minőségi felárat indokol? Ezt különösen annak fényében kérdezem, hogy az új Amilo-családot elég pozitívan ítélik meg a teszteken.

Véleményetek nagyon érdekelne, mert éppen most tervezek spórolni magamnak 30 ezer forintot azzal, hogy elállok eredeti tervemtől (HP) és FU-SI-t veszek.